Ajax-loader

David Burnie könyvei a rukkolán


David Burnie - Az ​emberi test kisenciklopédiája
2000 ​címszó, 400-nál több illusztráció A tantervi oktatáshoz nélkülözhetetlen az emberi test kisenciklopédiája. Tömör meghatározások, színes illusztrációk segítik a diákokat eligazodni az emberi test világában.

David Burnie - Legyél ​te is madármegfigyelő!
Hogyan ​tesztelheted le a madarak memóriáját? Milyen madáretetőt érdemes a kertedbe építeni? Hogyan ismerheted fel a madarakat tollukról, röptükről? Könyvünk több mint harminc izgalmas, otthon is elvégezhető kísérleten, tevékenységen és szabadtéri feladaton keresztül vezet be a madarászat világába.

David Burnie - Barangolás ​a természet világában
Izgalmas ​bevezetés a természet csodálatos világába, sok kísérlettel, tennivalóval - az egész családnak. Otthon, a lakásban vagy a kertben elvégezhető, biztonságos, könnyen érthető kísérletek. Hogyan szereld fel "otthoni laboratóriumodat" hétköznapi, könnyen beszerezhető eszközökkel, anyagokkal.

David Burnie - A ​madár
Az ​ezerarcú madárvilág - a levegő lakóinak testfelépítése, szokásai és "magánélete"

David Burnie - A ​természet kisenciklopédiája
Hogyan ​lesz a Nap energiája segítségével az anyagokból táplálék? Mi az a fehérje, amiből a pók hálója áll? Hogyan kezdődött az élet a Földön, és mit árulnak el az ősmaradványok az emberi evolúcióról? A DNS-től a dinoszauruszig, a puhatestűektől az erszényesekig A természet kisenciklopédiája segít az élővilág rejtélyeinek megértésében. A Kisenciklopédia - amelyet 400-nál több illusztráció tesz még használhatóbbá - eredeti és könnyen hozzáférhető módon mutatja be a biológia alapjait. Gondosan kiválasztott témakörökbe rendez több mint 2000 fontos címszót, fogalmat és kifejezést. Az olvasót egyszerű kereszthivatkozási rendszer vezeti végig a könyvön, ez megkönnyíti a kapcsolódó témakörök felkutatását. A könyv használatát átfogó tárgymutató segíti, azonnali hozzáférést téve lehetővé a világos meghatározásokhoz, amelyek segítséget nyújtanak az olvasónak a biológia nyelvének megértéséhez. Az összefoglaló életrajzok a biológia 150-nél több úttörőjének munkásságáról emlékeznek meg, Charles Darwintól Szent-Györgyi Albertig, míg a gyors tájékoztatást szolgáló táblázatok részletes tudományos információt adnak. A természet kisenciklopédiája gazdag információforrás és felbecsülhetetlen értékű útmutató, amely választ ad a biológia csodálatos világával kapcsolatos kérdéseinkre.

David Burnie - Legyél ​te is bogárvadász!
Hogyan ​építs fénycsapdát az éjjeli lepkéknek? Milyen kísérleteket lehet végezni a pókfonállal? Hogyan nevelj hernyót? Könyvünk több mint harminc izgalmas, otthon is elvégezhető kísérleten, tevékenységen és szabadtéri feladaton keresztül vezet be a rovarászok világába. Kivehető, színes melléklettel a magyarországi állatfajokról. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Madártani Egyesület és a Farkaskölykök Természetjáró Egyesület ajánlásával.

David Burnie - A ​természet enciklopédiája
A ​földi élet hihetetlenül gazdag, hiszen a mikroszkopikus egysejtűektől a hatalmas mamutfenyőkig és kék bálnákig számtalan állat- és növényfaj alkotja. A természet enciklopédiája szakértő módon megírt, gyönyörűen illusztrált útmutató az egész család számára, amely segít megismerni világunkat és lakóit, legyenek bár állatok vagy növények. Káprázatos ismertető bolygónkról, lakóiról és azok élőhelyeiről. Leírás a Föld összes fontosabb állat- és növénycsoportjáról. Több mint 1000 lenyűgöző szépségű fénykép és illusztráció. Kiemelt jellemzés egyes fajokról, életmódjukról és tulajdonságaikról. Az eligazodást szómagyarázat és tárgymutató segíti. Kiváló kézikönyv az egész család számára.

David Burnie - A ​növény
Pillantsunk ​be a zsongítóan gazdag növényvilág életének rejtelmeibe!

David Burnie - Linda Gamlin - Tim Healey - Robin Hosie - Alex Martin - Douglas Palmer - Ámulatba ​ejtő valóság
Ismerkedj ​meg csodálatos világunk sok-sok rejtelmével az ÁMULATBA EJTŐ VALÓSÁG című könyv lapjain. Mit találsz a könyv öt fejezetében és a kötetet záró Adattárban?ˇ Felfedezheted a növények és állatok rejtett életét.ˇMegtudhatod, hogyan működik az emberi szervezet.ˇRácsodálkozhatsz, mi mindenre képes a modern techinka. Régen eltűnt világok tárulnak fel előtted.ˇSok száz izgalmas kérdésre válaszol, számos meghökkentő és szórakoztató tudnivalóval lát el ez a remek könyv.Használd bátran ismereteid gyarapítására és a világ titkainak felfedezéséhez

Jill Bailey - David Burnie - Madarak
Szemfüles ​Felfedező Izgalmas új sorozat fiatalok számára, sok érdekességgel és ötlettel. *Ötletek az idő hasznos eltöltésére *Érdekes történetek *A terepen zsebben is hordhatod *Gyakorlati útmutató, hogyan figyeld és értsd meg a környező világot Madarak *Vajon hogyan építik fészküket, és miért rak némelyikük csak egy tojást? *Hogyan készítsünk madárfürdőt? *Miért vannak tollai és hogyan tanulnak meg repülni?

