Ajax-loader

Misur Tamás könyvei a rukkolán


Misur Tamás - Internazionale
Az ​olasz bajnokság egyik leggazdagabb és legerősebb keretével rendelkező együttese már a hőskorban is remek eredményt ért el. A BEK-ben a hatvanas évek közepén egymás után kétszer diadalmaskodott, a Helenio Herrera által megálmodott védekezés világhírű lett. Giuseppe Meazzától Lothar Matthauson át Adrianóig megannyi világklasszis viselte-viseli a milánói kék-feketék mezét. A könyvben felidézzük a sikereket és kudarcokat, fény derül olyan érdekességekre mint például: ki vitte az Interhez a későbbi csillagot, Sandro Mazzolát, milyen szerepet játszott egy kólásdoboz az 1972-es BEK-döntőbe jutásban és ki vezette be az edzőtáborokat a csapatnál. Megismerhetik az Inter himnuszának és mezének történetét is és természetesen bemutatjuk napjaink csapatának összes játékosát.

Misur Tamás - Moncz Attila - Ronaldinho ​és az Aranylabda csillagai
A ​képekkel bőven illusztrált könyv a világ legjobb labdarúgójáról, a Barcelona brazil klasszisáról szól - meg persze az "udvartartásáról", arról a további negyvenkilenc játékosról, akik felkerültek a France Football 50-es listájára, s akiknek pályafutását Misur Tamás televíziós szerkesztő és Moncz Attila sportújságíró mutatja be.

Misur Tamás - Moncz Attila - A ​futballtörténelem 100 legjobb klubja
Ha ​futballista, akkor Pelé. Vagy Maradona. Ott túl sok vita nem lehet. De ha klub, akkor Real Madrid. Vagy Barcelona. Vagy Manchester United. Vagy Milan. Vagy Bayern München. Vagy, vagy, vagy... Száznál kiderül, legkésőbb akkor minden kedves olvasó kiválaszthatja, neki melyik a legnagyobb. Az Aréna 2000 Kiadó egy évvel a labdarúgók után a világ 100 legjobb futballklubját is csokorba gyűjtötte, és eredményekre, érdemre, népszerűségre való tekintettel különböző terjedelemben be is mutatja azokat. Ha kíváncsi, kik alapították a Barcelonát, melyik volt a Liverpool történetének legjobb meccse, ki volt az Internazionale valaha volt legprímább futballistája, mely magyar csapatok fértek be az elitbe, vagy hogy mire használták a Dinamo Kijev stadionját a cári időkben, csaknem háromszáz oldalas kiadványunkból megtudhatja!

Misur Tamás - Moncz Attila - Sevcsenko ​és az Aranylabda csillagai
Ötven ​világklasszis futballista pályafutása sztorikkal, fotókkal, statisztikákkal Adrianótól Zidane-ig. Fókuszban Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán csatára, aki 2004-ben először kapta meg az aranylabdát - udvartartásában pedig mindazok, akiket a France Football az esztendő legjobbjainak jelölt.

Misur Tamás - Lionel ​Messi
A ​világ legjobb futballistái sorozatban ezúttal valóban a világ legjobbjáról írtunk, hiszen kétség sem fér hozzá, hogy 2009 végén Lionel Messinél nem volt jobb labdarúgó a földön. Könyvünk végigköveti az argentin csillag életét és pályafutását Rosariótól Barcelonáig, és azt is igyekeztünk megmutatni, hogy Leo miként váltotta valóra gyerekkori álmát: átlagos méretű lett emberek között, és óriás a labdarúgás világában.

Misur Tamás - A ​Milan legjobb 50 futballistája
Ki ​tudná eldönteni, hogy Marco vagy Basten vagy Gunnar Nordahl volt a jobb csatár? Hogy Giovanni Trapattoni jobban testesítette-e meg a zongoracipelő fogalmát, mint manapság Gennaro Gattuso? Szerencsére a kérdéseket nem kell megválaszolnunk, hiszen a Milan félszáz legjobb játékosa között valamennyien helyet kaptak. A könyvet olvasva kirajzolódik előttünk a híres Gre-No-Li, s kiderül, hogy ki állította be először a Milanba azt a játékost, aki debütálása idején még csak "Cesare fiaként" emlegettek.

Misur Tamás - Juventus
A ​Juventus története elválaszthatatlan az olasz labdarúgás történetétől, a Juventus sikerei egybeforrtak az olasz futball diadalaival. A torinói sztárcsapat nyerte Itáliában a legtöbb bajnoki címet ( lapzártáig 27-et), a legtöbb Olasz Kupát ( lapzártáig 9-et, holtversenyben a Romával), és ez az egyetlen itáliai gárda, amely mindhárom európai kupában diadalmaskodott, miközben világbajnokok tucatját adta az olasz és a francia válogatottnak. 2009 októberében megjelenő könyvünkből többek között kiderül, hogy kik és miért alapították a Juventust, hogy mennyi mindent köszönhetnek Torinóban a magyar játékosoknak és edzőknek.

