Ajax-loader

Pierdomenico Baccalario könyvei a rukkolán


Pierdomenico Baccalario - La ​porta del tempo
Tre ​ragazzi, Jason, Julia e Rick, appassionati di avventura. Una villa a picco sulla scogliera, piena di stanze misteriose chiuse a chiave. Una porta nascosta dietro un armadio, che non si riesce ad aprire in nessun modo. Ma i ragazzi vogliono aprirla. A tutti i costi...” Se con quattro una apri con sorte di quattro tre indica il motto di quattro due andranno alla morte e una di quattro porta di sotto. (Ulysses Moore)

Pierdomenico Baccalario - A ​Képzeletbeli Utazók Klubja
Hajnalodik ​és kezdetét veszi Kilmore Cove történetének leghosszabb napja. Miközben az eső mindent szürke fátyolba burkol, az öböl nyugalmát robbanások zaja, fel-felvillanó fények és csattanások törik meg. Korántsem arról van szó, hogy vihar tombol Kilmore Cove felett! Spencer kapitány legendás hajójának, a Mary Greynek nyolc ágyúja lövi a falut. Ebben a kétségbeejtő helyzetben a Covenant ikreknek egyedül kell szembeszállniuk minden ellenségek legfélelmetesebbikével. Még Ulysses Moore sincs a közelben, pedig ő az egyetlen, aki képes lenne legyőzni Spencert...

Pierdomenico Baccalario - L'isola ​delle maschere
Jason, ​Julia e Rick sono pronti per un altro viaggio: Peter Dedalus, l’unico che può aiutarli a trovare la Prima Chiave, ha oltrepassato la Porta del Tempo e si nasconde nella Venezia del Settecento. La perfida Oblivia Newton è già sulle sue tracce e i ragazzi devono agire in fretta. Per prima cosa dovranno scoprire chi è il misterioso Gondoliere Nero, che nessuno sembra aver mai sentito nominare...

Pierdomenico Baccalario - La ​prima chiave
Ulysses ​Moore è vivo ed è sempre stato a Villa Argo, sotto gli occhi di Jason, Julia e Rick. Ma ora i ragazzi devono affrontare un altro problema: dopo aver varcato la Porta del Tempo di Kilmore Cove, Jason e Julia sono intrappolati nel Medioevo e dovranno a tutti i costi trovare la Prima Chiave, l’unica in grado di riportarli indietro...

Pierdomenico Baccalario - Az ​elfeledett térképek boltja
Az ​ókori Egyiptom, Punt földje. Jason, Julia és Rick átléptek az időkapun, és az Élet házába jutottak, egy hatalmas, labirintusszerű könyvtárba, ami telis-tele van papirusztekercsekkel, pergamenekkel és fatáblákkal, amik a világ legkülönbözőbb pontjairól származnak. Ezúttal egy titokzatos térkép felkutatására indulnak, amit valahol a legendás Seholsincs szobában rejtettek el. Csak az Elfeledett térképek boltjának álnok tulajdonosa adhat eligazítást nekik, hogy rátaláljanak a helyes útra...

Pierdomenico Baccalario - A ​titkos város
Velence. ​Egy titokzatos ház padlásán Anita Bloom, aki restaurátor édesanyjával érkezett a lagúnák városába, különleges könyvecskét talál. Amikor belelapoz, olyan érzése támad, mintha valaki figyelné. Aztán a rajzok megelevenednek... A könyvet ugyanolyan rejtélyes írásjelekkel írták, mint amilyeneket Ulysses Moore naplóiban használtak. Csak egy módon tudhatja meg, hogy mit jelent a szöveg, és mi a kapcsolat a könyv és a Kilmore Cove-i szerző között. El kell jutnia az eldugott cornwalli faluba, hogy Juliától, Jasontől és Ricktől kérjen segítséget... Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja, A Tükrök háza, A Maskarák szigete, A szikla őrei és Az első kulcs után ez Ulysses Moore hetedik könyve.

Pierdomenico Baccalario - A ​szikla őrei
Ki ​is valójában Ulysses Moore? Jason, Julia és Rick már-már megtudják az igazságot. Azonban Oblivia és Manfred is, aki túlélte az újabb zuhanást a szikláról, azon ügyködnek, hogy tervüket véghezvigyék: be akarnak jutni a Villa Argóba, hogy átmehessenek az Időkapun. Ahhoz, hogy megállítsák őket, a három gyereknek meg kell találnia Black Vulkánt, Ulysses régi barátját, aki a kilmore cove-i vasutat irányította, és akinél az Első kulcs van. Ezért egy újabb utazásra készülnek a gyerekek. Irány: a 12. század, az örök ifjúság kertje. Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja, A Tükrök háza és A Maskarák szigete után ez Ulysses Moore ötödik könyve.

