Ajax-loader

Michael Robotham könyvei a rukkolán


Michael Robotham - Angyalarc
A ​Fulladásban megismert Cyrus Haven igazságügyi pszichológus és gyámoltja, EvieCormac Michael Robotham új thrillerében visszatérnek. Ki Evie, a rejtélyes, múlt nélküli lány, és mielől menekül? Minél közelebb kerül Cyrus ahhoz, hogy feltárja a válaszokat Evie sötét titkairól, annál nagyobb veszélynek teszi ki a lányt, akinek ezúttal sem marad más választása, köddé kell válnia. Van olyan titok, ami jó, ha örökre rejtve marad.

Michael Robotham - Az ​enyém leszel
Philomena ​McCarthy a háttere ellenére - hiszen az apja egy hírhedt gengszter - ígéretes karrier előtt áll a londoni rendőrségnél. Egy nap párkapcsolati erőszak miatt riasztják; az erőszaktevő egy többszörösen kitüntetett nyomozó, az áldozat pedig annak szeretője. A fiatal nő, Tempe megmenekül ugyan, ám az incidenst eltussolják, Philomena pedig akaratán kívül egy rendkívül veszélyes ellenségre tesz szert. A két nő igyekszik megvédeni egymást, és tétova barátság szövődik közöttük. Ám ahogy telik az idő, több rejtélyes dolog is történik, és nyilvánvalóvá válik, hogy a történetek, amiket Tempe megosztott Philomenával, ugyancsak sántítanak. Amikor pedig egy újságíróra, aki több szállal kötődött a rendőrnő apjához és az erőszaktevő nyomozóhoz, a Temzébe fulladva találnak rá, Philomena végképp nem tudja, kihez forduljon, kit hibáztasson vagy egyáltalán: kiben is bízzon.

Statements_805862
elérhető
11

Michael Robotham - Altató
Anyát ​és lányát holtan találják egy dél-angliai tanyán. Az asszony holttestét a halálos döfésen kívül harmincöt késszúrással gyalázták meg, a lányt viszont megfojtották, mégis úgy fest, mintha csak békésen aludna. Mintha a gyilkos egy idealizált, mesebeli nyughelyet rendezett volna be neki. Ronnie Cray főfelügyelő az esethez Joe O'Loughlin pszichológus segítségét kéri, hátha a régi munkatársa felfedez valamilyen jelet a helyszínen, vagy árulkodó szóra bukkan a tanúvallomások között, ami kibillentheti a holtpontra jutott nyomozást, és elvezetheti a rendőrséget az elkövetőhöz. Joe mindent megtesz, vissza-visszatér a tetthelyre, próbál közelebb kerülni az áldozatokhoz, hogy őket megismerve a gyilkoshoz is közelebb férkőzhessen. De mit csinál akkor, ha ezúttal nemcsak ő figyel meg másokat, hanem őt és az övéit is figyelik? És mihez kezdjen, ha az egyedüli nyomon elindulva újabb áldozatok és néma tanúk bukkannak fel, és az ügy egész más irányt vesz? Michael Robotham (Mondj igazat!, Igazi fájdalom) két különböző típusú bűncselekmény szálait fonja egybe, hogy aztán újabb és újabb fordulatokat tartogatva az olvasónak, rémisztően izgalmas regényt írjon finom humorral, a lélek legmélyebb bugyraiba engedve bepillantást.

Michael Robotham - Fojtott ​suttogás
Marnie ​Logan férje, Daniel eltűnt. Minden nyom nélkül, egyik napról a másikra. Még egy cetlit sem hagyott maga után, csak az adósságot, amelyet szerencsejáték-szenvedélye miatt halmozott fel. Felesége nehéz helyzetbe kerül: neki kell törlesztenie az óriási tartozást. Meg kell találnia a férjét, vagy legalább be kell bizonyítania, hogy meghalt, akkor megkaphatja Daniel életbiztosítását. Elhatározza, hogy nyomozásba kezd, és kideríti, mi történhetett a férfival. A keresés közben egy vörös albumra bukkan, amely az ő életét mutatja be. Daniel szerelme jeléül készítette a felesége születésnapjára: felkereste Marnie apját, barátait, és videóra vette a visszaemlékezéseiket, gyerekkori fotókat gyűjtött. Az élete, amely az albumból rajzolódik ki, azonban koránt sem tűnik olyan tökéletesnek, mint hitte. Vajon elég erős, hogy szembenézzen a démonaival? A nyomozása a férje után felforgatja az egész életét, és nem is sejti, hogy a háttérben meghúzódó titok az életébe kerülhet.

Michael Robotham - Élet ​vagy halál
A ​rácsok mögött töltött tíz hosszú év után miért szökik meg valaki a szabadulása előtt egyetlen nappal? Audie Palmer már egy teljes évtizedet lehúzott a texasi állami börtönben, miután beismerte a bűnösségét az egész országot megrázó bűntényben. Tíz évvel korábban fegyveresek kiraboltak egy pénzszállító autót, ám az akció nem a tervek szerint alakult: a hajszában négy ember életét vesztette, és hétmillió dollár nyomtalanul eltűnt. Ennyi pénzért pedig már sokan sok mindenre képesek. Audie a szabadulása előtti napon azonban eltűnik a cellájából. Mindenki őt keresi - a rendőrség, az FBI, az alvilág, de még magas rangú politikusok is. És ekkor egy másik fegyencnek is titokzatosan nyoma vész ugyanabból a börtönből... Audie viszont nem saját maga miatt aggódik, valaki más életét próbálja megmenteni.

Michael Robotham - Fulladás
Az ​áldozat A tizenöt éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. Így aztán a környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt. Valami azonban nem stimmel a férfi vallomásával... A nyomozó Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. Ahogy sorra felkeresi az áldozat hozzátartozóit és ismerőseit, egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt, akinek ismerték. Az igazlátó Ahogy Evie Cormac sem az. A rejtélyes múltú lány egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Különleges képessége van ahhoz, hogy megállapítsa, hazudnak-e az emberek. Ez az adottsága Cyrus segítségére lehet a nyomozásban. Miközben leleplezi mások titkait, a saját inkognitóját a végsőkig védelmezi.

Michael Robotham - Bombabiztos
Sami ​Macbeth a légynek sem tudna ártani. Valaki más helyett csukták le: rosszkor volt rossz helyen. Mikor ötvenhat órával ezelőtt szabadult a börtönből, egészen más tervekkel vágott neki a szabadságnak. Azt hitte, Nadia, a húga várja majd a kapu előtt. De a lány eltűnt, nyoma veszett... Sami mindent megtesz, hogy megtalálja a testvérét, de közben élete megállíthatatlanul rohan a teljes káosz felé. Ám csakhamar a világ is összedőlni látszik: bomba robban a londoni metróban. Sami kikászálódik a romok alól, és elindul a felszínre, a hátizsákját magához szorítja. Csakhogy a rendőröknek feltűnik a fiú zavart viselkedése, és üldözőbe veszik. Erre Sami elkiáltja magát: "Bomba van nálam!" - ezzel egy csapásra Anglia legveszélyesebb terroristájává válik... Prostitúció, drogok, terrorizmus. Michael Robotham izgalmas, letehetetlen thrillerének szereplői az angol alvilág legmélyebb bugyraiba szállnak alá

Michael Robotham - Mondj ​igazat
Az ​álmos, szokásainak élő angol kisvárost, Abingdont egy hóviharos éjszaka utáni reggelen szörnyűség rázza meg: a közeli tónál fiatal nő jégbe fagyott holttestére bukkannak. A feszültség csak fokozódik, amikor kiderül, hogy az áldozatnak köze van egy három évvel ezelőtti eltűnési ügyhöz. Ennyi ideje már, hogy nyoma veszett Tashnek, a szertelen, vesztébe rohanó kamasz szépségnek, valamint hűséges barátnőjének, Pipernek. Felkutatásuk azóta sem vezetett eredményre. Előkerülnek tehát a lezárt nyomozás aktái, és a tinédzserek hajdan feltételezett szökésének helyébe is új címke kerül: gyermekrablás és erőszakos fogva tartás, gyilkossággal. A rendőrség és a segítségül hívott Joseph O’Loughlin pszichológus nagy erőkkel veti bele magát az ügybe. Kezdetét veszi a hajsza két balga kamasz életéért, versenyfutás a bűnösök és a bűnüldözők között, miközben senki sem sejti, hogy a valódi tettes sokkal közelebb áll az eseményekhez, mint gondolnánk… Michael Robotham legújabb regénye a lélektani krimi rajongóinak nagy kedvence lehet, aki pedig csak most ismerkedik a műfajjal, a legjobb könyvet választja a bevezetéshez.

