Ajax-loader

Gyukics Gábor könyvei a rukkolán


Gyukics Gábor - A ​Kisfa galeri
A ​jazz, a szesz, a „magyar kábítószerek" és a szabad szerelem jegyében eltöltött hetvenes évek. Az országot keresztül-kasul bejáró baráti társaság, melynek tagjai hétköznapjaikat az Erzsébet-híd pesti hídfőjének lábánál álló fánál (a Kisfa) és a Duna lépcsőinél (a Léparton), az estéket a kevés akkori jazzklubok egyikében, a hétvégeket pedig kirándulással töltötték. Kik voltak ők? „Mozgalom" és társadalmi tér nélküli, közép-európai hippik, akiknek válaszaik (illúziók híján) nincsenek, legfeljebb kérdéseik és tagadószavaik? Végletes nyugtalanságokkal, elégedetlenségekkel és kérdésekkel küzdő, kompromisszumokra képtelen fiatalok, akik nem hajlandók megfizetni a „normális életvitel" árát. A szabályokat nem belülről akarták megváltoztatni, hanem eleve elutasítottak minden normát. Rend és káosz, bűn és bűnhődés, szerelem és gyűlölet, élet és halál: e fogalmak falainak rendre „biztosítókötél nélkül" ütköztek neki a könyv szereplői, és sokan nagy árat fizettek érte.

Gyukics Gábor - Végigtapint
A ​Végigtapint a hatvanéves Gyukics Gábor válogatott és új verseinek gyűjteménye. Első ciklusa korábbi köteteiből válogat, a második pedig 2011–2018 között írt költeményeinek szűrlete. A kötetet Bereczki Katalin franciaországi képzőművész dzsesszkoncerteken készített rajzai illusztrálják.

Gyukics Gábor - A ​remete többes száma
Az ​Utcai előadás után ismét magyar kötettel jelentkezik a költő... Ami... Élére állított vaslemez vagyok körhinta sikoly kisiklott villamos elhajított levél vagy csak egy betű bor a pohár alján ajtócsapódás kifutott tej törött izzó hajlott gerinc száraz folyómeder és nem az ami

Gyukics Gábor - kié ​ez az arc
Van-e ​arca egy téli padnak, egy varjúnak, egy erdőnek, a szélnek? És van-e arca az embernek? Arc-e még az, ami folyamatos változásban, áramlásban, időben létezik, ami nem hagy időt már arra sem, hogy otthonossá és ismerőssé váljék, ami szüntelen vándorlásként határozza meg a beszédet? És vajon a beszéd képessége, a hangszükségképpen feltételezi-e az arc létét?

Gyukics Gábor - versKÉPzelet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyukics Gábor - Lepkék ​vitrinben
A ​lepkék vitrinben az Utcai előadás (1998) A remete többes száma (2002) és a versKÉPzelet után Gyukics Gábor negyedik magyar nyelvű verseskötete. Az 1988 óta itthon, illetve az Egyesült Államokban élő, angolul is alkotó, angol és magyar műfordításai által is jól ismert szerző a modern hazai és a modern amerikai költészet hagyományainak ötvözésével alakította ki egyéni hangját, eredeti látásmódját.

Gyukics Gábor - Keresztes Mária - Új ​magyar-angol napszótár
A ​korábban megjelent, és évről évre folyamatosan utánnyomott Napszótárhoz hasonlóan az Új napszótár is egy évre szóló határidőnapló, melybe feljegyezhetjük teendőinket, gondolatainkat, ugyanakkor minden nap 10 kifejezést tanulhatunk meg belőle. Egy éven át tartó folyamatos munka árán 3650 - a vendéglátásban és az idegenforgalomban használható - szóval leszünk gazdagabbak. A szótár naptári évre készül. Az angolok, írek, skótok, amerikaiak és kanadaiak jeles napjait, nagyobb állami és egyházi ünnepeit épp úgy megadja, mint ahogy számba veszi a magyarországi eseményeket, rendezvényeket.

Kollekciók