Ajax-loader

Mark O'Shea könyvei a rukkolán


Mark O'Shea - A ​Guide to the Snakes of Papua New Guinea
First ​comprehensive guide to the 94 species of snake, both terrestrial and aquatic, which are known to occur on Papua New Guinea. Each species account provides information on identification, distribution, natural history and snakebite risk, accompanied by colour photographs (where available), line drawings, and distribution maps (in a separate appendix). Also included is a section on the management and treatment of snakebite. |Papua New Guinea has one of the highest mortality rates from snakebite of any country. This guide is intended to make identification of venomous species easier, and therefore promote the conservation, not destruction, of snakes in general.

Mark O'Shea - Tim Halliday - Reptiles ​and Amphibians
From ​the Tomato Frog to the Cornsnake, discover over 400 species of reptiles and amphibians from around the world. 600 incredible photos, annotations and detailed descriptions highlighting chief characteristics and distinguishing marks will help you to identify different species quickly and easily. Covers everything from anatomy and lifecycle to behaviour and includes maps showing you the geographical distribution of each species. Perfect for nature lovers and pocket-sized so you can take it anywhere

Mark O'Shea - A ​világ mérges kígyói
A ​rettegve tisztelt és kellően meg mem értett mérges kígyók köré már az ókori emberek legendákat szőttek, és még ma is ők a legrémísztőbb álmok és rémfilmek lidércei. Ez az összefoglaló könyv és szerzője a szó átvitt és valódi értelmében egyaránt közel kívánja hozni hozzánk a rettegett hüllőket. Mark O'Shea herpetológus elénk varázsolja a gödörkés arcú bambuszviperákat és a nyíltvízi tengeri kígyókat, az áspisviperákat és a fekete mambákat, hogy megismerjük a sivatagok és a dzsungelek, a mély tengerek és a magas hegyvidékek, sőt a (szerencsére nem az európai) házak körüli kertekben élő mérges kígyókat. Lenyűgöző színpompával tárul elénk a mérges kígyók világa - miközben megismerkedünk a testnedveket, az idegrendszert, az izomszöveteket és a belső szerveket megtámadó, sokszor végzetes hatékonyságú mérgeikkel is. A könyv a mérges kígyók testfelépítésének, sokféleségének, elterjedésének leírásával és mérgeik ismertetésével kezdődik, utána az óceánok mélyén élő kígyók alkalmazkodóképességével és a kígyók védelmével foglalkozik, majd a különböző földrészeken és tájakon - az amerikai kontinensen, Afrikában, Eurázsiában, a trópusi Ázsiában, Ausztrálázsiában és az óceánokban - élő egyes fajokat ismerteti és mutatja be pompás és ritka fényképek egyidejű közlésével. A mérges kígyók rendkívüli világáról olvasni legalább annyira érdekes, mint amennyire érdemes elkerülni a velük való találkozást. Mark O'Shea e témakörben megszerzett hatalmas enciklopédikus tudása és elkötelezettsége a könyv minden oldalát áthatja, így az enciklopédia egyszerűen hézagpótló a kígyókkal foglalkozó szakemberek és állatbarátok számára, ugyanakkor magas fokon kielégíti a nagyobb komfortigényű hüllőkedvelők horror iránti igényét is.

Tim Halliday - Mark O'Shea - Hüllők ​és kétéltűek
Az ​általános biológiai ismeretek mellett a könyvben bemutatott hüllők és kétéltűek otthoni tartására vonatkozó tudnivalókról is olvashatunk. Az egyes fajokat bemutató szakszerű léírások és színes fotók mellett, latin névmutató és kislexikon segíti a fajok pontos meghatározását.

Kollekciók