Ajax-loader

Kaszás György könyvei a rukkolán


Kaszás György - Qxylor jelenti
Hajjaj! A legutóbbi egy évet, földi időszámítás szerint az 1997-ediket, a Csillagközi Főparancsnokság megbízása alapján a Föld nevű bolygón töltöttem el, a legizgalmasabb, s egyben legfelfoghatatlanabb földlakói tevékenység, az ún. reklám tanulmányozásával. És hűha! Számos érdekes dologra jöttem rá ezalatt. A legfontosabb az, hogy a napidíjam, finoman szólva, lehetett volna magasabb is. (A fenébe!) Egyéb, másodlagos jelentőségű megfigyeléseimet a következőkben összegezem. ... És hát izé... Ha valami nem világos a jelentésemben, akkor az nem a véletlen műve. Hanem egyenesen kutatásom tárgyának lényegi sajátosságából következik. És ez nem vicc!

Kaszás György - Pap Tibor - Amit ​az orrszarvúkról feltétlenül tudni kell
"Nincs ​orrszarvú tövis nélkül." /Afrikai közmondás (is lehetne)/

Kaszás György - A ​nagy adrenalinjáték
Ajánljuk ​minden reklámkészítéssel foglalkozó szakembernek, a reklámszakmát megismerni vágyó diáknak és hirdetőnek. Az izgalom következtében termelődő adrenalinra mindenkinek szüksége van az életben maradáshoz. Különösen igaz ez a reklámok készítésével foglalkozókra - vélekedik a kötet szerzője, aki gyakorló kreatívigazgatóként a szakember szemszögéből tudja bemutatni a reklámügynökségi munkát, a reklámkészítés izgalmas folyamatát, a hatékony munkához nélkülözhetetlen munkakapcsolatok kialakításának és fenntartásának módszereit, valamint a kreatív munkát meghatározó egyéb tényezőket, állapotokat és jelenségeket. Az alapos és jól felépített mű leginkább David Ogilvy munkáihoz hasonlítható, azzal az alapvető különbséggel, hogy Kaszás kifejezetten a magyarországi viszonyokról és lehetőségekről értekezik, és a hazai reklámszakma színvonalának javítását tartja szem előtt. Külön említést érdemel a szakma jövőjével kapcsolatos elképzeléseket tárgyaló fejezet, amely mindenki számára megszívlelendő gondolatokat fogalmaz meg.

Kaszás György - Amit ​a magyarokról feltétlenül tudni kell
„Magyarnak ​lenni nehéz, de nem reménytelen.” Mi bizonyítja rokonságunkat a migyiri indiánokkal? Mit keresnek a magyar marhák az égen? Mit tudnak a magyarok egy Mera nevű hölgyről? Mi a helyzet azokkal a magyarokkal, akiknél a sok munka az ivás rovására megy? Mi a magyar vitakultúra kulcsszava? Mi a legfeleslegesebb magyar étel? Miért volna létjogosultsága „A magyarok jókívánságaitól ments meg, Uram, minket” fohásznak? A magyarokról sok mindent érdemes tudni, méghozzá feltétlenül. És igen, épp ebből a hiánypótló műből!

Kaszás György - Amit ​a rókákról feltétlenül tudni kell
A ​türelem rókát terem! És ezt a könyvet, amiből végre megtudhatunk mindent, amit a rókákról feltétlenül tudni kell. Például, hogy lusta-e a róka (nagyon!), nyugodt szívvel leülhetünk-e vele kártyázni (nem!), és érdemes-e bedőlni a róka házassági hirdetésének…

Kaszás György - Amit ​a mókusokról feltétlenül tudni kell
Aki ​a mókust szereti, mogyoró nem lehet! Ezzel az alapvetéssel indul e nélkülözhetetlen könyvecske, amelyből megtudhatjuk többek között, hogy milyen hangot ad ki a mókus, mely magasabb célok vezérlik az életét, és miben különbözik a diótörőtől.

