Ajax-loader

Tonke Dragt könyvei a rukkolán


Tonke Dragt - Levél ​a királynak
A ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának - az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg. A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték. A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illetéktelenek kezébe kerül!

Tonke Dragt - The ​Letter for the King
A ​young messenger. A secret mission. A kingdom in peril. It is the dead of night. Sixteen-year-old Tiuri must spend hours locked in a chapel in silent contemplation if he is to be knighted the next day. But, as he waits by the light of a flickering candle, he hears a knock at the door and a voice desperately asking for help. A secret letter must be delivered to King Unauwen across the GreatMountains - a letter upon which the fate of the entire kingdom depends. Tiuri has a vital role to play, one that might cost him his knighthood. Tiuri's journey will take him through dark, menacing forests, across treacherous rivers, to sinister castles and strange cities. He will encounter evil enemies who would kill to get the letter, but also the best of friends in the most unexpected places. He must trust no one. He must keep his true identity secret. Above all, he must never reveal what is in the letter... The Letter for the King is the thrilling story of one boy's battle against evil, set in an enchanted world of chivalry, courage and true friendship.

Tonke Dragt - The ​Secrets of the Wild Wood
Tiuri ​returns in the thrilling and long-awaited sequel to The Letter for the King! 'There's no place you can lose your way as quickly as in the Wild Wood...' One of the King's knights has gone missing. Sent to explore the mysterious Wild Wood, which no-one dares visit and some say are enchanted, he has vanished in the snow. Tiuri - now Sir Tiuri after carrying out his last perilous mission - has to find him. With his best friend and squire, Piak, he must journey into the heart of a terrifying, secret forest realm, where danger is all around and every path leads you astray. It is a place of lost, overgrown cities and ancient curses; of robbers, princesses and strange Men in Green; of old friends and treacherous new enemies and a secret plot that threatens to bring down the entire kingdom. This gripping, spellbinding sequel to The Letter for the King sees a hero facing his greatest test, surrounded by darkness in a world where good and evil wear the same face, and the wrong move could cost his life but where help comes from the unlikeliest of places.

Tonke Dragt - A ​Nagy Vadon titkai
A ​Nagy Vadonról különös szóbeszéd járja: útonállók, rég elfeledett városok, rejtélyes idegenek és titokzatos Zöldruhások hazája, ahol nem árt, ha résen van az ember. Tiurira vár a feladat, hogy megfejtse a Nagy Vadon titkait. Az ifjú lovagot barátok és segítőtársak kísérik útján, amelynek során egy végzetes harc részese lesz. Bízhat-e még a megérzéseiben? És ha meg is fejti a titkokat, vajon kijut-e valaha a Nagy Vadonból, hogy másokkal is megossza tudását, mielőtt túl késő lenne? A Nagy Vadon titkainak első részét, a Levél a királynak című regényt az író hazájában a 20. század legjobb holland ifjúsági könyvének választották, a Netflix pedig hamarosan sorozatot készít a történetből Will Davies, az Így neveld a sárkányodat forgatókönyvírójának segítségével. A regények szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.

Kollekciók