Ajax-loader

Ambrus Éva könyvei a rukkolán


Ambrus Éva - Anya, ​kérek még!
Amikor ​a hozzátáplálás témája egy édesanya számára aktuálissá válik, sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhat. Elsőre ijesztő lehet az egész, de a sok jó tanácsot félretéve, akkor járunk jó úton, ha kisbabánk jelzéseit figyeljük és követjük. A szerző, Ambrus Éva - a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya - szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet. A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozzuk meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. A könyvből megismerhetjük, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdjünk neki, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazzunk, melyek azok a biztos jelek, amikből arra következtethetünk, kisbabánk készen áll rá. De arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatunk, mit tegyünk, ha a gyerek válogatni kezd vagy éppen beteg. A sok hasznos gyakorlati útmutató mellett 118 egészséges és bababarát recept is megtalálható a könyvben: egyszerű és kombinált pürék, totyogósoknak való ételek, egészséges nasik, házi babakekszek, szülinapi torták, ünnepi bababarát finomságok. A könyv színes, bababarát hangulatát Zergi Borbála gyönyörű képei adják.

Ambrus Éva - Császár András - Tészták ​olasz módra
Élvezet ​a szemnek és a szájnak! Az olaszok számára szinte elképzelhetetlen az élet tészta nélkül! De a magyar konyhában is egyre inkább helyet kapnak a legváltozatosabban elkészíthető metéltek, spagettik, makarónik, és már nemcsak az olasz vendéglőkben hódolunk a tészták iránti szenvedélyünknek, egyre több családban kerül rendszeresen főételként az asztalra. A könyvben elsőként olyan, zöldséggel és sajttal készült tésztákkal ismerkedhetünk meg, mint például a "penne zöld spárgával", a "gombás ravioli" vagy a "juhsajtos ternette". Majd számos fenséges recepten keresztül - mint a "tonhalas linguine", a "füstölt lazacos fettuccine" vagy a "bárányragus tészta" -mutatjuk be, hogy a tésztát hallal, a tenger gyümölcseivel éppúgy el lehet késztíteni, mint szárnyasokkal vagy másfajta húsokkal. Külön fejezetben találhatók azok a tésztafajták, meylek pikáns töltelékkel készülnek, egyebek közt olyan ínyencségek, mint a "bazsalikomos tortellini" vagy a "zöldfűszerekkel töltött cannelloni". Ezek azonban korántsem egyedüli sztárjai ennek a receptgyűjteménynek. A kipróbált receptek a Földközi-tenger ízeit varázsolják otthonunkba, fantáziánk határtalanul szárnyalhat elkészítésük közben, amire "hobbiszakácsaink" ötletei, javaslatai szolgáltatják a legjobb bizonyítékot.

Kollekciók