Ajax-loader

Miklya Luzsányi Mónika könyvei a rukkolán


Miklya Luzsányi Mónika - Srácok ​a garázs tetején
A ​grund, az a régi, amiért még meghalni is érdemes volt, már nem létezik. Helyette lakótelepek nőttek, a Bokák, Nemecsekek és Gerébek fiai, unokái paneltömbök között élnek. Keresik a talpalatnyi helyet, ahol a lábukat biztosan megvethetnék. Vajon mi lesz velük? Mivé váltak és válnak azok az emberi értékek, amelyek még a Pál utcaiak sajátja volt? Van-e kiút, létezik-e valamiféle lehetőség ezeknek a gyerekeknek? Ki tudnak-e találni panelvilágunk elembertelenedett útvesztőiből, hogy végre otthonra leljenek? Srácok a garázs tetején... a te fiaid és az enyémek. Tudunk-e segíteni nekik? Gyerekekről szóló könyv, de elsősorban nem gyerekeknek. Azokat a fiatalokat és felnőtteket kívánja megszólítani, akik felelősek a srácokért, a garázs tetején.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Az ​oroszlán nyomában
Hogyan ​lehetne elmesélni a gyermekeknek, amit Jézus tett értük? -- A kérdést maga C. S. Lewis tette fel, s válaszaként megszülettek a Narnia krónikái. A Narnia-tábor célja se több, se kevesebb, mint végigélni -olvasni a gyerekekkel Lucy, Susan, Edmund és Peter történetét, miközben Aslan, az oroszlán áldozata és feltámadása, gonosszal való küzdelme a példázat erejével hat. A tábor minden napjára jut néhány fejezet a regényből, feldolgozásához pedig sok azonosulásra késztető kreatív feladat vár a gyerekekre: - dráma - pantomim - újságírás - terepasztal - térképészet - modellépítés - szobrászat - konyhaművészet - dal- és zeneszerzés - kirándulás - számháború - és még sokféle csoportjáték

Miklya Luzsányi Mónika - Csodatévő ​tücsökhegedű
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Miklya Luzsányi Mónika - Kistamás
Az ​ifjúsági regény főhőse, egy tizenéves fiú megszökik a munkaszolgálatból, és Sztehlo Gábor lelkész vöröskeresztes otthonában vészeli át a második világháborús üldözést és az ostromot, majd az árvákból szerveződő gyermekváros építője lesz.

Miklya Luzsányi Mónika - Vándorlevelek ​Mandzsúriából
Az ​1920-as évek derekán hét kolozsvári teológushallgató elhatározza, hogy bárhová is vesse őket a sors, összetartanak, és „vándorleveleikben” megosztják egymással életük eseményeit, gondolataikat, terveiket. Egyikük, Babos Sándor a baseli egyetemről, később egy regáti paplakból, majd az edinburghi missziós főiskoláról írja leveleit, amelyek arról tanúskodnak, hogy egyre erősebb benne a vágy, hogy külmisszióba induljon. 1933-tól az erdélyi református lelkésztől érkező borítékokon kínai a bélyeg. Beszámolói különös körülmények és veszélyek között végzett munkájáról szólnak. A 20. századi életrajzok iránt érdeklődő írónő, Miklya Luzsányi Mónika korabeli dokumentumok és a főszereplőkkel készített interjúk alapján állította össze ezt a kötetet Babos Sándor és felesége, Lőrincz Mária mandzsúriai küldetéséről.

Miklya Luzsányi Mónika - Józsua ​és az állatok
A ​történetek 15 állatot és 15 bibliai személyt kapcsolnak össze, miközben bele- kukkanthatunk a mai Józsua és az apostoli korban élő Josua életébe. Esti áhítathoz, hittanórára.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Feledékeny ​medvebocsok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ladányi Boglárka - Miklya Luzsányi Mónika - Felhők ​fölött, zöld pokolban
Bolívia ​– magas hegyek, trópusi őserdő, kokainkereskedelem, ismeretlen indián törzsek, veszélyes kígyók országa. Itt dolgozott a magyar orvos-misszionárius házaspár, Cserepka Margit és János. Ez a visszaemlékezések és levelek alapján írt lebilincselő életrajz keresi a titkot: Honnan volt ennek a két rendkívüli embernek ereje megküzdeni minden nehézséggel, hogy testi-lelki gyógyulást vigyen erre a földre?

