Ajax-loader

Hilary Wilson könyvei a rukkolán


Hilary Wilson - A ​hieroglifák rejtélye
Az ​általános hiedelemmel ellentétben az egyiptomi hieroglifikus írásjelek gyakran nevek, címek, dátumok és számnevek felsorolásai. A hieroglifák rejtélyében Hilary Wilson megmutatja, hogyan „olvashatók” némi segítséggel könnyedén ezek az ókori írásjelek. A jól áttekinthető táblázatok, ókori emlékművek feliratai, valamint az ezekben használt kifejezések magyarázatai egyedülálló módon vezetik be az olvasót az ókori Egyiptom világába.

Hilary Wilson - Egyiptomi ​asszony
Nebetiumet ​anya és feleség, aki Uaszet - Théba - szent városában él. Ha követjük a könyv lapjain kibontakozó élményeit, amelyeket II. Ramszesz uralkodásának ötödik évében tapasztalt, lenyűgöző képet kapunk feladatokkal telezsúfolt és figyelemre méltó életének egy esztendejéről. Az esztendő során Nebetiumet életének magán- és szakmai vonatkozásait Uaszet számos ünnepe határozza meg, elsősorban a nagyszabású Opet-ünnepség, Mut előjövetele és az avatóünnep. Nebetiumet élete sohasem eseménytelen. A könyv pontos és életszerű részletei egy kivételes ókori egyiptomi asszonyról számolnak be magával ragadó szépirodalmi formában.

Hilary Wilson - A ​fáraók népe
Egyiptomra ​régóta úgy tekintünk, mint a templomok, sírkamrák és piramisok világára, amely ország népének rögeszméje volt a halál. De valósághű ez az egyiptomi társadalomról festett kép? A fáraók népe részletes tanulmánnyal szolgál az egyiptomi emberek életéről, hitéről és teljesítményeiről tíz mesterség, szakma és hivatás vizsgálata alapján, amelyek a társadalom minden rétegét magukban foglalják a földművelő paraszttól magáig a királyig.

Kollekciók