Michael Robotham - Összeomlás
Vincent ​Ruiz, a Scotland Yard visszavonult felügyelője egy bárban megvéd egy törékeny fiatal lányt vehemens barátja ökölcsapásaitól. A kétségbeesett nőt magához menekíti. Másnap reggel viszont arra ébred, hogy összefolynak az este eseményei, ráadásul kirabolták. Egy halvány nyomot talál, amelyet követve a vehemens barát kegyetlenül megkínzott holttestére bukkan, összeakad egy veszélyes bérgyilkossal és néhány titkos ügynök is üldözőbe veszi. Ruiz már saját családját is veszélybe sodorhatja az ügy felgöngyölítésével, amikor útja keresztezi Luca Terracini Pulitzer-díjas újságíróét, aki sorozatos bagdadi bankrablások eltűnt több százmilliói után nyomoz. A szálak Londonba vezetnek. Ettől kezdve együtt kutakodnak, és minden jel arra mutat, hogy az angol és az amerikai titkosszolgálatok is belekeveredtek az ügybe, az egykori nyomozó és az újságíró versenyt fut az idővel, no meg velük is. - Michael Robotham (Éjjeli kompjárat, Igazi fájdalom) lebilincselően izgalmas és fordulatos regénye a nagyhatalmi játszmák, a terrorizmus és a pénz szövevényes, rejtélyes világába vezeti az olvasót.

Michael Robotham - Dédelgetett ​titkok
Agatha ​bármit megtenne azért, hogy kisbabája legyen. Egy boltban dolgozik London egyik előkelő negyedében, és az unalmas munkanapokon alig várja, hogy betérjen hozzá kedvenc vásárlója. Meghannek mindene megvan, amire Agatha vágyik: jóképű, sikeres férj, hatalmas ház, két tündéri kisgyerek. És már úton van a harmadik. Tökéletes az élete. Agatha irigységgel vegyes csodálattal figyeli a nőt, és észrevétlenül a megszállottjává válik. Elhatározza, hogy közelebb kerül hozzá - titokban azonban valami egészen mást tervez. Meghan bármit megtenne azért, hogy visszakapja a korábbi életét. A házassága kifulladt, a két gyermeke mellett gondolni sem tud a karrierjére. És már úton van a harmadik. Akivel kapcsolatban egy súlyos titok nyomja a lelkét, amelynek sosem szabad napvilágra kerülnie. Arra viszont végképp nem számít, hogy egy kedves bolti eladóval való hétköznapi beszélgetés megváltoztatja az egyáltalán nem tökéletes életét - de nem úgy, ahogy ő szeretné...

Michael Robotham - Good ​Girl, Bad Girl
A ​girl is discovered hiding in a secret room in the aftermath of a terrible crime. Half-starved and filthy, she won’t tell anyone her name, or her age, or where she came from. Maybe she is twelve, maybe fifteen. She doesn’t appear in any missing persons file, and her DNA can’t be matched to an identity. Six years later, still unidentified, she is living in a secure children’s home with a new name, Evie Cormac. When she initiates a court case demanding the right to be released as an adult, forensic psychologist Cyrus Haven must determine if Evie is ready to go free. But she is unlike anyone he’s ever met—fascinating and dangerous in equal measure. Evie knows when someone is lying, and no one around her is telling the truth. Meanwhile, Cyrus is called in to investigate the shocking murder of a high school figure-skating champion, Jodie Sheehan, who dies on a lonely footpath close to her home. Pretty and popular, Jodie is portrayed by everyone as the ultimate girl-next-door, but as Cyrus peels back the layers, a secret life emerges—one that Evie Cormac, the girl with no past, knows something about. A man haunted by his own tragic history, Cyrus is caught between the two cases—one girl who needs saving and another who needs justice. What price will he pay for the truth?

