Ajax-loader

Tom Sweterlitsch könyvei a rukkolán


Tom Sweterlitsch - Letűnt ​világok
Shannon ​Moss a Haditengerészeti Nyomozóiroda egyik titkos részlegének az ügynöke, aki már többször vett részt űrutazással vagy időutazással járó küldetéseken. A részleg létezéséről kevesen tudnak, alapvetően két funkciót lát el. A Mélyűr felfedezésével az expedíciók egyrészt az emberiség számára alkalmas bolygókat keresnek. A Mélyidőben történő ugrásokkal pedig lehetséges jövőkbe utaznak, hogy a jelenben megoldhatatlannak bizonyuló eseteket göngyölítsenek fel. Az ugrásokkal azonban vigyázni kell: korábbi expedíciók felfedeztek egy, az ismert világ végső pusztulásával járó eseményt, a Terminust, ami egyre több lehetséges jövőben fordul elő, és az időbeli bekövetkezése minden egyes ugrással közeledik a jelenhez. Nyugat-Pennsylvania, 1997: Shannon Mosst gyilkossághoz riasztják. Egy SEAL-kommandós brutálisan végzett a családjával, ám tinédzser lánya nincs az áldozatok között, és eltűntnek nyilvánítják. A gyilkos a USS Libra nevű űrhajó legénységének tagja volt, ami azonban a korabeli jelentések szerint sosem tért vissza a Mélyidőbe tett ugrásából. Moss saját tapasztalatból tudja, hogy az időutazás komoly mentális traumát okozhat, és arra gyanakszik, hogy a SEAL-kommandós láthatott valamit a jövőben, ami kiváltotta a cselekedetét. Moss az eltűnt lány nyomába ered, és ugrást hajt végre a Mélyidőbe. Különböző lehetséges jövőkbe utazik, hátha talál valamit, ami segít megoldani a jelenbeli ügyet. Nyomozása során azonban olyan információ birtokába jut a Terminusszal kapcsolatban, ami az egész világ jövőjét megváltoztathatja. Tom Sweterlitsch hajmeresztő elképzelésekkel játszadozik ebben a fordulatos és meghökkentő regényben, ráadásul minden ötletét olyan természetességgel tárja az olvasó elé, hogy egy pillanatra sem kételkedünk bennük. De a tudományos-fantasztikus alaphelyzet ellenére a _Letűnt világok_ egy rendkívül emberi történet a felfoghatatlan megértéséről. Igazi mestermű, amely a popkultúra olyan remekeit idézi fel, mint a Twin Peaks, az _Eredet_ és a True Detective – A törvény nevében.

Tom Sweterlitsch - Tomorrow ​and Tomorrow
A ​decade has passed since the city of Pittsburgh was reduced to ash. While the rest of the world has moved on, losing itself in the noise of a media-glutted future, survivor John Dominic Blaxton remains obsessed with the past. Grieving for his wife and unborn child who perished in the blast, Dominic relives his lost life by immersing in the Archive—a fully interactive digital reconstruction of Pittsburgh, accessible to anyone who wants to visit the places they remember and the people they loved. Dominic investigates deaths recorded in the Archive to help close cases long since grown cold, but when he discovers glitches in the code surrounding a crime scene—the body of a beautiful woman abandoned in a muddy park that he’s convinced someone tried to delete from the Archive—his cycle of grief is shattered. With nothing left to lose, Dominic tracks the murder through a web of deceit that takes him from the darkest corners of the Archive to the ruins of the city itself, leading him into the heart of a nightmare more horrific than anything he could have imagined.

Tom Sweterlitsch - Angyalok ​pokla
A ​közeli jövő technológiailag sokkal fejlettebb Amerikájában járunk. Tíz évvel ezelőtt egy atomrobbanást követően Pittsburgh a hamu martalékává vált, a túlélők és az ország többi része pedig egy zord disztópiába menekült, ahol a média és különböző virtuális kiterjesztései befolyásolnak mindenkit, a társadalmat körbelengi a pornográf tartalom és a szexipar, a bűnözők kivégzését pedig élőben lehet nézni bárhonnan. Dominic Blaxton a pittsburghi katasztrófa egyik túlélője, a tragédia során azonban elvesztette a feleségét, aki születendő lányukkal volt terhes. Jelenleg biztosítási kárigényeket mér fel egy magáncégnek: gyilkossági ügyekhez köthető holttesteket keres az Archívumban, a város épületeinek, parkjainak és látványosságainak interaktív rekonstrukciójában, ahol a valaha élt lakosok szimulációi is megtalálhatók. Dominic a virtuális térben történő nyomozás mellett újra és újra átéli a feleségével közös utolsó emlékeit is, a veszteség folyamatos érzete pedig komoly alkohol- és drogfüggőségbe taszítja. Ráadásul a legújabb ügye meglehetősen furcsa: egy olyan nő feltételezhető meggyilkolásával kapcsolatos, akinek valaki a jelek szerint az összes előfordulását ki akarja törölni az Archívumból. Dominic egyre eltökéltebben próbálja megfejteni a nő kilétét és azt, hogy mi történhetett vele. De miközben követi a nyomokat a virtuális világból a valóságba, ráébred, hogy az illúziók mélyén lappangó igazság nemcsak a józan eszét, hanem az ő és mások életét is veszélybe sodorhatja. Tom Sweterlitsch, a _Letűnt világok_kal világhírűvé vált író első regénye posztmodern stílusával az újvonalas sci-fik egyik kiemelkedő darabja. Lenyűgöző világépítésével olyan nagyságokat idéz fel, mint Philip K. Dick és William Gibson, míg cselekményvezetésével napjaink legizgalmasabb thrillereivel tartja a tempót.

Tom Sweterlitsch - The ​Gone World
_Inception_ ​meets _True Detective_ in this science-fiction thriller of spellbinding tension and staggering scope. _The Gone World_ follows a special agent into a savage murder case with grave implications for the fate of mankind. Shannon Moss is part of a clandestine division within the Naval Criminal Investigative Service. In Western Pennsylvania, 1997, she is assigned to solve the murder of a Navy SEAL's family--and to locate his teenage daughter, who has disappeared. Though she can't share the information with conventional law enforcement, Moss discovers that the missing SEAL was an astronaut aboard the spaceship U.S.S. Libra--a ship assumed lost to the darkest currents of Deep Time. Moss knows first-hand the mental trauma of time-travel and believes the SEAL's experience with the future has triggered this violence. Determined to find the missing girl and driven by a troubling connection from her own past, Moss travels ahead in time to explore possible versions of the future, seeking evidence or insight that will crack the present-day case. To her horror, the future reveals that it's not only the fate of a family that hinges on her work, for what she witnesses rising over time's horizon and hurtling toward the present is the Terminus: the terrifying and cataclysmic end of humanity itself. Luminous and unsettling, _The Gone World_ bristles with world-shattering ideas yet remains at its heart an intensely human story.

Kollekciók