Ajax-loader

Dan Simmons könyvei a rukkolán


Dan Simmons - Hyperion I-II.
Túl az Emberi Hegemónia törvényein és a huszonnyolcadik századi tudomány határán, egy Hyperion nevű világon vár egy Shrike nevű teremtmény. Némelyek istenként imádják. Mások rettegnek tőle. És megint mások arra esküdtek, hogy elpusztítják. Az időkripták Völgyében, ahol hatalmas, komor építmények mozognak visszafelé az időn át sötét üzenetet hordozva, a Shrike ott vár valamennyiükre. Az Armageddon előestéjén, miközben az egész galaxist háború tépázza, hét zarándok indul végső útjára az Időkriptákhoz. Választ keresnek életük megoldatlan rejtélyeire. És akár meghalni is készek azért, hogy megismerjék az univerzum titkait. Egy szédítően jól megírt regény-ciklus első kötetét tartja kezében az olvasó, mely 1990-ben Hugo-díjat nyert, s amelyben a science fiction legjobb hagyományai szerint keveredik egymással, a tudomány, az izgalom és a csodás képzelet.

Dan Simmons - Hyperion bukása I-II.
A fájdalom völgye: Túl az Emberi Hegemónia törvényein és a huszonnyolcadik századi tudomány határain, egy Hyperion nevű világon vár egy Shrike nevű teremtmény. Némelyek istenként imádják. Mások rettegnek tőle. És megint mások arra esküdtek, hogy elpusztítják. Az Időkripták Völgyében, ahol hatalmas, komor felépítmények mozognak visszafelé az időn át sötét üzenetet hordozva, a Shrike ott vár valamennyiükre... Az Armageddon előestéjén, miközben az egész galaxis háború tépázza, hét zarándok indult végső útjára az Időkriptákhoz. Választ keresnek életük megoldatlan rejtélyére. És akár meghalni is készek azért, hogy megismerjék az univerzum titkait. A bukás: Az Időkripták völgye mögött feldereng a fájdalom komor, tüskés acélfája, szenvedést hozva a völgyben sorsukkal megküzdő zarándokokra, a Hyperion bolygóra, a bolygó körül harcoló űrhajóflottákra, s az egész emberiséglakta univerzumra. Milliók és milliárdok, egész világok és csillagrendszerek sorsa függ néhány kiválasztott értelem - természetes és mesterséges értelem - tetteitől, döntéseitől. Elérkezett a Végső Bűnhődés pillanata, s a régi isteneknek fejet kell hajtaniuk az új idők titánjai előtt.

Dan Simmons - The ​Hollow Man
Jeremy ​Bremen has a secret. All his life he's been cursed with the ability to read minds. He knows the secret thoughts, fears, and desires of others as if they were his own. For years, his wife, Gail, has served as a shield between Jeremy and the burden of this terrible knowledge. But Gail is dying, her mind ebbing slowly away, leaving him vulnerable to the chaotic flood of thought that threatens to sweep away his sanity. Now Jeremy is on the run--from his mind, from his past, from himself--hoping to find peace in isolation. Instead he witnesses an act of brutality that propels him on a treacherous trek across a dark and dangerous America. From a fantasy theme park to the lair of a killer to a sterile hospital room in St. Louis, he follows a voice that is calling him to witness the stunning mystery at the heart of mortality.

Dan Simmons - Flashback
The ​United States is near total collapse. But 87% of the population doesn't care: they're addicted to flashback, a drug that allows its users to re-experience the best moments of their lives. After ex-detective Nick Bottom's wife died in a car accident, he went under the flash to be with her; he's lost his job, his teenage son, and his livelihood as a result. Nick may be a lost soul but he's still a good cop, so he is hired to investigate the murder of a top governmental advisor's son. This flashback-addict becomes the one man who may be able to change the course of an entire nation turning away from the future to live in the past. A provocative novel set in a future that seems scarily possible, FLASHBACK proves why Dan Simmons is one of our most exciting and versatile writers.