Kaszás György - Amit ​a szamarakról feltétlenül tudni kell
Minél ​hamarabb, annál szamarabb! Végre megérkezett ez a zseniális könyvecske, amelynek segítségével elmélyíthetjük szamarászati ismereteinket. Aki ezt elolvassa, garantáltan nem jár úgy, mint Számoszi Szamaridész, a nagy görög gondolkodó, aki egész életében a szamári lét és nemlét titkán gondolkodott. De nem jött rá. Gondolatébresztőként álljon itt a könyv mottója: Még nyúlnak a völgyben a szürke szamárok, Még zöldell a sámfa az abrak előtt, De látod amottan a prézlidarálót? Már ló takará el a lóetetőt.

Kaszás György - Amit ​az oroszlánokról feltétlenül tudni kell
Az ​oroszlán az állatok királya, vagyis róla aztán mindenképpen tudnunk kell egyet s mást. Például olyan alapvető dolgokat, hogy miért szereti a zöldségest, miért nem néz soha tükörbe, vagy hogy miért nem teszi a kezét a szája elé, ha ásít. Figyelem! Légy óvatos, ha egy oroszlán meghív ebédre.

Kaszás György - Gondolkodjunk, ​mert vagyunk!
'Mr. ​Mind Map, vagyis Tony Buzan a 2006-os londoni Education Show-n tartott előadásában egy, az emberi kreativitás és az életkor viszonyát vizsgáló kutatásra hivatkozva, pedagógusok előtt arról beszélt, hogy míg az óvodások kreativitásszintje 90-95%, addig az általános iskolásoké 70-75%, a gimnazistáké 40-50%, az egyetemistáké 20-25%, végül pedig a felnőtteké 10% alatt van." Az embert nem a gondolkodás tette emberré, hanem az előrevivő kreatív gondolkodás, amelynek lényege az újdonságérték és a használhatóság. Nemcsak a történelmi léptékű tévedések hosszú sora, de mindennapjaink apró tanulságai is folyamatosan azt bizonyítják, hogy nem a gondolkodás kerül sokba, hanem annak a hiánya. A kreatív problémamegoldás az, amikor tudatosan elkerüljük a jól bejáratott gondolkodási főútvonalat, miközben az ötlethez vezető utat nem ismerjük. Az eredményes és élvezetes problémamegoldás alapfeltétele a két agyféltekés gondolkodás. A bal agyféltekés gondokodásra koncentráló oktatás, és az ember gyárilag két agyféltekés mivoltának paradoxonát magunk is feloldhatjuk, ha a szabályozott kreatív problémamegoldó módszerek alapján kialakítjuk egyéni gondolkodási technikáinkat. A kreatív problémamegoldó módszerek nemcsak az alkotás különböző területein, hanem a magánéletben és a munka világában is rendkívül hasznosak.

Kaszás György - Amit ​a tigrisekről feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Pap Tibor - Amit ​a tevékről feltétlenül tudni kell
Igen. ​A könyvükben foglaltak a legjobb bizonyítékai annak, hogy a tevék pontosan olyanok, mint amilyeneknek leírtuk őket.

Kaszás György - A ​mi kutyánk zseni
A ​nagy sikert aratott A mi kutyánk hülye - Az én gazdáim hülyék című könyv régen várt folytatása Zazi kutya és gazdái mostanra lángelmei magasságokban szárnyaló szellemi képességeiről. Mert időközben persze hogy kiderült, hogy a nevezetteknek mégiscsak van sütnivalójuk. Hovatovább agyasok. Sőt: géniuszok. Figyelem: a könyv olvasásához tömérdek hahaha és hihihi szükségeltetik!