Michael Robotham - When ​She Was Good
He ​thinks the truth will set her free. She knows it will kill them. A heart-stopping psychological thriller from the Number One bestselling author of THE SECRETS SHE KEEPS and THE OTHER WIFE She has secrets. Six years ago, Evie Cormac was found hiding in a secret room in the aftermath of a brutal murder. But nobody has ever discovered her real name or where she came from, because everybody who tries ends up dead. He needs answers. Forensic psychologist Cyrus Haven believes the truth will set Evie free. Ignoring her warnings, he begins to dig into her past, only to disturb a hornet's nest of corrupt and powerful people, who have been waiting to find Evie - the final witness to their crimes. Unbeknownst to him, Cyrus is leading them straight to Evie. The truth will not set her free. It will get them killed. From Australia's foremost crime writer, Michael Robotham, this is the second explosive novel featuring gifted criminal psychologist Cyrus Haven following the Edgar-award nominated GOOD GIRL, BAD GIRL.

Michael Robotham - Life ​or Death
Why ​would a man serving a long prison sentence escape the day before he's due to be released? Audie Palmer has spent ten years in a Texas prison after pleading guilty to a robbery in which four people died and seven million dollars went missing. During that time he has suffered repeated beatings, stabbings and threats by inmates and guards, all desperate to answer the same question: where's the money? On the day before Audie is due to be released, he suddenly vanishes. Now everybody is searching for him - the police, FBI, gangsters and other powerful figures - but Audie isn't running to save his own life. Instead, he's trying to save someone else's. Michael Robotham has created the ultimate underdog hero, an honorable criminal shrouded in mystery and ready to lead readers on a remarkable chase.

Michael Robotham - Den ​misstänkte
Joseph ​O´Loughlins liv är perfekt - hans vackra fru älskar honom, han har en lycklig liten dotter och är en mycket framgångsrik psykolog. Joseph kallas in av polisen för att vara expert i ett fall med en ung flicka som hittats död med mängder av knivhugg - alla gjorda av henne själv. Motvilligt ger han sig in i utredningen utan att berätta att flickan är någon han känt för länge sedan. När det uppdagas har lögnerna redan lett honom till en återvändsgränd. Hela tillvaron rasar samman som ett korthus när Joseph inser att han är den huvudmisstänkte.

Michael Robotham - Close ​Your Eyes
When ​a former student bungles a murder investigation, clinical psychologist Joseph O'Loughlin steps in to face a ruthless killer. A mother and her teenage daughter are found murdered in a remote farmhouse, one defiled by multiple stab wounds and the other posed like Sleeping Beauty waiting for her Prince. Joe O'Loughlin is drawn into the investigation when a former student, trading on Joe's reputation by calling himself the "Mindhunter," jeopardizes the police inquiry by leaking details to the media and stirring up public anger. With no shortage of suspects and tempers beginning to fray, Joe discovers a link between these murders and a series of brutal attacks where the men and women are choked unconscious and the letter "A" is carved into their foreheads. As the case becomes ever more complex, nothing is quite what it seems and soon Joe's fate, and that of those closest to him, become intertwined with a merciless, unpredictable killer.

Michael Robotham - Die ​Rivalin
Agatha, ​Aushilfskraft in einem Supermarkt und aus ärmlichen Verhältnissen, weiß genau, wie ihr perfektes Leben aussieht. Es ist das einer anderen: das der attraktiven Meghan, deren Ehemann ein erfolgreicher Fernsehmoderator ist und die sich im Londoner Stadthaus um ihre zwei Kinder kümmert. Meghan, die jeden Tag grußlos an Agatha vorbeiläuft. Und die nichts spürt von ihren begehrlichen Blicken. Dabei verbindet die beiden Frauen mehr, als sie ahnen. Denn sie beide haben dunkle Geheimnisse, in beider Leben lauern Neid und Gewalt. Und als Agatha nicht mehr nur zuschauen will, gerät alles völlig außer Kontrolle ...

