Ajax-loader

Liptai Zoltán könyvei a rukkolán


Liptai Zoltán - Jönnek ​a vendégek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ilona - Liptai Zoltán - Máté Pálné Terenyei Katalin - Tóth Gézáné Mogyorósi Magdolna - Korpádi Péter - Halmos Monika - Csirkehúsos ételek
A csirkehús a világ egyik legnépszerűbb húsfajtája, hiszen könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthető. Sorozatunk köteteiben tematikus válogatásban gyűjtöttük össze a legnépszerűbb recepteket. A látványos ételfotókkal illusztrált oldalakon a jegyzetelésre is biztosítottunk helyet, hogy ki-ki hozzátehesse saját ötleteit, újításait vagy feljegyezhesse a család kedvenc változatát.

Liptai Zoltán - Ünnepi ​menük
Ünnepi ​ételek, ünnepi alkalmakra. De ezekkel az ételekkel egy hétköznapot is ünneppé varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány ünnepi alkalmat, amelyek fontos szerepet játszanak életünkben, nagy ünnepeket, mint a karácsony, és személyes nagy ünnepeket, mint egy házassági évforduló. Szép dolog egy különleges étellel megkoronázni ezeket az alkalmakat, reméljük, sikerül adni néhány jó ötletet, hogy ezekkel a receptekkel az ünnepek még bensőségesebbek legyenek!

Liptai Zoltán - Receptek ​ünnepi alkalmakra
De ​ezekkel az ételekkel egy hétköznapot is ünneppé varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány ünnepi alkalmat, amelyek fontos szerepet játszanak életünkben, nagy ünnepeket, mint a karácsony, és személyes nagy ünnepeket, mint egy házassági évforduló.Szép dolog egy különleges étellel megkoronázni ezeket az alkalmakat, reméljük, sikerül adni néhány jó ötletet, hogy ezekkel a receptekkel az ünnepek még bensőségesebbek legyenek!

Liptai Zoltán - Lerner János - Edd ​körbe a világot
Talán ​túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy van két dolog a világon, amit mindenki szeret: szép helyekre utazni és finomakat enni. Könyvünk szubjektív válogatást tartalmaz a világ nemzeteinek legjellemzőbb és legfinomabb ételeiből, amelyeket saját otthonunkban mi is könnyedén elkészíthetünk. A receptek összeállításakor kerültük a nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokat. Fő célunk az volt, bárki, aki kedvet kap a receptek, fotók és az adott országhoz tartozó érdekességek láttán, könnyedén varázsolhasson ebédlőjébe egy csipetnyi Mexikót, falatnyi Japánt, rövidke időre egy párizsi vendéglőbe vagy egy New York-i utcai hamburgeres mellé képzelhesse magát.

Liptai Zoltán - Receptek ​mindennapra
Amikor ​könnyen nyűggé válik a főzés - nos ezek a mindennapok. A mindennapi Mit főzzünk ma? kérdés, amelyre ki más adhatna választ, mint a Mit főzzünk ma? csapata, jelesül most Liptai Zoltán. Zoli összegyűjtött néhány kitűnő alapanyagot, és ezek köré csoportosította azokat a recepteket, amelyek valóban gyorsan elkészíthetők, mégis van bennük egy-egy olyan ötlet, amelytől a hétköznapi asztal is ünnepivé válik. Mi mást kívánhatunk: jó főzést!

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​húsétel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Farsangi ​fánkok
A ​Farsangi fánkok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Karamelles kelt beignet fánk, Berlini csokoládés töltött fánk, Meggyes túrófánk - farsangi fánk receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - 33 ​reformtorta és sütemény lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Csigó Zita - Liptai Zoltán - Desszertek
A ​Desszertek című könyv 60 receptet tartalmaz hat fejezetre osztva: Hétköznapok, Ünnepek, Baráti borozások, Apróságok, Divatosak és Klasszikusak. Olvasóink felüthetik, ha hétköznap egy kis házi édességre vágynak, de akkor is, ha ünnepi alkalmakra keresnek különleges süteményt, vagy éppen sós finomságokkal invitálnák borozós-beszélgetős összejövetelre barátaikat. Kekszekből, bonbonokból sosem lehet eleget készíteni, ezért az apróságok külön fejezetet kaptak. Párizsi cukrászdai hangulat fél óra alatt? Nem ördöngősség megvalósítani a divatos szekció világhírű receptjeinek segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a családok kedvencei, nagymamáink klasszikus, időtálló süteményei sem maradhattak ki a könyvből. A receptek jelentős részéhez tartoznak tippek, változatok, illetve számos desszerthez pár sornyi érdekesség az adott sütemény eredetéről. A könyvet Praktikák és díszítések címmel egy alapfogásokat, trükköket, díszítő megoldásokat bemutató rész zárja, mely a munkafolyamatokat fázisfotókkal illusztrálja.

