Ajax-loader

Florence Jenner-Metz könyvei a rukkolán


Florence Jenner-Metz - Az ​Aranyhalacska
A ​Puskin által feldolgozott orosz népmese a Halász meg a felesége című közismert Grimm-mese egy változata. 5 éves kortól ajánljuk.

Florence Jenner-Metz - Én ​vagyok a farkas
Florence ​Jenner-Metz újraértelmezte a gyermekriogató, aljas farkas képét. Átiratában a legtöbb gyermek magára ismerhet a vérmes ragadozóban, aki falánkságában, mértéket nem ismerve habzsolja az édességet. Lehetne éppen didaktikus is, ha csak azt nézzük, hogy farkasunk ennek ellenére roppantul ügyel a fogazatára és kellőképpen karban is tartja azt. Mégsem az, mert a zseniális humor - ami érzésem szerint jórészt Lackfi János fordításának érdeme - elveszi a történet didaktikus élét. Az "Én vagyok a farkas" című könyv megjelenésével egy időben, Lackfi János az Anyanyelvi Pályázat első díját is elnyerte. Ezen pedig egy cseppet sem csodálkozunk, ha olyasmikkel örvendeztet meg a fordító, mint hogy: a farkas farka "surrog-burrog", vagy hogy mást ne mondjak: a fogát "esztelen reszteli". Lackfi János nyelvjátékának hála, az amúgy nem túl erősre sikeredett történet is működőképessé vált. Az illusztrációt kollázs technikával készítette a szerző. Papír, textil, gomb, néhány használati tárgy, bonbon, falevél, préselt virág elegye, barkácsolt ízű kompozícióban, hogy a szöveg ritmusára a hallgatóságnak legyen mit mustrálnia.

Florence Jenner-Metz - Neked ​írok, Apu!
"Kedves ​Apu! Margó vagyok, a te kis angyalod. Kedvem támadt írni neked, úgyhogy ma délelőtt, a reggeli után odaültem a kék íróasztalomhoz. Sose írtam még levelet. Kérlek, ne nevess ki nagyon, amikor olvasod!" Ezekkel a szavakkal kezdődik Margó első levele édesapjához, aki sajnos már nem lehetett jelen azon a vakáción, amelyet Margó anyukájával és a nagyszüleivel töltött a tengerparton. Az első levelet követően sok-sok levél születik, amelyben Margó minden eseményről beszámol édesapjának.

Florence Jenner-Metz - Jao, ​a kaméleon
Jao, ​a kaméleon nem zöld. Nem is piros, nem is sárga. Még csak nem is kék, és nem is barna. Ő amolyan mindenféle színű. A trópusi őserdőben útnak indul, hogy megtalálja a saját színét. A mese különlegessége, hogy áttetsző fóliákat is tartalmaz.

Florence Jenner-Metz - Az ​ebédidő
Foltos ​varangy úr mozdulatlanul vár a tó közepén. Picike a béka, ám a bendője annál hatalmasabb. És most éhes. Farkaséhes! Vajon fog ma ebédelni? 3 éves kortól

Kollekciók