Ajax-loader

Elena Favilli könyvei a rukkolán


Elena Favilli - Francesca Cavallo - Esti ​mesék lázadó lányoknak 2.
"Ez ​a lenyűgöző könyv megmutatja a lányoknak, hogy bármi lehet belőlük." Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Az Esti mesék lázadó lányoknak második kötete száz újabb kivételes nő életét meséli el Nefertititől Beyoncéig, Rosalind Franklintől J.K. Rowlingig. Királynők és aktivisták, balerinák és ügyvédek, kalózok és számítógépes tudósok, űrhajósok és feltalálók lenyűgöző történetei mutatják be a lehetőségek izgalmas és végtelen tárházát. "Az Esti mesék lázadó lányoknak visszatért!" - Amy Poehler's Smart Girls "Nélkülözhetetlen olvasmány a lányok és a fiúk számára is; azoknak a gyerekeknek, akik ezt olvassák esténként, lesz majd bátorságuk nagyot álmodni." - Fiona Noble, The Guardian "Még jobb esti mesék!" - Taylor Pittman, Huffington Post "Ez a mesekönyv nem hercegnőkről szól: lázadni tanítja a lányokat." - Georgina Rannard, BBC News Francesca Cavallo és Elena Favilli a New York Times sikerlistáján szereplő szerzők, műveiket több mint harminc nyelvre fordították le. Olaszországban nevelkedtek, és a Timbuktu médiavállalat alapítói.

Francesca Cavallo - Elena Favilli - Esti ​mesék lázadó lányoknak
Mi ​lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a királyfihoz, mert az autóversenyzés jobban érdekli? Mi lenne, ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön? A szerzőpáros újragondolja a mese műfaját. Száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Történetüket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan grafikusnő készített. Az Esti mesék lázadó lányoknak a közösségi adománygyűjtés történetének legnagyobb könyves sikere lett. Nem csoda, hiszen hősnői – vagány kalózok, zseniális tudósok vagy élvonalbeli sportolók – köztünk éltek és élnek, az ókori Japánban éppúgy, mint a mai Mexikóban. Sikereik azt bizonyítják, hogy a hagyományos női szerepekből ki lehet törni, és bármire képes egy lány, ha az akadályokat leküzdve kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket.

Elena Favilli - Francesca Cavallo - Good ​Night Stories for Rebel Girls
”Good ​Night Stories for Rebel Girls” is a children's book packed with 100 bedtime stories about the life of 100 extraordinary women from the past and the present, illustrated by 60 female artists from all over the world. Each woman's story is written in the style of a fairy tale. Each story has a full page, full color portrait that captures the spirit of the portrayed hero. ”A must-have for the nightstand of every girl or young woman you know.” - Geri Stengel, Forbes ”Good Night Stories for Rebel Girls” is the most crowdfunded original book in history. It was created with the support of 25,000 backers from 71 countries who pledged 1.3 million dollars to help the creators bring the first edition to life.

Kollekciók