Ajax-loader

Gyuricza Péter könyvei a rukkolán


Gyuricza Péter - Magyarország ​holnap II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyuricza Péter - Időjósok
Ők ​azok, akik tudják, honnan fúj a szél. De mit éreznek, ha tévednek? Képernyőről ismert meteorológusok, időjósok, médiaszemélyiségek - és emberek. Róluk szól a sok színes fotóval illusztrált interjúcsokor, amelyben Németh Lajos elmondja, miért kértek tőle információt a kerthelyiségek fizető pincérei. Reisz Andrásról kevesen tudják, hogy amikor nem meteorológus, vonatok megszállottja, szenvedélye Júlia, a szlovák mozdony. Barta Sylvia azt fedi fel, hogyan lett belőle időjárás-jelentő, de azt is, hogy a szakmában egyedülálló döntéssel miért mondott búcsút a képernyőnek - és mit csinál azóta. Erről Onyutha Judit is mesél, aki a londoni olimpia egyetlen ugandai aranyérmének különösen örült. Kiderül, hogyan lett időjárás-jelentőből időjós "TV3-télen-nyáron" Horváth Szilárd. Hogyan változtatta meg az életét a házasság, és hány kerek napfordulón ünnepli Sebestyént, a kisfiát. Véber István, aki szabadidejében a magas hegyeken érzi jól magát, a veszélyjelző meteorológia specialistája és a hirtelen támadó balatoni viharokról beszél, nomeg arról, fenyegetheti-e hurrikán Magyarországot. A sokdiplomás Pataki Zitáról kiderül, miért nem végzett meteorológus, viszont miért jogászdoktor, és miért fontosak neki az emberi kapcsolatok. Gaál Noémi a szépségről mesél, szépen. És arról is, mi a fontosabb a képernyőn: a megjelenés, vagy a szakszerűség? Valamennyi szereplő beszél a hazai médiameteorológia két, ma már nem élő legendájáról: H. Bóna Mártáról és Vissy Károlyról. Valamennyi interjúban visszaköszön a kérdés: hol tart a hivatásos meteorológusok és a "civil" időjárás-jelentők konfliktusa?

Gyuricza Péter - Van ​választás
A ​negyedik szabad választás tétje nemcsak az, hogy melyik párt alakít majd kormányt, hanem az is, hogy minél nagyobb számban kerüljenek olyan képviselők a parlamentbe, akik hivatásuknak, szakmájuknaktekintik a politikát. Ilyen személyiségek mind többen vannak, és a többpárti parlament játékszabályai szerint nem egyfrakcióban ülnek. Ebben a könyvben huszonegy olyan politikus szerepel, aki a rendszerváltás óta eltelt években tetteivel, magatartásával bizonyította, hogy helye van a magyar országgyűlésben. Mindegyikük elárul néhány olyan személyes vagy politikai kulisszatitkot, amiről eddig nem beszélt.

Gyuricza Péter - Kardos Ernő - Ambrus ​Attila, a Whiskys szökésben
A ​két újságíró izgalmas interjúkötete több mint 30 érdekeltet szólaltat meg. "Miért szökött meg Ambrus Attila? Miért gondolta, hogy felszívódhat az őt elszántan üldöző rendőrök elől? Miért vállalta a bujkálást, azt, hogy nem élhet "szabadon" olyan életet, melynek eléréséért korábban huszonhétszer rabolt bankot? Miért került saját csapdájába - a szabadság fogságába? Ez érdekelt... " Gyuricza Péter

Gyuricza Péter - Média-csata-tér
Tankönyv, ​olvasókönyv, de tartalmát illetően kriminek is beillik. A szerző a nyolcvanas évek közepétől napjainkig kalauzol a média és a politika kalandos világában. Sorra veszi azokat az eseményeket, amelyek a rendszerváltáshoz vezettek, leírja a média szerepét ebben a folyamatban, majd kormányzati ciklusonként mutatja be a média és a hatalom kapcsolatát. Beszél a médiaháborúról, a közszolgálati média világáról, a kereskedelmi média megjelenéséről és térhódításáról, a médiatörvények következményeiről. A szerző személyes tapasztalataiból merített, hiszen éveket töltött el a közszolgálati Magyar Rádióban, alapítója volt a kereskedelmi TV2-nek, dolgozott a politikai kommunikáció területén, majd az ORTT-ben. Ajánljuk médiát, politikát, kommunikációt tanuló diákoknak, hallgatóknak, újságíróknak, és azoknak, akik érdeklőknek a közelmúlt eseményei, a média és a hatalom kapcsolata iránt. A könyvet színes fényképek illusztrálják.

Gyuricza Péter - Magyarország ​holnap I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyuricza Péter - Kardos Ernő - A ​Viszkis igaz története napjainkig
Az ​izgalmas kötet 2000-ben megjelent előzményében (A Whiskys szökésben, avagy a szabadság fogságában) az újságíró szerzők több mint 30 érintettet szólaltattak meg. Ambrus Attila akkor még börtönben ült - 12 év után 2012 januárjában szabadult. Mi történt vele azóta? Hogyan alakult az élete? Hogyan látja a "kinti" világot? Elégedett-e a sorsával? Egy új, izgalmas interjúval kiegészítve, amely áttekinti az elmúlt évtizedeket, az olvasó teljes képet kaphat a "Viszkis" hétköznapinak valóban nem mondható életéről - a bankrablások történetétől a börtönéveken át napjainkig. A Viszkisről nagyszabású mozifilm is készült, melyet november végén mutatnak be. Nyilván sokan hörögnek majd, hogy egy bűnözőről készítenek életrajzi filmet, de az a helyzet, hogy sem egy legendás építészről, sem egy aktatologató életéről nem lehet izgalmas filmet csinálni, legalábbis olyat nem, amit százezrek megnéznek. Én egy megosztó személyiség vagyok, nem pedig biodíszlet, ahogy az emberek többsége, akiknek kiskorukban megmondták, mit gondoljanak, mit tegyenek, hova álljanak. Ambrus Attila

Kollekciók