Hegyi Tamás - Misur Tamás - Ronaldo ​és az aranylabda csillagai
Ötven ​világklasszis futballista pályafutása sztorikkal, fotókkal, statisztikákkal Aímartól Zidane-ig. A középpontban Ronaldo, a világ egyik legjobb játékosa, a Real brazil csillaga, aki 2002-ben újra megkapta az aranylabdát -udvartartásában pedig mindazok, akiket a France Football az esztendő legjobbjainak jelölt.

Misur Tamás - Milan
Ha ​kíváncsi arra, hogy a Milan hogyan nyerte meg 2003-ban a Bajnokok Ligáját..., ha tudni akarja hogy miért piros és fekete az olasz klub színe..., ha hallott már a Gre-No-Li-ról, de nem tudja pontosan, hogy miről is van szó..., ha látta játszani a Milan holland tulipánjait , és szeretné felidézni a sikereiket..., ha érdekli, hogy a piros-feketéket miért angolok alapították, és hogy 1908-ban kik és miért léptek ki az első számú milánói futballklubból.., ha nem tudta, hogy Giovanni Trapattoni játékosként hosszú éveken át kihagyhatatlan volt a Milanból , és hogy egyszer "hidegre tette" Pelét is..., ha szeretné megérteni, hogyan zajlott a titkos tárgyalás Rivaldóval..., egyszóval ha mindent, de tényleg mindent tudni akar a világ egyik legnépszerűbb futballcsapatáról... Akkor ez a könyv Önnek készült!

Misur Tamás - Hegyi Tamás - Nedved ​és az Aranylabda csillagai
Ötven ​világklasszis futballista pályafutása sztorikkal, fotókkal, statisztikákkal Aímartól Zidane-ig. A középpontban Pavel Nedved, a Juventus cseh középpályása, aki 2003-ban először kapta meg az aranylabdát - udvartartásában pedig mindazok, akiket a France Football az esztendő legjobbjainak jelölt.

Misur Tamás - Kaká
Mértékadó ​források szerint ma a brazil Kaká a földkerekség legjobb futballistája. Az ifjú támadónak döntő érdemei voltak abban, hogy a Milan nyerte meg a BL 2006-07-es kiírását. Tíz találattal ő lett a sorozat gólkirálya, több meccset gyakorlatilag egymaga nyert meg. Nem lenne meglepő, ha 2007-ben neki ítélnék oda az aranylabdát, mi azonban ezzel a könyvvel elémentünk a France Football ankétjának, és a világ legkiválóbb labdarúgóit bemutató sorozatunkban megismertetjük olvasóinkkal a még mindig csak 25 éves zseni pályafutását.

Misur Tamás - Az ​olasz futballbotrány krónikája - avagy mit keres a Juventus a másodosztályban?
Nem ​túlzás azt állítani, hogy 2006 tavaszán Olaszországban minden idők legnagyobb futballbotránya tört ki. A Juventustól elvettek két bajnoki címet és pontlevonással a másodosztályba száműzték, a Milantól két idény alatt összesen 38, a Fiorentinától 45, a Laziotól 33 pontot vontak le, és számos sportvezető, játékvezető és klubvezető is súlyos eltiltásokat kapott. Az Aréna 2000 Kiadó 240 oldalas, hazánkban korábban sohasem publikált fényképekkel és statisztikákkal gazdagon illusztrált könyvében ismerteti a botrány napról napra lebontott hiteles történetét, a főszereplők pályafutását, több mint száz lehallgatott telefonbeszélgetés fordítását, valamint az olasz labdarúgás összes korábbi nagy botrányát. A könyvből nemcsak az derül ki, hogy mit keres a Juve a másodosztályban, hanem számtalan más hátborzongató történet...

Misur Tamás - Nagy ​olasz futballkönyv
Az ​olasz labdarúgás bölcsőjét még az angolok ringatták, de az általános iskolába már a magyarok kísérték. Talán hihetetlen, de a ma hazánkban is imádott nagycsapatok, a Milan, a Juventus, a Roma, az Inter története nem lenne teljes az őket szolgáló magyarok (többek között Czeizler Lajos, Károly Jenő, Schaffer Alfréd, Nyers István és még további több száz edző és játékos) nélkül. A Nagy olasz futballkönyv első kötete a születésétől napjainkig kíséri végig az itáliai labdarúgás történetét. Az összes bajnokcsapat históriáját alapításától 2005-ig, a válogatott mérkőzéseit az 1910-es debütálástól a három világbajnoki címen keresztül a 2006-os világbajnokság selejtezőinek taglalásáig. Kiderül a könyvből, hogy mi az a scudetto, és mióta feszül a mezeken, megtudjuk, hogy a squadra azzurra mióta játszik tényleg azúrkék mezben - és miért, ha az olasz nemzeti lobogó zöld-fehér-piros. A kötetet sok száz, Magyarországon még sohasem publikált fotó teszi még színesebbé.

Misur Tamás - Moncz Attila - Kaká ​és az aranylabda csillagai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók