Ajax-loader

Joanna Courtney könyvei a rukkolán


Joanna Courtney - Tűzkirályné
Szerető ​vagy vezető? Gyenge nő vagy harcos? A világ Opheliát Hamlet zavart lelkű szeretőjeként ismeri, de Shakespeare tragédiája mögött egy karakteres nő áll. Ez az ő története... Fiatal lányként Ophelia tehetetlenül nézte végig, ahogy az édesanyja az apja temetési máglyájára veti magát. Tudta, hogy ez az odaadó feleségek sorsa, és megfogadta, hogy soha nem köti magát egyetlen férfihoz sem. Évekkel később Hamlet herceg jobbkezeként felesküszik a férfi kardjára, és főkapitányaként feltétlen hűséget fogad neki, de elutasítja a trónörökös valódi vágyát… a házasságot. Amikor Hamlet kapzsi nagybátyja fondorlatos csellel a herceg életére tör, Opheliának minden rendelkezésére álló eszközt latba kell vetnie, hogy a gyerekkori barátját megóvja azoktól, akik a vesztét akarják. Terve azonban csak majdnem tökéletes, végül ugyanis a saját rakoncátlan szíve lehet a legnagyobb áruló... Joanna Courtney Shakespeare királynéi című sorozatának újabb kötete egy 7. századi időutazásra invitálja az olvasót. A szerző részletgazdag leírásai, a pogány és a keresztény hitvilág bemutatása nem csak a történelmi regények kedvelőinek ígér garantált kikapcsolódást.

Joanna Courtney - A ​véres királyné
Hideg. ​Kegyetlen. Halálos. Lady Macbeth mítoszát mindenki ismeri. De az alávaló királynéról festett portré mögött egy valódi asszony áll. Ez az ő története. Skócia, 1030. II. Malcolm király már idős, és nincs fiúgyermeke. A koronáért két család vetekszik egymással, véres harcmezővé változtatva a buja tájat. De vajon melyikük nyeri el végül a trónt? A tizenhat éves Cora MacDuff izgatottan várja az esküvőjét. Minden vágya beteljesülhet, amikor végre hozzámegy a kedveséhez, Macbethhez. A menyegzőjét megelőző éjszaka azonban darabokra zúzzák és ellopják tőle az álmait. A vendégsereg nagy része brutális mészárlás áldozata lesz, a vőlegényének pedig menekülnie kell. Ha Cora vissza akarja szerezni az őt megillető életet, minden fortélyát be kell vetnie, és meg kell tanulnia használni minden fegyvert, amely a rendelkezésére áll. Joanna Courtney, a Hódítók asszonyai-sorozat szerzője egy újabb trilógiával jelentkezik. A Shakespeare királynéi köteteiben felfedi a drámaíró leghíresebb királynéi igaz történetét.

Joanna Courtney - A ​kijevi hercegnő
A ​kijevi Jelizaveta hercegnőnek született, és arra nevelték, hogy egy napon beleszője családját az európai uralkodóházak szövetébe. A szíve mélyén azonban igazi lázadó, aki mindig újabb és újabb kalandokat keres: leevez az áradó Dnyeper zuhatagain, és egyenrangú partnere szeretne lenni leendő királyi férjének. Egy nap egy félelmet nem ismerő viking harcos érkezik az apja udvarába. Jelizaveta azonnal megkedveli a férfit, és tudja, hogy benne méltó társra találhat. A harcos azért jött Kijevbe, hogy hírnevet és vagyont szerezzen magának, és idővel nemcsak a kincseit bízza a céltudatos és csábító lányra, de a szívét is. Ketten együtt útra kelnek észak felé, hogy a hatalmas tengereket átszelve elfoglalják Norvégia trónját. A nyughatatlan Jelizavetát azonban űzi a kalandvágya, a vakmerő Keménykezű Haraldot pedig a tenger hívó szava nem hagyja nyugodni, így hát hosszú évek békés uralkodása után úgy döntenek, meghódítják Angliát... A Hódítók asszonyai trilógia második kötetében kalandos utazásra indulhat az olvasó. Bejárhatja a 11. századi Európa tájait: a virágzó Kijevet, a nyüzsgő Bizáncot és a vadregényes Norvégiát egy felejthetetlen hősnő társaságában, akinek a szeretett férfi oldalán az elvárások, a társadalmi béklyók ellenére is sikerült a saját szabályai szerint élnie az életét.

Joanna Courtney - A ​walesi királyné
Anglia ​egén viharfelhők gyülekeznek, trónörökös híján pedig egyre bizonytalanabbá válik mind az utódlás, mind az ország sorsa. A sorozatos háborúkban ráadásul odavész a kulcsfontosságú pozícióban lévő Northumbria grófja, a királyi tanács ezért összeül, hogy megválasszák az utódját. A nyilvános eseményen részt vesz a szépséges és csupán tizennégy éves Edyth Alfgarsdottir is. A lány heves vérmérsékletű apja, Alfgar gróf azonban elveszíti a fejét, meggondolatlansága pedig nem marad büntetlenül: az uralkodó száműzi őt. A férfi egyedül a híres és rettegett walesi királytól, Griffintől remélhet segítséget, így családjával hozzá menekül. A nálánál jóval idősebb király rögtön szemet vet Edythre, és a lány sem közömbös a férfi iránt, de ha enged a kölcsönös vonzalomnak, nagy árat kell fizetnie a szerelmükért: szeretett Angliáját kell megtagadnia. Az időközben Wales királynéjává lett fiatal lány nagy hatalmú asszonnyá válik, és a vészterhes időkben, az 1066-os sorsfordító évben neki is választania kell. A választásán azonban nemcsak az övéi, hanem országuk sorsa is múlik... Joanna Courtney trilógiájának, a Hódítók asszonyainak első kötete igazi csemege a történelmi regények kedvelőinek. Edyth sorsán, megpróbáltatásain keresztül elénk tárul a tizenegyedik századi Anglia, királyok és királynék, grófok és grófnék élete, amely nem kevés izgalomban és érzelemben bővelkedik.

Joanna Courtney - Regina ​di sangue
Inverness, ​Highlands scozzesi, 1025. Nel Regno di Alba – il nome gaelico per la Scozia nell’XI secolo – due casati reali, che discendono rispettivamente da Aed e da Costantino, si contendono il trono. In base alle norme dell’eredità alterna, i discendenti di entrambi i casati dovrebbero sedere sul trono a turno, ma Re Malcom, del ramo di Costantino, vuole fare del nipote Duncan il suo successore. Per eliminare ogni possibile minaccia e impedimento, il sovrano di Alba non esita a ordinare ai suoi uomini di sterminare l’intero ramo cugino dei MacDuff. La giovane Cora MacDuff riesce, tuttavia, a scampare alla morte e, dopo una fuga disperata, trova rifugio nella provincia settentrionale del Moray. Lì trascorre i giorni, finché il riscatto non tarda a venire nelle belle sembianze del giovane Macbeth, l’ultimo discendente della linea di Aed. Capelli color del grano e penetranti occhi scuri, Macbeth la chiede in sposa per riunire i due casati reali e rivendicare il trono per sé. La giovane donna accetta con entusiasmo: in questo modo diventerà Lady Macbeth, sarà regina e avrà la sua vendetta. Ma alla vigilia delle nozze un terribile urlo spezza il silenzio della notte, e in pochi istanti tutti i sogni di Cora sono miseramente infranti. Per riavere indietro la vita che le è stata promessa, la giovane MacDuff dovrà diventare una donna più dura del metallo, capace di usare, con spietata freddezza, ogni arma a sua disposizione. Frutto di un’accurata ricerca storica, e animato da personaggi di grande spessore, Regina di sangue racconta, con una prosa elegante e fluida, la vera storia della donna da cui Shakespeare trasse ispirazione per la più sanguinaria fra le sue regine: Lady Macbeth.