Miklya Luzsányi Mónika - Mobil
Ferinek ​mindig a legrosszabb pillanatban szólal meg a mobilja, s hiába van nála a telefon mégsem tudja elmondani apjának, szerelmének a leglényegesebb dolgokat. Vajon ő meghallja-e élete legfontosabb hívását? A mai fiatalok nyelvén megfogalmazott, rövid kamasz-story arról, hogy mi is a valódi mobilitás.

Miklya Luzsányi Mónika - Hogy ​véget érjen a sötétség
Üldözöttnek ​lenni, bujkálni csak azért, mert más vagy, mint a többiek. Halálveszedelmet vállalni jogtalanul üldözöttek védelméért. Hogyan látta ugyanazt a történetet a menekült és menedéket adó? Mit élt át egy nyilas razzia során a hamis papírokkal bújtatott kisgyermek, a diakonissza, a munkaszolgálatból szökött nagyfiú és a gyermekotthonok vezetője? Sztehlo Gábor evangélikus lelkész 1944/45-ben, a nyilas uralom és Budapest ostromának idején az árvaházaiban 1600 zsidó gyermek és 400 felnőtt életét mentette meg. Ez a dokumentumkötet egy kis szeletét mutatja be ennek a munkának: a Bogár utcai otthon életét. Az eseményeket a szereplők tudatán, emlékein keresztül kívánja tükrözni, elfogadva azt, hogy egy nép történelme nem csupán számokra és adatokra redukált tudomány, hanem a tudatunkban megőrzött történet is.

Miklya Luzsányi Mónika - Beni, ​a sárkányidomár
Sárkányok ​élnek a Hencegi-erdőben. Ebben Beni teljesen bizonyos. Beni azt is tudja, hogyan kell megszelídíteni a sárkányokat. Ezért is akar sárkányidomár lenni. De a kutyákkal már nem boldogul ilyen jól. Egészen addig, amíg fel nem fedezi a Kamillás-réten a Kutyaiskolát.

Miklya Luzsányi Mónika - Te ​csak tánczolj szépen
A ​regény egy család történetét rekonstruálja az 1920-as évektől napjainkig. Különböző elbeszélői szólamok, naplóbejegyzések, levelek alapján ismerhetjük meg a Lőwyk és Lévaiak sorsát. Az idősíkok és nézőpontok folytonos mozgása, keveredése fokozatosan vezeti be az olvasót a történet labirintusába. A regény szerteágazó szálai között csak két olyan elbeszélő van, aki név nélkül jelenik meg, a nő és a férfi. Nem tudnak egymásról, sem rokoni kapcsolatukról. Idegenként sodródnak egymás mellé pár percre egy villamoskocsiban, mégis egyszerre kerülnek közel a családi történethez. A szerző úgy rendezi egymás mellé a különböző szólamokat, hogy mindig más és más részletre derüljön fény. Olyan krimitechnika jelenik meg a regényben, mely csak az olvasónak biztosítja a lehetőséget, hogy a különböző elbeszélésekből összerakja a történet egészét. Nincs mindentudó elbeszélő, a nő, a férfi nyomozása sem hozhat eredményt, mert a családról való tudásuk nem egyesíthető.

Miklya Luzsányi Mónika - Help ​me!
Az ​S.O.S. könyvek sorozat, Help me! című története a 80-as évek Magyarországán játszódik. Főszereplője, a tizennyolc éves Lévay Simon, akit katonatiszt édesapja destruktív véleménye miatt - megszállóknak nevezi a Magyarországon állomásozó orosz katonákat - az egyetemi felvételi vizsgán elért maximális pontszáma ellenére sem vesznek föl. A fiú filozófia szakon szeretne tovább tanulni, ám az egyetem folyosóján az őt felvételiztető tanár a szemébe mondja: kizárólag apja viselkedése az oka annak, hogy nem juthat be a bölcsészkarra. Ettől a naptól kezdve eszeveszett vesszőfutássá válik az élete, rengeteget iszik, majd csövesekkel múlatja az időt, az épülő lakótelep egyik üres házában. Itt az egyik hajléktalantól szájharmónikát kap ajándékba, amelyen olyan tökéletesen megtanul játszani, hogy Frici, a menedzser felfedezi és ifjúsági klubokban játszatja a tehetséges Simont. A fiú azonban egyre többet van az alkohol és drogok hatása alatt, és így még Beát, azaz "Be-t" is elveszíti, akit igaz szerelemmel szeret. Egy örült éjszakai ámokfutás után betámolyog a templomba, és itt félig bódult állapotban, olyan közel kerül a megváltóhoz, hogy végül hazatér az őt szerető, érte aggódó szülei otthonába. - Simon kálváriája a tizen-huszonévesek körében sikerre számíthat.

Miklya Luzsányi Mónika - Mit ​tegyek a kütyüre kattant gyerekemmel?
Bezzeg ​a mi időnkben a gyerekek még komolyan vették az iskolát. Bezzeg akkor még tanultak. És akkor még voltak igazi barátságok. Egész délután együtt bandáztunk, csavarogtunk a többiekkel. Ma meg? Ma már a gyerekeket nem érdekli semmi, csak a számítógép. Ülnek otthon, és a klaviatúrát nyomkodják ahelyett, hogy tanulnának, bandáznának, csavarognának. Hát miféle gyerekek ezek? Na de tényleg bennük van a hiba? – teszi fel a kérdést Miklya Luzsányi Mónika. És hiba-e ez egyáltalán? Mi lenne, ha fejcsóválás helyett megpróbálnánk megérteni a gyerekeinket, ha őszinte érdeklődést mutatnánk az iránt, ami számukra – sőt ha az oktatási rendszerünket nézzük, talán nem is csak számukra – valóságosabb, mint az iskolai tananyag? Ha közösen alakítanánk ki a kereteket? Ha már kicsi koruktól fogva felelősségre tanítanánk őket, hogy később ne okozzon gondot a felelős felhasználóvá nevelődés sem? Mert a kulcsszó itt is a felelősség – és a bizalom. A szerző közvetlen, szórakoztató stílusban, élő példákon keresztül mutatja be a különböző szülői attitűdöket, a különféle gyerektípusokat, és egy olyan szemléletbeli mintát kínál, amely hozzásegíthet, hogy legyőzzük a témával kapcsolatos szorongásainkat, és a kezünkbe vegyük az irányítást.

Miklya Luzsányi Mónika - Időutazás ​a királyok és próféták korába
A ​próféták és a királyok korába hívunk téged − az egyik legizgalmasabb korszakba Izráel népének történetében. Bolyongj velünk a honfoglalás utáni időktől egészen Jézus születéséig! Vegyél részt nagy csatákban és háborúkban, ismerkedj meg Izráel legnagyobb királyaival és prófétáival! Legyél szemtanúja a bibliai eseményeknek, és ismerd meg az akkori emberek életét, szokásait! Kipróbálhatod a parittyakészítést, megkóstolhatod az egyik legfinomabb zsidó ételt, vagy magad is készíthetsz pecsétnyomót, könyvtekercset. Vár rád rengeteg érdekesség és feladvány is.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Mi ​leszek, ha nagy leszek?
Minden ​ kisgyermeknek határozott elképzelése van arról, hogy mi lesz, ha nagy lesz, eközben képzeletük határtalanul szárnyal.

Miklya Luzsányi Mónika - Madárkenyér
A ​tíz novellát tartalmazó kötet történetei elsősorban az asszimiláció, az identitáskeresés kérdéskörében mozognak. A személyes tragédiák vissza-visszatérő motívuma az emberi kapcsolatok változása, átértékel(őd)ése a politikai, társadalmi változások hatására. Ezek a mini-tragédiák a XX. századi magyar történelem jellemzően dehumanizáló folyamatainak a személyes sorsokban megjelenő lenyomatai.

Miklya Luzsányi Mónika - Nyuszedli ​és a mindenszínű tojás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Miklya Luzsányi Mónika - Titkoskönyv
"A ​szereplőket hamar megismerjük és megszeretjük, sőt arra jövünk rá, hogy már ismerjük őket, hiszen pont ilyen - mai! - emberek között élünk mi magunk is. Az események sodrása magával ragadóan izgalmas, noha minden feszültség és minden feloldódás a személyek belső világában történik. Miklya Luzsányi Mónika könyve egyedülállónak mondható abban, hogy korunk fiataljainak legégetőbb kérdéseihez szól hozzá, anélkül, hogy moralizálna, mégis utat mutató módon. Jól ismeri a mai tizenévesek világát, megérti és szereti őket. Érti szabadságvágyukat és a lázadást, de látja a szabadság illúzióját és a szabadosság veszélyt rejtő csapdáit is. A tizenéves olvasók saját magukkal találkozhatnak a könyvben: indítékaikkal, érzelmeikkel, a vágyak hatalmával és a céltalanság zsibbasztó fájdalmával. Ezt a kisregényt elolvasva sokan jobban fogják ismerni és érteni saját magukat, és ezzel segítséget kapnak életfontosságú döntéseikhez is. A könyv kulcsszavai: önismeret, társkapcsolat, szerelem, szex, szülő-gyermek és tanár-diák viszony, korszellem, kilátástalanság, szenvedély betegségek. A tizenéves ifjak mellett hasznos eligazítást adhat szülőknek, pedagógusoknak is." _dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus_

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Dávid ​és Góliát
Élt ​egyszer egy pásztorfiú, aki legyőzött egy valóságos óriást, Góliátot. Ismerd meg te is történetét!

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Szivárvány-ovi
Láttál ​már szivárványt? És tudod hova vezet? Hát a Szivárvány oviba! Oda jár Lackó és Luca is. Lépj át velük te is gyorsan a Szivárvány ovi kapuján.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Mackó ​Mama, taníts minket köszönni!
Jó ​napot! Csókolom! Szia! Mennyiféle köszönés! Nem csoda, ha a mackóikrek nem tudnak eligazodni közöttük. De szerencsére Brumama segít nekik, mint mindig.

Gerzsenyi László - Miklya Luzsányi Mónika - Mindeddig...
Az ​első magyarországi baptista gyülekezet története A naplórészletek, levelek, jegyzőkönyvek idézeteinek olvasása közben másfél évszázad elevenedik meg előttünk. Élményszerű képet kaphatunk egy gyülekezet kialakulásáról, fejlődéséről, kríziseiről és megújulásáról. Megismerhetjük a benne szolgáló hívők életét, örömeit és szenvedéseit, ünnep- és hétköznapjait. Nem csupán egy gyülekezet szűken vett történetét ismerhetjük meg, hiszen minden esemény beágyazódik az adott időszak társadalmi-politikai helyzetébe is, amiből szintén ízelítőt kaphat az olvasó. Példaképek hiányától szenvedő korunkban elleshetünk valamit azoknak az embereknek az önfeláldozó életéből, akiknek köszönhetjük azt, ami most van. De tanulhatunk abból is, hogy mi az, amit másképpen lehetne csinálni. De mindezeknél sokkal nagyobb élmény az, hogy nyomon követhetjük, hogy hogyan bontakozik ki Isten embermentő missziója a téridő egy adott pontján: a Wesselényi utcai baptista gyülekezetben. Mert a Lélek megelevenítő munkája nélkül minden csak hiábavaló fáradozás. Vele és általa azonban az emberi tökéletlenség sem akadály, mert ma is meg lehet tapasztalni, hogy megsegít az Úr. Ez a hiánypótló mű példaértékűen mutatja be missziónk kezdeteit és a Wesselényi utcai gyülekezet történetét mind a mai napig. dr. Mészáros Kálmán a Baptista Egyház elnöke Sokat könyörgünk azért, hogy az Úr gyülekezetünket is vezesse, hogy áldása és dicsősége megnyugodhassék rajtunk, hogy be tudjuk tölteni küldetésünket ezen a földön: visszatükrözni az Úr Jézus Krisztust embertársaink felé, hogy minél több lélek elnyerje az üdvösséget. Gállné Bodor Ildikó

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Játéktár ​a Mesélő Bibliához
A ​könyv a „Mesélő Biblia” hetvennégy történetéhez kapcsolódva ajánl egyszerű, könnyen levezethető játékokat az óvodások, kisiskolások és 5-6. osztályosok számára. A feladatok egy része beépíthető a szentírási történet elmondásába, nagyobb része pedig külön játék: fogócska, verseny, fejtörő, mondóka, bar-kochba... A Játéktár ötleteiből könnyen összeállíthatunk egy vallásórát vagy játszóházi, tábori programot.

Miklya Luzsányi Mónika - Isten ​veled, Mandulavitéz!
Ez ​a könyv, az "Isten hozott, Mandulavitéz!" folytatása, illetve a második része! A mandulakönyv 2. részében Jézus élete jelenti a bibliai párhuzamot. Ábel és Éber, Kisdara és Márkóbá összefogásával izgalmas küzdelem indul a Csengery téri fiúkért...

Miklya Luzsányi Mónika - Csili
Csili ​- aki igazából Csilla -, egy XX. század végi magyar városban éli hétköznapjait. Megtörténik vele mindaz, ami egy mai gyerekkel megtörténhet. Megtudjuk, hogyan éli meg, amikor rossz jegyet kap, s a barátai cserbenhagyják. Amikor meghal a nagymama, s úgy érzi, fejére szakad a világ. Hogyan szembesül a szegénységgel, árvasággal, öregséggel, kitaszítottsággal, azzal, hogy fogyatékos emberek is élnek közöttünk, hogy a TV és a sajtó UFO-jelenségekről tudósít. Mi történik, amikor az oly rég várt kistestvér megszületik, s valójában nem is olyan, mint ahogy azt ő elképzelte... Vajon hogyan lesz csípősnyelvű Csiliből Csilla? "Tényleg, mostanában mindenki Csillának nevez. Megváltoztam. Eddig Csili egyedül tekergett jobbra-balra. Előreszaladt az úton, majd vissza. De most már van vezetőm. A legnagyobb és legbölcsebb Mester. És én mostmár csak az Ő vezető szavára hallgatok." Miklya Luzsányi Mónika érzékenyen festi le egy ízig-vérig mai gyerek problémáit. Érezhető, hogy történeteinek anyagát az életből merítette. Ezért tud hatni a mai kiskamaszokra, de nem csak lányokra, hanem fiúkra, sőt a felnőttekre is.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Aludni ​jó!
Berti ​az óvodás medvebocs, nem tud reggel felkelni, így elkésik az óviból, és kimarad minden jó mulatságból.

Miklya Zsolt - Miklya Luzsányi Mónika - Mackótúra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Beszélgető ​Biblia
A ​magyar szerzők által írt és magyar grafikus által illusztrált gyermekbiblia közel hozza az ó- és újszövetségi történeteket a 21. századi gyerekek számára és ezzel elevenné, átélhetővé teszi a bibliai példákat. Az óvodás kortól 10-12 éves korig ajánlható gyerekbiblia megírásánál a szerzők törekedtek arra, hogy a szöveg alkalmas legyen „esti mesélésre”, önálló olvasásra és gyermekáhítatok tartására, akár a családban, akár az iskolában, gyülekezetben. A laikusok számára fontos szerepet kaptak a kötetben az ünnepek, mint a karácsony, a húsvét, a pünkösd, és a kevésbé ismert jeles napok, mint a virágvasárnap, vagy a mennybemenetel ünnepe. A hitoktatásban való felhasználás érdekében a témákat úgy választották ki, hogy lehetőleg minél inkább illeszkedjenek a keresztény egyházak főhatóságai által kiadott hivatalos hittan tantervekhez. A Beszélgető Biblia nyelvezetében, stílusában közelít a mai gyerekek nyelvhasználatához, olvasáskészségéhez, a szerzők az adott történeteket közös gondolkodásra hívó bevezetővel indítják. Kőszeghy Csilla ihletett rajzai pedig a hit derűjét közvetítik. 33 ószövetségi és 33 újszövetségi történet, ökumenikus szemlélettel, kapcsolódva a keresztény egyházak hivatalos hittantanterveihez.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Vigyázz, ​kész, rajt!
Blanka ​mindig izeg-mozog, meg nem áll egy pillanatra sem. Pedig ha lassítana egy kicsit, észrevehetne néhány csodát, akár még a játszótéren is.

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Cerka ​Tinka és a szürke Lord
Cerka ​Tinka, a cerkalány Kolorító fellegvárában lakik apjával, Don Aquarellel, és anyjával, Donna Pastellával. Családjuknak fontos feladata van: ők felelősek az ég, a föld, a virágok színeiért, s egyben az emberek hangulatáért is. Tinka első baklövése után rájön, hogy egészen apró dolgokkal is szebbé, színesebbé lehet tenni a világot. Elég egy bocsánatkérés, egy mosoly, egy segítő szó. Barátjával, Aranyszőrű Ártánnyal keresztül-kasul bejárják a várost, hogy segítsenek a bajban. Munkájuk akkor válik igazán nehézzé, amikor megjelenik Kolorítóban Lord Grafith, aki szürkére festi a világot.

Miklya Zsolt - Miklya Luzsányi Mónika - Bali-bocs ​jó napja
Bali-bocsra ​egy mozgalmas, jó nap vár: reggeli, séta, ebéd, játék és vacsora. Segíts neki leolvasni az óráról az időt, hogy mindig tudja, mit kell csinálni. Az óramutatót te is be tudod állítani. A gyönyörűen illusztrált könyv játszva tanítja meg az óra használatát a gyerekeknek.

Kollekciók