Ajax-loader

Füleky György könyvei a rukkolán


Füleky György - Korszerű tápanyaggazdálkodás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füleky György - A ​talaj
Mi ​a talaj? A talaj építőanyagai Élet a talajban A talaj tulajdonságai Talajképző tényezők A Föld talajai Magyarország talajai A talaj a növények tápanyagforrása Talajhibák - javítási módok Talajtan és régészet Legfontosabb természeti kincsünk a termőtalaj

Füleky György - Sárdi Katalin - Tápanyag-gazdálkodás ​mezőgazdasági mérnököknek
A ​könyv ismerteti az egyes növényi tápelemek szerepét, hatását és hiányát a növény fejlődésére, illetve a termés mennyiségére és minőségére. Különös hangsúlyt fektet a tápelemhiány tüneteire, azok részletes megjelenési formáinak bemutatására. Kiemelt rész foglalkozik a zöld növényi részek elemzésével, az egyes technológiai lépésekkel és az analitikai vizsgálatok eredményeinek áttekintésével. Fontos a növények számára felvehető tápelemek meghatározása, hiszen ennek ismeretében számítható ki a műtrágyákkal és szerves trágyákkal történő tápanyag-visszapótlás mértéke. Olyan korszerű tápanyag-gazdálkodási ismereteket nyújt a könyv, ami elsősorban az egyetemi hallgatóknak szól, de a növénytermesztési ágazatban tevékenykedők, a vadföldeken gazdálkodó vadgazdálkodási mérnökök és az agrármérnökök is egyaránt használhatják a gyakorlatban.

Dr. Stefanovits Pál - Filep György - Füleky György - Talajtan
A ​talaj a Föld legkülső szilárd burka, amely a növények termőhelyéül szolgál. A termés mennyiségének és minőségének egyik meghatározó tényezője. A szerzők foglalkoznak a talaj ásványi alkotórészeivel, talajképző tényezőkkel, a kőzetek aprózódásával, a talajban lévő élőlényekkel, szerves anyagokkal, kémiai, fizikai tulajdonságokkal, a talaj képződési folyamataival, a talajjavítással, a talajszennyeződéssel, víz- és szélerózióval, a tájak talajviszonyaival, a talaj minőségével, termékenységével, valamint a FAO talajvilágtérképével és osztályozási rendszerével.

Kollekciók