Kaszás György - Amit ​a disznókról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Minden ​KreLatív
A ​McCann-Erickson Budapest sorozat harmadik kiadványában 133 olyan gondolat található, amelyet ügynökségünk kreatív igazgatója fogalmazott meg és vetett papírra - minden él, de nem minden cél nélkül. A 134. is az övé, viszony én jegyeztem meg és le. A mondat igaz, rövid, találó, figyelemfelkeltő - azaz kreatív. Idézem: "A biztonságos autóvezetésnek az a titka, hogy arra nézz, amerre mész!" Lehet-e ezen vitatkozni? A casco- és egyéb károk jelentős része bizonyítja, hogy nem. Mint ahogy az sem kérdőjelezhető meg, hogy az eredményes reklámtevékenység egyik legfontosabb eleme az ügynökség kreatív részlegének munkája. Az ott dolgozókhoz, valamint a velük együttműködőkhöz szólnak a közel 20 év pozitív és negatív szakemberi tapasztalataiból fakadó gondolatok. Ez a kis gyűjtemény nem kíván abszolút igazságokat megfogalmazni. Csupán segíteni abban, hogy merre érdemes menni és mindeközben mire ajánlatos odafigyelni.

Kaszás György - Amit ​a kutyákról feltétlenül tudni kell
"Az ​ember büszkén emlegeti, hogy pórázon vezeti a kutyát. Miközben a kutya megy elöl. Röhej." (Ku-tyu-li, kínai kinológus)

Kaszás György - Amit ​a nyulakról feltétlenül tudni kell
Fülre ​lépni tilos!

Kaszás György - Amit ​a nőkről feltétlenül tudni kell a felnőtteknek
"Kiválóan ​értek a háztartáshoz. Ahányszor csak elhagyok egy férfit, megtartom a házát." (Gábor Zsazsa) "Hétre felugrom hozzád. Szeretkezünk egy nagyot, jó? Ha késnék, kezdd el nélkülem!" (Carol Sanders) "Én elviszem mindenhova a feleségemet. De mindig hazatalál." (Ken Barton) "Örülök, hogy nő vagyok. Így nem fenyeget az a veszély, hogy feleségül veszek egyet." (Joan Rivers)

Kaszás György - Amit ​a birkákról feltétlenül tudni kell
Juhhé! ​Végre megtudhatjuk mindazt, amit a birkákról feltétlenül tudni kell. Például, hogy a kedvenc sportjuk a szabadfogású birkázás, vagy azt a fontos tényt, hogy a frissen nyírt birka nem híve a nudizmusnak. Hanem áldozata. I love juh!

Kaszás György - Dinómánia
A ​könyv szerzője neves szakértőnek számít a dinók terén, tekintve, hogy – amint az a címlapon olvasható is – van neki neve. Jó nevűnek is nevezhetnénk, ha valóban Jónak hívnák. Mondjuk, Jó Elemérnek. De nem hívják annak. Könyvéből megtudható a dinókról minden, amit beleírt. Amit nem írt bele, az nincs is. Benne.

Kaszás György - Amit ​a lajhárokról feltétlenül tudni kell
Ez ​így nem mehet tovább! Tudja meg végre mindazt, amit a lajhárokról tudni kell! Például, hogy milyenek az erkölcseik, hogy mit csinálnak a postán, vagy, hogy miért nem lehet pulóvert kötni belőlük.

Kaszás György - Amit ​a majmokról feltétlenül tudni kell
Kaszás ​György szerint "azt kell a majmokról feltétlenül tudni", hogy olyanok, mint az emberek. Nemcsak azért, mert az egész világon, sőt még az űrben is megtalálhatók, hanem azért is, mert ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az emberek: "A majom illetlensége közismert. Az még hagyján, hogy ha belép valahová, nem köszön", de negatív érzelmeit is rögtön kinyilvánítja. A kötetet Elek Lívia humoros rajzai illusztrálják.