Dan Simmons - Ílion
Javában ​dúl a trójai háború a Marson, az Olympus hegy lábánál. A csúcsról Zeusz és halhatatlan családja figyeli és alakítja az eseményeket. Thomas Hockenberry, a 21. századi professzor, előbb krónikásként, majd egy fontos küldetés végrehajtójaként bosszúszomjas istenek és istennők ármányos magánháborújában találja magát. A Földön az utolsó túlélő emberek kis csoportja az elveszett múlt és egy pusztító igazság után kutat, míg négy érző robotszerű lény elhagyja a Jupiter vidékét, hogy megtalálja és felszámolja egy katasztrofális sugárzás forrását valahol egy hegy csúcsán, kilométerekkel a terraformált vörös bolygó felszíne felett. Hat évvel a Hyperion Cantos lezárása után Dan Simmons visszatért a sci-fihez, és az Ílion-duológiával ismét bemutatta, hogy képzelete és stílusa felülmúlhatatlan. Az _Ílion_ban minden megtalálható, ami a Hyperion-sorozatban, sőt még annál is több. A regényt 2003-as megjelenése után Locus-díjjal tüntették ki.

Dan Simmons - Hardcase
Joe ​Kurtz has been wronged one too many times. So when he takes out the drugdealing thug who killed his girlfriend, the exPI gets to cool his heels for 11 years in Attica. It's there that he meets "Little Skag" Farino, the son of an aging Buffalo, New York, mob boss. In exchange for protecting the kid's manhood against any unwanted jailhouse affection, Kurtz gets an audience with Little Skag's father upon his release from prison. Semiretired Don Byron Farino is still clinging to what dwindling power he holds on the New York organized crime scene. He enlists Kurtz's help to track down the Family's missing accountanta man with too much knowledge of Family business to have on the loose. But someone doesn't want the accountant found. As the story twists and turns and the body count rises, Kurtz no longer knows whom he can trust. Everyone seems to be after something, from the mob boss's sultry yet dangerous daughter, to a hit man named The Dane, an albino killer who is good with a knife, and a dwarf who is armed to the teeth and hellbent on revenge. Bestselling author Dan Simmons expertly builds the tension as he springs one surprise after another, all the while daring the reader to take a ride with Kurtz through the cold, windy streets of Buffalo where one wrong move could mean a bellyfull of lead.

Dan Simmons - Terror
Azoknak ​a férfiaknak, akik a brit birodalom Terror és Erebus nevű hajóin indultak felfedezőútra, minden reményük megvolt a diadalra: Sir John Franklin 1845-ös felfedezőútján vettek részt – a kor technológiailag legfejlettebb expedícióján –, és ők indulhattak a világon először gőzhajóval a legendás észak-nyugati átjáró felkutatására. De a hajókat most már majdnem két éve csapdában tartja a sarkvidéki jég. A szén és az élelem kezd kifogyni. Ugyanakkor nem a fehér, de folyamatosan átformálódó táj, a dermesztő hideg vagy a készletek felélése jelenti a legnagyobb fenyegetést a tengerészekre, sőt, még csak nem is az, hogy a hajóikat szép lassan összezúzza az óceán engesztelhetetlen ereje. Nem, egy sokkal félelmetesebb veszély is leselkedik rájuk: valami, ami odakint vadászik a jeges sötétségben, ami követi a hajókat, és egyesével végez a legénység tagjaival, akiket megcsonkít és felfal. Egy névtelen valami, ami sehol sincs, és mégis mindenhol ott van: a tőle való rettegés az expedíció legnagyobb ellensége. Amikor maga Franklin is borzalmas halált hal, Francis Crozier kapitányra hárul a feladat, hogy átvegye az irányítást, és egy utolsó, elkeseredett próbálkozást tegyen arra, hogy kimenekítse a legénység maradékát dél felé, a jégen át. Egy eszkimó nő is velük tart, aki nem tud beszélni. Lehet, hogy ő lesz a túlélésük záloga – vagy a haláluk okozója. És miközben a skorbut, az éhség és az őrület sorra szedik az áldozataikat, a jégen leselkedő borzalom is egyre vakmerőbbé válik, Crozier és az emberei attól kezdenek tartani, hogy nincs menekvés… "Ez egy igazán vérfagyasztó horror, amely csak még rémisztőbbé válik, ha az ember felidézi, hogy a Simmons által leírt szörnyűségek nagy része a valóságon alapul." THE GUARDIAN "Simmons egyik legjobbja." KIRKUS REVIEW "A Hugo-díjas Simmons eleven színekkel kelti életre ennek a sarkköri felfedezőútnak a rettenetes megpróbáltatásait és kihívásait, továbbá némi természetfeletti borzalmat is belevisz az 1845-ös Franklin-expedícióba és az észak-nyugati átjáró felkutatására tett balsorsú kísérletébe." PUBLISHERS WEEKLY "A _Terror_ leviatáni hossza ellenére végig lenyűgöző olvasmány... A történelmi realizmusnak, a gótikus horrornak és az ősi mitológiának ez a keveréke egy veszélyes tánc a vékony jégen, amelyet bárki, aki híján van Simmons regényírói zsenialitásának, kétségkívül elvétett volna." WASHINGTON POST

Dan Simmons - Fullasztó ​tél
EGY, ​A LEGNAGYOBBAK - EDGAR ALLAN POE, HENRY JAMES, H. P. LOVECRAFT ÉS STEPHEN KING - MŰVEIHEZ MÉRHETŐ HORRORKLASSZIKUS A dermesztő nyár fullasztó télbe fordul. Dale Stewart azt hitte, gyerekkorában végleg megszabadult a sötétségtől, ám nagyobbat nem is tévedhetett volna. Az egykor köztiszteletben álló egyetemi oktató és regényíró élete kisiklott: felesége elhagyta, karrierje romokban, sőt egy katasztrofális viszonyt követően még öngyilkosságot is megkísérel. Úgy dönt, hogy mindent maga mögött hagy, és visszatér gyermekkora színhelyére, az egykor virágzó kisvárosnak számító Elm Haven összeaszott maradványai közé, ahol reményei szerint nyugalomra lel. Régi barátja házát bérli ki, hogy megírja élete első komoly regényét, ami történetesen a négy évtizeddel azelőtti nyár eseményeit dolgozza fel. Ám azzal, hogy a városka szélén álló, régóta elhagyatott házba vackolja be magát - ahol egykor legjobb barátja, az 1960 dermesztő nyarán szörnyű halált halt Duane McBride lakott -, csupán az eddig elkövetett hibáit tetézi. Mert nincs egyedül a házban: ide is követték saját bejáratú démonjai, akik valami szörnyű dologra készülnek. És a hó lassan mindent maga alá temet… Az ártatlan gyermekkor végét és a felnőtté válás rémületét megragadó _Dermesztő nyár_ folytatásában a kultikus horroríró Dan Simmons a felnőttkor borzalmairól, a kudarcok és a megbánások sivár pusztájáról mesél átütő erővel

Dan Simmons - The ​Fifth Heart
In ​1893, Sherlock Holmes and Henry James come to America together to solve the mystery of the 1885 death of Clover Adams, wife of the esteemed historian Henry Adams--member of the Adams family that has given the United States two Presidents. Clover's suicide appears to be more than it at first seemed; the suspected foul play may involve matters of national importance. Holmes is currently on his Great Hiatus--his three-year absence after Reichenbach Falls during which time the people of London believe him to be deceased. Holmes has faked his own death because, through his powers of ratiocination, the great detective has come to the conclusion that he is a fictional character. This leads to serious complications for James--for if his esteemed fellow investigator is merely a work of fiction, what does that make him? And what can the master storyteller do to fight against the sinister power -- possibly named Moriarty -- that may or may not be controlling them from the shadows?

Dan Simmons - Olümposz ​I-II.
Görögország ​és Trója dicsőséges seregei összecsapnak az istenek figyelő tekintete előtt, gondosan követve Homérosz időtlen narratívájának forgatókönyvét. De ez még azelőtt történik, hogy egy megfigyelő — Thomas Hockenberry, a huszonegyedik századi — fel nem kavarja a véres állóvizet; azelőtt, hogy a felháborodott Akhilleusz egyesítené erőit a nemezisével, Hektórral; és azelőtt, hogy a gyorslábú férfiölő Zeusz, Héra, Athéné, Afrodité, Apollón és a többi manipulatív isten ellen fordítaná a dühét. Dan Simmons, a Hyperioni énekek-ciklus többszörösen díjazott szerzője ezzel a várva-várt befejezéssel tér vissza, amely a kritikusok elismerését is elnyerő Ílion-duológiát zárja le. Ez a koncepcióját és mélységét tekintve önmagában is lélegzetelállító regény egy zseniálisan elképzelt katasztrofális jövő képét vetíti elő, amelyben a halhatatlan “poszthumánok” a saját szórakoztatásukra újraalkotják a marsi Olympos Mons tetejéről a trójai háborút, miközben az emberiség megmaradt képviselői arra kényszerülnek, hogy szembenézzenek végső pusztulásukkal.

Dan Simmons - The ​Fall of Hyperion
Dan ​Simmons is a phenomenal talent. Since the triumphant publication of his first novel, the multiple-award-winning author of The Hollow Man has demonstrated equal facility for writing horror; thoughtful, literary fiction; and a powerful, world-building science fiction in the best tradition of Frank Herbert, Larry Niven, and David Brin.

Dan Simmons - Phases ​of Gravity
Richard ​Baedecker, the aptly named hero of this extraordinary novel, is a man adrift, searching for a lost sense of purpose. A former astronaut, Baedecker once walked on the moon, briefly escaping the tidal pull of gravity itself. Sixteen years later, gravity and other entropic forces have overtaken him. His marriage has ended. His professional life has grown increasingly meaningless. His relationship with his only son has all but disintegrated. At this critical moment, against the unlikely backdrop of Poona, India, Baedecker encounters a remarkable young woman named Maggie Brown, who will point him toward the "places of power" he has left behind and help him rediscover his essential self. Phases of Gravity is a novel about the power of dreams and the possibility of second chances, about journeys remembered and newly undertaken. It is also, like so much of Dan Simmons's work, a deeply affecting reflection on "the richness and mystery of the universe." Moving effortlessly from the surface of the moon to the small towns of the American Midwest to the sacred Black Hills of South Dakota, and filled with wisdom, unexpected turnings, and flashes of irreverent wit, Phases of Gravity is, by any definition, a major work, the kind of durable, fully realized creation that only a master novelist could produce.

Dan Simmons - The ​Crook Factory
It's ​the summer of 1942, and FBI agent Joe Lucas has come to Cuba at the behest of the Director to keep an eye on Ernest Hemingway in the Caribbean. Lucas thinks of it as a demotion-a babysitting job for a famous writer who has decided to play spy, assembling a team of misfits including an American millionaire, a twelve-year-old Cuban orphan, a Spanish jai alai champion and more in a would-be espionage ring Hemingway dubs the "Crook Factory." But when Hemingway uncovers a critical piece of intelligence that both threatens his life and endangers the political landscape, the fate of the free world and the life of one of its most preeminent writers lies in the hands of the FBI's most ruthless agent.

Dan Simmons - Worlds ​Enough and Time
An ​extraordinary artist with few rivals in his chosen arena, Dan Simmons possesses a restless talent that continually presses boundaries while tantalizing the mind and touching the soul. Now he offers us a superb quintet of novellas - five dazzling masterworks of speculative fiction, including "Orphans of the Helix," his award-winning return to the Hyperion Universe - that demonstrates the unique mastery, breathtaking invention, and flawless craftsmanship of one of contemporary fiction's true greats. - Human colonists seeking something other than godhood encounter their long-lost "cousins"...and an ancient scourge. - A devastated man in suicide's embrace is caught up in a bizarre cat-and-mouse game with a young woman possessing a world-ending power. - The distant descendants of a once-oppressed people learn a chilling lesson about the persistence of the past. - A terrifying ascent up the frigid, snow-swept slopes of K2 shatters preconceptions and reveals the true natures of four climbers, one of whom is not human. - At the intersection of a grand past and a threadbare present, an aging American in Russia confronts his own mortality as he glimpses a wondrous future.

Dan Simmons - Carrion ​Comfort
THE ​PAST... Caught behind the lines of Hitler’s Final Solution, Saul Laski is one of the multitudes destined to die in the notorious Chelmno extermination camp. Until he rises to meet his fate and finds himself face to face with an evil far older, and far greater, than the Nazi’s themselves… THE PRESENT... Compelled by the encounter to survive at all costs, so begins a journey that for Saul will span decades and cross continents, plunging into the darkest corners of 20th century history to reveal a secret society of beings who may often exist behind the world's most horrible and violent events. Killing from a distance, and by darkly manipulative proxy, they are people with the psychic ability to 'use' humans: read their minds, subjugate them to their wills, experience through their senses, feed off their emotions, force them to acts of unspeakable aggression. Each year, three of the most powerful of this hidden order meet to discuss their ongoing campaign of induced bloodshed and deliberate destruction. But this reunion, something will go terribly wrong. Saul’s quest is about to reach its elusive object, drawing hunter and hunted alike into a struggle that will plumb the depths of mankind’s attraction to violence, and determine the future of the world itself…

