Ajax-loader

Adam Bahdaj könyvei a rukkolán


Adam Bahdaj - A ​fekete sombrero
Coloradó ​álmos, poros városkájába, Florence-ba, a déli hőség kellős közepén egy fekete sombrerós, elegáns fiatalember lovagol be, arcán magabiztos mosollyal. A kisváros lakói alig hisznek a szemüknek: a fiúnak nincs más fegyvere, csak a lasszó. A hegyekben a rettegett és láthatatlan Ősz Ed rejtőzik bandájával, a környék rancherói a kapzsi Martin Lobbtól féltik a marháikat. Mit keres itt egy fegyvertelen ember? Az este sötétjében lövés dörren. Halott az elegáns lovas - gondolják a florence-iak, és még jobban behúzódnak házaikba. Valóban halott? Nincs senki már, aki megbosszulja a bátyja halálát? Akkor ki az a lovas, akinek mozdulatlan alakja feltűnik a Síró Squaw Hegyén, körötte csejen indiánok állnak? Ron Hogan, a magányos igazságkereső példája nyomán Florence megfélemlített lakói is harcba indulnak az igazságért.

Adam Bahdaj - Félidő ​0:1
Helycserés ​támadás, pontos átadások, pompás labdakezelés, nagyszerű cselek - fergeteges rohamokat vezetnek a Sziréna ifjú labdarúgói a hírhedt Huragan kapuja ellen, de az első félidő eredménye mégis 0:1 - a Huragon javára. Persze, hiányzik a csapatból Manius, a nagyszerű balszélső! Mi történt vele? Miért nem jelent meg e döntő mérkőzésen, amelyen a varsói "utcák, terek" bajnoksága múlik? Nos, ennek izgalmas története van - ezt a történetet meséli el az író ebben az érdekes, fordulatos, minden ízében mai regényben.

Adam Bahdaj - A ​pilóta és én
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Adam Bahdaj - A ​holdfény-rend lovagja
A ​lengyel író a holdfény-rend lovagjainak: a lengyel ellenállási mozgalom névtelen hőseinek állít emléket ebben a könyvében. A futárszolgálatot teljesítő főhős számtalan útjainak egyikén egy csomagot visz Budapestről Lengyelországba. Mi van a csomagban? –ezt a kérdést a futár nem teheti fel, nem szabad tudnia a küldeményének tartalmáról. Mikor azonban kiderül, hogy az ellenállási mozgalom céljait szolgáló húszezer dollár helyett csak feldarabolt újságpapír van a csomagban, őt teszik felelőssé. A futár elhatározza: bebizonyítja ártatlanságát, s számtalan izgalmas kaland, kilátástalannak tűnő helyzet hősies leküzdése után sikerül célját elérnie.

Adam Bahdaj - Az ​elcserélt kalap
Mit ​tehet az ember, ha nyaralás közben napokig szakad az eső? Játszik, olvas, vagy éppen unatkozik. Történetünk hőse, a bájos Kriszti azonban egészen mást csinál. Detektíveskedik. Csak úgy, a maga kedvére. Utóvégre meg kell tudnia mindenáron, ki cserélte el a Borostyán eszpresszó fogasán lógó kalapokat. És ha közben az is kiderül, hogy nem egy, nem is kettő, hanem éppenséggel három kalap forog folyvást idegen kézen, a mi Krisztink annak is utánajár, vajon melyik lehet a sok közül, amelyik maholnap "százezret ér". Csakhogy ez még mind semmi, mert az is kiderül, hogy nemcsak a kalapokat fenyegeti vész, hanem egy bizonyos kék dossziét is... s Kriszti döbbenten látja, hogy egy valóságos, izgalmas bűnügy eseményei kavarognak körülötte.

Adam Bahdaj - A ​fekete esernyő
Ez ​a vészjósló cím annyit máris elárul, hogy egy bizonyos fekete esernyő körül bonyolódnak e könyv eseményei. Kubus, ez a rokonszenves lengyel fiúcska meg barátnője, a vihogós kis Hipcia műkedvelő detektíveskedésük során teméntelen vidám, meghökkentő, majd újra komolyra forduló kalandba bolyolódnak. Ha nem fontoskodnának olyan sokat, talán komoly bűnténnyé válna a fekete esernyő sorsa, így azonban akaratukon kívül is megmentik a bajtól Poéta Anatolt, a költői lelkületű vagányt és Krigli bácsit, akinek a nevéhez nem kell külön magyarázat. Hogy közben Kubus is, Hipcia is egy kicsit elvesznek? Annyi baj legyen! Adam Bahdajnak, a népszerű lengyel írónak vidám detektívtörténeteiben mindig minden jóra fordul.

Adam Bahdaj - Pik-Pok, ​a kis pingvin
„Én… ​úgy szeretném, ha csak életemben egyszer is, megszagolni a nyíló ibolyát, és meghallgatni a fülemülék dalát” – sóhajt fel Pik-Pok, a kis pingvin. És - csodák csodájára - kívánsága teljesül. A Hóviharok szigetéről repülőgép egy távoli országba repíti, ahol végre megvalósul a vágya: egy kislány olyan helyre viszi, ahol élvezheti az ibolya illatát, a fülemülék dalát. De Pik-Pok kellemetlen kalandokat is átél, és szíve hazavonzza.

Kollekciók