Ajax-loader

Daniel Quinn könyvei a rukkolán


Daniel Quinn - Az ​én Izmaelem
TANÁR ​tanítványt keres. Határozott vágy a világ megmentésére elengedhetetlen. Jelentkezni személyesen. Ezzel a hirdetéssel indul Daniel Quinn díjnyertes, világhírű regénye, az Izmael de ugyanezen a ponton kezdődik Az én Izmaelem története is. A különbség mindössze annyi, hogy a bölcs gorilla újsághirdetésére ezúttal nem egy kiégett, cinikus bölcsész jelentkezik, hanem egy kislány. Izmael zavarba is jön a váratlan kihívástól; azzal próbál kitérni előle, hogy az ő tanítása nem gyerekeknek való. Julie azonban a sarkára áll: ha tizenkét éve elég ahhoz, hogy autót lophasson, abortusza lehessen vagy épp drogokkal kereskedhessen, akkor elég idős ahhoz is, hogy a világ megmentéséről halljon. Izmael végül kötélnek áll: ugyanazt tanítja Julie-nak, mint első tanítványának, az Izmael szerzőjének mégis teljesen másról, és persze másképp beszél. Az új példázatok nyomán a civilizációkritika meglepő mélységei tárulnak fel előttünk. Megértjük, hogy az emberiség 17 másodpercben összefoglalható történelmében hol rejlik az eredendő hazugság. Tízezer éves távlat segítségével ismerjük fel, mi az alapvető baj az iskolarendszerünkkel. Sőt: hogy az egész iskolaügynek mi a valódi, ki nem mondott célja. Merthogy nem a tudás átadása a lényeg, az nyilvánvaló mindenki számára, aki valaha próbált már felnőttként visszaemlékezni arra, hogy mi az ördögöt is tanult éveken keresztül a suliban. Világossá válik, hogy a törzsi kultúrák elpusztításával nem holmi elvont, muzeális értékek semmisültek meg, hanem olyan valódi tudás és bölcsesség, amelynek birtoklása nélkülözhetetlen, ha az emberiség egy ideig szeretne még megmaradni a Föld nevű bolygón. Mi ez a korántsem titkos, számunkra mégis elveszett tudás? Hogyan lehet visszaszerezni? Kinek a feladata ez? Erre keresi a választ tanár és tanítvány, akik a leckék során azzal is kénytelenek szembesülni, hogy igencsak szorítja őket az idő.

Daniel Quinn - B ​története
Daniel ​Quinn Izmaelje elnyerte a Turner Tomorrow Ösztöndíjat, amely a világ globális problémáira építő és határozott megoldást kínáló regénynek jár. A rendkívüli mű bestsellerré és egy kibontakozó szellemi mozgalom testamentumává vált. Quinn a B történetében, az Izmael folytatásában, e figyelemre méltó és nyugtalanító, meglepő gondolatokkal teli új regényben továbbviszi az Izmael üzenetét. Az Izmael megmutatta nekünk: hogyan lettek ilyenek a dolgok. A civilizációnkkal nem „valami baj van”, hanem alapjaiban, a lényegét tekintve hibás. A B története bebizonyítja, hogy a világot nem régi gondolkodásmódú emberek fogják megmenteni új programokkal – ha a világ egyáltalán megmenekül –, hanem új gondolkodásmódú emberek programok nélkül. Röviden: van egy jó meg egy rossz hír. A rossz az, hogy az emberiség ezen az úton haladva szükségszerűen elpusztul. A jó hír az, hogy az útról való letéréshez nem emberi természetünket kell megváltoztatni (ami lehetetlen), hanem csupán a kultúránkat, ami lehetséges. Nem egyszerű, nem garantált a siker – a lehetőség azonban adott. Ha egyáltalán meg tud menekülni a világ, akkor az nem az egyes tüneteket csillapítani akaró egyes programok eredménye lesz, hanem egy globális szemléletváltozás eredménye. A globális szemléletváltozás pedig az egyes emberek szemléletváltozásával kezdõdik.

Quinn_izmael
elérhető
67

Daniel Quinn - Izmael
„Az ​Izmael eredeti felfedezés. Sokáig fennmarad.” Ray Bradbury "Az ablaküveg tompán visszaverte a fényt. Egy pillanatig továbbra is saját szemeimbe bámultam, majd megpróbáltam az üvegen túlra nézni – és azon vettem észre magam, hogy egy másik szempárba nézek. Rémülten hőköltem hátra. Ijedtségem tovább fokozódott, amikor felfogtam, hogy mit láttam. Az üveg túloldalán egy kifejlett gorilla volt. Tömege önmagában volt riasztó Nagyon békésen, félig ülve, félig fekve egy vékony, zsenge ágat majszolt élvezettel. – Te vagy a… a tanár? – Habogtam. Bólintott. – Én vagyok a tanár. Így ismerkedünk meg Izmaellel, egy roppant tudású teremtménnyel. Van egy története, amit el akar mesélni, olyan, melyet emberi lény korábban nem hallott soha. A történet az ember helyéről szól, de nemcsak emberöltőnyi léptékben, hanem az idő síkján kivetítve a földtörténet múltjába és jövőjébe is. Mint minden nagy tanító, Izmael is elutasítja, hogy megkönnyítse számunkra a leckét. Története az idő keletkezésével kezdődik, történelmi magyarázatai pedig tankönyvben soha nem jelentek meg. – Az az ember rendeltetése, hogy uralkodjon a világ felett? Vagy talán létezik egy magasabb rendű hivatás számára – egy csodálatosabb, mint amilyet az ember valaha is elképzelt magának? Ebben a rendkívüli regényben egy ember és egy gorilla olyan szellemi kalandra vállalkozik, mely újrafogalmazza, hogy mit jelent embernek lenni. Agyafúrt, szellemes, mély, az Izmael az elme és a lélek bűvészmutatványa."

