Ajax-loader

Elek Lívia könyvei a rukkolán


Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​az elefántokról feltétlenül tudni kell
"Ajánljuk ​művünket mindazoknak, akik szeretik az elefántokat, továbbá mindazoknak, akik nem szeretik az elefántokat, továbbá mindazoknak, akik elefántok" A szerzők

Csörgő Anikó - Elek Lívia - Képes diáklexikon
Bővítsd tudásodat könnyen és gyorsan! Hallottál már a dodzsemről, a Szaharáról vagy a gályáról? Tudod mit jelent az alamuszi, az agglegény vagy az ágrólszakadt kifejezés? Ismered a piktogram, az izgága, a krónika, az együgyű, a skandalum vagy a szerpentin szavakat? Minden kérdésedre egyértelmű és tömör választ ad ez a képekben és illusztrációkban gazdag, egyedi diáklexikon.

Elek Lívia - tényi katalin - jankovics andrea - giricz lászló - Karácsonyi emlékkönyvem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​a kengurukról feltétlenül tudni kell
"Mi ​a kenguru? Ha Ausztráliában, vagy állatkertben járunk, és valami fel-le pattogva, zsebbel-lobbal közeleg felénk, majd átugorva felettünk tovapattog anélkül, hogy szemügyre vehettük volna, nos akkor biztosak lehetünk abban, hogy az, amit NEM láttunk, az kenguru volt."

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a férfiakról feltétlenül tudni kell a felnőtteknek
"Az ​ideális férfi? Nem vedel, nem bagózik, nem veszekszik, nem nőzik és nem létezik." (Brigitte Bardot) "A második legkedvesebb szervem az agyam." (Woody Allen) "Elválni egy férfitól csupán azért, mert már nem szereted, ugyanakkora marhaság, mint csak azért hozzámenni, mert szereted." (Gábor Zsazsa) "Férjhez mennék újra, ha találnék egy férfit ötven millió dollár vagyonnal, aki még az esküvő előtt rám íratná a felét, és garantálná, hogy egy éven belül elpatkol." (Bette Davis)

Bozsik Rozália - Elek Lívia - Szövegtár ​- 3. osztályosoknak
A ​fejlesztőfüzet az olvasási és szövegértési készség javítását szolgálja. Használata segíti az olvasás értelmének felismerését, ezzel fokozza az olvasási kedvet. A rövid szövegek rendszeres olvasása, és a hozzá kapcsolódó játékos feladatok megoldása hozzájárul a rutinszerű, automatikus szófelismerésre épülő folyékony olvasás kialakulásához, amely mindenfajta tanulási siker alapja. A füzet a harmadik osztályos tanulók számára készült.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a medvékről feltétlenül tudni kell
Amint ​a címben is olvashatjuk, ezek az ismeretek mindenki számára helyettesíthetetlenül fontosak.Szerencsénkre az író és illusztráló teljes összhangjának köszönhetően nem is olyan nehéz ezek elsajátítása.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a macskákról feltétlenül tudni kell
"...És ​minden macskát illessen meg a 8 óra pihenés, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás egyetemes joga!" /Részlet a Macskai Jogok Kiáltványából/

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​az oroszlánokról feltétlenül tudni kell
Az ​oroszlán az állatok királya, vagyis róla aztán mindenképpen tudnunk kell egyet s mást. Például olyan alapvető dolgokat, hogy miért szereti a zöldségest, miért nem néz soha tükörbe, vagy hogy miért nem teszi a kezét a szája elé, ha ásít. Figyelem! Légy óvatos, ha egy oroszlán meghív ebédre.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a tigrisekről feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a disznókról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​a tevékről feltétlenül tudni kell
Igen. ​A könyvükben foglaltak a legjobb bizonyítékai annak, hogy a tevék pontosan olyanok, mint amilyeneknek leírtuk őket.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a nőkről feltétlenül tudni kell a felnőtteknek
"Kiválóan ​értek a háztartáshoz. Ahányszor csak elhagyok egy férfit, megtartom a házát." (Gábor Zsazsa) "Hétre felugrom hozzád. Szeretkezünk egy nagyot, jó? Ha késnék, kezdd el nélkülem!" (Carol Sanders) "Én elviszem mindenhova a feleségemet. De mindig hazatalál." (Ken Barton) "Örülök, hogy nő vagyok. Így nem fenyeget az a veszély, hogy feleségül veszek egyet." (Joan Rivers)

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a koalákról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a majmokról feltétlenül tudni kell
Kaszás ​György szerint "azt kell a majmokról feltétlenül tudni", hogy olyanok, mint az emberek. Nemcsak azért, mert az egész világon, sőt még az űrben is megtalálhatók, hanem azért is, mert ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az emberek: "A majom illetlensége közismert. Az még hagyján, hogy ha belép valahová, nem köszön", de negatív érzelmeit is rögtön kinyilvánítja. A kötetet Elek Lívia humoros rajzai illusztrálják.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a kutyákról feltétlenül tudni kell
"Az ​ember büszkén emlegeti, hogy pórázon vezeti a kutyát. Miközben a kutya megy elöl. Röhej." (Ku-tyu-li, kínai kinológus)

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a mókusokról feltétlenül tudni kell
Aki ​a mókust szereti, mogyoró nem lehet! Ezzel az alapvetéssel indul e nélkülözhetetlen könyvecske, amelyből megtudhatjuk többek között, hogy milyen hangot ad ki a mókus, mely magasabb célok vezérlik az életét, és miben különbözik a diótörőtől.

