Ajax-loader

Széll Tamás könyvei a rukkolán


Mautner Zsófia - Széll Tamás - Ízek ​nyomában
Részlet ​a könyvből: "Mautner Zsófi a hazai gasztronómia egyik legszínesebb és legsokoldalúbb személyisége. Népszerűségét a 2005-ben indított gasztroblogjának, a Chili és Vaníliának köszönheti. Később számos magazinban is publikált, 2013 óta pedig a mindennap jelentkező, televíziós főzőműsorában, az ízes Életben főz. Zsófi közgazdász, hat nyelven beszél, 2009- ben viszont sikeres brüsszeli diplomatapályáját cserélte fel szenvedélyére, a gasztronómiára. Azóta hét, javarészt sikerlistás szakácskönyvet írt, rengeteg kulináris és gasztrokulturális projekt ötletgazdája, közreműködője vagy résztvevője, igazi aktív egyéniség. Gyakran nemzetközi könyvfesztiválok és rendezvények vendégeként tart főzőbemutatókat. Receptjeit sok ezren követik és főzik, vele főzni a rajongói szerint olyan, mintha mindig ott állna az ember mellett egy segítőkész barátnő. Zsófi rengeteget utazott, évekig élt külföldön, így világkonyháját sok, nemzetközi ihlet jellemzi, amelyet a hétköznapi, magyar konyhába is igyekszik beépíteni. Szenvedélyes fűszerrajongó, imádja, ha egy étel egyszerre csípős és édes, krémes és ropogós, egyszóval változatos és színes, ízben és állagban egyaránt. Több száz kötetes szakácskönyvgyűjteménnyel büszkélkedhet, kedvencei a régi magyar receptes kötetek, amelyeket rendkívül inspirálónak tart."

Mautner Zsófi - Széll Tamás - A főzés mindenkié - Lidl szakácskönyv 2.
Bevezető a Lidl 2. szakácskönyvéhez: Szakácsaink már több mint két éve írnak heti rendszerességgel recepteket Lidl-alapanyagok felhasználásával a lidlkonyha.hu oldalra. A tavaly megjelent nagy sikerű szakácskönyvünk folytatásaként idén is egy kötetbe rendeztük a legújabb recepteket, hogy újra egységében és teljességében táruljon fel a Lidl ízeinek változatos és izgalmas világa!

Széll Tamás - Még mindig segít a séf
7 sztárvendég, 70 recept és séftipp Széll Tamástól, érdekes történetek Tamásról és sztárvendégeiről. Széll Tamás sztárvendégei : Szucsánszki Zita, Mádai Vivien, Animal Cannibals, Rakonczay Gábor, Molnár Ferenc Caramel és Varga Izabella

Széll Tamás - Az étel iskolája
A lidl konyha bemutatja : Az étel iskolája Széll Tamással

Mautner Zsófia - Széll Tamás - A ​főzés mindenkié
Szakácsaink ​már több mint két éve írnak heti rendszerességgel recepteket Lidl-alapanyagok felhasználásával a lidlkonyha.hu oldalra. A tavaly megjelent nagy sikerű szakácskönyvünk folytatásaként idén is egy kötetbe rendeztük a legújabb recepteket, hogy újra egységében és teljességében táruljon fel a Lidl ízeinek változatos és izgalmas világa! A Lidl szakácsai újra vendégségbe, gasztronómiai kalandozásra hívják az érdeklődőket - ezúttal 100 recepttel vezetnek körbe konyhájukban, melyekhez a biztos forrásból származó Lidl-hozzávalók adják a kiváló, zamatos alapanyagokat. Mautner Zsófi és Széll Tamás, a Lidl szakácsai, a mai magyar gasztrokultúra meghatározó személyiségei közé tartoznak, és bár más-más vonalon formálják kulináris szemléletünket, egy dolog közös bennük: elkötelezettek a minőség iránt. Zsófi szerteágazó tevékenységei a blogírásból nőttek ki, ma már hatalmas követőtáborral rendelkezik. Az otthoni főzés praktikái és az emberléptékű gasztronómia érdekli, szakácskönyveit is közvetlen hangnemben írja. Tamás máshonnan közelíti a főzést: indulása óta a szakma összes intézményes versenyén remekel. Hat éven át Michelin-csillagos séfként öregbítette a magyar gasztronómia hírnevét, 2016 tavaszán pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a világ legnevesebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén. Bár mindannyian más lehetőségekkel, tapasztalattal és ambícióval vágunk neki a főzésnek, Zsófi és Tamás receptjeivel a konyhában töltött idő izgalmas kalanddá, és egy csipet fantáziával soha véget nem érő utazássá válik az ízek birodalmában. Könnyebben vásárolunk, bátrabban párosítunk és kezelünk alapanyagokat, ha jól ismerjük őket. Éppen ezért szakácsainkkal felkerestük a Lidl magyar termelőit, akiktől a roppanóan friss, zsenge zöldségek és gömbölydeden mosolygó, illatos gyümölcsök érkeznek áruházaink polcaira, onnan pedig vásárlóink tányérjára. A szakácsfortélyok elsajátítása mellett a hozzávalók értő használata is fontos szerepet játszik abban, hogy a főzés örömteli élménnyé válhasson. Ezt az élményt kínálják az olvasóknak a Lidl szakácsai ebben a szemet gyönyörködtető képekkel illusztrált kötetben. Ez a szakácskönyv a mi dúsan megrakott ezüsttálcánk - válasszanak róla kedvük és ízlésük szerint!

Mautner Zsófia - Széll Tamás - Hazai ​ízutazás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Széll Tamás - Széll ​Tamás sokszínű élete
Hogyan ​lesz egy meglehetősen válogatós kisfiúból a világ egyik legismertebb séfje? Milyen tapasztalatokat, inspirációkat hoz otthonról? Mit csinál, amikor leteszi a szakácskabátot? Miért éppen a kaméleonokért rajong? Mi kell ahhoz, hogy egy séf és a mögötte dolgozó csapat megnyerjen egy olyan nehéz versenyt, mint amilyen a Bocuse dOr Europe volt? Széll Tamás mindent elmesél laza, érdekes stílusban, és elárul egy-két kulisszatitkot is azoknak, akik szakácstudományukat szeretnék egy kicsit fejleszteni..

Széll Tamás - Herczeg Ágnes - Galló Nóra - Ételek ​és évszakok
A ​szezonális alapanyagokban az a remek, hogy nem lehet megunni őket! Éppen, mire sokadjára használnánk a spárgát, dinnyét, barackot, kukoricát, vagy akár véres hurkát, disznófület, jön is egy újabb évszak.

Széll Tamás - Megint ​segít a séf
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Széll Tamás - Még ​mindig segít a séf
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Széll Tamás - Segít ​a séf
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók