Ajax-loader

Raffai Jenő könyvei a rukkolán


Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit - Lelki ​köldökzsinór
Napjainkra ​tényszerűen bebizonyosodott, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik. Létezik olyan módszer, az anya-magzat kapcsolatanalízis, amelynek segítségével az édesanyák és méhükben növekedő babájuk között egyfajta láthatatlan kötelék, lelki köldökzsinór jön létre. Mértékadó nemzetközi tudományos körök az eljárást a pszichológia területén a pszichoanalízis bevezetése óta a legnagyobb jelentőséggel bíró "találmányként" tartják számon. A legújabb kutatások szerint alkalmazásával a születés előtt a babák optimális fejlődési pályára állíthatók, és tökéletesen felkészíthetők a születés fájdalmasan szép élményére...

Raffai Jenő - Párbeszéd ​a babával az anyaméhben
Kompetens ​terhes kismama: önmaga megismerésére törekszik, keresi a kapcsolatot babájával, amelyben folyamatosan igyekszik dolgozni saját konfliktusain, és segíti a babát abban, hogy ezekkel és sajátjaival megbirkózzon, bánni tudjon. Kompetens magzat: már jóval születés előtt komplex mozgás- és magatartás-mintákkal rendelkezik. A terhesség felétől az érzékszervek már csaknem annyira kifejlettek, mint a születésnél. E két fogalom forradalmian átrajzolja a terhesanyaképet, a magzatképet, nem kis mértékben magát a teljes emberképünket.

Raffai Jenő - Megfogantam, ​tehát vagyok
Érdekes ​kis könyvecske az anya testében fejlődő magzat "pszichológiájáról", azaz, hogy mikor mit érzékelhet, érezhet a kicsi és milyen mértékben és módon kommunikálhatunk vele. Tetszik, hogy "sokra tartja" a babákat és egyértelműen üzeni a mamáknak, hogy érdemes kicsinyükkel mielőbb felvenni a kapcsolatot.

Kollekciók