Ajax-loader

Brian W. Aldiss könyvei a rukkolán


Brian W. Aldiss - Az élők és a haldoklók orgiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Brian W. Aldiss - A ​Science Fiction Anthology
This ​new edition of Brian Aldiss' classic anthology brings together a diverse selection of science fiction spanning over sixty years, from Isaac Asimov's "Nightfall", first published in 1941, to the 2006 story "Friends in Need" by Eliza Blair. Including authors such as Clifford Simak, Harry Harrison, Bruce Sterling, A. E. Van Vogt and Brian Aldiss himself, these stories portray struggles against machines, epic journeys, genetic experiments, time travellers and alien races. From stories set on Earth, to uncanny far distant worlds and ancient burnt-out suns, the one constant is humanity itself, compelled by an often fatal curiosity to explore the boundless frontiers of time, space and probability.

Brian W. Aldiss - Greybeard
From ​the author of DRACULA UNBOUND and A ROMANCE OF THE EQUATOR, a science fiction novel in which humanity on Earth has become sterile because of radiation from atomic testing in space, and the ageing population ekes out an existence in the face of nature which now reclaims the towns and villages with wild vegetation.

Brian W. Aldiss - Helliconia
Imagine ​a world in a system of twin suns, where Winter is 600 ice-locked years and every Spring is the first remembered. Imagine a People finding ruined cities beneath the melting snows. Never dreaming they had built them. And would again... Imagine Helliconia. And begin the most magnificent epic since "Dune".

Brian W. Aldiss - Szürkeszakáll
"A ​múlt században történt szörnyű baleset, bűntett, katasztrófa óta egyetlen gyerek se született a Földön. Nem volt egyetlen gyerek se, egyetlen kisfiú. Egyetlen kamasz se volt, egyetlen fiatalember se, egyetlen büszkén divatozó fiatalasszony se, már a középkorúak is eltűntek. Az ember hét korszakából már csak az utolsó maradt meg... A baleset senkit sem került el. Az öregek örökölték a Földet... A halál türelmetlenül várakozott... hogy minél előbb számba vegye néhány megkésett zarándokát." Brian W. Aldiss regényében a tudományos fantasztikum túlnő a műfaj keretein: a költői képzelet ijesztő elhitetőerővel eleveníti meg a gyerek nélküli világot, a légköri atomrobbantások eredményeként létrejött torz életformát. Golding vízióihoz hasonló figyelmeztető pamflet ez, mely a mai emberiséget fenyegető nyomorúságot és a "bomba utáni" életet jeleníti meg.

Brian W. Aldiss - Helliconia ​Spring
A ​planet orbiting binary suns, Helliconia has a Great Year spanning three millennia of Earth time: cultures are born in spring, flourish in summer, then die with the onset of the generations-long winter. Helliconia is emerging from its centuries-long winter. The tribes of the equatorial continent emerge from their hiding places and are again able to dispute possession of the planet with the ferocious phagors. In Oldorando, love, trade and coinage are being redisovered, This is the first volume of the Helliconia Trilogy - a monumental saga that goes beyond anything yet created by this master among today's imaginative writers.

Brian W. Aldiss - Amíg ​világ a világ
A ​tudományos-fantasztikus regények iránt világszerte, így hazánkban is egyre nő az érdeklődés. A jelenkor szédítő technikai fejlődése óhatatlanul találgatásra, következetetésekre csábít: mi jön még? Milyen - ma alig elképzelhető - műszaki csodák születnek az eljövendő századok, ezredek során? És hogyan alakul hatásukra alkotójuk, az ember? A szerző, Brian W. Aldiss neve már a magyar "sci-fi" rajongók körében sem ismeretlen. Ebben a könyvében ismét mesterien egyesíti az izgalmas, rejtélyes történetet a gondolatébresztő mély mondanivalóval, mindezt színes, szellemes stílusban. A történet természetesen a jövőben játszódik - de hol? Kik ezek a furcsa, félig a primitív vadság állapotában élő, ugyanakkor kábítópisztolyokkal óriások ellen harcoló, az ősvadonban vadászó, de Fedélzetek között vándorló emberek? Minderre csak a lebilincselően érdekes olvasmány végén döbben rá az olvasó. Azután már magának kell eldöntenie, helytálló-e a könyv mottója: "Még mindig jobb reménytelenül utazni, mint megérkezni..."

Brian W. Aldiss - Az ​elszabadult Frankenstein
A ​21. század Amerikájában Joe Bodenland különös jelenségekre lesz figyelmes. Közvetlen környezetében gyakran eltolódik az idő, és a múlt képei szinte kéznyújtásnyira fölelevenednek. Bodenland kíváncsiságtól hajtva felfedező utakat tesz az állandóan változó vidéken, mígnem barangolás közben ő maga is visszacsöppen az időben. Rádöbben, hogy a Genfi-tó partjára téved, Byron és Shelley korába, méghozzá az irodalomtörténetileg is híres, nevezetes villába. Szemlélője lesz a két költő miszticizmussal, különcségeikkel tarkított világának, s romantikus szerelembe esik Mary Shelleyvel, a Frankenstein-történet szerzőjével. Az időutazásban az a legfurcsább, hogy a három évszázaddal korábbi világban valóság és képzelet keveredik egymással.

Brian W. Aldiss - Földburok
A ​Földön, az elvadult környezetben már csak egy maroknyi embercsoport él. Ők vívják meg mindennapos harcukat a vad növények gyilkos hatalmával szemben... A csoport feloszlik. A felnőttek a Holdra jutnak, a fiatalok a Földön maradnak. Gren és lánypajtása elszakad tőlük. Számtalan fantasztikus kalandon át különösnél különösebb teremtményekkel ismerkednek meg. Összebarátkoznak egy csapat félig ember, félig növényi lénnyel, akikkel együtt még a jéghegyek birodalmába is eljutnak. De vándorlásuk meneküléssé válik. A mű megdöbbentően fantasztikus ötletgazdagsággal érzékeltet egy különleges világot.

Brian W. Aldiss - David Wingrove - Trillió ​éves dáridó I-II.
Frankensteintől ​Frank Herbertig, a Szép új világtól és az 1984-től a csillogó, színes borítójú folyóiratok tucatjaiig, a Csillagok háborújától a kiberpunkig, és még sorolhatnánk... A tudományos-fantasztikus irodalom évtizedek óta idegen bolygókra tett utazásokkal, dimenziókon túli, vagy elveszett világokkal, utópiákkal, géplényekkel és értelmes földönkívüliekkel izgatja olvasóinak képzeletét. A sci-fi mára minden más irodalmi műfajnál változatosabbá és gazdagabbá vált, s olyan kiváló szerzőket adott az emberiségnek, mint Isaac Asimov, Ray Bradbury, Philip K. Dick és Robert A. Heinlein, miközben a műfaj képi világából merített látványvalóság a huszadik század vizuális tapétájává változott, s megjelent a videójátékokban, környezetünk hi-tech formatervezésű tárgyaiban egyaránt, létrehozva valamiféle mindent elborító nosztalgiát az elveszett jövő iránt. A Trillió éves dáridóban Brian Aldiss, Nagy Britannia legismertebb sci-fi írója, e rendkívüli jelenség legelső, mindmáig legátfogóbb és legalaposabb történetét írja meg. E szórakoztató, okos és bámulatra méltó felkészültségről tanúskodó könyv elvisz bennünket oda, ahol az irodalom és a tudomány kibogozhatatlanul és örökre eggyé ölelődnek. _"A sci-fi gyógyíthatatlan híveinek ezrei fogják ezt a könyvet megvásárolni, már csak azért is, hogy vitába szálljanak azzal, ahogyan Aldiss kedvenc szerzőjükről véleményt alkot"_ THE INDEPENDENT _"A Trillió éves dáridónál nincs jobb. És ráadásul lenyűgöző"_ THE SCOTSMAN

Brian W. Aldiss - Szuperállam
Megvalósult ​az európai álom! A 21. század közepére a határok megszűnésével létrejött szuperállam átrajzolta a világ hatalmi térképét, de a problémák ezzel még korántsem szűntek meg. A társadalmi rétegek és etnikumok közötti szakadékok tovább mélyültek, egy magát Tébolyfrakciónak nevező ellenállócsoport pedig arra biztatja az embereket, hogy nézzenek szembe a komor valósággal. A háborús fenyegetés és a globális felmelegedés veszélyei mellett a mindennapokat mégis leginkább a kellemetlenkedő androidok keserítik meg. Vajon életképes-e az unió utópiája, vagy az ember csak tönkretesz mindent, amihez hozzáér? Az SF európai nagymestere, a Stanley Kubrick és Steven Spielberg A.I. - Mesterséges értelem című filmjének alapjául szolgáló elbeszélések szerzője rendkívül szórakoztató, mozaikszerűen felépített, maró szatírájával görbe tükröt állít mai társadalmunk elé, mindannyiunkat szembesítve rosszabbik énünkkel.

