Ajax-loader

Jamie Ford könyvei a rukkolán


Jamie Ford - Hotel ​az Édes és Keserű út sarkán
Jamie ​Ford nagyszerű regénye, Hotel az Édes és Keserű út sarkán első oldalain Henry Lee az egykor a japán negyed kapujának számító Panama Szálló előtt összeverődött tömegbe botlik Seattle-ben. A szálloda évtizedek óta be volt deszkázva, most azonban új tulajdonosa hihetetlen felfedezést tett: olyan japán családok hátrahagyott holmijára bukkant, akiket a II. világháború alatt összetereltek, és internálótáborba zártak. Az új tulajdonos egy japán napernyőt nyit ki Henry szeme láttára. Ez az egyszerű látvány az 1940-es évekbe röpíti vissza a férfit, amikor az élete tele volt zűrzavarral és izgalommal, és az apjára emlékezteti, akit teljesen lekötött a Kínában folyó háború és az a cél, hogy a fia amerikaiként nőjön föl. Miközben az előkelő Rainier általános iskolában kap „össztöndíjjat”, ahol a fehér srácok semmibe veszik, Henry megismerkedik Keiko Okabéval, egy kis amerikai japán diáklánnyal. Az elsötétítések, a kijárási tilalom és az FBI rajtaütéseinek káosza közepette Henry és Keiko között szoros barátság – és ártatlan szerelem alakul ki, amely legyőzi óvilágbeli őseik régi keletű előítéleteit. Miután Keikót és családját evakuálás címén begyűjtik és internálótáborba zárják, a lánynak és Henrynek csak az a remény marad, hogy egyszer majd véget ér a háború, és egymásnak tett ígéretüket valóra válthatják. Negyven év múlva Henry Lee, aki bizonyos benne, hogy a napernyő Keikóé volt, átkutatja a szálló sötét, poros alagsorát az Okabe család holmija és egy rég elveszett tárgy után, amelynek értékét fel sem tudja mérni. A megözvegyült Henry még mindig keresi a hangját, a szavakat, amelyek megmagyarázhatják nacionalista apja tetteit, a szavakat, amelyek áthidalhatják a szakadékot önmaga és modern felfogású amerikai kínai fia között, a szavakat, amelyek segíthetnek abban, hogy szembesüljön sok évvel korábbi döntéseivel. Az amerikai történelem egyik legellentmondásosabb és legváltozékonyabb időszakában játszódó regény az elkötelezettség és a szűnni nem akaró remény különleges története. Henry és Keiko személyében Jamie Ford felejthetetlen párt alkotott, akik a megbocsátás és az emberi szív erejére tanítják az olvasót.

Jamie Ford - Songs ​of Willow Frost
From ​Jamie Ford, the New York Times bestselling author of the beloved Hotel on the Corner of Bitter and Sweet, comes a much-anticipated second novel. Twelve-year-old William Eng, a Chinese American boy, has lived at Seattle's Sacred Heart Orphanage ever since his mother's listless body was carried away from their small apartment five years ago. On his birthday - or rather, the day the nuns designate as his birthday - William and the other orphans are taken to the historical Moore Theatre, where William glimpses an actress on the silver screen who goes by the name of Willow Frost. Struck by her features, William is convinced that the movie star is his mother, Liu Song. Determined to find Willow and prove that his mother is still alive, William escapes from Sacred Heart with his friend Charlotte. The pair navigate the streets of Seattle, where they must not only survive but confront the mysteries of William's past and his connection to the exotic film star. The story of Willow Frost, however, is far more complicated than the Hollywood fantasy William sees onscreen. Shifting between the Great Depression and the 1920s, Songs of Willow Frost takes readers on an emotional journey of discovery. Jamie Ford's sweeping novel will resonate with anyone who has ever longed for the comforts of family and a place to call home.

Jamie Ford - Hotel ​on the Corner of Bitter and Sweet
Set ​during one of the most conflicted and volatile times in American history, Hotel on the Corner of Bitter and Sweet is an extraordinary story of commitment and enduring hope. In Henry and Keiko, Jamie Ford has created an unforgettable duo whose story teaches us of the power of forgiveness and the human heart.

Kollekciók