Ajax-loader

Horváth András könyvei a rukkolán


Molnárka Győző - Gergó Lajos - Wettl Ferenc - Horváth András - Kallós Gábor - A ​Maple V és alkalmazásai
A ​Maple V a világ talán legelterjedtebb matematikai sofware-je. Megjelenésével felbecsülhetetlen távlatok nyíltak a matematikával foglalkozók (kutatók és tanulók) előtt, ami alapvetően meg fogja változtatni a matematika középiskolai és egyetemi oktatását. Különösen népszerűek a Maple rendszer grafikus lehetőségei. A könyv a téma legkiválóbb hazai szakemberei írták azzal a szándékkal, hogy tankönyvként beépülhessen elsősorban a matematika-, matematikus- programozó-szakos és mérnökhallgatók oktatásába, de a kötetet haszonnal forgathatja minden matematikát tanuló diák és minden matematikát használható szakember is.

Almár Iván - Both Előd - Horváth András - Űrtan
Az ​űrtan a világűr kutatásának és hasznosításának tudománya és technikája, átfogja az űrkutatás, az űrhajózás és földi gyakorlati alkalmazásának minden területét az elméleti alapoktól, űrtechnikán és űrtudományokon át az űrtevékenység jövőjéig. Az SH atlaszok első Magyarországon született tagja nemzetközi körökben is elismert hazai szerzők, szerkesztők munkája.

Horváth András - Lufi ​Mókus
Gyerekversek ​kicsiknek és nagyoknak, vicces rajzokkal. Rövid versek állatokról, amelyek mosolyt csalnak majd a gyerekek és felnőttek arcára egyaránt. Esti mesék, amiket gyerekünk hamarosan nekünk fog kívülről mondani!

Almár Iván - Horváth András - Újra ​a Marson
Két ​évtizednyi szünet után megkezdődött a Mars kutatásának második nagy korszaka. Vajon tudjuk-e, hogy mi a célja, értelme és mi lesz a folytatása a XXI. Században? Milyen világ várja az odaérkezőket? Megelevenedik a Mars felszíne és a legújabb Mars- szondák szemén keresztül színes képekben láthatjuk ezt a titokzatos világot. Az Újra a Marson olyan, mint egy jó útikönyv: akkor is érdemes elolvasni, ha magunk éppen nem tervezünk családi kirándulást arrafelé.

Horváth András - A ​mezőföldi löszvegetáció términtázati szerveződése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Berta Miklós - Horváth András - Fejezetek ​a fizikából
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth András - Szabó Attila - Űrkorszak
Az ​emberiség eddigi történetének egyik legnagyobb és legfontosabb vállalkozásába fogott bele 1957. október 4-én, az első műhold pályára állításával. Ezzel vette kezdetét az űrkorszak. A kötetből megismerkedhetünk az első rakéták megépítésétől számított űrtörténelemmel; illetve nyomon követhetjük a kezdetben csak a nagyhatalmak között zajló, de mára világméretűvé váló űrverseny lépéseit. Figyelemmel kísérhetjük a technikai fejlődés fázisait, a hold- és bolygókutatás eredményeit, a Marson feltételezett élet keresését, a Nemzetközi Űrállomás építésének részleteit. A szerzők bemutatják azt is, hogy Magyarország milyen eszközökkel, és kutatásokkal járult hozzá a világűr feltérképezéséhez. Hazánkban talán először kerülnek nyilvánosságra a legtitkosabb szovjet-orosz katonai programok űrhajóinak és űrállomásainak eddig nem ismert részletei, továbbá a szerzők amerikai és orosz űrközpontokban készített eredeti felvételei. Az Olvasók megismerkedhetnek a Földön túlra küldött képes és hangos üzenetek részleteivel, valamint az űrtevékenység mindennapokban tapasztalható gyakorlati hasznával is.

Both Előd - Horváth András - Űrkutatás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók