Ajax-loader

Szűcs Péter könyvei a rukkolán


Dharma_-_egy_csal%c3%a1d_reg%c3%a9nyes_t%c3%b6rt%c3%a9nete_a_tisz%c3%a1t%c3%b3l_a_gangeszig
elérhető
8

Szűcs Péter - Dharma
Szűcs ​Péter sodró regényfolyamának forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet. Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire. Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára. Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk. A Dharma érzelmekben gazdag, magával ragadó regény, amelyben olyan, valóban megtörtént személyes drámák és történetek elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes családi örökségeként ismert meg. SZŰCS PÉTER Berettyóújfaluban született 1976-ban. Eredeti szakmája kertész. A gyulai középiskolás évek után Budapesten, az ELTE-n tanult magyar nyelv és irodalom szakon, és többek között kulturális antropológiát, illetve latin-amerikai irodalmat is hallgatott. Újságírói pályafutását a Magyar Rádió műhelyében kezdte riporterként, majd szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott. 2004-ben megnyerte a Litera.hu, a Goethe Intézet és a berlini Kafka folyóirat közös irodalmi pályázatának közönségdíját Kafka a fa alatt című írásával. A Magyar Rádió átalakulása után a Marie Claire magazin alapító csapatához került vezető szerkesztőként, majd évekig az InStyle főszerkesztője volt.

F. Dózsa Katalin - Simonovics Ildikó - Szatmári Judit - Szűcs Péter - A ​magyar divat 1116 éve
A ​honfoglalástól napjainkig követi végig a hazai viselettörténet fontos állomásait A magyar divat 1116 éve című album, amely a Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot lezáró rendezvény alkalmából jelent meg.

Szűcs Péter - Elektronika ​mindenkinek
A ​Műszaki Könyvkiadó népszerű „Elektronika” sorozatának egyes kötetei a legkülönfélébb, érdeklődésre számot tartó újdonsággal, közöttük az otthon barkácsolók számára is hasznos tudnivalókkal foglalkoznak. E kötetek korlátozott terjedelme azonban nem teszi lehetővé, hogy mindenütt kitérjenek az elméleti alapokra is, így ezek a könyvek csak bizonyos előképzettséggel rendelkező olvasók számára érthetők. Könyvünkben ezért - az „Elektronika” sorozat olvasótábora bővítésének nem titkolt céljával - a szükséges mértékben foglalkozunk az elektrotechnikával, az elektroncsövekkel és a félvezető eszközökkel, a rádió- és tv-technikával, az impulzustechnikával, majd tárgyalásunkat gyakorlati tudnivalókkal zárjuk. A könyv célja a rádió- és elektronikai amatőr gyakorlatában leggyakrabban használt passzív és aktív áramköri elemek szerepének, működési elvének és alkalmazási szabályainak ismertetése, a gyakorlati munkához nélkülözhetetlen elvi összefüggések megvilágítása. Azokhoz az érdeklődőkhöz - elsősorban tizenévesekhez - szól, akik szakmai előképzettség nélkül szeretnének megismerkedni az elektronika alapelveivel olyan mértékben, hogy ismerjék az egyes áramköri elemek szerepét és képesek legyenek önállóan is egyszerűbb áramkörök megépítésére és beszabályozására. A tárgyalásmód az általános iskolában megszerezhető matematikai, fizikai és kémiai tudásra alapoz. Ez alól csak a trigonometria jelent kivételt, amelynek legegyszerűbb összefüggései nélkül nehezen, és főleg nem elég korrekten magyarázhatók pl. a váltakozóáramú jelenségek. A trigonometrikus alapösszefüggések ismertetésére ezért az elkerülhetetlenül szükséges terjedelemben, a könyv megfelelő helyén külön kitérünk. Az eddigiekből nyilvánvaló, hogy a könyv csupán az elektronika ábécéjével ismerteti meg az olvasót. Bízunk benne, hogy segítségével tovább bővíthetjük az elektronika iránt érdeklődők körét, és reméljük, hogy munkánk nyomán egyre többen vállalkoznak majd az első lépések megtételére az elektronika csodálatos birodalmában.

Kollekciók