Ajax-loader

Bertrand Meyer-Stabley könyvei a rukkolán


Bertrand Meyer-Stabley - Caroline, ​Monaco First Lady-je
Caroline ​hercegnő, Grace Kelly és Rainier herceg elsőszülöttje egy személyben romantikus hősnő és ízig-vérig mai asszony. Amerikai céltudatosság keveredik génjeiben mediterrán szenvedélyességgel. Caroline életregénye izgalmasan tudósít egy lélekben erős, nagylelkű, humoros, művelt asszony mindennapjairól - a társasági élet forgatagában, a provence-i faluban, ahová férje halála után visszavonult. És végül Caroline életének nyitott fejezetéről, szerelmi kapcsolatáról Vincent London francia színésszel, akitől novemberben várja negyedik gyermekét. Új házasságáról, amelyhez Rainier herceg beleegyezését várja, vajon megkapja-e?

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Jackie Kennedy
"Lágy, ​érzékien csengő hangján leginkább helyeslő megjegyzéseket tett, leheletnyi, sikkesnek számító európai akcentussal. Tökéletes sminkjét a szeme körüli apró szarkalábak tánca keltette életre. Nagy szemeit hosszú szempillák árnyékolták. Orra rövid és kerek, arca széles, ajkai vörösen duzzadtak. Leginkább azonban hosszú kezei vonták magukra a figyelmet. Gesztusaiban gőgös büszkeség, s egyúttal tagadhatatlan báj rejtőzött..." - írja főszereplője jellemzéséül könyvünk szerzője. Legendává akart válni, és ehhez megfogadta apja tanácsát. "Ne adj ki semmit magadból, hagyj másokat találgatni!" Titokzatos és kiismerhetetlen maradt mindörökre, a maga elegáns és diszkrét módján forgolódott a közvélemény előtt, miközben titkai felett híven őrködött és senki sem tudhatta meg soha, mi zajlott lelkében. Egyszerre volt antik hősnő és bulvárlapok sztárja. Élete a hatalom, szerelem, luxus és szorongás határmezsgyéjén zajlott, világi dámaként, mégis magányosan. Irigyelten, de meg nem értetten. Ki is volt hát igazából Jackie, aki azzal hívta fel magára a krónikások figyelmét, hogy a világ legnépszerűbb amerikai elnökének, John Fitzgerald Kennedynek özvegyeként házasságot kötött a világ egyik leggazdagabb emberével, Onasszisszal? Bertrand Meyer-Stabley számos tanúvallomás segítségével igaz, árnyalt képet ad a XX. század egyik legtitokzatosabb asszonyáról.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Sophia Loren
Bertrand ​Meyer-Stabley e könyvében Sophia Loren ragyogó pályafutását és magánéletét mutatja be. Ha nem tudnánk a színésznő gyakran félreismert kemény munkájáról, hallatlan akaratáról, amelynek segítségével színészi alakításait folyamatosan tökéletesítette, határozott elszántságáról, amellyel számtalan megpróbáltatást küzdött le, azt hihetnénk, tündérmesét olvasunk.

Bertrand Meyer-Stabley - John ​John Kennedy, a sorsüldözött dinasztia
Fiatal ​volt, erős, szép és gazdag, s megvolt benne a híres, családjára jellemző karizma. John Fitzgerald Kennedy elnök fia, John John első éveit a Fehér Házban tölti édesanyja, Jackie, a kor egyik leghíresebb és legnépszerűbb asszonya felügyelete alatt. A kisgyermek, akik katonai tisztelgéssel halad el apja koporsója előtt, örökre emlékezetes marad. Vajon mi lesz az ifjú Kennedyvel? Milyen a fiatalsága? Hogyan éli meg anyja Onassisszal kötött házasságát? Amikor minden nő a lábai előtt hever, miért választ olyan feleséget, aki távolról sem az ideálja? Hogyan történhet, hogy e ragyogó, sportos, egészségtől kicsattanó férfi életére is végül rávetül a Kennedy család balsorsának árnyéka, s egy tragikus repülőgép-balesetben, a massachussetsi partoknál életét veszti? Bertrand Meyer-Stabley érdekfeszítő írásában elénk tárja ezt a fordulatos és felkavaró élettörténetet, amely tragikus hirtelenséggel, a legszebb férfikorban, 38 éves korban véget ér.

