Ajax-loader

Liptai Zoltán könyvei a rukkolán


Horváth Ilona - Liptai Zoltán - Máté Pálné Terenyei Katalin - Tóth Gézáné Mogyorósi Magdolna - Korpádi Péter - Halmos Monika - Csirkehúsos ételek
A csirkehús a világ egyik legnépszerűbb húsfajtája, hiszen könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthető. Sorozatunk köteteiben tematikus válogatásban gyűjtöttük össze a legnépszerűbb recepteket. A látványos ételfotókkal illusztrált oldalakon a jegyzetelésre is biztosítottunk helyet, hogy ki-ki hozzátehesse saját ötleteit, újításait vagy feljegyezhesse a család kedvenc változatát.

Liptai Zoltán - Jönnek ​a vendégek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liptai Zoltán - Receptek ​mindennapra
Amikor ​könnyen nyűggé válik a főzés - nos ezek a mindennapok. A mindennapi Mit főzzünk ma? kérdés, amelyre ki más adhatna választ, mint a Mit főzzünk ma? csapata, jelesül most Liptai Zoltán. Zoli összegyűjtött néhány kitűnő alapanyagot, és ezek köré csoportosította azokat a recepteket, amelyek valóban gyorsan elkészíthetők, mégis van bennük egy-egy olyan ötlet, amelytől a hétköznapi asztal is ünnepivé válik. Mi mást kívánhatunk: jó főzést!

Liptai Zoltán - Farsangi ​fánkok
A ​Farsangi fánkok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Karamelles kelt beignet fánk, Berlini csokoládés töltött fánk, Meggyes túrófánk - farsangi fánk receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - Diabetikus ​desszertek
A ​Diabetikus desszertek című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Hamis raffaello golyó, gyümölcskosarak, kókuszos kocka - diabetikus desszert receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - Lerner János - Edd ​körbe a világot
Talán ​túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy van két dolog a világon, amit mindenki szeret: szép helyekre utazni és finomakat enni. Könyvünk szubjektív válogatást tartalmaz a világ nemzeteinek legjellemzőbb és legfinomabb ételeiből, amelyeket saját otthonunkban mi is könnyedén elkészíthetünk. A receptek összeállításakor kerültük a nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokat. Fő célunk az volt, bárki, aki kedvet kap a receptek, fotók és az adott országhoz tartozó érdekességek láttán, könnyedén varázsolhasson ebédlőjébe egy csipetnyi Mexikót, falatnyi Japánt, rövidke időre egy párizsi vendéglőbe vagy egy New York-i utcai hamburgeres mellé képzelhesse magát.

Liptai Zoltán - Fenséges ​karácsonyi menük
A ​15 menüt - összesen 60 receptet - tartalmazó karácsonyi szakácskönyvünk segítség mindazoknak, akiknek fejtörést okoz, hogy mivel kápráztassák el családtagjaikat az ünnep alkalmával. Könyvünkben kész ételsorokat kínálunk, melyben megtalálhatóak a legfinomabb előételek, főételek, sütemények és...

Liptai Zoltán - 33 ​saláta és hidegtál lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. A kötetben csokorba szedett hidegtálak és saláták külön-külön is elkészíthetők, de a receptek mellett az is megtalálható, hogy melyik salátát melyik hidegkonyhai étellel párosítva ajánljuk. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így az elkészítés módja, ideje, nehézségi foka és árfekvése sem marad ismeretlen.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​cupcake lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Csigó László - Liptai Zoltán - Mesés ​süteményeskönyv
Mézeskalács ​házikó és más finomságok a mesék világából.

Liptai Zoltán - 33 ​egytálétel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​húsétel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Édes ​és sós gombócok
A ​Édes és sós gombócok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Kukoricagombóc rumos csokoládémártással, Gyümölcsrizsgombóc bundában sütve, Sonkagombócok karamellöntettel - Édes és sós gombóc receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - Receptek ​ünnepi alkalmakra
De ​ezekkel az ételekkel egy hétköznapot is ünneppé varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány ünnepi alkalmat, amelyek fontos szerepet játszanak életünkben, nagy ünnepeket, mint a karácsony, és személyes nagy ünnepeket, mint egy házassági évforduló.Szép dolog egy különleges étellel megkoronázni ezeket az alkalmakat, reméljük, sikerül adni néhány jó ötletet, hogy ezekkel a receptekkel az ünnepek még bensőségesebbek legyenek!

Liptai Zoltán - Lángosok, ​töltött lángosok
A ​Lángosok, töltött lángosok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Burgonyás lángos krémsajtos pirított gombával, Medvehagymás minilángos, Elzászi burgonyás kenyérlángos - Lángosok és töltött lángos receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - 33 ​reformtorta és sütemény lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​lúgosító sütemény és desszert lépésről lépésre
A ​süteményeket, desszerteket sokan szeretik, de sajnos ezek többsége savasítja szervezetünket. Mi most olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető édességeket állítottunk össze, amelyek lúgosító hatásúak, így bátran, bűntudat nélkül kényeztethetjük magunkat velük. Receptjeink fő jellemzője, hogy tojás, répacukor és élesztő nélkül készülnek, sok gyümölcsöt tartalmaznak. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el finomságokat. A recepteknél feltüntettük az ételek lúgosító/savasító hatását számértékben, ez az úgynevezett PRAL-érték (Potential Renal Acid Load=potenciális vesére ható savterhelés). A pozítív előjel az étel savasító, a negatív előjel az étel lúgosító hatásást jelöli, ha 0, akkor semleges. Az ételek készítéséhez felhasznált hozzávalók PRAL-értékeit külön táblázatban foglaltuk össze a könyv elején, így könnyen nyomon követhető, hogy melyik hozzávalóval hogyan billenthető el lúgosító irányba az összhatás. Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!

Csigó Zita - Liptai Zoltán - Desszertek
A ​Desszertek című könyv 60 receptet tartalmaz hat fejezetre osztva: Hétköznapok, Ünnepek, Baráti borozások, Apróságok, Divatosak és Klasszikusak. Olvasóink felüthetik, ha hétköznap egy kis házi édességre vágynak, de akkor is, ha ünnepi alkalmakra keresnek különleges süteményt, vagy éppen sós finomságokkal invitálnák borozós-beszélgetős összejövetelre barátaikat. Kekszekből, bonbonokból sosem lehet eleget készíteni, ezért az apróságok külön fejezetet kaptak. Párizsi cukrászdai hangulat fél óra alatt? Nem ördöngősség megvalósítani a divatos szekció világhírű receptjeinek segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a családok kedvencei, nagymamáink klasszikus, időtálló süteményei sem maradhattak ki a könyvből. A receptek jelentős részéhez tartoznak tippek, változatok, illetve számos desszerthez pár sornyi érdekesség az adott sütemény eredetéről. A könyvet Praktikák és díszítések címmel egy alapfogásokat, trükköket, díszítő megoldásokat bemutató rész zárja, mely a munkafolyamatokat fázisfotókkal illusztrálja.

Liptai Zoltán - Ellenállhatatlan ​brownie-k
A ​brownie talán még nem olyan közismert és gyakori Európában, mint a muffin, de úgy tűnik, diadalmenete megindult. Elkészítése nem igényel bonyolult ismereteket – már 19. század végi megszületésének is az a legendája, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Itt a csoki a lényeg, mert a brownie minden, ami csokoládé! Itt az ideje, hogy házilag is készítsük, és meglepjük szeretteinket! A könyvben 15 receptet találhatunk fázisfotókkal, sőt, tartalmaz gluténmentes, cukormentes és laktózmentes süteményrecepteket is.