Michael Robotham - Bis ​du stirbst
Er ​war zur falschen Zeit am falschen Ort, und jetzt lässt ihn der Alptraum nicht mehr los ... Sami Macbeth hat das Leben übel mitgespielt. Gerade erst musste er eine dreijährige Gefängnisstrafe absitzen für ein Verbrechen, das er nicht begangen hat. Frisch entlassen will er ein neues Leben beginnen. Doch dann muss er feststellen, dass seine Schwester verschwunden ist, und kurze Zeit später wird er in einen Anschlag auf die Londoner U-Bahn verwickelt. Er braucht dringend Hilfe, die er bei dem ehemaligen Polizisten Vincent Ruiz sucht. Und Ruiz macht schon bald einige interessante Entdeckungen ...

Michael Robotham - The ​Night Ferry
Alisha ​Barba's dreams of being a detective were shattered when a murder suspect broke her back across a brick wall. Now on her feet again, with her police career in limbo, she receives a message from an old school friend, Cate Beaumont, who is eight months pregnant and in trouble. On the night they arrange to meet, Cate is mown down by a car that kills her husband instantly. As paramedics fight to save her life they discover there is no baby. Her pregnancy is an elaborate lie, a cruel deception. Why? What happened? As Alisha sets out to answer these questions she is drawn deeper and deeper into a dangerous quest that will take her from the East End of London to Amsterdam's red light district and into a murky underworld of sex trafficking, slavery and exploitation.

Michael Robotham - Bombproof
Fifty-four ​hours ago Sami Macbeth was released from prison. Thirty-six hours ago he slept with the woman of his dreams at the Savoy. An hour ago his train blew up. Now he's carrying a rucksack through London’s West End and has turned himself into the most wanted terrorist in the country. Sami is not a master criminal. He’s not even a minor one. He’s not a jewel thief. He’s not a safe-cracker. And he’s certainly not an expert in explosives. Instead he plays guitar and wants to be a rock god, but somehow he keeps getting sidetracked by men with guns and no necks. Now his life has spiralled completely out of control and catapulted him into a desperate race against the clock - for his sister, for his life, for his freedom ...

Michael Robotham - Igazi ​fájdalom
A ​nyugalmazott rendőrt, Ray Hegartyt holtan találják tinédzser lánya, Sienna szobájában. A lányra, aki véresen, sokkos állapotban bújt el a közeli folyó partján, legjobb barátnőjének édesapja, Joe OLoughlin pszichológus professzor bukkan rá. Bár a rendőrség fő gyanúsítottja Sienna, OLoughlin figyelme a lányok iskolájának drámatanára, Gordon Ellis felé fordul. A köztiszteletben álló tanárért rajonganak diákjai, de a professzor lassacskán rájön, hogy a férfi álarc mögött éli mindennapjait, becsapja a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Ugyanezekben a napokban a Bristoli Királyi Bíróságon egy neonáci indulatokkal fűtött bűncselekmény tárgyalása zajlik. A három férfit, két piti bűnözőt és a Brit Nemzeti Párt képviselőjelöltjét azzal vádolják, hogy megölték egy Ukrajnából bevándorolt család öt tagját. A két ügy szálai egymáshoz vezetnek, s a saját szakállára nyomozó professzor személyes érintettsége elmélyül, miután az ő és a családja élete is veszélybe kerül. Michael Robotham főhőse ismét OLoughlin professzor (Zuhanás a semmibe), akinek Ruiz, az Éjjeli kompjáratban már megismert, és immár nyugalomba vonult felügyelője siet segítségére. Ketten olyan feszes iramot diktálnak, hogy az üldözött és az őt üldöző rendőrség alig tudnak lépést tartani velük, nemkülönben az izgalmakra és a humoros cselekményvezetésre váró olvasó, aki ezúttal sem fog csalódni.