Joanna Courtney - Vaskirályné
Vasököl ​- bársonykesztyűben: Cordelia története Kr. e. 500 - Lear az Anyaistennő végtelen támogatását élvezi, legnagyobb boldogsága három lánygyermeke, akiknek a szövetségével biztosítva látja törzse, a coritanok vérvonalát. Goneril, az örökösnő druida tudósokkal dolgozik, Regan a harccal kapcsolatos ismereteit adja tovább a tanítványainak, Cordelia pedig kiváló vadászkutyákat tenyészt. Felépül az új erőd is, ahonnan egész Közép-Britanniát szemmel tarthatják - a törzs dicsőséges virágkorát éli. Amíg Cordelia nővéreiben fel nem ébred a becsvágy... A coritánok egykor békés erődeit immár ellenségek lakják, az új hatalmi viszonyok között pedig mit sem számítanak a vérségi kötelékek. Cordeliának menekülnie kell. Saját boldogságát és szülőföldjét hátrahagyva új szövetségeseket keres. Vajon lesz elég ereje, hogy visszanyerje az apja bizalmát, és békét hozzon a törzse életébe? Joanna Courtney regényében egy olyan korba kalauzolja olvasóit, amikor természetesnek tekintették: a nő arra született, hogy uralkodjon.

Joanna Courtney - Der ​rubinrote Thron
Matilda ​wächst behütet mit ihrer geliebten Cousine Judith in Flandern auf. Doch als sie ins heiratsfähige Alter kommen, wird Judith mit dem illustren, englischen Grafen Torr vermählt, während Matilda William, den Herzog der Normandie, ehelichen soll. William ist als machthungriger, unerbittlicher Herrscher bekannt, aber Matilda entdeckt bald auch einen Mann von unerwarteter Güte, der ihr sein Herz schenkt. Unablässig verfolgt er jedoch ein Ziel: den englischen Thron zu erobern. Und so stehen Matilda und Judith plötzlich auf gegnerischen Seiten in einem erbarmungslosen Krieg um die Krone

Joanna Courtney - The ​Constant Queen
'You ​need not take England without me, Hari, because I will be your constant queen - there with you; there for you.' Elizaveta is princess of Kiev, but that doesn't stop her chasing adventure. Defying conventions, she rides the rapids of the Dneiper alongside her royal brothers and longs to rule in her own right as a queen. Elizaveta meets her match when the fearsome Viking warrior Harald Hardrada arrives at her father's court seeking fame and fortune. He entrusts Elizaveta to be his treasure keeper, holding the keys to his ever-growing wealth - and eventually to his heart. Theirs is a fierce romance and the strength of their love binds them together as they travel across the vast seas to Denmark, Sweden, Norway and Iceland. In 1066, their ambition carries them to Orkney as they plan to invade England and claim the crown . . . The Constant Queen is a powerful, absorbing novel which tells the story of a daring Viking warrior, his forgotten queen and a love that almost changed the course of history.

Joanna Courtney - Fire ​Queen
As ​a young girl, Ofelia stood frozen as her mother threw herself on her father's funeral pyre. Such is the fate, she learned, of the devoted wife and in that moment, she swore never to belong to any man. Years later, she is a force to be reckoned with: right hand woman to the newly crowned Prince Hamlet, to whom she has sworn her sword and her undying loyalty, but refuses his true desire . . . her hand in marriage. When Hamlet's jealous uncle plots against him, Ofelia will have to use every wile at her disposal to keep her prince safe from those who wish him harm. Yet in the end, it could be her unruly heart that is the greatest betrayer of all. A brand new Historical fiction series by the bestselling author of the Queens of Conquest series, her new trilogy unearths the real women behind Shakespeare's most infamous queens . . . If you love Elizabeth Chadwick and Anne O'Brien you will adore Joanna Courtney Praise for Joanna Courtney: 'A glorious, rich, epic story of love, friendship and sacrifice which will sweep you up and transport you to another time. I absolutely loved this and can't wait for the next book in the series' Rachael Lucas, author of Sealed With A Kiss and Coming Up Roses 'Lovely writing and a terrific sense of narrative drive. Superb!' Carol McGrath, author of The Daughters of Hastings trilogy

