Ajax-loader

Sir Arthur Conan Doyle könyvei a rukkolán


Sir Arthur Conan Doyle - A ​véres bosszú
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Lost World & Other Stories
The ​science fiction stories of Sir Arthur Conan Doyle stand alongside those of Jules Verne and H.G. Wells. The protagonist, the 'cave-man in a lounge suit', is the maddening, irascible and fascinating Professor George Edward Challenger. In these collected tales he faces adventures such as that high above the Amazon rain forest in "The Lost World" and the challenges of "The Land of Mist".

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Sign of Four
First ​published in 1890, The Sign of Four is Sir Arthur Conan Doyles second book starring legendary detective Sherlock Holmes. The story is complex, involving a secret between four ex-cons from India and a hidden treasure. More complex than the first Holmes novel, The Sign of Four also introduces the detectives drug habit and leaves breadcrumbs for the reader that lead toward the final resolution.

Sir Arthur Conan Doyle - Il ​segno dei quattro
Sherlock ​Holmes si occupa di un fatto accaduto molti anni prima e a migliaia di chilometri di distanza. Sullo sfondo, questa volta, ci sono la colonia penale delle Andamane, il grande ammutinamento delle truppe indiane, i gioielli del rajah.

Sir Arthur Conan Doyle - Six ​Great Sherlock Holmes Stories
Masterfully ​written detective fiction featuring the famed Victorian super-sleuth and a multitude of sinister characters and unprincipled villains. Choice selections include "A Scandal in Bohemia," "The Red-headed League," "The Adventure of the Speckled Band," "The Adventure of the Engineer's Thumb," "The Final Problem," and "The Adventure of the Empty House."

Sir Arthur Conan Doyle - A ​rémálom szobája és más rejtelmes történetek
Sir ​Arthur Conan Doyle - a Sherlock Holmes históriák világhírű és mára klasszikussá vált írója - misztikus bűnügyi novelláinak gyűjteménye, melyek közül a legtöbb most jelenik meg először magyar nyelven.

Sir Arthur Conan Doyle - Az ​arany szemüveg
Sherlock ​Holmes-sorozatunk új kötete pipázó magándetektívünk újabb öt briliáns nyomozását meséli el. Megfejti többek között a Wisteria-lak titkát, két ízben is fellép a lelkiismeretlen spionok ellen, és ezzel megmenti szeretett Angliáját, s a címadó novellában kinyomozza, ki is az arany szemüveg rejtélyes tulajdonos hölgye.

Sir Arthur Conan Doyle - Die ​Memoiren von Sherlock Holmes
Der ​zweite Band der Gesamtausgabe von Kurzgeschichten um den Meisterdetektiv Sherlock Holmes enthält wiederum eine Fülle abenteuerlichster Kriminalfälle, zu deren Entdeckung und Aufklärung Holmes und sein Freund Dr. Watson entscheidend beitragen. Wenn auch der Detektiv nach der Verfolgung einer Londoner Verbrecherbande in einem Schweizer Wasserfall am Ende sein Leben lassen muß, so werden wir ihm, den Arthur Conan Doyle auf Drängen des Leserpublikums erneut hat aufleben lassen, im dritten Band der Gesammelten Sherlock-Holmes-Erzählungen wiederbegegnen.

Sir Arthur Conan Doyle - A ​pesti ezüstfokos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Best of Sherlock Holmes
The ​Best of Sherlock Holmes is a collection of twenty of the very best tales from Sir Arthur Conan Doyle's fifty-six short stories featuring the arch-sleuth. Basing his selection around the author's own twelve personal favourites, David Stuart Davies has added a further eight sparkling stories to Conan Doyle's ' Baker Street Dozen', creating a unique volume which distils the pure essence of the world's most famous detective.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes történetei 2. / Adventures of Sherlock Holmes 2.
Nyilván ​senkinek sem kell bemutatni Sir Arthur Conan Doyle hőseit: a zseniális nyomozót, és hű krónikását, a kissé fantáziaszegény orvost. Amiért ez a kötet mégis újdonsággal szolgál, az az, hogy lapjain Sherlock Holmes és Dr. Watson kalandjait két nyelven is élvezhetik az olvasók. Igazi különlegesség, hogy az angol eredetit a fordító "kipreparálta", vagyis kiemelte és lábjegyzetekkel, illetve magyarázatokkal látta el a ritkábban előforduló angol szavakat, kifejezéseket. Ennek köszönhetően haszonnal forgathatják a könyvet az angolul tanulók, a nyelvvizsgára készülők, továbbá a meglévő tudásukat karbantartani kívánók. És nem mellékesen: bepillantást nyerhetnek a műfordítás olykor gyötrelmes, ám mindig szép és izgalmas folyamatába is.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes (Huron's Easy Reader)
A ​Huron's Easy Reader köteteit akkor kezdd el gyűjteni, ha már kívánod, hogy jó angol-amerikai irodalmat olvass eredetiben, és ebben eddig legfőképpen a szókincsed és a nagyszótár mérete akadályozott meg. Tényleg akkor kell átnézned a jobb hasábba, ha az olvasásban elakadsz egy ismeretlen szónál. Ennek az angol szónak a kezdőbetűjénél megtalálod a jelentését.

