Ajax-loader

Baricz Katalin könyvei a rukkolán


Győri Lajos - Baricz Katalin - Első felvételeim
Magyarországon több ezerre rúg a kezdő fotósok száma, illetve azoké, akik semmit nem értenek a fényképezéshez. Ez a könyv közérthető nyelvezete miatt korhatár nélkül minden kezdő fotósnak hasznos ismereteket nyújt.

Baricz Katalin - Szeretteim
A ​Szubjektív napló és a Természetem után S Z E R E T T E I M folytatom életem gondolok azokra akik rámtaláltak akikre rátaláltam akik éltek valaha akik élnek valahol akik nyomot hagytak bennem és képeimen voltak, vagytok, lesztek vérszerintiek és kapottak már te is közéjük tartozol... Azt mondják, addig él az ember amíg emlékeznek rá. Azt is mondják, engedjük el a múltat. Embere válogatja. Amíg nem érzem tehernek, minek? Biztosat bizonytalanra? A szülői ház, a kert köldökzsinór múltamhoz, mely ma is olyan, mint gyermekkoromban. A hely, ahol születtünk. A hely, melyet elhagytunk. A hely, mely olyan maradt, ahogyan ránkhagyták szüleink. A három nővér kertje, BARICZ KERT

Baricz Katalin - Médium
HATÁS ​ALATT (személyes vallomás) Rabul ejtett a természet élete Látni vágytam a láthatatlant Vágytam visszahívni elszállt lelkeket Hinni akartam a csodát Egy lépést sem menni Tenni amit érzek Csak lenni Csendben Közeg vagyok Látható és láthatatlan Föld és ég között Mint élők mindannyian Megszoktam hogy egyedül járok Megszoktam hogy egyedül élek Látni vágyom a világot És rögzíteni Megállítani Az időt Képben írom történetem Miként élem úgy mutatom Fantáziám végtelen Itt és most A szülői ház oltalmában Telik a hold Mások vagyunk - mások által hatás alatt akarva - akaratlan ülök a kiságyam szélén ugyanazon ugyanúgy ugyanott mint annak idején anyám rám ragyog a felkelő napsugár a pillanat vár melyben leárnyékolod a fényt gyere hogy érezd együtt velem tegyél utat, hogy hazatalálj Fonyód, 2001-2008

Csillag Julianna - Baricz Katalin - Első ​nagyításaim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Baricz Katalin - Apám ​kertje
"Apám ​kertje a kerek világ.Figyelem észrevétlen életét, néha rögzítem, mert szeretném megállítani az időt.Ő tudja, hogy nem lehet, a mindent elmúló változás maga az élet... és megélni másokkal és hinni az örökkévalóságban."

Baricz Katalin - Tükör
Az ​élet víz. Csupa víz. Csurom víz. Borrá változik, ha szeretem és tükörré dermed nekünk, mert fontos tapasztalat a magány.

Baricz Katalin - For ​You
Magyar-angol ​nyelvű fotóalbum. "...Tizenkét éves lehettem, amikor jó bizonyítványomért egy Box gépet kaptam a szüleimtől ajándékba.Azóta fotografálok, szinte mindig magamnak.1981-ben tagja lettem a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, azóta önálló művészként dolgozom.Nagy hatással vannak rám André Kertész alkotásai."

Baricz Katalin - Győri Lajos - Első ​felvételeim
Magyarországon ​több ezerre rúg a kezdő fotósok száma, ill. azoké, akik semmit sem értenek a fényképezéshez (ez a fotólaboratóriumokban kidolgozott képek alapján kimutatható), de mégis fényképeznek. E kezdők segítségére siet a könyv, akik nem megérteni akarják a fényképezés folyamatát, hanem a fényképezőgépet szeretnék rendeltetésszerűen használni. Azoknak, akik szakmai irányítás nélkül, egyedül próbálják megismerni a fényképezésben rejlő lehetőségeket. A szerzők lépésről lépésre vezetik az olvasót a fényképezőgép alkatrészeitől és használatától kezdve egészen a helyes térkompozícióig. A könyv egyik előnye, hogy főleg az olcsó fényképezőgépek helyes használatára tanít meg. Közérthető nyelvezete miatt korhatár nélkül minden kezdő fotósnak hasznos ismereteket nyújt.

Baricz Katalin - Természetem
Baricz ​Kati vagyok, fotográfus és szabad. 1967 óta városlakó. '48- ban születtem vidéken, a Balaton déli partján. '91- ben édesanyám, 2001- ben édesapám hagyott itt örökre. Ránk maradt a szülői ház és a kert üresen. Öt éven át ingáztam város és vidék között, hogy kipróbálhassam, mennyit bírok, és megtapasztaljam azt, milyen is a természetem.

Kollekciók