Dan Simmons - Endymion
Kétszázhetvennégy ​év telt el a Világháló Bukása óta, az univerzumban teljes a káosz. A Hegemónia széthullott darabjait a hamvaiból feltámadó katolikus egyház és hadserege fogja össze a halhatatlanság valóra váltásának révén. Raul Endymion, az egykori pásztor és elítélt gyilkos akaratán kívül sakkfigurává válik egy olyan kozmikus játszmában, amely az emberiség sorsát hivatott eldönteni. Endymiont az új messiás, egy tizenkét éves kislány testőrévé nevezik ki, és miután egy kék bőrű android is melléjük szegődik, hárman hosszú, veszedelmes és kalandokkal teli útra kelnek az időn, a téren és a valóság szövetén át. Azonban a gyermeket a rejtélyes Shrike – szörnyeteg, gyilkológép, bosszúálló angyal – is követi a 32. századba. Endymionra hárul a feladat, hogy megmentse a kislányt az ellene törő hatalmaktól. Vajon sikerül-e eljuttatni mindenkihez a Tanítómester üzenetét, s ezáltal megváltoztatni a világot… és vajon felkészült-e rá az emberiség?

Dan Simmons - El ​terror
La ​verdadera historia de una legendaria expedición al Ártico, transformada en una excitante y extraordinaria novela en la línea del mejor Stephen King o Patrick O'Brien y llevada a la TV en una extraordinaria serie de 10 episodios. En 1847, dos barcos de la Armada británica, el HMS Erebus y el HMS Terror, que navegaban bajo el mando de sir John Franklin, están atrapados en el hielo del Ártico. En su anhelada busca del paso del Noroeste, parecen haber fracasado. Sin poder hacer nada por continuar su marcha y completar su expedición, rodeados del frío polar y de inminentes peligros, sólo pueden esperar a que llegue el deshielo que les permita escapar.Poco a poco, los días van pasando y las condiciones de supervivencia se vuelven más extremas; temperaturas que superan los cincuenta grados bajo cero, provisiones de comida esc...

Dan Simmons - This ​Year's Class Picture
Ms. ​Geiss is the most dedicated fourth-grade teacher imaginable. She goes to extraordinary lengths to make sure her students are presented with every opportunity—showing them slides from her summer vacations during Geography, reading to them from the classics of children’s literature after lunch, and providing them with the kinds of learning rewards that they will truly respond to—bite-sized nuggets of human flesh. Because Ms. Geiss’ students are pint-sized zombies, and the main tool of her peculiar version of the teaching trade is her trusty Remington .30-06 rifle. Ms. Geiss is firm but fair, and keeps a disciplined classroom. She has far more trouble from the adults shambling through what’s left of town than she does from her students, though a well-bulldozed killing field and the gasoline-filled moat encircling the school usually keeps the worst of the undead marauders at bay. But even the hardest working educators let their guard down sometimes, and after the Tribulations, just one mistake can mean school’s out forever. Bestselling, acclaimed author Dan Simmons’ story “This Year’s Class Picture” is a zombie tale that could itself be described as best in class, honored by the Stoker, Sturgeon, and World Fantasy Awards.

Dan Simmons - Lovedeath
In ​the tradition of Michele Slung's I Shudder at Your Touch, the award-winning author of Children of the Night explores the fascinating relationship between eroticism and horror in an original collection of psycho-sexual themes, some touched by the supernatural.

Dan Simmons - The ​Endymion Omnibus
The ​triumphant concluding novels to the Hyperion Quartet, together in one volume for the first time. ENDYMION Two hundred and seventy-four years after the fall of the WorldWeb in Fall of Hyperion, Raoul Endymion is sent on a quest. Retrieving Aenea from the Sphinx before the Church troops reach her is only the beginning. With help from a blue-skinned android named A. Bettik, Raoul and Aenea travel the river Tethys, pursued by Father Captain Frederico DeSoya, an influential warrior-priest and his troops. The shrike continues to make enigmatic appearances, and while many questions were raised in Hyperion and Fall of Hyperion, still more are raised here. Raoul's quest will continue. THE RISE OF ENDYMION The time of reckoning has arrived. As a final genocidal Crusade threatens to enslave humanity forever, a new messiah has come of age. She is Aenea and she has undergone a strange apprenticeship to those known as the Others. Now her protector, Raul Endymion, one-time shepherd and convicted murderer, must help her deliver her startling message to her growing army of disciples. But first they must embark on a final spectacular mission to discover the underlying meaning of the universe itself. They have been followed on their journey by the mysterious Shrike--monster, angel, killing machine--who is about to reveal the long-held secret of its origin and purpose. And on the planet of Hyperion, where the story first began, the final revelation will be delivered--an apocalyptic message that unlocks the secrets of existence and the fate of humankind in the galaxy.

