Ajax-loader

Alexander Oakwood könyvei a rukkolán


Alexander Oakwood - Mit ​kezdjünk a szokásainkkal?
'Mint ​a pestistől óvakodjunk, hogy hátrányos szokásokat vegyünk fel! Életünk minél több apró részletének megoldását bízzuk az erőfeszítést nem igénylő automatizmusra, annál több szellemi energiánk marad az alkotó munkára. Nincs szánalomra méltóbb ember annál, mint akinek a megrögzött határozatlanságon kívül nincs más szokása, és aki számára minden cigaretta, minden pohár ital, minden felkelés és lefekvés, minden feladat elkezdése hosszú fontolgatás tárgya. Az ilyen egyén idejének jó részét arra pocsékolja, hogy olyan dolgokon töprengjen - csinálja, ne csinálja, ha megcsinálta, jól csinálta-e? - melyek elintézésének már a vérében kellene lennie.' (William James)

Alexander Oakwood - Mikor ​mondjunk nemet, és hogyan
Hogyan ​ismerheti fel, ha mások ki akarják használni a saját érdekükben? Hogyan mondhat határozottan és kulturáltan NEMet ezekre a próbálkozásokra? Hogyan tehet szert szilárd önbecsülésre, és miért olyan fontos ez mindnyájunk számára? Hogyan szakíthat a rossz szokásaival és alakíthat ki új, előnyös szokásokat, stb.? Lelki békéje, életének harmóniája függ attól, megtalálja-e a helyes válaszokat. Bizonyos, hogy Alexander Oakwood könyve nélkülözhetetlen segítőtársa lesz ebben.

Alexander Oakwood - Gondolatbank
A ​Gondolatbank a legteljesebb magyar nyelvű gyűjteménye azoknak a gondolatoknak, amelyeket tapasztalatként összegeztek a demokratikus (és nem demokratikus) társadalmak működésének tanulmányozói, kiemelkedő közéleti szereplői és jó szándékú (néhány esetben nem jó szándékú) kritikusai. A kötet 6334 gondolatot tartalmaz, több mint 2000 szerzőtől, valamint névmutatót a szerzők legfontosabb adataival.

Alexander Oakwood - Te ​és mások
Az ​önbecsülés megszilárdításának és a kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatok ápolásának világos és gyakorlatias kézikönyve. Az első részben a legfontosabb elvekkel foglalkozik, a másodikban pedig sorra veszi az élet által igazolt technikákat.

Alexander Oakwood - Okos ​szokások
Néhány ​szó a kötetről: Az _Okos szokások -- Mit jelent érettnek lenni?_ sorra veszi azokat a gondolkodási, viselkedési és cselekvési szokásokat, melyek az eredményes cselekvés és gyümölcsöző kapcsolatok legfontosabb előfeltételei. Kiemelten foglalkozik a felnőttkori gyermetegség formáival, és azzal, hogyan szabadulhatunk meg e veszedelmes és napjainkban igen elterjedt "kórtól". Sok példa és szellemes aforizma segíti a legfontosabb gondolatok megértését. Kinek ajánljuk a könyvet? - Tizenéveseknek, huszonéveseknek - szülőknek - tanítóknak, tanároknak; - Életkortól függetlenül mindenkinek, aki elég fiatalnak érzi magát, hogy tanuljon, változzék, hogy még több örömet találjon az életben.

Alexander Oakwood - Nagy ​célok
A ​Fiatalok Sikeriskolája - alapok c. sorozat az eredményes cselekvés legfontosabb alapjaival foglalkozik. Ezekről ma még alig hallhatunk az iskolákban. Az idők azonban változnak. Talán már közel a nap, amikor a tananyagban megjelenik egy új tantárgy, a cselekvéstan. Érthető, hiszen gyorsan változó, egyre bonyolultabb világunkban minél korábban meg kell tanulnunk, hogyan lehet tetteinkből jó hatásfokkal sikert és boldogságot kinyerni. Néhány szó a kötetről. A Nagy célok - Mi a siker? Mi a boldogság? a hétköznapokban is jól használható válaszokat ad a címben olvasható kérdésekre. A kötet külön érdeme a világos rendszerezés és a könnyen érthető nyelv. A sok példa, történet és szellemes aforizma nemcsak kiváló illusztrációként szolgál egy-egy gondolathoz, de izgalmas, maradandó élménnyé teszi az olvasást. Kiknek ajánljuk a könyvet? - Tizenéveseknek, huszonéveseknek, - szülőknek, - tanítóknak, tanároknak; - Életkortól függetlenül mindenkinek, aki elég fiatalnak érzi magát, hogy tanuljon, változzék, hogy még több örömet találjon az életben.

Alexander Oakwood - Sikerről ​és boldogságról
Alexander ​Oakwood neve már ismert az olvasók elõtt, hiszen õ a szerzõje a nagy sikert aratott, és már több kiadást is megért Mikor mondjunk NEMet . . . címû könyvnek. E kötet a szerzõ sajátos vállalkozásának eredménye. Célja: csokorba szedni és az olvasóknak átnyújtani a sikerrel és boldogsággal foglalkozó izgalmas és tanulságos írásokat. Bízunk benne, hogy a tisztelt olvasó sok hasznos gondolatra bukkan e kötet írásaiban. Közülük több már az önfejlesztési irodalom klasszikus mûve. Ilyen a * GYÉMÁNTMEZÕK (Russell Conwell) * BABILON LEGGAZDAGABB EMBERE (George S. Clason) * LEVÉL GARCIÁNAK (Elbert Hubbard) * SENKI SEM TEHET ÉRTED TÖBBET . . . (Samuel Smiles) Az üzenet erejét tekintve azonban a többi írás sem marad el ezektõl. Reméljük, kötetünk megnyeri a Kulcs Könyvek olvasóinak tetszését.

Alexander Oakwood - 1011 ​Aforizma
E ​gyűjtemény fókuszában a cselekvés áll: cselekvés a hétköznapok forgatagában, az üzlet világában, a politikában. Nincs szebb ajándék, mint egy értékes gondolat. Az 1011 aforizma az értékes gondolatok gazdag csokra.

Kollekciók