Liptai Zoltán - Édes ​és sós gombócok
A ​Édes és sós gombócok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Kukoricagombóc rumos csokoládémártással, Gyümölcsrizsgombóc bundában sütve, Sonkagombócok karamellöntettel - Édes és sós gombóc receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - 33 ​egytálétel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Ételdíszítés
Állandóan ​rohanunk, igyekszünk mindent gyorsan és egyszerűen elintézni. Így van ez a konyhában is. Lassítsunk egy kicsit, és ha hétköznap nem is, de hétvégén mindenképpen szánjunk egy kis időt ételeink feldíszítésére, gusztusos tálalására! Érdemes! Ebben a különleges szakácskönyvben az ételdíszítésen van a hangsúly. Az egyszerűtől a bonyolultabbig, az előételtől a koktélig számtalan színpompás ötletet találunk az ételek kreatív tálalásához. Ha vesszük a fáradságot, ezekkel a lenyűgöző ételcsodákkal még a legfinnyásabb rokonainkat és vendégeinket is rávehetjük, hogy megkóstolják azokat az ételeket, amelyekért máskülönben nem rajonganak.

Liptai Zoltán - Ellenállhatatlan ​brownie-k
A ​brownie talán még nem olyan közismert és gyakori Európában, mint a muffin, de úgy tűnik, diadalmenete megindult. Elkészítése nem igényel bonyolult ismereteket – már 19. század végi megszületésének is az a legendája, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Itt a csoki a lényeg, mert a brownie minden, ami csokoládé! Itt az ideje, hogy házilag is készítsük, és meglepjük szeretteinket! A könyvben 15 receptet találhatunk fázisfotókkal, sőt, tartalmaz gluténmentes, cukormentes és laktózmentes süteményrecepteket is.

Liptai Zoltán - Csigó László - Baba ​és a család
Manapság ​sajnos egyre gyakoribb jelenség, hogy a nők a baba születése utáni időszakban kezdenek először otthon főzni, addig jobbára munkahelyi menzákon, éttermekben, gyorsétkezdékben esznek, vagy félkész ételekkel próbálkoznak. Nem véletlen, hiszen a dolgos hétköznapokon nem sok idő marad a kísérletezgetésre. Érdemes kihasználni a babával otthon töltött időt arra, hogy változzon ez a helyzet! Receptjeink egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges, a hagyományos magyar konyhától eltérő ízvilágú ételeket tartalmaznak, mindemellett a baba első ételeinek elkészítéséhez is gyakorlatias útmutatót kapunk. A kicsiknek ugyanis még a kóstolgatás megkezdésekor sem szükséges bolti bébiételeket venni vagy külön főzni. Miközben a család számára elkészül az ebéd vagy a vacsora, a legkisebbnek is lesz belőle valami finomság - mégpedig egy füst alatt, hiszen a receptekhez gondos és részletes leírások tartoznak, amelyekből pontosan kiderül, hogy mikor és hogyan kell a megfelelő nyersanyagokat kiemelni és pépesíteni a babának. Így nem kell több órát a konyhában tölteni, és a kisbaba is szép lassan hozzászokik azokhoz az ízekhez, amelyek gyakran a család asztalára kerülnek. Az olvasó egyszerű útmutatót talál azzal kapcsolatban is, hogy melyik nyersanyagot mikortól lehet és célszerű bevezetni a baba étrendjébe - mindezt a leggyakrabban felmerülő kérdések alapján válaszolja meg W. Ungváry Renáta IBCLC szoptatási szaktanácsadó az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alapján.

Liptai Zoltán - Házi ​készítésű tésztaételek
A ​tészta szó hallatán sokaknak egyből az olasz konyha ugrik be, noha mi, magyarok is bővelkedünk tésztaételekben. Könyvünk sorra veszi a hagyományos gyúrt tészta felhasználásával készült tradicionális magyar ételeket a pörkölttészta-levestől a túrós csuszán át a vargabélesig, és arra buzdít mindenkit, hogy bátran fogjon bele a házi tésztakészítésbe.

Liptai Zoltán - Fenséges ​karácsonyi menük
A ​15 menüt - összesen 60 receptet - tartalmazó karácsonyi szakácskönyvünk segítség mindazoknak, akiknek fejtörést okoz, hogy mivel kápráztassák el családtagjaikat az ünnep alkalmával. Könyvünkben kész ételsorokat kínálunk, melyben megtalálhatóak a legfinomabb előételek, főételek, sütemények és...