Dan Simmons - Summer ​of Night
It's ​the summer of 1960. The sixth-grade boys of Elm Haven, Illinois, are forging the powerful, magical bonds that a lifetime of growth and loss will never erase. Amid the sun-drenched cornfields and the sly flirtations of the town's young girls, that loyalty will be pitilessly tested. From the silent depths of the Old Central School, a hulking fortress tinged with the mahogany scent of coffins, an invisible evil drifts outward--plunging Mike, Duane, Dale, Harlen, and Kevin into a war without boundary or mercy, where an eternal enemy owns the night.

Dan Simmons - Song ​of Kali
Think ​you know true fear? You don't. Think you've read the most chilling book? Not even close. Think you can't be shocked? Good luck! Maybe you're ready for the most truly frightening reading experience of your life, the World Fantasy Award-winning novel that's been terrifying readers for over a decade.

Dan Simmons - Omega ​Canyon
Paul ​and Erik Haber are Vienna-born brothers who fled Nazi-controlled Europe as Hitler tightened his grip. The first, a physicist who had to leave behind his Jewish wife and child as he escaped, is designing the atomic bomb at Los Alamos; the second is a commando in Britain's legendary Special Operations Executive working on the top-secret ALSOS Mission to seek out Nazi atomic scientists across Europe. When Paul is blackmailed by a German agent who wants him to betray America, he sees a slim, dangerous chance for Erik to rescue his wife and son. Now, as one brother tries to end the war, the other must risk everything to save his brother's family. With action ranging from Los Alamos labs to the battlefields of Europe and ruined cities of Germany, Omega Canyon is a story of daring action, brotherly love and the fight for freedom.

Dan Simmons - Drood
"This ​story shall be about my friend (as at least about the man who was once my friend) Charles Dickens and about the accident that took away his peace of mind, his health, and, some might whisper, his sanity..." Sealed for one hundred and twenty-five years, Wilkie Collins's scribbled words launch a feverish descent into the underbelly of Victorian London as he is dragged into Charles Dickens's pursuit of a spectral figure known only as Drood. Their investigation will lead them through slums, opium dens, catacombs and sewers. What they discover will destroy their friendship, driving each writer to the very brink of insanity. And murder...

Dan Simmons - Ilium
Taking ​the events and characters of the Iliad as his jumping-off point, Dan Simmons has created an epic of time travel and savage warfare. Travellers from 40,000 years in the future return to Homer's Greece and rewrite history forever, their technology impacting on the population in a godlike fashion. This is broad scope space opera rich in classical and literary allusion, from one of the key figures in 1990s world SF. Ilium marks a return to the genre for one of its greats.

Dan Simmons - Endymion ​felemelkedése
Elérkezett ​a végső leszámolás napja. Az egyház meghirdeti a mindent eldöntő, népirtással fenyegető keresztes hadjáratot, amely végérvényesen rabszolgasorba döntheti az emberiséget. A világ túlfelén közben felnő egy új messiás, aki a rejtélyes Idegenek szárnyai alatt szokatlan képességekre tesz szert. A messiás neve: Aenea. Aeneának azonban segítségre van szüksége ahhoz, hogy elterjessze megdöbbentő üzenetét tanítványai egyre népesebb táborában. Útra kel hát védelmezőjével, az egykori pásztorral és elítélt gyilkossal, Raul Endymionnal, hogy teljesítsenek egy utolsó, minden képzeletet felülmúló küldetést, és megfejtsék az egész világegyetem rejtett jelentését. Régi és új ellenségek veszik üldözőbe őket, miközben nyomukban jár a titokzatos Shrike is – szörnyeteg, angyal, gyilkológép –, aki végre leránthatja a leplet származásáról és rendeltetéséről. A Hyperionon pedig, ahol a világrengető kaland a kezdetét vette, minden titokra fény derül: az apokaliptikus igazság feltárja az élet értelmét, és mindörökre meghatározza a galaxist lakó emberiség sorsát. A nagyszabású tetralógia váratlan fordulatokban bővelkedő, befejező kötete felejthetetlen pontot tesz az évszázadokon átívelő űropera végére.