David Burnie - Dinoszaurusz ​enciklopédia
Enciklopédiánk ​izgalmas képzeletbeli utazást nyújt Földünk élővilágának hajnalába. Dinoszauruszok és kortársaik sokaságát kelti életre a látványos képek segítségével. Szinte magunk előtt láthatjuk, amint ezek a méltóságteljes lények utat törnek a jura időszaki erdőben, vagy magasan a kréta időszaki mocsár felett keringenek. Megismerhetjük, miképpen alkalmazzák a tudósok a legmodernebb technikát annak érdekében, hogy megfejtsék a távoli múlt titkait. Ezt a könyvet nem nélkülözheti a dinoszauruszok egyetlen rajongója sem. Magával ragadja és gazdag információval látja el minden olvasóját - felnőttet és gyereket egyaránt.

David Burnie - Képes ​állatenciklopédia
A ​Képes állatenciklopédia lenyűgöző utazás az állatok csodálatos országában. Több mint 2000 állatot ismerhetünk meg a könyv lapjairól az apró egysejtűektől kezdve a leghatalmasabb emlősökig, a Föld minden pontjáról. A könyv szerkezete egyszerű, könnyen érthető és érdekes ismereteket nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A csodálatos fényképek és illusztrációk százaival és hihetetlen információtömegével a Képes állatenciklopédia az egész család számára nélkülözhetetlen.

David Burnie - Állatok
Az ​Állatok olyan kézikönyv, amely fantasztikus fotók és szakszerű szöveg segítségével mutatja be a legnagyobb emlősöktől a legkisebb gerinctelenekig az állatvilág szépségét és változatosságát.A kötet bevezetője megvizsgálja az állati formák látszólag végtelen változatosságának okát és a fő evolúciós fejleményeket. Leírja az állatok anatómiáját, életciklusát és osztályozásuk alapelveit is. Ezt a világ élőhelyeinek pompásan illusztrált áttekintése követi, ahol a szerzők bemutatják, hogyan alkalmazkodtak az állatok környezetükhöz, valamint azokhoz a fenyegetésekhez, amelyekkel a növény- és állatvilágnak napjainkban szembe kell néznie. A könyv fő része egy naprakész és átfogó állatkatalógus, amely részletekbe menően ismertet minden nagyobb csoportot, és alapos leírást ad több mint 2000 önálló fajról.

Colin McCarthy - David Burnie - Barry Clarke - Laurence Mound - Steve Parker - Az ​állatok világa
A ​gazdagon illusztrált kötet az állatok fejlődéstörténetét, testfelépítését, életmódját és élőhelyeit mutatja be. A hat nagy részre tagolódó könyvben (Halak, Kétéltűek, Hüllők, Rovarok, Madarak, Emlősök) szakszerű, mégis közérthető nyelven minden alapvető tudnivalót megtalálunk a számtalan érdekességet tartogató állatvilágról. Több mint 1500 lenyűgözően szép, színes felvétel, tömör, érthető és szakszerű magyarázatok, jól áttekinthető táblázatok, illusztrációk és kereszthivatkozások.

David Burnie - A ​fa
A ​fák és az erdők lenyűgöző világa, a különböző fák felépítése, életciklusa. A parányi magtól az óriásfákig. Hány fafaj él ma a Földön? Hogyan csalogatják magukhoz a fák a virágaikat beporzó madarakat? Hol nő a világ legkisebb fája? Mely fa kérgéből faragtak maguknak kenut az észak-amerikai indiánok? Miért növesztenek egyes trópusi fák óriás gyökereket? Melyik tűlevelű fa hullatja a lombját? Mi a különbség a keményfa és a puhafa között? Mikor hal meg egy fa? Ki volt az a görög isten, akinek szerelme, Daphné, babérfává változott? Mióta állítanak az emberek karácsonyfát? Honnan kerül a virágpor az erdők virágaira?

David Burnie - A ​veszélyeztetett Föld
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Kelly - David Burnie - Gépeskönyv
Háztartási ​eszközeinket hatalmas rajzokon és ötletesen bemutató könyv. Általános műveltséggel rendelkező emberek könnyen megértik.

Michael Bright - David Burnie - Tamsin Constable - Paul Simons - A ​természet ezernyi csodája
Bevezet ​az állat- és növényvilág rejtélyeibe, a csillagászatba, és megmutatja a természet pusztító arcát is. Érdekes részleteket olvashat a Föld felszínéről, a ritka jelenségekről. A legmodernebb technikával készült egy- és kétoldalas fényképek, az egyes jelenségeket lépésről lépésre bemutató illusztrációk segítségével a természetet a legbámulatosabb formájában ismerheti meg. Csodálkozzon rá arra a világra, amelyet ugyan minden nap lát, de így még sohasem vett szemügyre! - Növények, amelyek áramot gerjesztenek, - madarak, amelyek visszafelé repülnek, - tűzhányó, amely versenyre kelhet a Mount Everesttel a világ legmagasabb csúcsa címért, - hurrikánok ereje, - a világ legöregebb növénye, és még 995 csoda, amit ebben a könyvben felfedezhet!

Kollekciók