Pierdomenico Baccalario - A ​Hamvak kertje
Az ​Idő óceánján létezik egy elveszett sziget. Vad és barátságtalan hely, ahonnan lehetetlen elmenekülni. Egy hely, ahová Ulysses Moore sohase akarta betenni a lábát: ám ezúttal mégsincs más választása, mert ott rejtőzik a kulcs, amelynek segítségével megtalálhatja Penelopét. Akkor még nem sejti, hogy az események láncolata beindult, és legfélelmetesebb ellensége visszatér a múltból, hogy bosszút álljon. Elérkezett a pillanat, hogy a Képzeletbeli Utazók is megvívják a döntő ütközetet... Ez az Ulysses Moore sorozat 11. könyve.

Pierdomenico Baccalario - Tommaso Percivale - 50 ​kaland, amit mindenképp át kell élned 13 éves korodig
Fuss, ​ugrálj, csússz, mássz, bújj el, találj ki, fedezz fel, alkoss, gondolkodj, írj, álmodj… Kézikönyv 50 kalandhoz.

Pierdomenico Baccalario - A ​sötétség útvesztője
Anita ​és Jason eldöntötték, hogy belépnek a Haldokló Faluban talált időkapun. A kapu túloldalán sötét és barátságtalan föld alatti világ várja őket. Ezzel kezdetét veszi a föld mélyébe vezető, kimerítő utazás, melynek végén elérkeznek minden képzeletbeli hely középpontjához: a Labirintushoz. Itt talán megismerhetik az időkapuk készítőinek titkát, ám az útvesztőben szörnyű veszély is leselkedik rájuk. Tommi és Julia ezalatt azon igyekeznek, hogy elhárítsák a Kilmore Cove-t fenyegető veszélyt. A Gyújtogatók főnöke ugyanis már megérkezett a faluba... A nagy sikerű Ulysses Moore sorozat kilencedik könyve biztosan nem okoz csalódást az olvasóknak.

Pierdomenico Baccalario - A ​villámok mestere
Anita, ​Rick és Jason titokban elindulnak a Haldokló Falu felkutatására. Juliának ezalatt Kilmore Cove-ban sürgősen meg kell találnia Morice Moreau füzetének egy másik példányát, hogy kapcsolatba lépjen barátival, és segíteni tudjon neki, Anita, Rick és Jason ugyanis bajba kerültek. A Gyújtogatók és főnökük, Malarius Voynich el akarják pusztítani a Haldokló Falut legveszélyesebb fegyverük, a tűz segítségével. A gyerekek versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék a falut és utolsó lakóját, s végre felfedjék az időkapuk titkát.

Pierdomenico Baccalario - Cyboria
Pierdomenico ​Baccalario könyvében a tizenhárom éves Otto és a robot Galeno izgalmas kalandjait követhetjük nyomon. Otto Folgore Perotti imád bringázni, de ugyanolyan szenvedélyesen rajong a számokért és a rejtvényekért is. Nagyapja a halálos ágyán rábíz egy különös, számokkal teleírt mértani testet, valamint egy aprócska cédulát, amelyen csak ennyi áll: "Te menj!" Vajon mit jelenthet ez a rejtélyes üzenet? A fordulatokkal teli történetben beszélő robotok kelnek életre, különleges szerkezetek és találmányok kerülnek elő, számrejtvények, kódolt térképek, múlt és jövő titkai okoznak fejtörést Ottónak és Galenónak. Vajon sikerül-e rátalálniuk Cyboriára, az Új Városra? És miért akarja a gonosz Liguana gróf mindenáron megakadályozni ezt?

Pierdomenico Baccalario - Paola Zannoner - Silvana Gandolfi - Sara Colaone - Beatrice Masini - Lodovica Cima - Guido Sgardoli - Alessandro Baronciani - Antonio Ferrara - Luisa Mattia - Fabrizio Silei - Antonella Ossorio - Kimondhatatlanul
VÁGY. ​SZÉGYEN. FÉLÉNKSÉG. FÁJDALOM. SZERELEM. KÉTSÉGBEESÉS. FÉLELEM. ÖRÖM. BÁTORSÁG. BŰN. FÉLTÉKENYSÉG. GYŰLÖLET. Vannak érzelmek, melyekről tizenéves korunkban nem szívesen beszélünk. Ezért néha jó lenne, ha ezeket valaki kimondaná helyettünk. Vagy legalábbis segítene megfogalmazni, mi mindent gondolhatunk az adott érzelemről. Jó lenne, ha valaki megosztaná velünk a tapasztalatait azokról a helyzetekről, amikor találkozott ezekkel. Ha segítene abban, hogy ne féljünk szavakba önteni az érzelmeinket. Egy jó történet pedig – mint az már oly sokszor beigazolódott – az egyik legjobb segítség! 12 kortárs, nemzetközi szinten elismert olasz alkotó arra vállalkozott, hogy fiatal olvasóknak 12 érzelemről sztorizzon. Ám ezt úgy kellett megoldaniuk, hogy műveikben egyszer sem mondhatták ki az érzelmet jelentő kulcsszót, kizárólag a művek címében. Így született meg ez a 10 novellát és 2 képregényt tartalmazó antológia, amely 2015-ben rögtön megjelenése után bestsellerré vált Olaszországban. Egy ízig-vérig fiatalos, 21. századi olvasmány, melyet az emberi kapcsolatok, a korunkra jellemző élethelyzetek és az izgalmas történetek iránt érdeklődő tizenéveseknek ajánljuk!

