Ajax-loader

Illyés Csaba könyvei a rukkolán


Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Szobanövények
Könyvünk ​abból a célból készült, hogy örömmel forgassák, hogy gyönyörködtessen szép képeivel, és hogy segítse az olvasót a sikeres kertészkedéshez. A hazánkban megtalálható jól ismert, és újabb szobanövényeket vettük számba magyar nevük szerint A-tól Z-ig.

Boros Anikó - Illyés Csaba - Nagy Díszfa és Cserje lexikon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Marcell - Illyés Csaba - Örökzöld ​fenyők, fák és cserjék
Részletes ​útmutató kertünk örökzöld fenyőihez, fáihoz, cserjéihez, kiválasztásukhoz, gondozásukhoz Amit a tisztelt olvasó most a kezében tart, nem szakkönyv, nem hivatásos kertészeknek szól, hanem azoknak a laikus növény-felhasználóknak, akik örökzöld fenyőt, fát, vagy cserjét kívánnak ültetni. Eme könyv ötletet, tanácsot szeretne adni a megfelelő faj vagy fajta kiválasztásához, ültetéséhez, vagy támpontot a már meglévő növény beazonosításához, felismeréséhez.

Técsi Zoltán - Illyés Csaba - Csíksomlyó
"Boldogasszony, ​ezer évig Édesanyánk voltál, Eleink ha hozzád sírtak, Hozzájuk hajoltál: Száz ostorral ostorozzon, Csak ez egyért, Boldogasszony, A jó Krisztust kérd meg: Négy-víz-parton, három-hegyen Mindörökké magyar legyen A máriás ének." (Sík Sándor)

Técsi Zoltán - Illyés Csaba - Örök ​Erdély
"Alig ​van föld, melyen annyi történetileg nevezetes nép kevertelenül élne, mint Erdélyben. Szent föld ez telve óriási romokkal, népek romjaival, kik tetteikkel a [történelemkönyvek] számos lapjait töltötték meg. Kelet és nyugat legszebb fajai, germán, római és hún fajok lakhelye századok és ezredek óta. Egyike a törzsnek, a székely, bérczei tövében legtisztábban maradt meg. Maradékai a rettegett harczosoknak, kik az "isten ostora" alatt két világrészt ráztak meg, s előcsapatként álltak a hóditó magyar hadak élén. De az isten ostorának népe nem oly vad, mint az V-dik század krónistái elhitetni akarták. Ők rettegének tőle, s a megrázott Európa szivesen elhitte, hogy a pokol maradékai. Szemléld szemtül szemben a székely népet, hogy az ősökre kent rágalmat meghazudtolva lásd." Szilágyi Sándor, Honismerei album, 1870.

Técsi Zoltán - Illyés Csaba - A ​kő marad
Wass ​Albert címünkben megidézett verse mindent elmond hazáról, hűségéről és hitről. A maradó kő és a szaladó víz költői kontrasztja az egyik legszebb példázat és hitvallás a mi nyelvünkön. Kötetünkben fel is keresünk nem kevés "követ". A Torockó fölé tornyosuló Székelykő és a Brassóhoz közeli Királykő - mint két végpont - már nevében is hordozza ezt a rendíthetetlen, kemény anyagot. Bekiáltunk, -kíváncsiskodunk három közismert nagy és néhány félreeső, kisebb barlangba. E meselabirintusok mellett pedig ellátogatunk a híres Tordai-hasadékba és a Békás-szorosba, a hegységek közül felkeressük a hozzánk minden tekintetben közeli Bihar-hegységet és a Retyezátot. De sétálunk egyet Almásgalgón, a Sárkányok kertjében, ahogy vándorlásunk során "belebotlunk" a feleki gömbkövekbe is. Mondhatni, minden követ megmozgatunk az ügyben, hogy köveinket követve megismerjen az Olvasó is minél többet Erdély közismert természeti csodáiból és rejtett zugaiból.

Nagy Árpád - Balázs Erzsébet - Szabó Péter - Hajdu Zsuzsanna - Illyés Csaba - Dede Géza - Kerti ​virágok
A ​könyv hasznos információkat tartalmaz az egynyári és évelő növényekről, a növények vásárlásáról, szaporításáról, ültetéséről. Tanácsot ad a tartóedények kiválasztásához, és a dísznövények védelméhez.