Elek Lívia - Formák
A ​kiadvány a mértani alakzatok világába kalauzolja a gyerekeket. A színpompás illusztrációk és a kirakós játékok izgalmassá és szórakoztatatóvá teszik a tanulást. A különböző mértani formák megismerését négy 12 darabos puzzle segíti, melyeket a kisebbek is könnyen ki tudnak rakni. A gyermekek örömmel próbálgatják egymás mellé tenni a képek egyes darabjait, és közben szinte észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a nyulakról feltétlenül tudni kell
Fülre ​lépni tilos!

Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​a békákról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​az emberekről feltétlenül tudni kell
"Tudják, ​kérem, mi az ember tragédiája? Ha valakinek az orra elől viszik el az utolsó darabot ebből a könyvből." (M. Imre, író, olvasó és számoló) "Az Amit az emberekről feltétlenül tudni kell című könyvet olvasod te is, fiam, Brutus?" (J. Caesar, szenátor) "Ne zavard köreimet, te bunkó! Nem látod, hogy mit olvasok?!" (Arkhimédesz, feltaláló) "Vissza a természetbe! De ezt a könyvet vidd magaddal!" (J. J. Rousseau, poliészter) "Sorry Jack. Már megkaptam Roberttől." (M. Monroe, automaca) "Minden relatív. Kivéve ezt a kis könyvet, mert ez abszolúte baromi jó." (A. Einstein, fizikus) "Mindent számba véve, nekem ez a könyv tetszik a legjobban." (M. Lewinsky, gyakornok)

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​az egerekről feltétlenül tudni kell
Részlet ​a könyvből: Hihetetlen, de! Az egér egy icurka-picurka állatka, s közben mindene irdatlanul nagy. A füléről szó se essék! Az orra orrbitális méretű. A bajusza lenyűgöző, lenyűgöző, lenyűgöző! A fogai akkora nagyok, hogy bele se férnek a szájába. A farka pedig olyan hosszú, mint egy szappanopera. Szinte lehetetlen a végére érni. Ha az egér valamit kirág, akkor az ember berág. És előveszi az EGÉRFOGÓT! Az egérfogóval a ház négy fázisban egérteleníthető. 1. Beleteszünk egy darab egércsemegét. Sajtot, szalonnát vagy dióbelet. 2. Kitesszük az egér vonulási útjára. 3. Éjjel a klozetra menet vagy onnan jövet mezitlábasan véletlenül belelépünk. 4. Ordításunktól a ház összes egere fejvesztve elmenekül.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a tehenekről feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​a zsiráfokról feltétlenül tudni kell
"Hogy ​lehet egy lényen semmi más a lényeg, csak a nyaka!?" /Ismeretlen költő ismeretlen rögtönzése, midőn először pillantá meg könyvünk tárgyát, az előtte addig ismeretlen zsiráfot./

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a GSM mobifonokról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Pap Tibor - Amit ​az orrszarvúkról feltétlenül tudni kell
"Nincs ​orrszarvú tövis nélkül." /Afrikai közmondás (is lehetne)/

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a pandákról feltétlenül tudni kell
Bár ​azt mindenki tudja, hogy rablóból lesz a legjobb panda, e nélkülözhetetlen könyvből ennél sokkal fontosabb dolgokat is megtanulhatunk. Például kiderül, hogy szereti-e a panda sült kolbászt, mihez kezd, ha bambuszfotelt lát, és mi az eredménye annak, ha berúg a jegesmedve sminkese.

Elek Lívia - Számvető
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Lajos - Elek Lívia - A ​kutya / A macska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a lajhárokról feltétlenül tudni kell
Ez ​így nem mehet tovább! Tudja meg végre mindazt, amit a lajhárokról tudni kell! Például, hogy milyenek az erkölcseik, hogy mit csinálnak a postán, vagy, hogy miért nem lehet pulóvert kötni belőlük.

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a sünökről feltétlenül tudni kell
E ​könyvecskében minden benne van, amit a sünökről tudni érdemes. Kiderül, mi a különbség a sün és a hajkefe között, hogy disznó-e a sün, és az is, hogy miben áll csodatévő ereje. Hogy csak szúrópróbaszerűen említsünk néhányat…

Kaszás György - Elek Lívia - Amit ​a lovakról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók