Ajax-loader

Reményi József Tamás könyvei a rukkolán


Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Ciróka-maróka
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Írtok ​ti így?
1974 ​szilveszter előtt egy rovatvezető barátunk megkérdezte, nem írnánk-e gyorsan néhány paródiát. Mivel addig soha nem írtunk, örömmel vállaltuk. Azóta is csináljuk, örömmel, együtt. Főleg kor-társainkról, akikről kritikákban már élcelődtünk, s akikről most az irodalmi karikatúrákban a legkomolyabb szándékkal szólunk. Szeretnénk megmutatni azt, ami munkájukban közös, és azt, ami (már) egyéni, sajátos. Eredmény. Mellettük jelen vannak e kötetben mások is, akik írással foglalkoznak: szerkesztik, bírálják, terjesztik, tanítják, tanulják... Őket képviseli Deák János Péter, aki Ady kalapját is megtalálja. Születtünk 1949-ben, egyetemisták lettünk 1968-ban, Deák János Péter világra jött 1978-ban. Holott velünk egyidős.

Reményi József Tamás - Sinistrától ​Ibusárig
Reményi ​József Tamás (1949) kritikus, irodalomtörténész, a Kritika, a Mozgó Világ, majd a Magyar Napló, a Filmvilág szerkesztője Tarján Tamással közösen hat paródia-, illetve műelemzéskötetben pásztázta a magyar irodalmat. Új könyvében a Mozgó Világ históriájában és legkedvesebb szerzőinek "tájain" kalauzolja olvasóit.

Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Susztermatt
A ​népszerű szerzőpáros (Reményi József Tamás és Tarján Tamás) válogatott és új irodalmi paródiái egy kötetben, Banga Ferenc illusztrációival.

Banga Ferenc - Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Szénszünet
A ​szénszünet igazi ajándék, hiszen nincs vakáció, mégsem kell iskolába menni. A paródiaírás ilyen szénszünet két kritikusnak: egy napra sem iratkoznak ki a magyar irodalomból, de szabadságolják a komolyságot. (Pad)társuk ebben a grafikus, idestova harminc éve. A kötetben parodizált szerzők, a teljesség igénye nélkül: Parti Nagy Lajos, Szabó Magda, Müller Péter, Popper Péter, Tandori Dezső, Bartis Attila, Háy János, Karafiáth Orsolya.

Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Magyar ​irodalom 1945-1995
"Kötetünk ​- mely harmincöt műelemzés keretében harminckét magyar író harmincnyolc alkotását mutatja be - műelemzések sorából kirajzolódó vázlatos irodalomtörténet, melyet reményeink szerint egy-másfél esztendő múlva egy újabb kötetben a vizsgált periódus összegző irodalomtörténeti áttekintése követ majd. Munkánkat középiskolásoknak, érettségizőknek, felvételizőknek, kezdő egyetemistáknak szánjuk, valamint tanár kollégáinknak s minden - az újabb magyar irodalom iránt érdeklődő - olvasónak. Mindig elsősorban a mű áll a középpontban, nem az alkotó személyisége, és nem is a megközelítéskor kínálkozó, lehetséges elemzési módszerek, iskolák. Szeretnénk gyorsítani, erősíteni azt a folyamatot, amelynek során az elméleti kutatások, irányzatok terminológiája - a szakszerűség csorbulása nélkül - átmegy a rendszeres és alaposan megértett mindennapi (akár iskolai) gyakorlatba, szóhasználatba. ... Irodalomtörténeti paródiakötetek és tanulmányokkal kísért szövegkiadások után ez a hetedik közös munkánk: A Magyar irodalom 1945-1995. Műelemzések 1995 januárja és decembere között készült el. Külön-külön írtuk, de együttesen valljuk a magunkénak"

Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Babérköszörű
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Banga Ferenc - Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Sírfirkák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Reményi József Tamás - Tarján Tamás - Mindent ​hét lapra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók