Ajax-loader

Peter Abrahams könyvei a rukkolán


Peter Abrahams - Ékesítse ​koszorú
Az ​1919-ben, Dél-Afrikában született, de Angliában nevelkedett és Angliában élő neves író regénye az afrikai országok felszabadító harcát irányító, európai iskolázottságú vezetők erkölcsi dilemmáinak, sikerének, bukásának általánosított rajza. Egy lépéssel korábban játszódik, mint a legújabb fekete-afrikai regények zöme: nem valamely felszabadított ország társadalmának, uralkodó rétegének szkizofréniáját, nem a függetlenség adta lehetőségekből fakadó kikerülhetetlen korrupciót, a nemzeti öntudat hiányosságait tárgyalja, hanem a hazai valósággal szembenézni kényszerülő, az elképzeléseivel szembesítő, s vagy a kor parancsát vagy a hagyományok parancsát követő vezetők tragédiáját. A regény főhősének, Michael Udomónak, a forradalom vezetőjének sorsa tökéletes, zárt tragédia: jó szándéka teszi többszörösen árulóvá, barátja gyilkosává.

Peter Abrahams - Egyetlen ​éjszaka
A ​Londonban élő, dél-afrikai származású néger festő, Richard Dube illegálisan hazautazik, hogy eljuttassa a fajüldözés ellen harcoló földalatti mozgalom vezetőihez a támogatásukra összegyűlt pénzküldeményt. Eredeti terve, hogy feladatának végrehajtása után azonnal visszatér Londonba, kútba esik összekötőjének gyanús viselkedése miatt. El kell rejtőznie a rendőrség hajtóvadászata elől. Így kezdődik Peter Abrahamsnak, a londoni emigrációba menekült neves dél-afrikai írónak ez a fordulatokban, izgalmas eseményekben gazdag regénye, amelyben a gyilkolás, embercsempészés, üldözés, bujkálás, árulás, szerelem drámái nem öncélúan sűrűsödnek, hanem azért, hogy az eseményektől sodort szereplők cselekvésének, sorsának bemutatásával művészi képet adjon a sokat emlegetett Dél-Afrika különös világáról.

Peter Abrahams - Revolution ​#9
Blake ​Wrightman died during the Vietnam War. Not on a Southeast Asian battlefield, but on an American college campus. He died the day the bomb he planted at an anti-war protest claimed a small boy’s life—and forced Blake Wrightman to vanish. Now, after twenty-years as “Charlie Ochs,” Cape Cod lobsterman, Blake finds out that the feds are closing in. But a vengeful G-man gives Charlie a choice: face the music or help smoke out the beautiful hardcore radical who seduced him into the anti-war movement back in the ’60s. So begins a long, strange trip for the former Blake Wrightman, as he revisits the scene of a deadly revolution that didn’t end with the Vietnam War—and is about to claim a few more casualties. . . .

Peter Abrahams - Családi ​orvosi enciklopédia
A ​részletes, korszerű orvosi és egészségügyi információk alapvetően fontosak ahhoz, hogy a legjobb döntést hozhassuk. Ha tudjuk, hogyan működik a testünk, és milyen problémák merülhetnek fel, hatékonyabban beszélhetünk orvosunkkal az egészségünkről. Felbecsülhetetlen az a képesség, hogy fel tudjuk ismerni magunk és családtagjaink esetleges betegségeinek tüneteit. Ha tájékozottak vagyunk az orvosi kérdésekben, könnyebben eszközölhetünk olyan életmódbeli változtatásokat, melyek révén megelőzhetőek a jövőbeli problémák. A Családi orvosi enciklopédia több mint 120 egészségügyi problémáról, szindrómáról és betegségről nyújt érthető, megbízható és korszerű tájékoztatást. Megtaláljuk benne a jellemző gyermekbetegségektől (mint a bárányhimlő, mumpsz vagy a szamárköhögés) kezdve a bőrpanaszokig (mint az akne vagy a kopaszság) az összes gyakori betegség részletes leírását. Szerepelnek a könyvben a genetikai és környezeti faktorok által kiváltott betegségek éppúgy, mint a rákos megbetegedések és egyéb súlyos egészségügyi problémák. A könyv mindegyik betegséggel önállóan foglalkozik, egyértelműen tájékoztat a tünetekről, a diagnózisról és az okokról, emellett diagnózissal, megelőzéssel és kezeléssel kapcsolatos gyakorlati tanácsokat ad. A több mint 500 illusztrációval, többek között az adott testrész magyarázatokkal ellátott színes ábráival, a legújabb képalkotó technikákat is bemutató fényképekkel ellátott Családi orvosi enciklopédia számtalan egészségügyi problémát felölelő informatív és hasznos kiadvány, mely megbízható segítséget nyújt az orvostanhallgatóknak és az érdeklődőknek egyaránt. Prof. Peter Abrahams immár 30 éve gyakorló orvos. Számos nemzetközi intézményben, többek között a University of Londonon, a University of Middlesexen, a University of Cambridge-en és az USA-beli University of Iowán oktatott és oktat orvostudományt és anatómiát. Tartott már előadást például Egyiptomban, Izraelben és Ghánában, és végzett munkát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára is. Számos könyvet írt és szerkesztett, az ő nevéhez fűződik például a Clinical Anatomy of Practical Procedures (1975), An Atlas of Normal Radiological Anatomy (1978), Essentials of Clinical Anatomy (1986) és An Imaging Atlas of Human Anatomy (1992). Több, orvostanhallgatóknak szóló interaktív CD-ROM-ot is készített.