Sir Arthur Conan Doyle - Méregövezet
"Austin, ​a komornyik az asztalra helyezte a cigarettákat és távozni készült. - Austin! - szólította meg a gazdája. - Parancsol, uram? - Meg akarom köszönni hűséges szolgálatát. Mosoly terült el a derék öreg barázdált képén. - A kötelességemet tettem, uram. - Úgy számítom, ma lesz a világ vége, Austin. - Igenis, uram. Hánykor, uram? - Nem tudom, Austin. Még alkony előtt. - Értettem, uram." A rövid párbeszéd kétségkívül ízelítőt nyújt az angol hidegvérből. Conan Doyle fantasztikus kisregénye aztán valóban a világ végének leírása, s a döbbenetes kataklizmát csupán a humor enyhíti ebben a klasszikus sci-fi történetben.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes nyomoz
Kétszáz ​éve a krimi épp úgy jelen van a világirodalomban, mint a görög dráma vagy az európai nagyregény, legyen ez bár a krimiszerzők és a minden bűnügyi történet hálásan befogadó nagyközönség közös érdeme vagy bűne. E könyvsorozat pedig tanúsítsa, hogy a krimi, mint az irodalom 20. században csakúgy megnyerte a maga esztétikai háborúját, mint a fotográfia, a film, a dzsessz és az avantgárd művészet. Van is valami tiszteletreméltó abban, ahogy a krimi közel két évszázadon át dacolt a polgári szalonokból és néha egyetemi katedrákról szivárgó derűs és finom megvetéssel... És abban is, hogy túlélte kritikusait. A krimi és az olvasó iránti őszinte tisztelettel: a sorozatszerkesztő. Kötetünk tartalmából: Arthur Conan Doyle, A sátán kutyája, Sherlock Holmes emlékiratai: A sárga arc, A tőzsdeügynök titkára, A Gloria Scott, A Musgrave szertartás, A Reigate-i urak, A nyomorék, A bentlakó beteg, A görög tolmács, A haditengerészeti szerződés, Az utolsó eset.

Sir Arthur Conan Doyle - A ​berill fejék
Watson ​doktor, Sherlock Holmes lelkes krónikása ezúttal újabb hat különös eset nyomozását meséli el. Többek között megtudjuk, miért és hogyan akarja eltenni láb alól az ikertestvéreket a gonosz mostoha, hogyan veszti el becses hüvelykujját egy mérnök, mi történt Ezüstsugárral, a lóversenypályák favoritjával, megéri-e elfogadni egy rejtélyes állást óriási fizetségért, és ki lopta el a nevezetes berill fejék értékes drágaköveit. A zseniális mesterdetektív utolsó feladata is szerepel a kötetben, mely azonban nem jelenti azt, hogy ez Sherlock Holmes sorozatunk utolsó története.