Daniel Quinn - The ​Story of B
The ​Story of B combines Daniel Quinn's provocative and visionary ideas with a masterfully plotted story of adventure and suspense in this stunning, resonant novel that is sure to stay with readers long after they have finished the last page. Father Jared Osborne - bound by a centuries-old mandate held by his order to know before all others that the Antichrist is among us--is sent to Europe on a mission to find a peripatetic preacher whose radical message is attracting a growing circle of followers. The target of Osborne's investigation is an American known only as B. He isn't teaching New Age platitudes or building a fanatical following; instead, he is quietly uncovering the hidden history of our planet, redefining the fall of man, and retracing a path of human spirituality that extends millions of years into the past. From the beginning, Fr. Osborne is stunned, outraged, and awed by the simplicity and profundity of B's teachings. Is B merely a heretic - or is he the Antichrist sent to seduce humanity not with wickedness, but with ideas more alluring than those of traditional religion? With surprising twists and fascinating characters, The Story of B answers this question as it sends readers on an intellectual journey that will forever change the way they view spirituality, human history, and, indeed, the state of our present world.

Daniel Quinn - My ​Ishmael
Daniel ​Quinn's Ishmael was the winner of the Turner Tomorrow Fellowship, a prize honoring fiction that offers creative and positive solutions to global problems. This extraordinary novel has become an underground bestseller and a testament for a burgeoning spiritual movement. Mr. Quinn's new novel is a companion piece--not a story that follows the first but rather a story contemporaneous with the first. In it, the Ishmael saga takes a startling direction that is in no way prefigured in the original. The gorilla licked his lips--nervously, it seemed to me. "I think we can safely say that I'm not prepared to deal with the needs of a person your age. I think that can be safely said. Yes." "You mean you give up. Is that what you're telling me? You want me to go away because you give up. Don't you think a twelve-year-old girl can have an earnest desire to save the world?" "I don't doubt it," he said, though the words sounded like they were pretty hard to get out. "Then why won't you talk to me? Your ad in the paper said you need a pupil. Isn't that what it said?" "That's what it said." "Well, you've got one. Here I am." With these words we meet Julie Gerchak, one of the most engaging young heroes since Huckleberry Finn--and one of Ishmael's most challenging and rewarding disciples. Unable to justify turning her away, Ishmael accepts the daunting task of juggling two pupils of widely differing characters--one of whom (Julie) insists on remaining unknown to the other (Alan Lomax, known to the readers of Ishmael as the narrator of that book). Julie is unquestionably bright (quite possibly brighter than Alan), but she's also shy of his educational background by ten years! This means Ishmael can by no means follow the same strategy with each--or expect the same outcome from each. Alan and Julie don't just take different routes with their simian mentor, they end up in very different places. But something else distinguishes Ishmael's relationship with Julie. When the infrastructure of his life begins to crumble, Ishmael must choose one of his students to entrust with a great secret and a great mission. And, surprisingly, his choice falls not on the older, more experienced student but on the younger one. In revealing the mission and the secret entrusted to her, Julie pens a conclusion to the Ishmael saga that will raise cheers from his fans all around the world.

Daniel Quinn - Ishmael
"Teacher ​Seeks Pupil. Must have an earnest desire to save the world. Apply in person. It was just a three-line ad in the personals section, but it launched the adventure of a lifetime." So begins Ishmael, an utterly unique and captivating spiritual adventure, which redefines what it is to be human. And thus, we are introduced to Ishmael, a creature of immense wisdom. He has a story to tell, one that no human being has ever heard before. It is the story of man's place in the grand scheme, and it begins at the birth of time. This history of the world has never appeared in any schoolbook. "Does the earth belong to man?" Ishmael asks. "Or does man belong to the earth?" Author Daniel Quinn is the first winner of the prestigious Turner Tomorrow Fellowship, awarded for fiction providing creative and positive solutions to global problems. Sly, witty, and profound, Ishmael is a tour de force of the mind and spirit - an extraordinary intellectual adventure that listeners will never forget.

Daniel Quinn - Beyond ​Civilization
In ​Beyond Civilization, Daniel Quinn thinks the unthinkable. We all know there's no one right way to build a bicycle, no one right way to design an automobile, no one right way to make a pair of shoes, but we're convinced that there must be only one right way to live -- and the one we have is it, no matter what. Beyond Civilization makes practical sense of the vision of Daniel Quinn's best-selling novel Ishmael. Examining ancient civilizations such as the Maya and the Olmec, as well as modern-day microcosms of alternative living like circus societies, Quinn guides us on a quest for a new model for society, one that is forward-thinking and encourages diversity instead of suppressing it. Beyond Civilization is not about a "New World Order" but a "New Personal World Order" that would allow people to assert control over their own destiny and grant them the freedom to create their own way of life right now -- not in some distant utopian future.

Kollekciók