Peter Abrahams - Lenn, ​a nyuszi barlangjában
Ingrid ​rosszkor, rossz helyen van. Legalábbis a cipője. Ahhoz, hogy visszaszerezze, olyan kaliberű nyomozásba fog, ami még példaképének, Sherlock Holmesnak is becsületére válna, pedig a tizenhárom éves lánynak amúgy is éppen elég dolga akad. Ott van az iskola, a foci, no meg a főszerep az Echo Fallsban megrendezendő Alice Csodaországban című színjátékban. A nyuszi barlangjába esett Alice különös kalandjaihoz hasonlóan Ingrid kisvárosában is kezdenek egyre furcsábbá válni a dolgok. Echo Falls lakóinak élete rémálommá változik, ám Ingrid eltökélte, hogy felébred... "Peter Abrahams valamennyi regényét olvastam és azt hiszem, A Lenn, a Nyuszi barlangjában az abszolút kedvencem. Peter az olvasót tökéletes tehetséggel mindvégig egy lépéssel Ingrid előtt tartja, akiért így végigizguljuk az egész könyvet... (...) A Harry Potter könyvekhez hasonlóan, amikor a megírt történetek ennyire kidolgozottak és élvezhetőek, a "felnőtt" és "ifjúsági" jelzők elveszítik jelentőségüket, hiszen ez a regény nem más, mint az események lehengerlően izgalmas és érdekfeszítő láncolata." (Stephen King)

Peter Abrahams - Az ​emberi test kézikönyve
Az ​orvostudomány, illetve az emberi anatómiával kapcsolatos tudás hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évszázadokban. A kötet az emberi anatómia bemutatásán keresztül, részletes ábrák segítségével mutatja meg, miből vagyunk. A fejtetőtől a lábujjakig haladva, nyolc fejezetre osztva mutatjuk be az emberi testet: fej, nyak, mellkas, felső végtag, has, nemi szervek, medence és alsó végtag, szervrendszerek. Mindegyik fejezeten belül bemutatásra kerül a csontok, izmok, idegek, lágy részek és szervek működése. Ez a könyv lényegre törő stílusba íródott és minden ember számára elengedhetetlen, hasznos információkat tartalmaz.

Peter Abrahams - Az ​emberi test
Vedd ​szemügyre a tested, ahogy azelőtt még soha Ez az egyedülálló "áttekintés" laponként tárja fel az emberi test szerkezetét és szervrendszereit. Részletes illusztrációk, kísérletek és magyarázószöveg teszi nélkülözhetetlenné ezt az izgalmas könyvet.

Peter Abrahams - The ​Tutor
When ​Scott and Linda Gardner hire Julian Sawyer to tutor their troubled teenage son Brandon, Julian seems like the answer to a prayer. He's bright, courteous, refined, and connects with Brandon in a way neither of his parents can. They embrace Julian almost as a member of the family. But the tutor has his own dark agenda. For Julian, the Gardners are like specimens in jars, creatures to be studied - and manipulated. Each member of the family unintentionally reveals a secret to the tutor, giving him just the ammunition he needs to destroy them, one by one. Only Ruby, the Gardners' eleven year-old daughter, senses that Julian might not be what he seems and sets out to combat this seductive evil.

Peter Abrahams - Az ​emberi test atlasza
A ​mindenre kiterjedő magyarázatoknak köszönhetően gyorsan és könnyen megérthető az emberi test anatómiája. A világos, de igen informatív szöveg az átlagolvasó és az egyetemi hallgatók számára egyaránt élvezetessé teszi az emberi test anatómiájáról szóló tudnivalókat. A könyv kilenc fejezetre bontva taglalja az emberi test működését. Minden fejezet részletesen bemutatja a különböző csontokat, izmokat, idegeket és belső szerveket, s beszámol arról, hogy miképp működnek egymással szoros összefüggésben. A könyvet több mint négyszáz színes ábra és fénykép teszi szemléletesebbé. Az ábrák mellett mindenhol megtalálható a test különböző részeinek latin és magyar elnevezése.

Kollekciók