Dan Simmons - Hyperion
Egy ​pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata. Hét ember, hét teljesen eltérő életút. S ami közös bennük: a Hyperion. A 29. században az emberiség uralma galaxisokra terjed ki, polgárai gyarmatbolygók százait népesítik be. A Hegemóniát azonban külső és belső veszélyek is fenyegetik: küszöbön áll a háború a barbár számkivetettekkel, miközben az emberi civilizáció életét segítő, kiismerhetetlen MI-k rejtélyes terveket kovácsolnak. A pattanásig feszült helyzetben hét zarándok indul útnak egy peremvidéki bolygó, a Hyperion felé. Úticéljuk a téridő törvényeinek fittyet hányó, legendás Időkripták, és a félistenként tisztelt, rettegett gyilkológép, a Shrike. Heten vágnak neki az útnak, ám közülük csak egy élheti túl a zarándoklatot. Annak az egynek viszont teljesülhet leghőbb kívánsága.

Dan Simmons - Darwin's ​Blade
Darwin ​Minor travels a dangerous road. A Vietnam veteran turned reluctant expert on interpreting the wreckage of fatal accidents, Darwin uses science and instinct to unravel the real causes of unnatural disasters. He is very, very good at his job. His latest case promises to be his most challenging yet. A spate of seemingly random high-speed car accidents has struck the highways of southern California. Each seems to have been staged - yet the participants have all died. Why would anyone commit fraud at the cost of his own life? The deeper Darwin digs, the closer he comes to unmasking an international network specializing in intimidation and murder, whose members will do anything to make sure Darwin soon suffers a deadly accident of his own.

Dan Simmons - Fires ​of Eden
By ​overdeveloping Mauna Pele, a resort on the Kona Coast of Hawaii, billionaire Byron Trumbo has unwittingly reopened a centuries-old battle between Pele, goddess of volcanoes, and her immortal enemies. Giants are being spotted, guests turn up dead and dismembered, volcanoes erupt and send lava flowing close to the resort, and Byron must face the wrath of his enemies.

Dan Simmons - Black ​Hills
Paha ​Sapa, a young Sioux warrior, first encounters General George Armstrong Custer as Custer lies dying on the battlefield at Little Bighorn. He believes--as do the holy men of his tribe--that the legendary general's ghost entered him at that moment and will remain with him until Sapa convinces him to leave. In BLACK HILLS, Dan Simmons weaves the stories of Paha Sapa and Custer together seamlessly, depicting a violent and tumultuous time in the history of Native Americans and the United States Army. Haunted by the voice of the general his people called "Long Hair," Paha Sapa lives a long life, driven by a dramatic vision he experiences in the Black Hills that are his tribe's homeland. As an explosives worker on the massive Mount Rushmore project, he may finally be rid of his ghosts--on the very day FDR comes to South Dakota to dedicate the Jefferson face.

Dan Simmons - Hard ​Freeze
There's ​a bitter wind brewing in Buffalo, New York and it's blowing in more than just snow. "Little Skag" Farino, the last don of the local crime family, wants Kurtz dead and is sending in platoons of hit men, starting with the Attica Three Stooges and working up through more competent killers. Little Skag's beautiful sister, Angelina Farino Ferrara, is back from seven years in Sicily and has her own deadly agenda for Kurtz. If that isn't enough, Kurtz is approached by a dying concert violinist who wants his daughter's killer found. Rejecting the case at first, he is soon on the trail of a man who's not just the murderer of one child, but a cold-blooded serial killer who is a master of alternate identities and has the power to send a hundred men after Kurtz. As the bodies pile up like cords of wood, Hard Freeze hits town with the power of a whiteout blizzard and builds to a truly chilling climax. This is a crime novel where trigger fingers freeze to blue steel.

Dan Simmons - Káli ​dala
_Robert ​Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala._

Kollekciók