Ajax-loader

Kiss Gabriella könyvei a rukkolán


Kiss Gabriella - Kutyák ​epilepsziáiról mindenkinek
Magyarországon ​óvatos becslések szerint is minden családra jut egy négylábú. A kutyák megbetegedései ugyanolyan változatosak lehetnek, mint nálunk, embereknél. Egyik legrejtélyesebb, ám időbeli felismeréssel és megfelelő kezeléssel jó hatékonysággal gyógyítható/tünetmentesíthető betegség az epilepszia – mind az embereknél, mind pedig a kutyáknál. Éppen ezért hiánypótló ez a könyv, amely a betegség elméleti leírásánál sokkal többet ad. A szerző gyakorló állatorvos, aki saját eseteinek leírásán keresztül ismerteti meg az olvasót a betegség időbeli felismerésével, kezelési lehetőségeivel, miközben rengeteg tévhitet oszlat el az epilepsziával kapcsolatban. Hiánypótló és égetően szükséges könyv a szakemberek, a tenyésztők es a kutyatulajdonosok számára.

Kiss Gabriella - A ​magyar színházi hagyomány nevető arca
"Mindig ​is vonzott a klasszikus színház atmoszférája: a büfé hangulata, a feketekávé, a parfüm és a cigaretta összekeveredő illata, a kedvenc színésszel való találkozás izgalmának varázsa. Ez a könyv minél több nézőt és olvasót szeretne meggyőzni arról, hogy lehetséges áthidalni a kortárs drámák és a mai rendezések sokszor idegenszerű atmoszférája, illetve a bevált receptek alapján működő sikerdarabok, népszínművek, a keringő, a csárdás és a kánkán dallamára síró-rívó primadonnák és bonvivánok világa közötti távolságot." (a Szerző)

Kodaj Bálint - Kiss Gabriella - Hungary ​Inside and Out
A ​unique combination of country studies, cultural knowledge, and language basics that will deepen your love for Hungary. • A detailed introduction to Hungary’s history, culture, and language. Equipped with a glossary for beginners! • A fun way of learning thanks to a variety of riddles, puzzles, and tests. • Follow our lead through 10 chapters and explore this soulful country located in the heart of Europe! • Amusing anecdotes, oddities, and cross-cultural peculiarities for those not only interested in learning the language but also in learning about Hungary. •.Ideal for autodidactic learners. Check your solutions with the answer key and improve your Hungarian pronunciation with the Pronunciation Guide!

Nyíri Zoltán - Fuchs Anita - Kiss Gabriella - Kapcsolatépítési ​kislexikon
"Ha ​ezt a kislexikont a kezedben tartod, akkor feltételezzük, hogy már töviről hegyire kiolvasd a "Kapcsolat-építés" című könyvünket. Az itt következő sztorigyűjtemény ugyanis csak akkor lesz hasznos a számodra, ha az ott leírt módszerek nyomán sok-sok kérdés megfogalmazódott benned, és most már a gyakorlatban is szeretnéd látni, hogyan működik az ismerkedés. Ez a közel 15 történet - melynek 90 %-a sikeres hálózatépítők által elmesélt, megtörtént eset - ezekre a kérdésekre ad gyakorlatias válaszokat. Reméljük, mire ezeken is átrágod magad, benned is visszavonhatatlanul gyökeret ver a gondolat: ismerkedni bárhol, bármikor lehet és érdemes." (a Szerzők)

Kiss Gabriella - A ​kockázat színháza
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Gabriella - Novellák
Több ​éven keresztül készült novelláskötetet tart kezében a Kedves Olvasó, melyben az álomvilág és a valóság váltja egymást. Kétségbeesetten döbbenünk rá arra a tényre, hogy az igazság néha fáj. Egy körutazás ez, mely bejárja az emberi élet mélységeit és magasságait. Mindegyik írásban fontos szerepet kap a tér, amelybe a történetek beleágyazódnak, legyen az akár a fantázia, akár a zord valóság birodalma. A Novellákban az író egész lénye benne van; személye, hangulatai, érzései, gondolatai, még a lélegzetvétele is. Talán ezért érzi az Olvasó annyira közel magához, és ezért válik a végére eggyé a történetekkel.