Michael Robotham - Shatter
Joe ​O'Loughlin is in familiar territory-standing on a bridge high above a flooded gorge, trying to stop a distraught woman from jumping. "You don't understand," she whispers, and lets go. Joe is haunted by his failure to save the woman, until her teenage daughter finds him and reveals that her mother would never have committed suicide-not like that. She was terrified of heights. What could have driven her to commit such a desperate act? Whose voice? What evil? Having devoted his career to repairing damaged minds, Joe must now confront an adversary who tears them apart. With pitch-perfect dialogue, believable characters, and astonishingly unpredictable plot twists, Shatter is guaranteed to keep even the most avid thriller readers riveted long into the night

Michael Robotham - The ​Drowning Man
Vincent ​Ruiz is lucky to be alive. A bullet in the leg, another through the hand, he is discovered clinging to a buoy in the River Thames, losing blood and consciousness fast. It takes six days for him to come out of his coma, and when he does, his nightmare is only just beginning. Because Vincent has no recollection of what happened, and nobody believes him. A mile away from his body, a boat was found covered in blood - Vincent's and that of three others. Forensics say at least one of them must be dead. Vincent, a police detective, had signed his service pistol out of the station armoury, despite being on leave. Many murder suspects fake amnesia, and the investigating team are not sure this case is any different. The only clue is a picture in his pocket, a photograph of a young girl, Mickey Carlyle, who disappeared three years ago. And though Mickey is presumed dead, Vincent has the nagging doubt that she is alive and in terrible danger...

Michael Robotham - Say ​You're Sorry
During ​the worst blizzard in decades, a husband and wife are brutally killed in their home while half of London is without power. The suspect, a troubled young man who reported the killings, is in custody, unable or unwilling to explain his presence in the couple's home. Joe O'Loughlin is certain the young man is hiding something--but with murders this methodical, and a suspect who exhibits the signs of developing schizophrenia, the young man seems anything but responsible. But if the suspect isn't the killer, who is? And what do the murders have to do with the disappearance of the teenaged girl who once inhabited the very same room where the murders took place?

Michael Robotham - The ​Suspect
London ​psychiatrist Joseph O'Loughlin seems to have the perfect life. He has a beautiful wife, an adoring daughter, and a thriving practice to which he brings great skill and compassion. But he's also facing a future dimmed by Parkinson's disease. And when he's called in on a gruesome murder investigation, he discovers that the victim is someone he once knew. Unable to tell the police what he knows, O'Loughlin tells one small lie which turns out to be the biggest mistake of his life. Suddenly, he's caught in a web of his own making.

Michael Robotham - The ​Wreckage
Billions ​of dollars are missing from Iraqi banks, and journalist Luca Terracini will risk everything to discover where it is. His Iraqi-American background has made it easier for him to infiltrate the darkest corners of the war, but death of his beloved Nicola in a suicide bombing has made him reckless. He has nothing left to lose. In pursuit of the money, he meets UN representative Daniela Garner, who seems to know more about the heist than anyone else. She's a valuable asset in Baghdad where the possibility of an explosion lurks at every checkpoint. Luca's investigation proves volatile as well, and as he gets closer to the missing money, his actions begin to reverberate around the world. In London, Richard North, a top-tier international banker and the one person who might be able to explain where the money has gone, vanishes. The manhunt for him will get Luca evicted from Iraq, separated from Daniela, and possibly end both his investigation and his life. As usual, it's all about the money: who has it, who's lost it, and who's ultimately going to pay, as clandestine agents emerge from the shadows and powerful nations seek to control information and bury secrets, whatever the cost.

Michael Robotham - Lost
On ​a cold London night, homicide detective Vincent Ruiz is fished out of the Thames with a bullet in his leg and no memory of the circumstances surrounding the shooting. In his pocket is a photograph of Mickey Carlyle, a seven-year-old girl kidnapped three years before and presumed dead. It’s anybody’s guess what Ruiz was up to—especially when a blood-spattered boat discovered nearby makes it clear that Ruiz was not the sole casualty. But with Mickey’s killer convicted and behind bars, no one wants the case reopened. Ruiz’s only hope of unraveling the puzzle is to retrace his steps and re-create the night of the shooting. Under investigation by his colleagues and accused of faking amnesia, Ruiz turns to Joe O'Loughlin, hoping that the psychologist can help unlock his memory. Step by step, the pieces come together, revealing a twisted trail of grief, vengeance, and the search for redemption. A riveting thriller, Lost combines a fast-paced plot with searing insights into human psychology.