Liptai Zoltán - Ruff István - Muffinsütős ​finomságok
Van ​már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában? Eme kiadványunkban különleges receptekkel ismerkedhetnek meg.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​bundás étel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Bográcsos ​ételek
A ​Bográcsos ételek című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Kolozsvári marhagulyás, Korhely tyúkpörkölt bográcsban, Öregtarhonya tanyasiasan - Bográcsos étel receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - Családi ​receptjeim
A ​mai felgyorsult világban egyre inkább előtérbe kerülnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető modern, egészséges ételek. Sajnos kezdjük mellőzni és kevésbé értékelni a régi klasszikusokat, pedig nem szabad őket elfelejteni. A házias ételek arról híresek, hogy táplálóak, jóízűek, etetik magukat. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy a modern ételek mellett igazi klasszikusokat is főzzön. Családi receptjeimmel azt szeretném elérni, hogy a mai fiatalabb generáció is megismerje a régebbi idők ízeit és étkezési kultúráját. Ebben a könyvben olyan ételeket szedtem egy csokorba - leveseket, előételeket, húsételeket, főzelékeket, salátákat, süteményeket, desszerteket - melyeket nagyszüleink naponta készítettek. Vannak köztük ismertebbek és kevésbé ismertek is. Jó főzést, kóstolást és kellemes időtöltést kívánok a konyhában! - (Liptai Zoltán mesterszakács)

Liptai Zoltán - Csigó László - 33 ​partisütemény lépésről lépésre
"Tombol ​a partidesszert-őrület! Az egész világon mindenki a habkönnyű macaronért, a mókás Cake Popért és a mámorító retró nyalókáért van oda. Nem véletlenül. Aki egyszer is megkóstolja ezeket a különleges desszerteket, rabul esett: ellenállhatatlan ízviláguktól többé nem tud szabadulni. Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében mestercukrászunk ezúttal a partisütemények rajongóinak kedveskedik az ínycsiklandó desszertek válogatott receptjeivel. A 33 recept macaronok, sütinyalókák és házi nyalókák elkészítését mutatja be, miközben praktikus tanácsokkal is ellátja az olvasót. A leírások segítségével Ön is könnyedén eltanulhatja a fortélyokat, és elkészítheti otthonában az ellenállhatatlan édességcsodákat. Nyűgözze le családját és vendégeit, bizonyítsa be, hogy desszertjei versenybe szállnak még a legnevesebb cukrászdák kínálatával is. A receptek alatt további extra tippeket olvashat, a variációk számának tehát csak képzelete szabhat határt! Hogy mikor milyen tölteléket vagy ízesítést választ, Önön múlik. Engedje szabadjára a fantáziáját, kísérletezzen boszorkánykonyhájában, élvezze az édes ízeket, és söpörje be az elismerő bókokat! Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!" (a Kiadó)

Liptai Zoltán - 33 ​paleolit sütemény lépésről lépésre
Szakácskönyvsorozatunk ​legújabb kötetében mesterszakácsunk a paleolit táplálkozás kedvelőit lepte meg ínycsiklandó süteményekkel, melyeket önök is könnyedén elkészíthetnek otthonukban! A paleolit étrend a kőkori ember táplálkozását ajánlja a 21. század emberének, vagyis hogy tartózkodjunk a tejtermékek és a gabonafélék fogyasztásától. Ennek fontosságát azért hangsúlyozza, mert a gabona-és tejfogyasztás csak az utóbbi tízezer évben vált táplálkozásunk részévé, ezért ezeket nem tudja szervezetünk kellő mértékben megemészteni, illetve túl sok szénhidrátbevitelt jelent a testünknek. Erre kínál megoldást a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a húsevés és az olajos magvak beépítése mindennapi táplálkozásunkba. A paleolit étrend szerencsére nemcsak előételeket, leveseket és főételeket foglal magában, hanem kiterjed a desszertekre is. Ezek a cukrászremekek gondosan megválogatott, különlegesebb alapanyagokból készülnek, mint a megszokottak. A modern, finomított gabonafajták helyett (kis mennyiségben zab megengedett!) olajos magvakból készült liszteket használunk a készítésükhöz, például mandulalisztet. Friss, hozzáadott cukor nélkül, napon szárított gyümölcsök, tojás bátran kerülhet a paleolit süteményekbe. Fehércukor helyett nyírfacukrot vagy xilitet használjunk, a hagyományos tehéntejet pedig kókusz-, mandula- vagy kölestejjel helyettesítsük, esetleg frissen facsart gyümölcslevekkel. Ezekből a gondosan megválogatott alapanyagokból újszerű, finom, gyorsan elkészíthető és egészséges süteményeket süthetünk. Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!