Joanna Courtney - Blood ​Queen
Cold. ​Ruthless. Deadly. The myth of Lady Macbeth looms large. But behind the villainous portrait stands a real woman. This is her story . . . Scotland, 1020 AD - King Malcolm II is fading fast. It is North vs South, for two families have a claim on the inheritance of his crown. Who will gain the Scottish throne? On the eve of her sixteenth birthday, a flushed and nervous Cora MacDuff waits to marry her sweetheart, Macbeth. But her dreams are about to be stolen from her as the night she was hoping for turns into a brutal slaughter. In order to reclaim the life she was promised, she will learn to use every weapon at her disposal - even her son.

Joanna Courtney - Das ​goldene Meer
Kiew ​1031: Prinzessin Elisabeth sehnt sich nach Abenteuern – statt sich der Stickerei zu widmen, galoppiert sie lieber mit ihren Brüdern über die Felder. Und als der stattliche und kriegerische Wikingerprinz von Norwegen, Harald Hardrada, den Hof ihres Vaters besucht, ist es Liebe auf den ersten Blick. Harald entführt sie über die Weiten des Meeres in den hohen Norden und in ein aufregendes Leben. Doch ein noch viel größeres Abenteuer steht dem Paar bevor, als Haralds Flotte die englische Küste ansteuert, um die Insel zu erobern. Aber er ist nicht der Einzige, der seinen Anspruch auf den Thron geltend machen will ...

Joanna Courtney - Iron ​Queen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joanna Courtney - The ​Conqueror's Queen
The ​Conqueror's Queen is the third novel in Joanna Courtney's sweeping and romantic Queens of Conquest trilogy. A crown can be won, blood cannot be changed. William of Normandy is a rough man but what more can you expect of an illegitimate son trying to muscle his way into a dukedom? After a violent start to their courtship, Mathilda of Flanders discovers William to be a man of unexpected sensitivity, driven by two goals: to prove himself by becoming a great ruler and to build a warm and secure family. Mathilda has grown up safe in the love of her powerful parents, her rough and tumble brothers and, above all, her younger sister and closest confidante, Judith. Now, though, they must separate. Judith marries the glamorous Earl Torr and departs for life in England and Mathilda heads to Normandy with William. When William's cousin King Edward of England weakens, his eyes turn across the narrow sea to the glittering throne he promised Mathilda as a young bride. Mathilda supports him keenly in his challenge, longing to live close to her sister once more. But as reward for his support for William Torr wants more than William is prepared to cede and there will be no alliance. The two sisters find themselves not just on either side of a sea but of a bitter battle, and the events of 1066 bring great personal loss, as well as victory, to the Conqueror's Queen. PRAISE FOR THE SERIES "Gripping, intriguing, romantic" Tracy Bloom "A fascinating and gripping read, I was hooked from the first page and didn't want to put it down" Bookbabblers "Absorbing and emotional" Candis magazine

Joanna Courtney - Am ​Winterhof
England ​1051: König Edward empfängt William, den Herzog der Normandie, zu Weihnachten in Westminster. Die englischen Adligen munkeln, dass der ehrgeizige Herzog sich als Thronfolger seines kinderlosen Cousins sieht. Die beiden jungen Hofdamen Freya und Alodie interessieren sich jedoch mehr für die bunten Weihnachtsmärkte Londons als für politische Intrigen. Außerdem geht von dem normannischen Gefolge ein gewisser Reiz aus. Und als die Festtage beginnen, Tänze und Mistelzweige die Geladenen locken und der Wein besonders süß schmeckt, verliert Freya ihr Herz ausgerechnet an einen Mann von der falschen Seite des Meeres

Joanna Courtney - A ​hódító királyné
Flandriai ​Matilda a legkevésbé sem boldog, amikor az apja bemutatja neki a leendő vőlegényét. A fiatal lány szíve egy angolszász ifjúért, Brihtricért dobog, Balduin grófnak azonban egészen más tervei vannak; legidősebb lányát Vilmos normandiai hercegnek szánja. A férfi hírhedt durva modoráról, miután azonban Matilda egy kicsit jobban megismeri, rádöbben, több bennük a közös vonás, mint sejtette. Ambícióikban méltó társak, mindketten uralkodásra termettek. Ifjú párként először Edward angol király meghívásának tesznek eleget, akinek az ígérete - hogy Vilmost az örökösévé teszi - sajnos hamar feledésbe merül. Vilmost azonban nem olyan fából faragták, hogy a céljait ilyen könnyen veszni hagyja. A férje oldalán a trónért folytatott küzdelemben Matilda nemcsak újdonsült családja ellenfeleivel kerül szembe, de a hatalmi harcok viharában a legerősebb barátságok is megmérettetnek. A Hódítók asszonyai-trilógia befejező kötete az egykori Normandia vidékeire kíséri az olvasót, az angol koronáért folytatott küzdelem pedig immár végjátékához érkezik. A kor talán legromantikusabb uralkodóházasságának mindennapjaiból bebizonyosodik, hogy nem a trón teszi a királyt, hanem a királynéja.

Joanna Courtney - The ​Chosen Queen
1066: ​A date that changed the course of history; a date that changed her life forever Love should be free - that is what Edyth Alfgarsdottir has always believed. As a young girl she witnessed Earl Harold standing barefoot in his handfast marriage to the beautiful Lady Svana and has yearned for her own love match ever since. Amongst England's royal court, marriages are not often chosen for love and political matches are rife while King Edward is still without an heir. When her family are exiled to the wild Welsh court, Edyth unexpectedly finds herself falling for the charismatic Griffin - first King of all of Wales. Becoming his Queen catapults Edyth onto the opposing side of a bitter feud between England and Wales. She has to grow up fast but has the support and encouragement of her closest friend, Lady Svana. Years later, Edyth is in line to take the crown of England. This time the lines of love and duty are far more blurred. As 1066 dawns, Edyth and Svana will be asked to make an even greater sacrifice, perhaps the greatest of all. In the midst of war, can love - and freedom - survive?

Joanna Courtney - Das ​purpurne Herz
England ​1055: König Edward hat dem Land keinen Erben geschenkt, und die Zukunft des Reichs ist unsicher. Edyth, Tochter des mächtigen Earl of Mercia, träumt trotzdem von der großen Liebe bei Hofe. Doch als sie mitsamt ihrer Familie nach Wales verbannt wird, scheinen all ihre Hoffnungen dahin. Bis der charismatische Griffin, König der Waliser, sein Herz an die hübsche Angelsächsin verliert. Als aber ein altes Versprechen England ins Verderben zu stürzen droht, muss Edyth eine folgenschwere Entscheidung treffen ..

Joanna Courtney - The ​Christmas Court
The ​Christmas Court by Joanna Courtney is a festive historical short story from the author of The Chosen Queen. King Edward's royal court has gathered at Westminster to welcome William of Normandy to England. As the ambitious Norman duke takes his place amongst the English lords, rumour and speculation are rife. It appears that William has an ulterior motive for making his timely visit to his childless royal cousin . . . Freya and Alodie are new to court and the entertainments of the burgeoning Wessex city of London are far more intriguing than the political machinations which surround the gathering. The vast Christmas markets along the sprawling banks of Chelsea village offer endless delights. For the two young friends, enchanted by the wassails, evergreens and festive crowds, the Normans are more of an enticement than a danger. As the feasting and dancing begin, Freya finds herself falling for a man from the wrong side of the Narrow Sea and, with the help of a little mistletoe and wine, 1051 becomes a Christmas to remember . . . The Christmas Court is a perfect short story for fans of Philippa Gregory and Elizabeth Chadwick

Kollekciók