Ajax-loader

Eduard Mörike könyvei a rukkolán


Eduard Mörike - Mozart ​prágai utazása
1787 ​őszén Mozart feleségével együtt útnak indul Prágába, a Don Giovanni bemutatójára. A partitúra még nincs készen, a kocsiúton az utolsó percig formálódik a remekmű. Útközben meginvitálják őket egy kastélyba, ahol anekdotázással és zenélésel töltik az estét. Másnap a zeneszerző folytatja útját -- még nem sejti, a siker vagy az újabb, méltatlan bukás felé. Mörike 1856-ban, Mozart születésének 100. évfordulóján jelentette meg halhatatlan biedermeier idilljét, a gyönyörű, művészettel és életszeretettel teli történet azonban a mai olvasót is ellenállhatatlanul magával ragadja.

Eduard Mörike - Mozart ​auf der Reise nach Prag
Eduard ​Mörike Mozart prágai utazása c. kötetének eredeti német kiadása.

Eduard Mörike - A ​varázscipő
Mesteri ​epikai tehetséggel fonja az író e mezeivirág-üdeségű mesecsokrot Seppe, a jámbor vargalegény változatos, humoros, kalandos élményei köré. Az olvasó a vándorló legénnyel együtt szívja be a württembergi hegyes-völgyes táj friss levegőjét, elevenen vonul el előtte a középkori német városok, falvak patriarkális élete, a szorgalmas kézművesek, az egyszerű munkásnép tevékeny mindennapja. S közben csodálatos történetek vízitündérről, csínytevő manóról, varázslatokról, ám a mesealakok együtt élnek az emberekkel, maguk is húsvér lények, naivak és kedvesek, akár a hős, a derék Seppe és a bájos Vroni.

Eduard Mörike - Mozart ​prágai utazása / Mozart auf der Reise nach Prag
1787 ​őszén Mozart feleségével együtt útnak indul Prágába, a Don Giovanni bemutatójára. A partitúra még nincs készen, a kocsiúton az utolsó percig formálódik a remekmű. Útközben meginvitálják őket egy kastélyba, ahol anekdotázással és zenélésel töltik az estét. Másnap a zeneszerző folytatja útját – még nem sejti, a siker vagy az újabb, méltatlan bukás felé. Mörike 1856-ban, Mozart születésének 100. évfordulóján jelentette meg halhatatlan biedermeier idilljét, a gyönyörű, művészettel és életszeretettel teli történet azonban a mai olvasót is ellenállhatatlanul magával ragadja.

Kollekciók