Michael Robotham - Eltűntnek ​nyilvánítva
Ruiz ​felügyelőt kollégái egy éjszaka a Temzében találják meg, a lábán egy lőtt sebbel, egy bójába kapaszkodva. Szolgálati pisztolyának nyoma vész - és úgy tűnik, a memóriájának is. Csak sejti, hogy bár megúszta a vérfürdőt, most van csak igazán életveszélyben: a lakásában ugyanis több millió font értékű gyémántot talál. Bár kollégái ellene fordulnak, a férfi nem adja fel a harcot a memóriája és egy három éve elrabolt kislány visszaszerzéséért. Egy csinos, fiatal rendőrnő és a barátja, egy zseniális pszichiáter segítségével először az emlékezetéből kiesett napok eseményeit derítik ki, majd egyre mélyebbre merülnek egy csalással, emberrablással, gyilkosságokkal tarkított, szövevényes bűnügy bugyraiba - sőt, még a London alatti döbbenetes csatornarendszer alvilágába is... Ahogy a csatorna vize mérföldekkel odébb kidobja a hullákat és a gyémántokat a Temzébe, ugyanúgy bukkannak elő sorban a rejtély megoldásához vezető apró részletek. Azon túl, hogy valóban megölték-e a maffiavezér három éve eltűnt kislányát, gyilkos-e a bebörtönzött pedofil, és ki a korrupt a rendőrségen belül - fény derül arra is, hogy van-e remény Ruiz számára, hogy rendezze családi életét, és hogy valójában mi történt a felügyelő gyerekkorában, amikor a saját kisöccse a tó jege alá merült...

Michael Robotham - Bleed ​for Me
She's ​standing at the front door. Covered in blood. Is she the victim of a crime? Or the perpetrator? When Sienna Hegarty, a troubled friend of his daughter, comes to Joe O'Loughlin's door terrorized, incoherent, and covered in blood, he vows to unearth the dark secrets her mind has buried. The police find a major piece of the puzzle at Sienna's house: her father, a retired cop, murdered. Tests confirm that it's Mr. Herharty's blood on Sienna. She says she remembers nothing. Investigators take aim at Sienna. O'Loughlin senses something different is happening, something subterranean and terrifying to Sienna. It may be something in her mind. Or it may be something real. Someone real. Someone capable of the most grim and gruesome murder, and willing to kill again if anyone gets too close.

Michael Robotham - Éjjeli ​kompjárat
A ​flörtölős-dévaj londoni érettségi találkozó tragédiába fordul: Alisha, a fiatal brit-indiai nyomozónő rég nem látott, állapotos barátnőjét a nagy nyüzsgésben elüti egy autó. Véletlen baleset? Nem sokkal később azonban kiderül, hogy Cate nem gyermeket, csak egy párnát hordott "a szíve alatt", ráadásul "jövendő gyermeke" sorsát baj esetén Alishára bízta. Ezért a nyomozónő nem tehet mást, mint hogy beleássa magát az ügybe. Amikor kiderül, hogy a szálak Amszterdamon át egészen Ázsiáig vezetnek, már nincs megállás: megerőszakolt és eladott gyermeklányok, prostitúcióra és jó nevű angol klinikák közvetítésével béranyaságra kényszerített szerencsétlen páriák sorsa múlik azon, hogy Alisha (akit Robotham előző nagy sikerű regényéből, az Eltűntnek nyilvánítva című kötetből ismerhettünk meg) szembe tud-e szállni - öreg barátja, a zseniális Ruiz felügyelő segítségével - a maffia bérgyilkosaival. A sikeren nem csak több tucat ember, de Alisha saját boldogsága is múlik...