Bertrand Meyer-Stabley - János ​Károly és Zsófia
Ki ​gondolta volna, a francoista szerájban nevelkedett, szűkszavú János Károlyról, hogy országát a diktatúrából a demokratizmus felé vezeti majd? Valószínűleg senki. Ma egy egész világ tekint példaképeként a spanyol királyi párra, és mindenki hozzájuk szeretne leginkább hasonlítani. Hiszen János Károly és Zsófia mindenkinél erőteljesebben és pontosabban képviseli Spanyolországot és egyben a modernitást. Természetességükkel sok akadályon keresztül is megőrizték a békében és a megbékélésben rejlő értékeket, megerősítették a demokrácia alappilléreit, és hosszú időre megalapozták a spanyol monarchia dicsőségét.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Ingrid Bergman
Ingrid ​Bergman élete az egyik legmozgalmasabb a XX. századi sztárok élete között. Kétéves korában elvesztette édesanyját. Megfeszített munka nyomán hamar nemzetközi hírnévre tesz szert, elhagyja szülőhazáját, Svédországot, és Hollywood királynőjévé válik. Ki gondolta volna, hogy az angyalarcú színésznő hamarosan megbotránkoztatja az embereket?

Bertrand Meyer-Stabley - Soraya, ​az elátkozott hercegnő
Amikor ​Soraya hercegnő 1951-ben feleségül ment az iráni sahhoz, és uralkodó asszony vált belőle, az egész világot elvarázsolta liliomfehér bőrével és smaragdzöld szemeivel. Esküvőjükön egy húsz kiló súlyú, csupa szatén és brokát Christian Dior-ruhát viselt. Ekkor kezdődött a XX. század egyik legmegindítóbb és egyben legszomorúbban végződő szerelmi története. A perzsa sahhal való kapcsolatuk tetőpontján ugyanis, az esküvő után hét évvel el kellett válniuk, mivel Soraya terméketlen lévén, nem adhatott utódot az iráni trónörökösnek, hiába vizsgálták a világ leghíresebb orvosai. Számára ez egyenlő volt a teljes összeomlással. A mosolyától megfosztott hercegnő fájdalmát a luxusba, a nagyvilági életbe, majd a filmezésbe fojtotta.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Elizabeth Taylor
A ​filmművészet egyik koronázatlan királynője. Fenséges alkat, nagy tragika, konfliktusok dicső megnyerője, Kleopátra, Makrancos Kata, s megannyi emlékezetes hősnő. A könyv őszinte vallomás a mostanában elhunyt szerető, szenvedő, csalódó, győző és megveretett emberről, a művészről, a nőről, Lizről.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Marilyn Monroe
A ​könyv szerzője hű marad a legszigorúbb értelemben vett igazsághoz - így igyekszik bemutatni Monroe kacskaringós életútját, amelyet ellentmondások feszítettek szét. A siker és a vagyon, a huszonhat film és a tizennégy év bálványozás éppúgy jellemezte sorsát, mint a mély magánéleti válságok. Marilyn sosem tudta feldolgozni szomorú gyerekkorát, s nehéz pályakezdését a mozi világában. A hírnév csillámai nem tudták befedni a bolond anya és az ismeretlen apa okozta gyógyíthatatlan sebeket, azt az önpusztítást, amely leromlott egészségi állapotú szervezetébe szinte időzített bombaként programozta a halált. Fényes és csillogó, de tragikus és hányatott élettörténet ez, amelyet az évek során a magány tovább nehezített, a könyv szerzője pedig meglehetősen tárgyilagosan mutatja be ezt a titkokkal, rejtélyekkel áldott és terhes életutat.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Audrey Hepburn
Őzikeszemei, ​karcsú termete és természetes eleganciája egy csapásra halhatatlanná tették. Audrey Hepburn már első sztárként forgatott filmjéért Oscar-díjat kapott. A látszólagos törékenysége ellenére is határozott asszony fergeteges karriert futott be. Tudtán kívül új ruhadivatot teremtett a világban. 39 éves korában ott hagyja Hollywoodot, hogy fiai nevelésének és párkapcsolatának éljen. Ettől fogva csak néhány európai filmben szerepel. Audrey Hepburn lenne a tiszta és tökéletes boldogság mintaképe? Nem hiszem, fájdalmas gyermekkora volt. Ezt a példaértékű, a tehetségnek és szépségnek szentelt, finomságtól és nagylelkűségtől átitatott életet meséli el híven Bertrand Meyer-Stabley.

Bertrand Meyer-Stabley - Az ​igazi Grace Kelly, a monacói hercegnő regényes élete
Az ​"alávaló sajtó" lesben állt, figyelve minden mozdulatát, nyilatkozatát, magánéleti eseményét, és úgymond túlzottan is színes képet festett Grace-ről. Az újságíróknak a hercegnő mégis így beszélt önmagáról: "A tündérmesék képzeletbeli történetek. Én élő személy vagyok. Létezem. Ha egy napon végre létező nőként beszélnének rólam, felfedhetném valós önmagamat." E könyv szerzője tökéletesen tisztában volt az előtte álló feladat nehézségével, de minden erőfeszítést megtett, hogy egy különleges sorsú asszony igaz életét ossza meg olvasóival.

Kollekciók