Kaszás György - Kreativitássuli
Szeret ​ön okos, kreatív, fantáziával megáldott gyerekeket látni? Szeretné, hogy az új nemzedék minél sikeresebb és boldogabb legyen? Micsoda kérdések! Hiszen nincs olyan szülő vagy pedagógus, aki ezekre nemmel válaszolna. A kreativitás természetes emberi tulajdonság, más-más szinten, de mindenki rendelkezik vele. Olyan alapképesség, amelyet könnyen a magunk szolgálatába állíthatunk, hiszen a hozzá szükséges készségek kitűnően fejleszthetők, erősíthetők! Az előrejelzések szerint azoknak a szakmáknak a jelentős része, amelyekben napjaink diákjai felnőttként dolgoznak majd, ma még nem is létezik! A változás leginkább a szellemi munkaköröket érinti majd, s ebben a helyzetben a kreativitás rendkívüli módon felértékelődik. Mi - szülők, pedagógusok - sokat tehetünk azért, hogy ez a gyerekeinkkel született kincs ne sorvadjon, ne vesszen el, sőt hatékony eszközzé fejlődjön. Ez a remek, a szerző rajzaival illusztrált könyv összefoglalja a kreatívgondolkodás-tanítás főbb sarokpontjait, és egységes koncepciót, módszertant mutat be arra. S bár a benne szereplő izgalmas, játékos feladatok gyerekeknek szólnak, alkalmasak arra is, hogy felnőttekben is kedvet ébresszenek kreativitásuk fejlesztésére.

Kaszás György - Pap Tibor - Amit ​a kengurukról feltétlenül tudni kell
"Mi ​a kenguru? Ha Ausztráliában, vagy állatkertben járunk, és valami fel-le pattogva, zsebbel-lobbal közeleg felénk, majd átugorva felettünk tovapattog anélkül, hogy szemügyre vehettük volna, nos akkor biztosak lehetünk abban, hogy az, amit NEM láttunk, az kenguru volt."

Kaszás György - Gondolkodássuli
Hogyan ​válhat gyermekünkből olyan felnőtt, aki ahelyett, hogy mindenre bólogatna, sikerrel irányítja a gondolatait, a döntéseit, lényegében az egész életét? A kötet egyértelmű választ ad a kérdésre: a kritikai gondolkodás segítségével. A jó hír pedig az, hogy ez bizony megtanítható és megtanulható. Az iskolai oktatás egyik legnagyobb hiányossága, hogy a gyerekek nem sajátítják el a gondolkodás alapműveleteit (mint például a kérdezés, az összehasonlítás, az elemzés, a bizonyítás, a következtetés), márpedig így a tanulás közel sem lesz olyan hatékony, mint amilyennek lennie kellene, és amilyen lehetne is! Senkit ne tévesszen meg a kritikai gondolkodás kifejezés: itt ugyanis nem a dolgok puszta kritizálásáról – azaz bírálatáról – van szó, hanem az értelmezésükről, elemzésükről, értékelésükről és arról, hogy végül hogyan döntünk felőlük. Mert minden ezen múlik. Persze nemhiába mondta Henry Ford: „A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják olyan kevesen.” Ám ehhez bátran hozzátehetjük: ugyanakkor a legnagyobb kaland is! A Gondolkodássuli elsősorban 10–12 éves gyerekek szüleinek, tanárainak szól, és remek gyakorlati példák, szórakoztató feladatok segítségével mozdítja elő, hogy a diákok – vagy akár a játékos kedvű felnőttek – megismerjék és megtanulják alkalmazni a gondolkodás alapvető eszköztárát, és a világot átlátó, értelmes, kíváncsi emberekké váljanak. Balatoni József (Jocó bácsi) történelemtanár, író és blogger előszavával.

Kaszás György - Amit ​a koalákról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Pap Tibor - Amit ​a békákról feltétlenül tudni kell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Amit ​a férfiakról feltétlenül tudni kell a felnőtteknek
"Az ​ideális férfi? Nem vedel, nem bagózik, nem veszekszik, nem nőzik és nem létezik." (Brigitte Bardot) "A második legkedvesebb szervem az agyam." (Woody Allen) "Elválni egy férfitól csupán azért, mert már nem szereted, ugyanakkora marhaság, mint csak azért hozzámenni, mert szereted." (Gábor Zsazsa) "Férjhez mennék újra, ha találnék egy férfit ötven millió dollár vagyonnal, aki még az esküvő előtt rám íratná a felét, és garantálná, hogy egy éven belül elpatkol." (Bette Davis)