Michael Robotham - Watching ​You
Marnie ​Logan often feels like she's being watched. Nothing she can quite put her finger on -- a whisper of breath on the back of her neck, or a shadow in the corner of her eye -- and now her life is frozen. Her husband Daniel has been missing for more than a year. Depressed and increasingly desperate, she seeks the help of clinical psychologist Joe O'Loughlin. Joe is concerned by Marnie's reluctance to talk about the past, but then she discovers a book packed with pictures, interviews with friends, former teachers, old flames and workmates Daniel was preparing for Marnie's birthday. It was supposed to be a celebration of her life. But it's not the story anyone was expecting ...

Michael Robotham - A ​néma gyanúsított
Joseph ​O'Loughlin pszichológusprofesszor akkor kerül a média figyelmébe, amikor élete kockáztatásával sikerül egy öngyilkosságot tervező rákos fiút szándékáról lebeszélnie. Az egyszerre ismertté vált pszichológus élete azonban egyik napról a másikra darabokra hullik, amikor a rendőrség az egyik volt páciensének a holttestére bukkan, s mivel a körülmények ellene szólnak, a brutális gyilkossággal O'Loughlint gyanúsítják. A nyomozást vezető Ruiz felügyelő leplezetlen ellenszenvvel viseltetik a neves pszichológus iránt, s mindent elkövet, hogy rács mögött lássa. Hősünknek nem marad más választása, mint megkeresni az igazi gyilkost: az idővel és Ruiz felügyelővel versenyt futva kénytelen magánnyomozásba kezdeni, melynek során egyre valószínűbb lesz, hogy a korábban "véletlennek" tűnő apróságokat összefűzi valami. Ráadásul múltjának újabb, tudata mélyén rejtőző részletei is megelevenednek... Vajon ki fonta köré e csapdákkal teli hálót, ki akarja tönkretenni, mindenét elvenni... és vajon miért? A rendőrség hajtóvadászata mellett folytatott magánnyomozása során olyan titkokra bukkan, melyek egy rég elfeledett, tragikus történethez vezetnek...

Michael Robotham - Zuhanás ​a semmibe
Furcsa ​öngyilkossághoz hívják a néma gyanúsítottban megismert Joseph O’Loughlin klinikai pszichológust. Az orvos gyanítja, hogy az áldozat valójában nem a saját akaratából cselekedett, ám még mielőtt bebizonyíthatná, újabb öngyilkosságról kap hírt... Joseph O’Loughlin, klinikai pszichológus nehéz időket tudhat a háta mögött: csak úgy sikerült kibújnia a gyilkossági vád alól, hogy versenyt futva a rendőrséggel, ő maga találta meg a valódi bűnöst. Most, hogy ez az ügy végre lezárult, Joe úgy dönt, a családjával együtt vidékre költözik, hogy távol a városi izgalmaktól, nyugodtan élhessék napjaikat. A terv azonban nem válik be, mert a bathi egyetemen tartott előadása után a tanszékvezető "lepasszol" Joe-nak egy kellemetlen feladatot: egy öngyilkosjelöltet kell lebeszélnie a szándékáról. A pszichológus azonban hiába próbálja jobb belátásra bírni a mobiltelefonját füléhez szorító, anyaszült meztelen nőt, az végül a mélybe veti magát a hídról. Két nappal később Joe-hoz váratlanul beállít az elhunyt nő tizenhat éves lánya, aki szerint az anyja nem lehetett öngyilkos, ráadásul önszántából sose mászott volna ki egy hídra, hiszen tériszonya volt. Már ha egyáltalán saját akaratából cselekedett… A pszichológus, vonakodva bár, de mégis beleveti magát a nyomozásba, és némi kutakodás után már neki is gyanúsnak tűnik az eset. És ekkor egy újabb öngyilkosság történik… Michael Robotham (A néma gyanúsított, Éjjeli kompjárat) legújabb kötetében a főhős segítségére siet az Éjjeli kompjáratban már megismert Ruiz felügyelő, akivel együtt próbálnak a rendkívüli intelligenciájú gyilkos nyomára bukkanni.

Kollekciók