Ajax-loader

Claude Clément könyvei a rukkolán


Claude Clément - Utazó ​vidámpark
Apu ​szerint az utazó vidámparkban minden csupa bóvli, nincs semmi nevelő hatása, ráadásul egy vagyonba kerül. De azért eljött velünk a piactérre, ahol felállították a különféle hintákat, sátrakat, bódékat. Miután kisebb balesetet szenvedett dodzsemezés közben, végigunatkozta a szellemvasutat, és megpróbált rongylabdával eltalálni egy tojást, végre lehetősége nyílt visszavágni egy régi sérelem miatt gyerekkori barátjának... Így azután mi előbb hazaértünk mint ő.

Claude Clément - Julcsi ​pénzt keres
Előbb-utóbb ​minden gyerek úgy érzi, hogy kevés a zsebpénze, sehogy sem tud kijönni belőle. Ez történik Julcsival is. Így hát szeretne gyorsan és egyszerűen egy kis pénzt keresni. Jó ötletnek tűnik, hogy amíg a barátnői nyaralnak, ő vigyázzon kedvenc állataikra. Csakhogy Petra halai sorra eltűnnek az akváriumból, Nóra hörcsögei viszont egyre csak szaporodnak, és ráadásul még Luca madárpókja is rettegést hoz a házba... Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Bálint ​és az elmebajnokság
Bálint ​valóságos zseni. Mindenhez ért, ráadásul a társasjátékokban is verhetetlen. Csak apu nem ismeri el a képességeit, mert ő nehezen emészti meg, hogy egy tízéves gyerek okosabb legyen nála. Mégis amikor Bálint szerepel a tévében az Elmebajnokság című vetélkedőben, apu ugyanúgy izgul érte, mint a család többi tagja és a rokonok, ismerősök... Vajon sikerül-e Bálintnak ország-világ előtt bizonyítania tudását? Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Nagyi ​gyógyít
Nagyi ​nem olyan, mint a többi nagymama... Érdeklődő, teli van energiával, és mindig mindenkinek segíteni akar. Egy szép napon például elhatározza, hogy gyógyatani fog. Amikor a hagyományos gyógymóddal kudarcot vall első páciensénél, áttér a természetes gyógymódok alkalmazására. Csak az a kérdés, mennyire természetes az olyan gyógymód, amelynek a következménye egy csúnyán beütött fej, egy elárasztott lakás és egy teljesen megzavarodott cica... Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Házibuli
Az ​első házibuli nagy esemény, és Vince mindent meg is tesz azért, hogy felejthetetlen legyen. Szülei távollétét kihasználva meghívja a barátait, de fel kell vennie a harcot az öccse és a húga zsarolásával, akik szintén részt akarnak venni a bulin. Ráadásul még a baba is az ő gondjaira van bízva...

Claude Clément - Zsibvásár
A ​zsibvásár nagyszerű alkalom arra, hogy az ember megszabaduljon mindenféle fölösleges kacattól. Az persze szóba sem jöhet, hogy Julcsi megváljon ütött-kopott mackójától, és Benjáminnak is szüksége van a régi porszívóra nagyszerű elképzelései megvalósításához. De akkor mit lehet eladni?... Esetleg apu fűnyíróját vagy anyu kiskanálgyűjteményét? Úgy tűnik, a gyerekek nagyszerű üzleteket kötnek - egészen addig, amíg anyu és apu haza nem érkezik...

