Ajax-loader

Pethőné Nagy Csilla könyvei a rukkolán


Pethőné Nagy Csilla - Korona Kiadó: Szöveggyűjtemény 9.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Korona Kiadó: Szöveggyűjtemény 10.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Szöveggyűjtemény 12.
A Korona Kiadó új irodalomkönyv-sorozata korszerű, tanulható, sőt élvezhető ismeretanyagot nyújt, egyben hatékonyan készít fel új, készségeket és képességeket mérő érettségire. A XX. század irodalmi kánonja - részben - kialakulatlan, így legjobb tudásunk és ízlésünk szerint válogattunk a műalkotások és életpályák közül

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​12. Szöveggyűjtemény
A ​Korona Kiadó új irodalomkönyv-sorozata korszerű, tanulható, sőt élvezhető ismeretanyagot nyújt, egyben hatékonyan készít fel az _új, készségeket és képességeket mérő érettségire_. A XX. század irodalmi kánonja - részben - kialakulatlan, így legjobb tudásunk és ízlésünk szerint válogattunk a műalkotások és életpályák közül. A tájékozódást megkönnyíti, hogy a közöl szövegek a tankönyv által megszabott rendben szerepelnek: korszakonkénti és műnemenkénti bontásban. A szövegek megértését jegyzetapparátus segíti: pl. most először szerepel magyartankönyvben a Radnóti _Első eclogá_ját bevezető Vergilius-idézet magyar fordítása. Az idegen tulajdonnevek kiejtése nem csupán a jegyzetek között, de a tankönyv végén található névmutatóban is szerepel. A tankönyv szerzője, Pethőné Nagy Csilla a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának vezető tanára. A 9. évfolyamosoknak szóló tankönyv és szöveggyűjtemény már kapható, 2003-ban megjelenik egy, a négy évfolyam szakmódszertanát magába foglaló _Tanári kézikönyv_.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​10.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​10. Szöveggyűjtemény
A ​kétszintű érettségi követelményeinek megfelelő, képesség és készségfejlesztő tankönyvcsalád 10.évfolyamos tankönyvéhez tartozó szöveggyűjtemény.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalomkönyv ​11.
A ​Korona Kiadó új irodalomkönyv-sorozata korszerű, tanulható, sőt élvezhető ismeretanyagot nyújt, egyben hatékonyan készít fel az új, készségeket és képességeket mérő érettségire...