Boros Anikó - Illyés Csaba - Cserjék ​és díszfák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Siklósi István - Illyés Csaba - Házi ​kedvencek
A ​kisemlősök tartása egyre népszerűbb hobbi világszerte. Ez talán nem csak annak köszönhető, hogy ezek az állatok ideális lakótársak, hanem annak is, hogy egyre töben ismerik fel az állattartás felelősségét, és sok esetben pl. egy kutya vagy macska helyett inkább egy kevésbé időigényes kedvencet választanak. Ennek a könyvnek legnagyobb erénye, hogy rendkívül állatbarát. A szerző élvezetes stílusban vezeti be olvasóit az egyes fajokról szóló ismeretekbe, miközben hasznos tanácsokat ad, és igyekszik eloszlatni az olykor nem kis veszélyeket magukban rejtő közkeletű téveszméket. Kisállattartók számára elengedhetetlen kézikönyv, érdeklődőknek kedvcsináló és szórakoztató olvasmány.

Kiss Marcell - Illyés Csaba - Fenyők ​és örökzöldek
Eme ​könyv ötletet, tanácsot szeretne adni a megfelelő faj vagy fajtakiválasztásban, vagy már a meglévő beazonosításában. Sorozatunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik hasznos növénygondozási ismeretekre vagy sokoldalú receptekre vágynak, és a könnyen forgatható kézikönyveket részesítik előnyben.

Kiss Marcell - Illyés Csaba - Nagy ​fenyő és örökzöld lexikon
Könyvünk ​nem profi kertészeknek íródott, hanem a laikus felhasználóknak, kertszerető embereknek. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani a kerti munkálatokban és a növények gondozásában. Az évek során komoly szerzőgárdát toboroztunk, valamint profi fotósokkal és neves virágkertészetekkel működünk együtt.

Pintér Zoltán - Csabai István - Illyés Csaba - A ​történelmi Magyarország szépségei
Ebben ​a gyönyörű albumban megismerkedhet az egykori Magyar Szent Korona országainak 92 természeti és épített csodájával. A kísérőszövegek angol és német fordításban is helyet kaptak az oldalakon, ezért a könyv impozáns ajándék lehet külföldi ismerőseinek is.

Pasaréti Gyula - Pethő Pál Zoltán - Illyés Csaba - Akvarisztika ​kezdőknek és haladóknak
Magyarországra ​ma évente több millió díszhal érkezik be az importőrök jóvoltából, de sajnos csak igen kis hányaduk él egy évnél tovább. Ha azonban a hobbiból halat tartók jobban megismernék e csodálatos akváriumi élőlények világát, és a lehetőségekhez mérten megfelelő körülményeket biztosítanának számokra, akkor bizonyosak is lehetnének benne, hogy törődésükért jutalmul szép, egészséges, hosszú életű halakat kapnak.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Nagy ​szobanövény-lexikon
A ​természettől elszakadva ösztönösen vágyódunk a természettel együtt elvesztett hangulatokra, harmóniákra. A szépen ápolt, egészséges növények gyönyörűek. A jó érzékkel és helyes információk alapján kiválasztott növények otthonunk legragyogóbb díszei lehetnek. A jó választáshoz ismerni kell a növény igényeit és tulajdonságait, meg kell ismernünk lakásunk mikroklímáját, továbbá a növényápolás anyagait és eszközeit. A dísznövényekből pompás a fajtaválaszték, kis segítséggel látványos, lakásunk hangulatával, stílusával harmonizáló, szép növénykompozíciókat alkothatunk. Könyvünk felöleli a Magyarországon kapható szobanövények teljes skáláját, minden kép hazánkban készült, magyar fotósok munkája.

Técsi Zoltán - Illyés Csaba - Igéző ​Erdély
"Előző ​albumunkat "Örök Erdély" címmel bocsátottuk útjára. Hiszen talán ez a jelző, amiben egyesül minden e vidékkel kapcsolatos érzésünk, élményünk. És előrebocsátjuk, most sem a mulandót, pláne pillanat szültét mutatjuk be az ottani valóságból, hanem a hagyományost, a hamisítatlant, a hajdanit. Mindazt, ami meg tudott maradni a múltból, ami átvészelte a kegyetlen századokat. (...)" (Técsi Zoltán)

Kollekciók