Ajax-loader

James Hadley Chase könyvei a rukkolán


Cade
elérhető
1

James Hadley Chase - Cade
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

James Hadley Chase - Miss ​Blandish nem kap orchideát
"-Úgy ​látszik, táláltak valamit! A hang irányába siettek, utat vágtak maguknak a bozótban, míg egy apró tisztásra jutottak, ahol az egyik rendőr a földre mutatott. Egy darabon a föld fel volt túrva, és csak ritkás fű nőtt rajta. Száraz gallyakat és leveleket is húztak fölé. - Itt kell ásni - mondta Fenner, és az árnyékba ült. Brennan parancsokat osztogatott. Két rendőr elment, és rövidesen ásókkal tértek vissza, amelyeket Johnny sufnijában találtak... Kemény munka volt, alaposan meg is izzadtak, míg megtalálták, amit kerestek. Hirtelen abbahagyták az ásást, egyikük lehajolt, és belenézett a gödörbe. Fenner odalépett. A rendőr kézzel kaparta el a földet."

James Hadley Chase - A ​bűnös mindig fél
"Állandóan ​nők után koslatott, ez volt a legnagyobb hibája. Csapot-papot otthagyott, ha megtetszett neki valaki. Ez is ilyen eset lehetett, és őnagysága férjének talán kifogása volt ellene. Persze csak találgatok, de Jack azelőtt is elképesztő helyzetekbe került a nők miatt. Rankin fintorgott. - Férjes asszonyokkal járkált? - Nem törődött a családi állapotukkal, ha szépek voltak. Ne gondolja, hogy be akarom feketíteni. A legjobb barátom volt, de igaz, ami igaz, néha nagyon sok bosszúságot okozott, amikor egy csinos cicababa miatt elhanyagolta a munkáját. - Elég ritkán fordul elő, hogy egy férj jégcsákánnyal fejezi ki a rosszallását: ez profimunka volt."

James Hadley Chase - Biztosabb, ​ha meghal
"Fayette ​egy dossziét húzott elő az íróasztalából. - Cikksorozatot akarok indítani eltűnt személyekről. Tudtátok ti, hogy Amerikában naponta minimum harminc vagy még több ember sétál el reggel hazulról, aztán nyoma vész? Van egy érdekes ügyem nektek. Máris fogjatok hozzá. Összenéztünk Bernie-vel. Akkor már ugyanis egy jó hete hiába izzadtunk egy témával, és Fayette javaslata úgy jött, mint fuldoklónak a mentőöv. - Helyes - mondtam. -Halljuk, mi a helyzet. - Tavaly augusztusban eltűnt egy Fay Benson nevű nő. Weldenben dolgozott, a Florian klubban mint show-görl. A nőnek komoly sikere volt, és a tulajdonos hajlandó lett volna meghosszabbítani a szerződést, tehát semmi oka nem volt úgy eltűnni, ahogy eltűnt. Augusztus 17-én pontosan megjelent a klubban, bement az öltözőjébe, 9 előtt a beintőfiú szólt neki, hogy öt perc múlva következik a száma; akkor már - a fiú szerint - színpadi cucc volt rajta, flitteres bikini, valamint tollszerűség meg cilinder. A nő kiszólt, hogy készen van, a gyerek visszament a helyére. Ő látta utoljára."

James Hadley Chase - A ​gyémánt nyakék
Az ​ifjú milliomoslány egy gyémánt nyakéket kap születésnapjára a szüleitől. Egy gengszterbanda tudomást szerez erről, s egy vacsora után elrabolja a lányt, és megöli a vőlegényt. Mivel azonban a banda főnökasszonya fiának megtetszik a lány, nem engedik el, hanem kábítószerrel megfosztják akaratától, hogy szabad prédája lehessen a gyengeelméjű fiúnak. Közben a nyakék miatt egy másik gengszterbanda is akcióba lép...

James Hadley Chase - Zu ​hoch hinaus
Diamanten ​im Wert von drei Millionen Dollar hat die zweimotorige Moonbeam an Bord, als sie in Los Angeles startet. Harry Griffin hätte sie nach San Franzisco fliegen sollen. Aber vorher flog er selber, wegen Unzuverlässigkeit. Wenn die Maschine trotzdem nicht ankommt, so ist das nicht die Schuld des neuen Piloten. Harry Griffin konnte eben die Diamanten nicht vergessen. Nun mag er zwar ein guter Pilot sein, der ein Flugzeug kapern und damit in der Wüste heruntergehen kann, beim Start als Gangster aber macht er Bruch. Wer zu hoch hinaus will, muss Federn lassen. So landet Harry mit den Diamanten in der Tasche zwischen zwei Stühlen und sechs Leichen. Er wird von der Polizei und einer mächtigen Gangsterorganisation gejagt, und selbst Glorie, die abgelegte Räuberbraut, ist mit ihrem Latein und auch sonst am Ende. Aber Harry verkauft seine Haut teuer.

James Hadley Chase - Gyilkos ​embercsempészek
A ​zseniális magánnyomozó, Dave Fenner irodájában megjelenik egy gyönyörű ifjú hölgy, és meglehetősen zavaros történettel áll elő. Szavai igazolására le is vetkőzik - ám egyáltalán nem erotikus céllal. A hátán lévő szörnyű ütésnyomokkal kívánja igazolni, hogy nem őrült, nem bolond és valóban van félnivalója. A lovagias Dave persze a hölgy mellé áll, ám annak megvédése sokkal bonyolultabbnak és veszélyesebbnek bizonyul, mint azt Dave sejthetné.

