Ajax-loader

Palásti László könyvei a rukkolán


Palásti László - A ​mosoly iskolája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Palásti László - Stella Adorján - Nevessünk ​Hitleréken
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Palásti László - Berlini ​rapszódia
Palásti ​László könyve negyedfél mozgalmas év naplója, eleven és gazdag arcképcsarnok, s egyúttal Németország és Európa válságos, sorsdöntő pillanatainak hiteles, érdekfeszítő krónikája. Az író, akinek két kötete jelet meg akkoriban Budapesten és egy Berlinben, a német fővárosból pesti lapokat tudósított. Azután megalapította Berlini Futár című magyar hetilapot, tanúja volt a nagy európai metropolisz tündöklésének és hanyatlásának. Közelről figyelhette az ottani magyar művészkolónia sikereit és balsikereit. Izgalmas és érdekes világ volt a harmincas évek Berlinje, ahol a szerző lépten-nyomon világhírű emberekkel találkozott. Interjúin kapva kapott a magyar és német sajtó. Alkalma volt többek között beszélgetést folytatni Einsteinnel, Thomas Mann-nal, Lehárral, de találkozott letűnt idők "nagyságaival", Kerenszkijjel, Horváth Menyussal, a nemzetközi szélhámossal, Windischgräetz herceggel, a frankhamisítóval és más híres vagy hírhedt emberrel is. Nyitott szemmel figyelte a weimari Németország haldoklását, a hitlerizmus születését, a barbárság hatalomra jutását. 1933. január 30-a után "testközelből" látta a fasizmus terjeszkedését, az első jogfosztó, embertelen intézkedések megvalósulását, és megismerkedett a Gestapóval is. Tanúja volt a berlini magyar művészkolónia pánikszerű menekülésének, mígnem őt és elérte sorsa: kiutasították.

Palásti László - Balázs-Piri Balázs - Ma ​mi is fúrunk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Palásti László - 80 ​naplóval a Föld körül
A ​Táncsics- Művelt Nép 12 = 13 sorozat ajándékkötete a Föld sok szép táját mutatja be az Olvasónak szóban és képben. Az ismert nevű szerzővel számtalan szép, kedves, érdekes vagy izgalmas esemény történt világjáró útjai során, és sok világhírességgel találkozhatott, beszélhetett. De nemcsak Thomas Mann-nal vagy Einsteinnel, hanem az egyszerű tevehajcsárral való találkozásból is hasznot húz a szerző - és az Olvasó, aki e nyolcvan naplójegyzet alapján San Fransiscotól New Yorkig, Capritól Koppenhágáig és Londontól egész Európán át Ázsiáig és Afrikáig utazhat a tapasztalt szerző kalauzolásával. A tájakat, eseményeket, és személyeket megelevenítő sok fénykép nagy részét a kötet "idegenvezetője" készítette.

Palásti László - A ​bori halálút regénye
A ​Borban létesített munkatáborban hírhedten kemény bánásmódban részesültek a foglyok. A szenvedéseket fokozta a szintén szomorú emlékeket ébresztő, a tábor kiürítését követő „halálmenet”. Az egyre rosszabbra forduló bánásmód a Cservenkán végrehajtott tömeges kivégzésben csúcsosodott ki. A szerző mindezeket túlélte, így első kézből számolhat be a rémségekről.

Kollekciók