Pierdomenico Baccalario - A ​Maskarák szigete
Jason, ​Julia és Rick készen állnak egy újabb utazásra. Peter Dedalus - az egyetlen ember, aki segíthet nekik meglelni az Első kulcsot - átment az időkapun, és most a 18. századi Velencében bujkál. A gaz Oblivia Newton már a nyomában van, ezért a gyerekeknek sietniük kell. Elsőként meg kell tudniuk, ki is az a titokzatos Fekete Gondolás. Úgy tűnik azonban, még csak a nevét sem hallotta senki... Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja és A Tükrök háza után ez Ulysses Moore negyedik könyve.

Pierdomenico Baccalario - Az ​első kulcs
Ez ​az igazság pillanata. A gyerekek végre választ kapnak a kérdéseikre... Az időkapu, Az Elfeledett térképek boltja, A Tükrök háza, A Maskarák szigete és A szikla őrei után ez Ulysses Moore hatodik könyve.

Pierdomenico Baccalario - Az ​időkapu
Az ​időkapu Néggyel egy nyílj ki sorsszerűen, A mottót négyből háromban leld meg, A négy közül kettő a halálba vezet, S csak egy a négyből visz oda le. Ulysses Moore Három szenvedélyes kalandvágyó gyerek: Jason, Julia és Rick. Egy villa a szilaszirt tetején, tele rejtélyes bezárt szobákkal. Egy szekrény mögé rejtett ajtó, amit sehogy sem lehet kinyitni. Ám a gyerekek elhatározzák, hogy mégiscsak kinyitják. Bármi áron… Jason mozdulatlanul állt a lépcső alján, és hallgatózott. Egy kósza légáramlat különös, távoli zajokat hozott felé: bútornyikorgást, szélzúgást, állatok lépteinek zaját. Az elmúlt héten Jason már többször is gondolt rá, hogy a Villa Argo bútorai bizony önálló életet élnek. Amint az ember kilép a szobából, egyetlen millimétert mindig arrébb táncolnak. Egyetlen egyet csupán, sohasem többet, nehogy rajtakapják őket. Ezúttal azonban másféle zajt hallott: határozott, gyors léptek koppanását az emeleten. Kővé dermedve állt hát, és mindig idegszálát megfeszítve hallgatózott. Vajon a családból tényleg senki nem vette még észre, hogy valaki más is van rajtuk kívül ebben az óriási házban?

Pierdomenico Baccalario - A ​jég birodalma
Kilmore ​Cove-ba visszatérve Jasont, Anitát és Ricket nyugtalanító hírek várják: a falucska lakói között áruló rejtőzik. Valaki, aki titokban sötét terveket sző, és a Gyújtogatók segítségével bosszúra készül. A nyomok olyan helyre vezetik a négy jó barátot, ahol végre minden kérdésre választ kaphatnak. A hely neve: Agarthi. Ezt a jég birodalmában rejtőző legendás, elveszett várost még Ulysses Moore-nak sem sikerült megtalálnia... Ez Ulysses Moore 10. könyve.

Pierdomenico Baccalario - A ​tükrök háza
Kilmore ​Cove-ban furcsa dolgok történnek: van ott egy szobor egy nem létező királyról, a vonatsínek nem vezetnek sehová, lehetetlen internetkapcsolatot teremteni, mobiltelefonálni. Mintha a falut letörölték volna az összes térképről, pontosan azért, hogy egy titkot megóvjanak. Ulysses Moore talán tud erről valamit? Jason, Julia és Rick ezúttal a Tükrök házából indul nyomozóútra, Peter Dedalus rejtélyes házából, aki zseniális feltaláló volt, ám évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. Ebben a házban semmi sem az, aminek látszik.

Kollekciók