Sir Arthur Conan Doyle - Az ​ördögláb
Sherlock ​Holmes mostanában nem panaszkodhat unalomra. Magánnyomozó-irodájának kilincsét egymásnak adják kliensei. Ebben a novellaválogatásban, Sherlock Holmes sorozatunk második kötetében kinyomozza, miért kapott az ártatlan vénkisasszony postai küldeményben két emberi fület, miért nem mutatkozik Warrenné bérlője soha az emberek előtt, mitől őrülnek meg a szó szoros értelmében a békésen kártyázó testvérek. A zseniális detektív egy alkalommal kis híján belehal a bűnös leleplezésébe. A hűséges Watson doktor persze odaadó csodálattal segít mindenben barátjának, s szerencsénkre nem mulasztja el elmesélni nekünk a legrejtélyesebb eseteket.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes emlékiratai / The Memoirs of Sherlock Holmes
Arthur ​Conan Doyle hősét sem a krimikedvelőknek, sem az igényes lektűr rajongóinak nem kell bemutatni. S bár kiadónk a közelmúltban a szerző valamennyi Sherlock Holmes-történetét tartalmazó sorozat első kötetét jelentette meg, úgy véltük, hogy az írások hangulatát, a zseniális nyomozó gondolatmenetét leghívebben az eredeti szöveg adhatja vissza. Itt az ideje tehát, hogy a méltán népszerű detektív és hű társa, dr. Watson kalandjai közül néhányat a magyar fordítással együtt angolul is közreadjuk. Így nem csak a krimi irodalom e klasszikusának kedvelői, de az angol nyelvvel már közelebbi ismeretségben álló olvasók is nagy élvezettel forgathatják a könyvet.

Sir Arthur Conan Doyle - A ​Scandal in Bohemia (Penduin Readers)
All ​kinds of people, from shopkeepers to kings, want the help of Sherlock Holmes in these six stories about the adventures of the famous detective. Who put a diamond in a chicken? Why is there a club for men with red hair? How did the man at the lake die? Can Sherlock Holmes solve the mysteries?

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes történetei 3. / Adventures of Sherlock Holmes 3.
Nyilván ​senkinek sem kell bemutatni Sir Arthur Conan Doyle hőseit: a zseniális nyomozót, és hő krónikását, a kissé fantáziaszegény orvost. Amiért ez a kötet mégis újdonsággal szolgál, az az, hogy lapjain Sherlock Holmes és Dr. Watson kalandjait két nyelven is élvezhetik az olvasók. Igazi különlegesség, hogy az angol eredetit a fordító "kipreparálta", vagyis kiemelte és lábjegyzetekkel, illetve magyarázatokkal látta el a ritkábban előforduló angol szavakat, kifejezéseket. Ennek köszönhetően haszonnal forgathatják a könyvet az angolul tanulók, a nyelvvizsgára készülők, továbbá a meglévő tudásukat karbantartani kívánók. És nem mellékesen: bepillantást nyerhetnek a műfordítás olykor gyötrelmes, ám mindig szép és izgalmas folyamatába is.

Sir Arthur Conan Doyle - A ​fehér csapat
Részlet ​a könyvből: Hogyan került el a fekete birka a nyájból? Beaulieu nagyharangja megkondult. Messze, az erdőn át hallani lehetett dallamos zengését és mély bugását. A Blackdown melletti lápvágók és az Exe-menti halászok is hallották messzi zúgását, amelynek ritmusa a fülledt nyári levegőben hol erősödött, hol elhalkult. Olyan megszokott hang volt ez azon a tájékon, akár a szajkó csacsogása vagy a bölönbika bugása. Mégis a halászok és a parasztok felemelték fejüket és kérdőleg néztek egymásra, mert a déli angelus már elmulott, a vecsernye ideje pedig még messze volt. Miért szól a beaulieui nagyharang, mikor az árnyékok már nem a legrövidebbek és még nem a leghosszabbak? A harangszóra azalatt mindenfelől sereglettek az apátságba a szerzetesek. A görcsös tölgyek és mohos bükkök hosszu sorai között siettek a fehérruhás fráterek a hívó hangra. A szőlőből és a présházból, a bováriumból, az agyaggödrökből és a sóbányákból, még Sowley távoleső vasműveiből és a messzi fekvő Sz. Leonard majorból is valamennyien nyomban hazafelé indultak. A hívó harangszó nem jött váratlanul.

Sir Arthur Conan Doyle - His ​Last Bow / The Case-Book of Sherlock Holmes
From ​the rooms at 221B Baker Street, the mind that strikes fear into heart of London’s criminal fraternity turns its attention to some of the strangest and most intriguing cases ever to be set before the great Sherlock Holmes. Adventures involving an illustrious client and a Sussex vampire; the problems of Thor Bridge and of the Lions Mane; puzzles concerning a creeping man and the three-gabled house; disappearances of secret plans and a lady of noble standing; all test the courage of Dr Watson and the intellect of the greatest detective of them all, Mr Sherlock Homes. This final collection also features the story His Last Bow, the last outing of Holmes and Watson ...