Claude Clément - Micsoda ​esküvő!
Amikor ​anyu megkapta a meghívót unokahúga, Eszter esküvőjére, azt hittem, menten elájul. Sosem gondolta volna, hogy az, aki világéletében gyűlölte a fiúkat, férjhez megy valaha. És ami még talán ennél is hihetetlenebb: a vőlegénye nem más, mint undok, nagy labdaelkobzó szomszédunk unokaöccse. Ezek után nem csoda, ha nem lelkesedtünk, hogy ott kell lennünk az esküvőn. Szerencsére semmi sem úgy történt, mint képzeltük... Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Anyu ​alkot
Anyu ​festőművész, és a családban senki nem kérdőjelezi meg a tehetségét. Apu még műtermet is épített neki, hogy nyugodtan dolgozhasson. Igaz, anyunak arra nincs ideje, hogy főzzön, vagy hogy elmagyarázza a matekleckét Julcsinak, de ennyi áldozat persze kell ahhoz, hogy anyu igazán sikeres legyen. Erre teremt jó alkalmat a pályázat...Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Segítség, ​a gyerek szerel!
Ha ​az ember gyerekét semmi sem érdekli, azon nyugtalankodik, hogy mi lesz majd belőle. De mi van akkor, ha a gyereket minden érdekli, mindent szétszerel, fúr, farag? Merő jó szándékból elrontja az autót, áramszünetet csinál, elárasztja vízzel a lakást... A gond így sem kisebb. Folyton résen kell lenni: vajon mit talál ki legközelebb? Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Vince ​csodamotorja
Benjámin ​matematikai kimutatásai és anyu meggyőző érvei ellenére apu esküdt ellensége minden kétkerekű, motoros meghajtású járműnek. Így hát amikor Vince nem tud ellenállni egy csábító ajánlatnak, és vesz egy használt motort, a helyzet kritikussá válik. Főleg azután, hogy a próbaút nem igazán úgy sikerül, mint ahogyan Vince elképzelte. Kénytelen tehát drágán megfizetni azért, hogy megszegte az atyai tilalmat.

Claude Clément - Egy ​viharos nap
Van ​úgy, hogy anyunak nehéz napja van. Ilyenkor persze ideges, jobb békén hagyni. De apunak ez nem mindig sikerül, úgyhogy sokszor nehéz elkerülni a családi vihart. Anyu bezárkózik a műterembe vagy a fürdőszobába, apu a feje tetejére állítja a konyhát, majdnem leégeti a házat vasalás közben, de szerencsére végül minden megoldódik, helyreáll a béke.Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Zsófinak ​semmi sem sikerül
Zsófi ​nagyon helyes, nyolcéves kislány, de sajnos sokszor nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan eltervezte. Nagyszerű ötletei vannak, de a kivitelezésükbe valahogy mindig hiba csúszik. Amikor az anyukája egy este megjegyzi, mennyivel vidámabb lenne a nappali hangulata, ha lenne benne valami piros, Zsófi másnap lázas munkába kezd. A pirosra festett komód láttán az anyukája majdnem elájul - és ez még nem minden! Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Dudu, ​az okos kutya
Minden ​azzal kezdődött, hogy anyuhoz látogatóba jött az új szomszéd néni a lányával meg a kislánya kiskutyájával. Az még csak hagyján, hogy a kutya tud pacsit adni, de hogy szaltózni is tud, sőt, már a kis gazdája életét is megmentette, miközben Dudu egyebet sem tud, csak eszik meg alszik egész nap, nos, ez már valóban több a soknál! A megoldás: Dudut idomítani kell... Csakhogy mit szól ehhez Dudu? Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Apu ​nem akar állatokat
A ​gyerekek imádják az állatokat, de apu hallani sem akar arról, hogy háziállatot tartsanak. A helyzet válságos. Türelemmel és csellel azonban a legrettenthetetlenebb aput is sikerül jobb belátásra bírni, no persze nem minden kalamajka nélkül... Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Mozgalmas ​vasárnap
Ez ​a vasárnap kicsit más, mint a többi. Nemcsak azért, mert a család vidékre utazik a rokonokhoz, hogy együtt ünnepeljék meg a dédi 99. születésnapját, a legkisebb unokatestvér, Rudi baba világrajöttét és Emil bácsi győzelmét az országos kolbásztöltő bajnokságon. Hanem azért is, mert apu szerint ez az út épp jó alkalom arra, hogy kipróbálják a vadonatúj lakóbuszt...Az ifjú olvasóközönségnek szánt sorozat minden kötete igaz történetet dolgoz fel, kedvesen, olvasmányosan.

Claude Clément - Loic Jouannigot - A ​hódocskák
Messze-messze, ​a magas hegyek között éldegélnek a hódok, akik arról híresek, hogy nagyon szeretnek fabrikálni. Igen ám, de mit tehet az a kis hódocska, aki semmihez sem ért? Filu akkor tanulja meg a gátépítés mesterségét, amikor a rettenetes Vartyancs serege megtámadja őket...

Kollekciók