Liptai Zoltán - Ruff István - Muffinsütős ​finomságok
Van ​már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában? Eme kiadványunkban különleges receptekkel ismerkedhetnek meg.

Megyeri Szabolcs - Liptai Zoltán - Zöldfűszerek ​a kertben és a konyhában
A ​megfelelő mértékkel használt fűszerek kivételes ízekkel és illatokkal gazdagítják ételeinket, befolyásolják étvágyunkat, serkentik az emésztésünket, és különféle vitaminokat is tartalmaznak. Sok fűszernövénynek gyógyhatása is van szervezetünkre. A fűszernövényekkel változatosságot vihetünk kertünkbe, mivel kellemes illatúak, sokféle megjelenésűek. Használjuk őket bátran, és ha lehetőségünk van rá, termeljük meg őket a saját kertünkben, hiszen manapság újra népszerű fűszer- és gyógynövényeket termeszteni a kertben. Ápolásuk egyszerű, mi is megpróbálkozhatunk vele, sokan mégis úgy gondolják, hogy ha kertünk egy részét fűszernövények foglalják el, akkor ez ronthat a kert szépségén. Viszont, ha gondosan megtervezzük a helyüket, ugyanúgy díszítenek, akár egy rózsalugas. Könyvünkben a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adunk tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​bundás étel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Ruff István - Édességek ​Oreo kekszből
Az ​Oreo - ez a több mint 100 éves múlttal rendelkező szendvicskeksz - 1912-ben indult Amerikából világhódító útjára. A két csokoládés keksz közé szorított könnyű vaníliakrémes édesség rövid idő alatt a gyerekek és felnőttek kedvence lett. A Oreo keksz önmagában, vagy tejbe mártogatva is fogyasztható, de gondoltad volna, hogy megannyi desszert is készíthető belőle? Könyvünkben a legfinomabb és legkülönlegesebb finomságokat válogattuk össze - a fagylalttól a fánkon át a tortáig.

Liptai Zoltán - Tokányok ​és raguk
A ​Tokányok és raguk című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Bakonyi gombás sertésragu nokedlivel, Szegfűgombás sertéstokány zöldfűszeres rizzsel, Csikóstokány galuskával - Tokányok és ragu receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - Családi ​receptjeim
A ​mai felgyorsult világban egyre inkább előtérbe kerülnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető modern, egészséges ételek. Sajnos kezdjük mellőzni és kevésbé értékelni a régi klasszikusokat, pedig nem szabad őket elfelejteni. A házias ételek arról híresek, hogy táplálóak, jóízűek, etetik magukat. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy a modern ételek mellett igazi klasszikusokat is főzzön. Családi receptjeimmel azt szeretném elérni, hogy a mai fiatalabb generáció is megismerje a régebbi idők ízeit és étkezési kultúráját. Ebben a könyvben olyan ételeket szedtem egy csokorba - leveseket, előételeket, húsételeket, főzelékeket, salátákat, süteményeket, desszerteket - melyeket nagyszüleink naponta készítettek. Vannak köztük ismertebbek és kevésbé ismertek is. Jó főzést, kóstolást és kellemes időtöltést kívánok a konyhában! - (Liptai Zoltán mesterszakács)

Liptai Zoltán - Ruff István - Kreatív ​torták
A ​Kreatív torták mindent elmond a tortakészítésről, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy igazi költemények kerüljenek ki a kezeink alól. A különböző alaptészták és krémek bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet a torták bevonására és díszítésére. A praktikákat lépésről lépésre fotók illusztrálják, hogy a kezdő cukrászoknak még könnyebb dolga legyen. A könyvben mindezek mellett a legkedveltebb, legismertebb torták receptjei is helyet kaptak. Mindenkinek szívből ajánljuk, hogy vágjon bele bátran a tortasütésbe, és az itt megismert technikák segítségével valósítsa meg a saját elképzeléseit!