Megyeri Szabolcs - Liptai Zoltán - Zöldfűszerek ​a kertben és a konyhában
A ​megfelelő mértékkel használt fűszerek kivételes ízekkel és illatokkal gazdagítják ételeinket, befolyásolják étvágyunkat, serkentik az emésztésünket, és különféle vitaminokat is tartalmaznak. Sok fűszernövénynek gyógyhatása is van szervezetünkre. A fűszernövényekkel változatosságot vihetünk kertünkbe, mivel kellemes illatúak, sokféle megjelenésűek. Használjuk őket bátran, és ha lehetőségünk van rá, termeljük meg őket a saját kertünkben, hiszen manapság újra népszerű fűszer- és gyógynövényeket termeszteni a kertben. Ápolásuk egyszerű, mi is megpróbálkozhatunk vele, sokan mégis úgy gondolják, hogy ha kertünk egy részét fűszernövények foglalják el, akkor ez ronthat a kert szépségén. Viszont, ha gondosan megtervezzük a helyüket, ugyanúgy díszítenek, akár egy rózsalugas. Könyvünkben a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adunk tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​cupcake lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - 33 ​főzelék és köret lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - 33 ​étel a paleolit táplálkozás jegyében lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Liptai Zoltán - Ruff István - Édességek ​Oreo kekszből
Az ​Oreo - ez a több mint 100 éves múlttal rendelkező szendvicskeksz - 1912-ben indult Amerikából világhódító útjára. A két csokoládés keksz közé szorított könnyű vaníliakrémes édesség rövid idő alatt a gyerekek és felnőttek kedvence lett. A Oreo keksz önmagában, vagy tejbe mártogatva is fogyasztható, de gondoltad volna, hogy megannyi desszert is készíthető belőle? Könyvünkben a legfinomabb és legkülönlegesebb finomságokat válogattuk össze - a fagylalttól a fánkon át a tortáig.

Liptai Zoltán - Tokányok ​és raguk
A ​Tokányok és raguk című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Bakonyi gombás sertésragu nokedlivel, Szegfűgombás sertéstokány zöldfűszeres rizzsel, Csikóstokány galuskával - Tokányok és ragu receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Liptai Zoltán - 33 ​saláta és hidegtál lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. A kötetben csokorba szedett hidegtálak és saláták külön-külön is elkészíthetők, de a receptek mellett az is megtalálható, hogy melyik salátát melyik hidegkonyhai étellel párosítva ajánljuk. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így az elkészítés módja, ideje, nehézségi foka és árfekvése sem marad ismeretlen.

Liptai Zoltán - Lángosok, ​töltött lángosok
A ​Lángosok, töltött lángosok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Burgonyás lángos krémsajtos pirított gombával, Medvehagymás minilángos, Elzászi burgonyás kenyérlángos - Lángosok és töltött lángos receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Csigó Zita - Liptai Zoltán - A ​sajt
A ​tejből savanyítással vagy melegítéssel készülő sajtok hosszú idők óta az emberiség egyik alapvető élelmiszerének számítanak, sőt, változatos fajtái a világ gasztronómiai kultúrájának is szerves részei. A sajtkészítés során felhasznált értékes nyersanyagoknak és a természetes technológiáknak köszönhetően a különböző típusú sajtok tápanyagtartalmuk révén kiemelkedő helyet foglalnak el az egészséges táplálkozásban. Könyvünkben beavatjuk az olvasót a sajtkészítés rejtelmeibe, recepteket adunk az otthoni sajtkészítéshez és sokrétű felhasználásához. A tartalomból: A sajt rövid története; Tények és legendák a sajt létrejöttéről; A sajtgyártás fejlődése a középkorban és az újkorban. A hazai sajtkészítés története; A legnépszerűbb sajtok Magyarországon. Az európai sajtkészítés története: Hollandia; Franciaország; Dánia; Olaszország; Svájc; Anglia. A sajtok fajtái és élettani hatásuk; Előállításuk szerint; A sajt állaga szerint; A tej eredete szerint; A sajtok élettani hatása. A sajtkészítés fő lépései; Az alapanyag kiválasztása; Zsírbeállítás; Pasztőrözés; A sajttej feljavítása; Alvasztás, az alvadék aprítása; Utómelegítés, utósajtolás; A savó leeresztése; Az alvadék formába töltése, préselés, sózás; Szikkasztás, érlelés; Csomagolás, tárolás. Házi sajtkészítés: Lépésről lépésre; Ízesített sajtok készítése. A sajt és a bor kettőse; Egy régi kapcsolat; A borok és a sajtok ajánlott párosításai. Receptek: Saláták szendvicsek, kenyérre valók, előételek; Levesek; Főételek; Köretek, mártások; Tésztaételek; Édességek, desszertek.

Kollekciók