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​9. Szöveggyűjtemény
A ​kétszintű érettségire felkészítő, képesség és készségfejlesztő tankönyvcsaládhoz tartozó korszerű szöveggyűjtemény.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​11. Szöveggyűjtemény
A ​kétszintű érettségi követelményeinek megfelelő, képesség és készségfejlesztő tankönyvcsalád 11.évfolyamos tankönyvéhez tartozó szöveggyűjtemény.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​11. Tankönyv
A ​tárgyi tudás megszerzése mellett a képesség-, készség- és kompetenciafejlesztést tekinti elsőrangú feladatának. A tananyag-kiválasztás és elrendezés, az alkalmazott didaktikai és módszertani elvek a kétszintű érettségire készítik fel a tanulót.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​9.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalomkönyv ​10.
A ​Korona Kiadó új irodalomkönyv-sorozata korszerű, tanulható, sőt élvezhető ismeretanyagot nyújt, egyben hatékonyan készít fel az _új, készségeket és képességeket mérő érettségire_. A művészi kifejezésmódok, a stíluseszközök funkcióinak értelmezése, a toposzok és a művekben megjelenő mögöttes stílusokhoz készült bevezető részek egységben láttatják a legfontosabb irodalmi, történelmi, filozófiai és társművészeti folyamatokat. A tankönyvsorozat fő célja, hogy a kreatív gondolkodás, az önálló véleménynyilvánítás képességét, a kulturált vitatechnikát a _kérdések-feladatok_ segítségével is fejlessze. Már az elsős könyv esszéírási gyakorlatai is az érettségi dolgozat nívós elkészítésére készítik fel a tanulókat. A tankönyv szerzője, Pethőné Nagy Csilla a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának vezető tanára. A 9., 10. és 12. évfolyamosoknak szóló tankönyv és szöveggyűjtemény már kapható, 2004-ban megjelenik egy, a négy évfolyam szakmódszertanát magába foglaló _Tanári kézikönyv_.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalomkönyv 9.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Szöveggyűjtemény 11.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Módszertani ​kézikönyv
A ​kötet befogadásközpontú és kometenciafejlesztő irodalomtanítás a gimnáziumok és szakközépiskolák 9-12. évfolyamában alcímmel jelent meg, mely felépítésének köszönhetően áttekinthető szerkezet, bőséges példaanyag, szakirodalmi hivatkozások, esettanulmányok, tanmenetek és óravázlatok rendszerét tartalmazza, ezzel fokozza a tanulás-tanítás eredményességét.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalomkönyv ​9.
A ​Korona Kiadó új irodalomkönyv-sorozata korszerű, tanulható és élvezhető ismeretanyagot nyújt. Hatékonyan készít fel az új, készségeket és képességeket mérő érettségire. A művészi kifejezésmódok, a stílus eszközök funkcióinak értelmezése, a toposzok és a művekben megjelenő mögöttes jelentéstartalom felismerése jut központi szerephez. A korstílusokhoz készült bevezető részek egységben láttatják a legfontosabb művelődéstörténeti folyamatokat. A tankönyvsorozat fő célja, hogy a kreatív gondolkodás, az önálló véleménynyilvánítás képességet, a kulturált vitatechnikát - a kérdések-feladatok segítségével is - fejlessze. Már az elsős könyv esszéírási gyakorlatai is az érettségi dolgozat nívós elkészítésére készítik fel a tanulókat. A tankönyv szerzője, Pethőné Nagy Csilla a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának vezetőtanára.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalomkönyv ​a szakközépiskolák 12. évfolyama számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​9. Tankönyv
A ​kétszintű érettségi követelményeinek megfelelően felépített, képesség és készségfejlesztő tankönyv.

Meliorisz Béla - Pethőné Nagy Csilla - Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna - Hogyan ​csináljam? - Kétszintű magyar érettségi
Félsz ​a magyar érettségitől? Nem tudod, mi vár rád az írásbelin és a szóbelin? Gondot okoz különbséget tenni a közép- és az emelt szint követelményei között? Nem vagy egyedül! Ez a könyv pont neked készült! Mindent megtudhatsz a feladatsorokról, a lehetséges kérdésekről, a várható értékelési szempontokról. És mindezt gyakorló feladatsorok segítségével, amihez megkapod a megoldásokat és a nyerő gondolkodási stratégiákat is! Így már nem érhet meglepetés az érettségin!

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​10. Tankönyv
A ​kétszintű érettségi követelményinek megfelelő, képesség és készségfejlesztő tankönyv.

Pethőné Nagy Csilla - Irodalom ​12. Tankönyv
Változatlan, ​korszerű tartalommal és megújult külsővel ez évtől a Nemzeti Tankönyvkiadó forgalmazza Pethőné Nagy Csilla gimnáziumi és szakközépiskolai tankönyvcsaládját. A tankönyvek egyszerre tesznek eleget az ismeretközlés és kompetenciafejlesztés feladatának, hatékonyan készítenek fel mind a közép-, mind az emelt szintű érettségire. A sorozat célja, hogy fejlessze a kreatív gondolkodást, az önálló véleményalkotás képességét. A kötetekben szereplő kérdések és feladatok nagy hangsúlyt fektetnek a szövegértési és szövegalkotási kompetenciák fejlesztésére. Ehhez óriási segítséget nyújt a könyvek rendkívül gazdag képanyaga. Ez a tankönyvcsalád a korszerű, befogadóközpontú irodalomoktatás nélkülözhetetlen taneszköze.

Kollekciók