Barion Pixel

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Barátnők (ekönyv)

990 Ft

2008, Ősz. Egy csopaki villa Balatonra néző terasza. Két idős férfi. Az asztalon diktafon. A már súlyosan beteg ember egy kéréssel fordul barátja felé: írja meg első fiatalkori kalandját. 1959. Egy fiú és két lány. 19 évesek. Három, még kialakulatlan egyéniség… A bennük megbúvó lehetőségek… Tervek, elképzelések, vágyak… András (Imádja a nőket. Az élet kegyes hozzá. A hétvégeken buli buli hátán. A nyugati magnón a legújabb számok. A fő hangsúly a biológiai tényezőkön.) egy éve Miskolcra jár. Nórának udvarol (Nóra felnőtt testben egy gyermek. Szép és okos, maximalista, ugyanakkor elfojt, sodródik, eltéved, bizonytalan, szorong… Élete nagy részét végig kíséri a gátlás, a rossz döntés.), aki, pechére, bemutatja a barátnőjét. Éva (Minden lépése önálló, szabad akaratából születik. Pragmatikus. Tudja, mit akar… Bízik nőiségében. Tántoríthatatlan. Hűséges az emlékeihez.) azonnal felkelti András érdeklődését, aki egy pesti bulira hívja a lányt. Egymásba szeretnek. A lány viszonthívja a fiút. Az együtt töltött hétvége szignifikáns pillanata – „Nemcsak szeretkezni jó veled”, mondja a fiú – a továbbiakban meghatározza a két szerelmes sorsát. Döntési kényszer: Menekülni vagy maradni? Éva Svájcba, Nóra Ausztráliába disszidál. András marad. A történet befejezéseként András átadja az írónak Éva búcsúlevelét és Nóra naplóját. Az elbeszélés elkészül, de mielőtt András a kéziratot elolvashatná, meghal. A szerző a sztorival magára marad. Hezitál. Úgy dönt, hogy befejezésül ír egy fikciót.      

Néhány hónappal később az író meglátogatja a Csopakon élő fiatal házaspár nőtagját, Ágnest.  (A fiatalasszony nyugodt, provinciális életet él Csopakon. Szerény. El és befogadó. Mindenre nyitott. A munka megszállottja. Gyermekszerető.) Családias légkört és egy újabb gyermeket talál. A férj távozása utáni beszélgetés aztán gyökerestől megváltoztat mindent. A fiatalasszony egy nem mindennapi sztorit mesél, mely a regény folytatására ösztönzi a szerzőt. Megírja a döbbenetes, egyben tüneményes befejező részt. Megjelenik a könyv. A könyvhéten váratlan fordulat következik. A már hazatért Nóra az új kiadású könyvek recenziói között felismeri saját történetüket. Beáll a dedikálásra várók sorába. Kiderül, barátnője hívására Nóra Svájcba költözik. Röviddel azután meghívás érkezik Genfből, ahol a két idős barátnő beavatja az írót a múltjukba: mint is élték meg fiatalkori kalandjukat, kényszerű elválásukat, mi is történt 50 év alatt… Hazatérése után a szerző egy véletlen folytán ismeretséget köt András egyetlen fiúgyermekével. A fiatalemberen keresztül belép a képbe András harmadik, elvált felesége, Mónika. (Korán érő alkat. Elszánt, szókimondó. Őrző. Tréfamester. Nem sértődős. Magában hordozza a vezetésre való képességet. Szenvedélyes. Hűséges. Szerelmes típus.) Ágnes és Mónika összeismerkednek. Elválaszthatatlan barátnők lesznek. A szerző jóvoltából Nóra és Éva e-mailen keresztül folyamatosan értesül a regény harmadik részének fejleményeiről. Vágyuk megismerni a két barátnőt, ezért az íróval együtt meghívják őket karácsonyra Genfbe. Két gépkocsival elindulnak. A regény főszereplői Luzernben találkoznak. Együtt a négy barátnő. András barátnői. Nóra és Éva erre a különleges alkalomra vártak. Valami nagy-nagy meglepetésre készülnek. Egy kis svájci szállóban töltik azt a különleges, utolsó éjszakát, ahol a szerző megismerheti Mónika egyedülálló, kivételes élettörténetét. Aztán reggel, az egyre erősödő havazásban, három gépkocsival elindulnak Genf felé…  

A „Barátnők” a második regényem. Cselekménye szórakoztató, felkavaró és megrendítő. A  négy különböző karakterű női szereplővel – Erosz sugallatára – az elveszett Szép nyomába eredünk. „Ignato nulla cupido”… Gyönyörködtetés. Történetük remek alkalom érzelmi intelligenciánk, hangulatunk táplálására, izgalomba hozására. Látni a másik szemével, hallani a fülével, és érezni szíve szerint… Az elbeszélés az illúzió és az életből merített valóság finomötvözetéből készült empirikus mű. Szépirodalom? Romantikus regény? Fikció? Döntse el az olvasó.  

Beleolvasok

Vásárolja meg a könyvet és gyűjtse be a hűségpontot: 99 pont!
Cikkszám: 9789633812891 Kategóriák: ,

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Barátnők (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. [email protected]
MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
*kivéve e-könyv