Ajax-loader

Rowan Williams könyvei a rukkolán


Rowan Williams - Being Disciples
This fresh and inspiring look at the meaning of discipleship covers the essentials of the christian life, including:faith, hope and love; forgiveness; holiness; social action; life in the Spirit.Written for the general reader by one of our greatest living theologians, this book will help you to see more clearly, love more dearly and follow more nearly the way of Jesus Christ.

Rowan Williams - A ​hit szerepe a mai világban
Rowan ​Williams volt canterburyi érsek korunk egyik legjelentősebb anglikán teológusa, aki hivatali ideje alatt üdítően új módon értelmezte a vallás közéleti szerepét. Ebben a könyvében a szerző olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a gazdaság, a környezetvédelem, a többvallású társadalom, a vallás helye a kormányzásban, vagy az emberi jogok és a szekularizmus. _A hit szerepe a mai világban_ már Williams hivatali ideje után jelent meg, s benne a fenti témákkal kapcsolatos nézeteit fejti ki világosan, meggyőzően, elcsépelt szólamok és közhelyek nélkül. A szerző igyekszik megtalálni a kapcsolódási pontokat a sürgető közéleti problémák és a teremtésről, megváltásról vallott hit között, hiszen ez a keresztények gondolkodásának kiindulópontja, bármilyen témáról legyen is szó. Williams bátran és érzékletesen tárja elénk a vallásról és a társadalmi rendről alkotott elképzeléseit. „A keresztény vallás – írja – nem homályos filozofálás, hanem szüntelen kihívás, hogy újragondoljuk az emberekkel és az emberi sorssal kapcsolatos elképzeléseinket.” „A legkiválóbb brit teológus, Rowan Williams ezekben az írásokban rendkívül alaposan elemzi korunk erkölcsi, kulturális és gazdasági válságát, valamint a hit szerepét a közéletben. A teológusokon kívül ajánlom politikusoknak, közgazdászoknak, művészeknek, és mindenkinek, aki szívén viseli társadalmunk és bolygónk jövőjét.” Timothy Radcliffe OP

Rowan Williams - Tanítványként ​az úton
A ​könyv üdítően új, gondolatébresztő szemlélettel tekint a tanítványságra és veszi sorra a kereszténység fontos alapelemeit: a hitet, reményt, szeretetet, megbocsátást, szentséget, szolgálatot és a Lélek szerinti életet. Szerzője az egyik legnagyobb ma élő teológus; könyve segít abban, hogy tisztábban és igazabban tudjunk szeretni, és hívebben tudjunk haladni Jézus Krisztus útján. Minden korosztály számára ajánlott és bármilyen élethelyzetben hasznos olvasmány. Alkalmas egyéni és csoportos használatra is, mert a fejezetek végén található kérdéssorok segítenek elmélyíteni az adott rész mondanivalóját és vitaindítóként is szolgálhatnak. Nagyszerű ajándék lehet azok számára, akik most indulnak a keresztény élet útján, és azok számára is, akik már az úton haladva megújulásra és friss lendületre vágynak.

Kollekciók