Kaszás György - Amit ​az emberekről feltétlenül tudni kell
"Tudják, ​kérem, mi az ember tragédiája? Ha valakinek az orra elől viszik el az utolsó darabot ebből a könyvből." (M. Imre, író, olvasó és számoló) "Az Amit az emberekről feltétlenül tudni kell című könyvet olvasod te is, fiam, Brutus?" (J. Caesar, szenátor) "Ne zavard köreimet, te bunkó! Nem látod, hogy mit olvasok?!" (Arkhimédesz, feltaláló) "Vissza a természetbe! De ezt a könyvet vidd magaddal!" (J. J. Rousseau, poliészter) "Sorry Jack. Már megkaptam Roberttől." (M. Monroe, automaca) "Minden relatív. Kivéve ezt a kis könyvet, mert ez abszolúte baromi jó." (A. Einstein, fizikus) "Mindent számba véve, nekem ez a könyv tetszik a legjobban." (M. Lewinsky, gyakornok)

Kaszás György - A ​mi kutyánk hülye / Az én gazdáim hülyék
Tudtad, ​hogy nem csak az éremnek van két oldala? Hanem például ennek a könyvnek is, amelyből megtudhatod, miért állapítja meg annyi gazdi rezignáltan, hogy: "A mi kutyánk hülye!" Ráadásul ezúttal az sem marad rejtve, hogy miért gondolja e gazdikról ugyanezt négylábú barátjuk. És bár egyik félben sem merül fel, hogy a másik akár egy szemernyit is normális lenne, mégis így alkotnak tökéletes csapatot. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akiknek van, volt vagy lesz kutyájuk, valamint azoknak, akik csak szeretnek másokon vigyorogni. Kaszás György és Zazi kutya pimaszul poénos eszmefuttatásait Elek Lívia rajzai illusztrálják.

Kaszás György - Takács Mari - Havasi Gábor - A ​reklám olyan, mint... Na, milyen a reklám?... A micsoda milyen?...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszás György - Amit ​a pandákról feltétlenül tudni kell
Bár ​azt mindenki tudja, hogy rablóból lesz a legjobb panda, e nélkülözhetetlen könyvből ennél sokkal fontosabb dolgokat is megtanulhatunk. Például kiderül, hogy szereti-e a panda sült kolbászt, mihez kezd, ha bambuszfotelt lát, és mi az eredménye annak, ha berúg a jegesmedve sminkese.

Kaszás György - Reklámcsinálás
Hogyan ​alakul át a branding? Mit jelent az elmarketingesedés? Hová fejlődik az offline és az online marketingkommunikáció? Mi a helyzet a kreativitással és az ötletekkel? Mi történik a tenderek, a beszerzők és a fesztiválok világában? Miért születik oly sok kamureklám? Valóban válságban van a reklámszakma? Hogyan alakul a reklámcsinálás jövője? A szerző legújabb könyve egyszerre kritikus és reménykeltő, múltba néző és jövőbe tekintő, rendkívül szellemes és véresen komoly. Teli rengeteg tanulságos nemzetközi és hazai példával. Igazi szakmai csemege, magával ragadó szellemi táplálék nemcsak a reklámozóknak, ügynökségeknek, médiatulajdonosoknak, politikusoknak, oktatóknak és diákoknak, hanem mindenkinek, aki egyetlen játszmát sem szeret feladni, még a kis adrenalinjátékot sem. A jövő azok kezében van, akik megértik a szerző üzenetét: Bombatölcsérben is nő virág. Öntözni kellene. Kaszás György 18 éven át dolgozott a McCann Erickson Budapest vezető kreatívigazgatójaként, jelenleg kreatívgondolkodás- és prezentációtréner/coach. Marketingkommunikációs fórumok előadója, számos publikáció és könyv egyebek közt a Gondolkodjunk, mert vagyunk! és A nagy adrenalinjáték szerzője. További információ: www.cdkaszas.hu

Kollekciók