James Hadley Chase - No ​Orchids for Miss Blandish
When ​Dave Fenner was hired to solve the Blandish kidnapping, he knew the on finding the girl were against him-the cops were still looking for her three months after the ransom had been paid. And the kidnappers, Riley and his gang, had disappeared in to thin air. But what none of them knew was that Riley himself had been wiped out by a rival gang - and the heiress was now in the hands of Ma Grisson and her son Slim, a vicious killer who couldn't stay away from women...especially his beautiful new captive. By the time Fenner began to close in on them, some terrible things had happened to Miss Blandish...

James Hadley Chase - Az ​aranyhal nem bújhat el
Steve ​Manson újságíró egy amerikai magazinnál. Feladata a korrupció, az erkölcstelenség, a gazdagok, az erős és híres emberek leleplezése. Sok ellenséget szerez, sokfelé megfordul, kirakatban kell élnie, mint az aranyhalnak az akváriumban. Nem érheti gáncs, mert sokan várják, hogy kitörhessék végre a nyakát. Sajnos filmfelvétel bizonyítja, hogy szép felesége áruházi tolvaj. Steve Mansont az áruház vezetője, Gordy zsarolja meg. Sok ezer dollárt kér. Mire Steve fizetne, már nincs kinek. A zsarolót meggyilkolták, ráadásul Steve szolgálati fegyverével. Mielőtt kitör a botrány, és kidobják az állásából, meg kell szereznie a kompromittáló filmet, és meg kell találnia a gyilkost. Igen ám, de hogyan?

James Hadley Chase - Provaci ​ancora, Jack
Torna ​la fascinosa e pericolosa a tutti, ma soprattutto a se stessa, Helga Rolfe, la miliardaria giá protagonista di "La chiave magica" (Il Giallo Mondadori n. 1441). Torna, perché chiamata in causa dall'ex avvocato ed ex suo amante e truffatore Jack Archer. Questa volta Jack ci riprova e gioca piú duro e arrischiato che nel passato, costruendo una micidiale trappola in cui l'esca é un attraente gigoló internazionale Grenville. Helga, si sa, ha un debole per gli uomini belli e piú giovani di lei e, quindi, cade regolarmente in trappola. Ma anche James Hadley Chase, si sa, ha un debole per la sua discutibile e rapinosa eronia. Cosí Helga non si arrende, aiutata dall'autore, e di colpo di scena in colpo di scena, la lotta tra lei e Jack divampa. S'é detto che Helga é pericolosa sopratutto a se stessa, per la incapacitá a resistere alle tentazioni, ma quando ci si mette, puó risultare pericolosissima anche agli altri. Arnoldo Mondadori Editore S.p.A., Milano, 1980. Il Giallo Mondadori, Cerchio Verde - N.1619. Settimanale, 10-2-1980. Titolo originale: I Hold the Four Aces Traduzione di Bruno Just Lazzari

James Hadley Chase - Aranyhal
Eastlake ​luxus-lakótelep, ahol magasjövedelmű emberek élnek és barátkoznak. Aranyhal-gömbakváriumban élnek. Mindegyik azt hiszi, tudja, hogy mindenki más mit csinál és mit mond; de mikor a telep de luxe önkiszolgálóáruházában ipari kamerákat helyeznek el az üzleti szarkák leleplezésére, Eastlake szembekerült a zsarolással.

James Hadley Chase - Akar ​életben maradni?
Öt ​évvel J. H. Chase talán legismertebb regénye, a Miss Blandish nem kap orchideát megjelenése után írta George Orwell: "minden várakozásunk ellenére ez a regény nem ócska fércmű, hanem ragyogó alkotás - sehol egyetlen fülsértő vagy fölösleges szó, s a brit szerző, aki (tudomásom szerint) sosem járt Amerikában, tökéletesen átállt az amerikai alvilág hullámhosszára". Orwell korai látlelete a Chase-féle újmódi krimiről teljesen pontos. Chase, akárcsak a szintén brit származású Raymond Chandler, illetve Dashiel Hammett, Mickey Spillane és Ross Macdonald megteremtette a detektívtörténet kemény (tough) változatát, melyben általában egy magányos, regények sorában visszatérő magándetektív (Chandler, Spillane, Macdonald) áll szemben olyan nehézsúlyú és kíméletlen bűnözőkkel, amilyenekről Miss Marple, Hercule Poirot vagy Monsieur Maigret még csak nem is álmodott. A felsorolt mesterek közül épp Chase világa a legváltozatosabb, egyben ő az, aki talán a legmélyebbre ás a bűn világában, s olyan erővel jeleníti meg azt, hogy még a mai, akciófilmeken nevelődött olvasó hátán is végigfut a hideg. Máté J. György, sorozatszerkesztő

James Hadley Chase - Ça ​ira mieux demain
Paradise ​City est en effet le paradis... pour la Mafia qui y glane son petit million et demi de dollars par mois en chantages, trafics de drogue et autres rackets. Qu'est-ce qu'un homme seul, même avec l'aide d'un bon copain, pouvait faire contre une multinationale comme l'Organisation, pour venger sa petite amie ? Mais avec de la persévérance on arrive à tout, même à se coincer les doigts dans de drôles d'embrouilles.

James Hadley Chase - Kit Pedler - Gerry Davis - Warren Tute - So ​whats happens to me? / Brainrack / The Resident
James ​Hadley Chase So what happens to me? Kit Pedler - Gerry Davis Brainrack Warren Tute The Resident

Kollekciók