Kornyík Júlia - Kiss Gabriella - Pályakezdőt ​vegyeneeeeeeek!!!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Gabriella - Kutyák ​epilepsziáiról mindenkinek
Magyarországon ​óvatos becslések szerint is minden családra jut egy négylábú. A kutyák megbetegedései ugyanolyan változatosak lehetnek, mint nálunk, embereknél. Egyik legrejtélyesebb, ám időbeli felismeréssel és megfelelő kezeléssel jó hatékonysággal gyógyítható/tünetmentesíthető betegség az epilepszia - mind az embereknél, mind pedig a kutyáknál. Éppen ezért hiánypótló ez a könyv, amely a betegség elméleti leírásánál sokkal többet ad. A szerző gyakorló állatorvos, aki saját eseteinek leírásán keresztül ismerteti meg az olvasót a betegség időbeli felismerésével, kezelési lehetőségeivel, miközben rengeteg tévhitet oszlat el az epilepsziával kapcsolatban. Hiánypótló es égetően szükséges könyv a szakemberek, a tenyésztők és a kutyatulajdonosok számára.

Molnár Ilona - Kiss Gabriella - Jó ​szórakozást magyarul!
Az ​olvasókönyv azoknak a magyarul tanuló külföldieknek készült, akik már középhaladó szinten vannak, elsajátították a nyelvtani alapokat, és fejleszteni szeretnék olvasási technikájukat, szövegértési készségüket, illetve szókincsüket. Azoknak is javasoljuk a könyvet, akik B1−B2 szintű ECL nyelvvizsgára készülnek. Magyar anyanyelvű diákok szintén használhatják szövegértési feladatok gyakorlására. A könyv 10 fejezetében 110, különböző stílusú történet található; a humoros, izgalmas, országismereti elemeket is közvetítő, szépen illusztrált szövegekhez a megértést ellenőrző, változatos feladatok kapcsolódnak. A fejezetek sorrendje a fokozatosság elvét követi: a rövidebb, egyszerűbb szövegektől halad a nehezebbek felé. A megoldások az egyes fejezetek végén találhatóak.

Kiss Gabriella - (Ön)kritikus ​állapot
Kötetünk ​annak az „állapotnak” az elemzésére vállalkozik, amelyben a modern színháztudomány egyik legmeghatározóbb diszciplínája, a színházszemiotika kényszerül „önkritikára”. Középpontjában napjaink egyik legsokoldalúbb teatrológusának, Erika Fischer-Lichtének a munkássága áll. Az elmélet (re)konstrukciója során műveit a színháztudomány és a szociálantropológia szélesebb kontextusába helyezzük, s így arra a kérdésre is választ keresünk, hogy igaz-e a (színház)szemiotika oly sokat hangoztatott válságának ténye. A német kutató elemzési módszerének határait a kortárs európai színház posztdramatikus tendenciáinak ismeretében jelöljük ki, és a kilencvenes évek nagy vihart kavaró rendezéseinek (Alföldi Róbert, Novák Eszter, Szász János, Telihay Péter, Zsótér Sándor) elemzésén igazoljuk. A Szegedi Tudományegyetemen megvédett doktori disszertáció átdolgozott változata tehát nemcsak egy előadáselemzési módszer vizsgálatát ígéri, hanem a kortárs magyar rendezői színház európai horizontból történő megértését is segíti.

Kiss Gabriella - Bevezetés ​a színházi előadások világába
A ​színházi esemény a "jelenvalóság jegyében pereg le. Minden színjátszás fölött az örök most lebeg, változtathatatlan rendeltetése és hivatása, hogy drámaírót, színészt és közönséget a jelen pillanat tüzével egy közös élményben forrasszon össze." (Hevesi Sándor). Míg egy könyvet, egy videofilmet bárhová magunkkal vihetünk, hogy megnézzük, elolvassuk; hogyan "fogunk a kezünkbe" egy előadást, melynek lényege éppen megismételhetetlenségében rejlik? A könyv írója hiszi, hogy a színházelmélet alapvető kérdéseinek megválaszolása a problémamegoldás szellemi kalandját jelenti; hogy az elmúlt korok előadásai, színházi reformjai, botrányai, a színész művészete ma is izgalmas és a 90-es évek előadásainak megértéséhez segítséget nyújtó élménnyé válhatnak; s hogy az előadáselemzési ötletek ismeretében még nagyobb élvezetet nyújt majd egy-egy színházi esemény.

Kiss Gabriella - Légy ​szabad, Bömbi
Dr. ​Kiss Gabriella 1983-ban végzi el az Állatorvos-tudományi Egyetemet. Mivel szenvedélyesen szeret utazni és fényképezni, már egyetemi évei alatt bejárja egész Európát, később bebarangolja Dél-Amerikát, majd végigsátrazza Afrika számos országát is. Észak-Kenya vad, kietlen tájaira induló expedíciója előtt látja meg véletlenül a Fővárosi Állat- és Növénykertben Bömbit, a kisoroszlánt. Azonnal lázas munkába fog, míg meg nem találja a SanWild vadrezervátumot, ahol hajlandóak befogadni az elárvult kölyköt. Májusban elkíséri Bömbit a Dél-afrikai Köztársaságba - az utazásról nagy sikerű film is készült -, majd néhány hónap múlva visszatér, hogy önkéntes munkájával segítse a park mindennapjait, és gyönyörködhessen már szabadban élő pártfogoltjában. Könyve Afrika iránti szeretetéről és csodálatáról szó; általa nemcsak betekintést nyerhetünk a szabad oroszlánok életébe, de megismerhetjük a Magyarországon született kisoroszlán hazatérésének szinte meseszerű történetét is.

Nyíri Zoltán - Fuchs Anita - Kiss Gabriella - Kapcsolat ​- építés
Ha ​mindent tudni akarsz arról, hogyan bővítheted ismerőseid számát, hogyan kezdj egy beszélgetést, vagy hogyan mutatkozz be, a kapcsolatépítés mestereire bátran hagyatkozhatsz. Könyvük humoros helyzeteken keresztül világít rá azokra az apróságokra, amelyek tudatában Te is magabiztosan többszörözheted meg a noteszedben szereplő telefonszámokat. Nemcsak profi ismerkedőknek, de lelkes amatőröknek is ajánljuk!

Kiss Gabriella - Trethon Judit - A ​világ legnagyobb történelmi rejtélyei
Az ​elmúlt századokban számos olyan esemény történt, aminek többsége ugyan szerepel a történelemkönyvekben, de egyáltalán nem biztos, hogy úgy zajlottak le, ahogy írva vagyon... A kötetben szereplő személyiségek életét titkok és rejtélyek övezik. Az események háttere homályban marad, s bár ezek egy részére fény derült már, mások megoldása viszont a mai napig várat magára. Miért ölték meg Cristopher Marlow drámaírót, ki végzett Dian Fossey-vel, a gorillák életének hírneves kutatójával, miért lőtték le a koreai légitársaság utasszállító repülőgépét az oroszok és így tovább. Kötetünk egyedülálló válogatást nyújt a históriai érdekességekből amiket időrendben követhet végig az olvasó.

Kiss Gabriella - Izland
Izland, ​e Magyarországnál nem sokkal nagyobb észak-európai ország bővelkedik természeti és kultúrális örökségben is. Tárt karokkal várja a világ minden tájáról érkező turistákat, hogy bemutathassa kincseit. Szinte minden látogató az ország nyugati részébe érkezik, a keflavíki nemzetközi repülőtérre, majd onnan indul elsősorban a főváros és szűk környékének felfedezésére. Ez a könyv bemutatja, hogy a rövidebb időre érkező vendégek is találhatnak világhíres látnivalókat, de a hosszabb vakációt Izlandon töltők sem fognak unatkozni e mesés országban. Egy mártózás a főváros nyüzsgő kultúrális életében, majd varázsos fürdőiben, aztán irány a Reykjanes-félsziget világítótornyaival (köztük a legrégebbivel egész izlandon), lávamezőivel. A délnyugati országrész Izland legtermékenyebb és legsűrűbben lakott vidéke. Az ott bejárható"Aranykörút" Izland legnagyobb látnivalóit (Pingvellirt, a Geysir-mezőt, Gullfost, a Keriő-krátert és Hveragerőit) fűzi csokorba. A nyugati Snaefellsjökull-félszigetet nem hiába tartják "mini Izlandnak", hiszen az ország jellemző természeti csodáit ott mind bemutatja; van ott gleccser, vízesések, hőforrás, lávamező, madársziklás fjordok, vagy éppen vulkán is. Észak "fővárosa", akureyri és környéke is számtalan csodát rejt, csakúgy, mint a keleti Egilsstaőir és környéke, vagy éppen a híres déli Skaftafell a gleccserek legnagyobbikával, a Vatnajökullel. Izland -bátran állíthatjuk- várja és visszavárja új és régi vendégeit. A szerző már visszament. És hogy miért fogja újból és újból meglátogatni az országot? A választ e könyv rejti...

Kollekciók