Liptai Zoltán - Ünnepi ​menük
Ünnepi ​ételek, ünnepi alkalmakra. De ezekkel az ételekkel egy hétköznapot is ünneppé varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány ünnepi alkalmat, amelyek fontos szerepet játszanak életünkben, nagy ünnepeket, mint a karácsony, és személyes nagy ünnepeket, mint egy házassági évforduló. Szép dolog egy különleges étellel megkoronázni ezeket az alkalmakat, reméljük, sikerül adni néhány jó ötletet, hogy ezekkel a receptekkel az ünnepek még bensőségesebbek legyenek!

Horváth Ilona - Liptai Zoltán - Szárnyas ​finomságok
Ismerkedjen ​meg a Receptek a Nagyitól című sorozat újabb kötetével, melyben sok-sok finom receptet találhat szárnyas ételekből.

Liptai Zoltán - Ételdíszítés
Állandóan ​rohanunk, igyekszünk mindent gyorsan és egyszerűen elintézni. Így van ez a konyhában is. Lassítsunk egy kicsit, és ha hétköznap nem is, de hétvégén mindenképpen szánjunk egy kis időt ételeink feldíszítésére, gusztusos tálalására! Érdemes! Ebben a különleges szakácskönyvben az ételdíszítésen van a hangsúly. Az egyszerűtől a bonyolultabbig, az előételtől a koktélig számtalan színpompás ötletet találunk az ételek kreatív tálalásához. Ha vesszük a fáradságot, ezekkel a lenyűgöző ételcsodákkal még a legfinnyásabb rokonainkat és vendégeinket is rávehetjük, hogy megkóstolják azokat az ételeket, amelyekért máskülönben nem rajonganak.

Csigó Zita - Liptai Zoltán - A ​sajt
A ​tejből savanyítással vagy melegítéssel készülő sajtok hosszú idők óta az emberiség egyik alapvető élelmiszerének számítanak, sőt, változatos fajtái a világ gasztronómiai kultúrájának is szerves részei. A sajtkészítés során felhasznált értékes nyersanyagoknak és a természetes technológiáknak köszönhetően a különböző típusú sajtok tápanyagtartalmuk révén kiemelkedő helyet foglalnak el az egészséges táplálkozásban. Könyvünkben beavatjuk az olvasót a sajtkészítés rejtelmeibe, recepteket adunk az otthoni sajtkészítéshez és sokrétű felhasználásához. A tartalomból: A sajt rövid története; Tények és legendák a sajt létrejöttéről; A sajtgyártás fejlődése a középkorban és az újkorban. A hazai sajtkészítés története; A legnépszerűbb sajtok Magyarországon. Az európai sajtkészítés története: Hollandia; Franciaország; Dánia; Olaszország; Svájc; Anglia. A sajtok fajtái és élettani hatásuk; Előállításuk szerint; A sajt állaga szerint; A tej eredete szerint; A sajtok élettani hatása. A sajtkészítés fő lépései; Az alapanyag kiválasztása; Zsírbeállítás; Pasztőrözés; A sajttej feljavítása; Alvasztás, az alvadék aprítása; Utómelegítés, utósajtolás; A savó leeresztése; Az alvadék formába töltése, préselés, sózás; Szikkasztás, érlelés; Csomagolás, tárolás. Házi sajtkészítés: Lépésről lépésre; Ízesített sajtok készítése. A sajt és a bor kettőse; Egy régi kapcsolat; A borok és a sajtok ajánlott párosításai. Receptek: Saláták szendvicsek, kenyérre valók, előételek; Levesek; Főételek; Köretek, mártások; Tésztaételek; Édességek, desszertek.

Liptai Zoltán - Bögrés ​sütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liptai Zoltán - Cseréptálban ​készült ételek
A ​Cseréptálban készült ételek című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Alföldi babos káposzta, Zöldséges sertéspástétom, Erdei gombás babegytál paradicsommal - Cseréptálban készült étel receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Kollekciók