Ajax-loader

Csermely Péter könyvei a rukkolán


Csermely Péter - Tehetséggondozás ​a mindennapok gyakorlatában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csermely Péter - Kutatás ​és közlés a természettudományokban
A ​könyv átfogó jelleggel tárgyalja és tág értelemben vett természettudományokban (beleértve a műszaki és az orvosi tudományokat is) alkalmazható kutatás és közlés módszertanát, a kutatás közben felmerülő elméleti és gyakorlati problémákat. A tudományos kutatást általában tárgyaló munkák és a publikálás "receptjét" nyújtó gyakorlati útmutatók előnyeit kívánja magában egyesíteni. Egyaránt szól kezdő tudományos kutatóknak, doktoranduszoknak és tudományos diákköri munkát folytató hallgatóknak, továbbá a kutatással aktív módon kapcsolatban nem álló, de a tudomány művelése iránt érdeklődő olvasó is haszonnal forgathatja majd. Ennek megfelelően viszonylag kevés előismeretet tételez fel az olvasótól.

Csermely Péter - Szárny ​és teher
Minden ​társadalomra, közösségre igaz, hogy jövője elsősorban az oktatási rendszerétől függ. Egy széles támogatottságot élvező, szakszerű és attraktív oktatási program a jövőbe vetett reményeknek Magyarországon is SZÁRNYakat adhat. Hazánkban a korrupció mértéke sem a társadalom, sem pedig a minket körülvevő nemzetközi közösség által nem tolerálható mértéket ért el. A korrupció ezernyi formája az ország működésére és fejlődési lehetőségeire súlyos TEHERként nehezedik. Ajánlásaink a jelenlegi helyzet elemzése alapján, a múlhatatlanul szükséges változások érdekében e két témában fogalmaznak meg átfogó koncepciót.

Csermely Péter - Tiranai ​lepel
Hát ​hányadik éve nyögünk már e miatt a borzalmas alak miatt, ezt mondja meg, aranyos Albán Úr! Hogy a szegény nyugdíjasnak úgy kell lepergetnie a kevéske napjait, hogy bármikor jöhet az Orbán Viktor, és akkor elvesz mindent, amit egy élet dolgos munkájával. Engem nem érdekel, hogy másoknak jobb lenne, ha ő kormányozna, sőt, az igazat megvallva, kecses kis Albán Úr, az sem érdekelne, ha nekem jobb lenne. Valahogy megszoktam már ezt a rosszabbul élést, drága Albán Úr, szerintem már egész jól is csinálom az elmúlt évtizedek rutinja végett, azt azonban nem akarom, hogy az Orbán ott vihorásszon a Parlamentben a korona körül. Én az egész politikából azt a részt szeretem a legjobban, amikor a választások estéjén pont kiderül, hogy megint leszavazták, és lehet kacagni a szomszédokkal, hogy na, az Orbánt mindjárt viszik a hátraujjú kabátban az őrök, hogy reggelig kaparja a falat. Ezek nagyon vidám pillanatok, csak sajnos elég riktán vannak, és eltelik közöttük rengeteg év, amikor csak a gond meg a nyomorúság szakad az emberre, meg az árak, amelyek egyre gyorsabb ütembe.

Csermely Péter - Stresszfehérjék
Védelem ​szívinfarktusban. Oltás rák ellen? Élet forró vízben, jégben és föld alatt. Van ezekben valami közös elem? Van! A stresszfehérjék. A stresszfehérjék fontos szerepeet játszottak a földi élet kialakulásában. Hiányukban minden élet elpusztulna Földünkön. Miért ilyen fontosak ezek a bennünk élő, kevéssé ismert segítők? Ennek okaival foglalkozik a számos tudományterületet bemutató, közérthető könyv. "Ismerve Csermely professzor azon ritka képességét, hogy képes a tudomány elefántcsonttornyából kitekintve a modern ember jogos kiváncsiságát kielégíteni, meggyőződésem, hogy a könyv sikerre lesz ítélve." Vizi E. Szilveszter akadémikus

Csermely Péter - A ​rejtett hálózatok ereje
"Miért ​szép Mona Lisa mosolya? Miért stabilizálják a nők a társadalmakat? Miért egyformák a gyümölcslegyek? A könyv megmutatja, hogy a fenti kérdésekre a válasz ugyanaz. Minden komplex rendszert a gyenge kölcsönhatások stabilizálnak. E kölcsönhatások alkotják a rejtett hálózatokat, melyeket Szűcs Édua nagyszerű karikatúrái hoznak az olvasóhoz még közelebb. A könyv kivételesen sok területet kapcsol össze, és mind az új tudományos eredmények iránt érdeklődő laikus olvasónak, mind a hálózatok szakértőinek számos újdonságot ad." Vicsek Tamás akadémikus

Csermely Péter - Bloghálózatos ​életfilozófiám
A ​CsermelyBlog (www.csermelyblog.hu) írásai 2009 végén jelentek meg először. A bejegyzések széleskörű figyelmet keltettek; a blog letöltéseinek a száma két év alatt megközelítette az egymilliót. A legnépszerűbb írást, a könyvben is helyet kapó, jó tanárról szólót 20 ezernél többen olvasták el. A legtöbb bejegyzés olvasottsága már a megjelenésének hetében jóval ezer fölött volt. Az Olvasó azonban most nemcsak két év válogatott blogbejegyzéseit tarthatja a kezében, hanem ennél jóval többet, újszerűbbet is. A tömörítettés aktualizált írásokban ezúttal ugyanis meghatározott, egymásra épülő sorrend szerint mélyedhet el az érdeklődő. Az egyes gondolatköröket e könyv számára készült interjúk követik és kerekítik egésszé, valamint a bejegyzésekre beérkezett néhány válasz rövidített változata. A CsermelyBlog annyiban is különleges, hogy igen igényes olvasóiköre van. A blog hozzászólóitól a magyar interneten elharapódzott alpári stílus idegen. Két kivételtől eltekintve soha sem volt olyan hozzászólás,amelyet a blog még oly szigorú szabályai alapján is moderálni kellett volna. A hozzászólásokból néhányat, ahogyan ezt már jeleztük, e könyvben is megmutatunk, hogy az Olvasó is tagja lehessen annak az értékőrző, szeretetteljes közösségnek, ami a blog körül kialakult. Az írásokat Szűcs Édua rajzai teszik még jobban elgondolkodtatóvá. A rajzok pontosan olyanok, mint a CsermelyBlog szerző által gondosan válogatott képei. Szűcs Édua rajzai sokkal többek, mint illusztrációk. A rajzok új szempontból értelmezik az írások gondolatait, egy olyan görbe tükröt tartanak elénk, amelyben még jobban magunkra ismerünk.

Kollekciók