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Return of Sherlock Holmes
'"Holmes!" ​I cried. "Is it really you? Can it indeed be that you are alive? Is it possible that you succeeded in climbing out of that awful abyss?'. The one and only Sherlock Holmes is sensationally back from the dead, and devoting his life once more to examining the criminal complexities of the capital. Cases of mysterious codes, persecuted millionaires, stalkers, abductions and a meeting with 'the worst man in London' are all attacked with renewed vigour. But Holmes' old enemies are watching his every move. Watching, waiting, plotting...

María Jesús Díaz - Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes kalandjai / The Adventures of Sherlock Holmes
Conan ​Doyle munkásságát háttérbe szorítják Sherlock Holmes kalandjai, amelyet elsőként 1891-től közölt részletekben a The Strand magazin, majd az első tizenkét kaland története 1892-ben jelent meg könyvbe gyűjtve. Az író jól döntött, amikor novellákat kezdett írni, és megteremtette a hihetetlen megfigyelőkészséggel és logikával rendelkező detektív alakját. ___ * ___ * ___ * Conan Doyle's entire work was overshadowed by the success of The Adventures of Sherlock Holmes, which was published in instalments in the Strand magazine from 1891 and later gathered in a book containing 12 adventures in 1892. The author was right to publish them as short stories and create a detective with an enormous capacity for observation and deduction.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes visszatér
A ​lakatlan ház (Takácsy Gizella) A norwoodi tűzeset (Nikowitz Oszkár) A táncoló figurák (Takácsy Gizella) A magányos biciklista (Takácsy Gizella) Szökés az internátusból (Nikowitz Oszkár) A hajóskapitány (Nikowitz Oszkár) A zsarolók királya (Nikowitz Oszkár) A hat Napóleon (Nikowitz Oszkár) A három diák (Nikowitz Oszkár) Az aranycsíptető (Nikowitz Oszkár) Az eltűnt hátvéd (Nikowitz Oszkár) Az Apátsági Major (Boronkay Zsuzsa) A másik folt (Boronkay Zsuzsa)

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Illustrated Sherlock Holmes Treasury
This ​beautiful suede book contains The Adventures, Memoirs, and Return of Sherlock Holmes, plus The Hound of the Baskervilles. The real attraction of this book lies in the original sketches that were created by Sidney Paget that were included. Each picture was meticulously drawn and helps to convey atmosphere of the stories. One is drawn into a world of horse-drawn carriages, gaslights, and foggy London air. Also inluded is a both moving and factual introduction plus the format of that the stories were presented in in the Stand magazine, where they were originally published. The reader is drawn into the comfortable ambience of the brilliant Sherlock Holmes, humble Watson, and the memorable cases which they solved.

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Best Horror Stories of Arthur Conan Doyle
Although ​clearly most renowned for his Sherlock Holmes sagas, Arthur Conan Doyle also produced a number of notable horror tales during his long and varied career. His enduring influence on the field is bome out by Anne Rice's dedication of her recent novel, "Me Mummy," to him. This collection gathers thirteen of Conan Doyle's finest tales of terror. Notable stories here include: "Lot 249," an early tale of a resuscitated Egyptian mummy on the rampage; "Me Captain of the Polestar," an atmospheric story of ghostly disturbances on a medical student's Arctic voyage, told in the popular journalentry style of the time; "Me Leadier Funnel," in which the ancient torture device of the tide still carries with it the nightmarish experiences of its victims; and "J. Hababuk Jephson's Statement," a fictional recounting of the Marie Celeste mystery, in which the ship winds up in the hands of an African tribe. This fine collection could prove illuminating for Conan Doyle fans who know only of his "Holmesian" work; it's representative of the foremost in turn-of-the-cerittiry horror fiction.

Sir Arthur Conan Doyle - Edgar Allan Poe - Die ​spannendsten Detektiv Geschichten
Dieses ​Buch enthält 14 Detektivgeschichten, erzählt von: Edgar Wallace ; Arthur Morrison ; Guy Boothby ; Ernest Bramrahe ; Jacques Futrelle ; Maurice Leblanc ; Edgar Allan Poe ; G. K. Chesterton ; Sir Arthur Conan Doyle ; E. B. Orczy. Für alle, die Krimis mögen und selbst gerne Sherlock Holmes wären.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes - The Complete Illustrated Novels
To ​celebrate the 100th anniversary of the first Sherlock Holmes novel, A study in Scarlet, this new collection brings together all four of the longer adventures of the great detective. These gripping stories span the career of the master sleuth, from his historic first meeting with Dr Watson to his clashes with the arch-villain Moriarty. Original illustrations from The Strand Magazine and other early editions provide the perfect settings for these four gems.

Sir Arthur Conan Doyle - The ​Lion's Mane
Nyelvtanulóknak ​összeállított novelláskötet - Sherlock Holmes kalandjai. A novellák: * The Lion's Mane * The Three Students * The Six Napoleons * The Navl Treaty * Silver Blaze * The Beryl Coronet

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes két kalandja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sir Arthur Conan Doyle - A ​köd birodalma
Az ​elveszett világból és a Méregövből megismert Challenger professzor Sir Arthur Conan Doyle még egy regényében és két elbeszélésében került elő. A kiadó ezeket a műveket rendezte kötetbe. Doyle a magyar olvasóközönség előtt leginkább Sherlock Holmesról szóló történeteiről ismert, amelyek újítást jelentettek a detektívregényben. Ebben a műfajban igen élesen elkülönül élet és halál, ám a szerzőt később foglalkoztatni kezdte az a feltevés is, hogy a két állapotot elválasztó határvonal elhomályosulhat - és a ködbe veszhet. A század első évtizedeiben a racionalizmus elégtelensége bebizonyosodott, és az okkult tudományok iránti érdeklődés, valamint a titkos társaságok népszerűsége erősen megnövekedett Nagy-Britanniában és szerte Európában. (Ez a hullám hazánkat is elérte, a jelenség tetten érthető pl. Szerb Antal A Pendragon legenda című regényében.) Doyle-i is vonzotta a túlvilági élet lehetősége, azonban a kutatáshoz - számos kortársához hasonlóan - tudományos igénnyel fogott hozzá. Mindez élénken tükröződik A köd birodalma című művében, amely a megjelenésének idején igen nagy népszerűségnek örvendő okkult regény valamennyi sajátos elemét tartalmazza. Spiritiszta szeánszok, a túlvilágról praktikus vagy érzelmi töltésű üzeneteket küldő halottak, a két világ közt elakadt, halálukat tudomásul venni nem tudó eltévedt lelkek, segítségükre siető médiumok, kísértetház, eltántoríthatatlan lelkész, hit, kételkedés, küzdelem és üldöztetés - csak néhány elem az érdekfeszítő regényből. A szellemvilág ellen kezdetben tiltakozó, a racionalitás talaján két lábbal álló megrögzött materialista, a zord Challenger professzor személyes élményei hatására végül kénytelen szembenézni azzal, hogy a lehetőségek körét ki kell tágítania a természetfeletti irányába is. Az izgalom és a misztikum mellett a regényből az intellektuális kihívás sem hiányzik, ezért A köd birodalma mint Sir Arthur Conan Doyle egyik legszínvonalasabb műve, méltán tarthat számot a mai olvasó érdeklődésére. Az elbeszélések közül A dezintegrátor egy korszakalkotó találmány sorsáról szól, az Amikor a világ sikoltott című elbeszélésben pedig Challenger azon elméletét igyekszik bizonyítani, miszerint a Föld egy élő organizmus.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes - The Complete Novels and Stories I.
Since ​his first appearance in "Beeton's Christmas Annual in 1887, Sir Arthur Conan Doyle's Sherlock Holmes has been one of the most beloved fictional characters ever created. Now, in two paperback volumes, Bantam presents all fifty-six short stories and four novels featuring Conan Doyle's classic hero -a truly complete collection of Sherlock Holmes's adventures in crime! Volume I includes the early novel A Study in Scarlet, which introduced the eccentric genius of Sherlock Holmes to the world. This baffling murder mystery, with the cryptic word Rache written in blood, first brought Holmes together with Dr. John Watson. Next, The Sign of Four presents Holmes's famous "seven percent solution" and the strange puzzle of Mary Morstan in the quintessential locked-room mystery. Also included are Holmes's feats of extraordinary detection in such famous cases as the chilling" The Adventure of the Speckled Band," the baffling riddle of "The Musgrave Ritual," and the ingeniously plotted "The Five Orange Pips," tales that bring to life a Victorian England of horse-drawn cabs, fogs, and the famous lodgings at 221B Baker Street, where Sherlock Holmes earned his undisputed reputation as the greatest fictional detective of all time.

Kollekciók