Brian W. Aldiss - Helliconia: ​Tavasz
Helliconián ​az élet nagy drámáját a bolygó kozmikus korlátjai formálják. Három társával együtt kering a Batalix nevű csillag körül, mely maga is óriás ellipszispályán kerülgeti a Freyrt. Ez utóbbi tizenötször akkora, mint a mi Napunk, és hatvanezerszer olyan fényes... Az éghajlat drasztikusan változik, az évszakok teljes évszázadokig tartanak, s a Freyr háromezer esztendős köre alatt civilizációk tünnek fel, majd hanyatlanak le újra. E Nagy Év tele egymaga eltart vagy ötszáz esztendeig..."

Brian W. Aldiss - Roger Penrose - White ​Mars
How ​can we achieve a better world? A Happier future? A new understanding of human life? This startling and authoritative book shows how such a society could be built. In so doing it produces a beautiful and grim new myth. Towards the end of the twenty-first century, a society of men and women a few thousand strong is marooned on our neighbouring planet, Mars. This is a Mars granted its own constitution, a Mars unspoilt, unimproved, a Mars one character calls the ‘Ayers Rock in the sky’. As the Antarctic has been designated a continent for science, so Mars is preserved as a planet for science – a Whit Mars! And while the utopian debate is in progress, the question of alien life enters in a dramatic way. Oh yes, size matters! The novel throngs with characters. People are important. They must cooperate or they perish. The mover and shaker is Tom Jefferies; on the austere world to which he and his company are exiled, he slowly creates his goal, the humanising of science, the improvement of human existence, the freeing of the mind from its dangerous past. WHITE MARS marks an unique collaboration between the novelist and science fiction writer, Brian Aldiss, and the distinguished mathematician and scientist, Sir Roger Penrose. The Charter for an Independent Mars has been drawn up by Dr Laurence Lustgarten, the celebrated authority on international law. It is given as an appendix to this challenging book.

Brian W. Aldiss - A ​Rude Awakening
In ​this powerful addition to the legend of a sex-prone sergeant, Horatio Stubbs finds himself in trouble with women - and not for the first time. However, quite uncommonly, Stubbs seems to be enjoying a period of success, with a bevy of eager women who all want a piece of him. The whoring, boozing and army horseplay of this novel take place in serious surroundings. The year is 1946, and British, Dutch, Indian, Japanese, Chinese and Indonesian forces confront each other for possession of the island of Sumatra.

Brian W. Aldiss - Non-Stop
Curiosity ​was discouraged in the Greene tribe. Its members lived out their lives in cramped Quarters, hacking away at the encroaching ponics. As to where they were - that was forgotten. Roy Complain decides to find out. With the renegade priest Marapper, he moves into unmapped territory, where they make a series of discoveries which turn their universe upside-down... Non-Stop is the classic SF novel of discovery and exploration; a brilliant evocation of a familiar setting seen through the eyes of a primitive.

Brian W. Aldiss - Helliconia ​Winter
A ​planet orbiting binary suns, Helliconia has a Great Year spanning three millennia of Earth time: cultures are born in spring, flourish in summer, then die with the onset of the generations-long winter. The centuries-long winter of the Great Year on Helliconia is upon us, and the Oligarch is taking harsh measures to ensure the survival of the people of the bleak Northern continent of Sibornal. Behind the battle with which the novel opens lies an act of unparalleled treachery. But the plague is coming on the wings of winter and the Oligarch's will is set against it-and against the phagors, humanity's ancient enemies, who carry the plague with them. This is the concluding volume of the Helliconia Trilogy-a monumental saga that goes beyond anything yet created by this master among today's imaginative writers.

Brian W. Aldiss - A ​Rendszer ellenségei
Turistacsoport ​indul jutalomutazásra a messzi Lysenka bolygóra. Ők a Rendszer támogatói, kiszolgálói, az elitcsapat, akik megérdemlik, hogy szabadságukat kivételes helyen, különleges körülmények között töltsék, de váratlan fordulat történik: első kirándulásukon foglyul ejtik őket a vad bennszülöttek. Nem mások ők, mint az egykor hajótöröttekként a Lysenkán ragadt emberek elállatiasodott utódai.

Kollekciók