Ajax-loader

Patyi Árpád könyvei a rukkolán


Virágh Ursula - Patyi Árpád - Mikrohullámmal ​mesterfokon
Egészségesen ​akar táplálkozni? Kedveli a növényi alapanyagokból készült, vegetáriánus ételeket? Ízletes, zamatos húsételekre vágyik? Gyorsan el akar készülni a főzéssel-sütéssel? Új, különlegesen ízletes ételek receptjeivel találkozhat e kötetben, s a modern háziasszonyok kedvencében, a mikrohullámú sütőben, percek alatt el is készítheti őket.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - A ​mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal ​főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való főzés időmegtakarítással jár, és módot nyújt az egészséges táplálkozásra. Könyvünk olyan "titok" birtokába juttatja, amelyeknek ismeretében a mikrohullámú sütő háztartásának egyik leghasznosabb eszközévé válhat, s új ízekkel találkozik, amelyek a családban mindenkinek örömet okoznak.

Boda Zoltánné - Korpádi Péter - Patyi Árpád - Karácsonyi finomságok
A karácsony az egyik legszebb ünnepünk az év során, éppen ezért nagyon fontos, hogy a meghitt családi összejövetelek alkalmával finom és ínycsiklandozó falatok kerüljenek az asztalunkra. Könyvünkben ehhez ajánlunk igazán különleges recepteket az előételektől kezdve a desszertekig, melyek között megtalálhatók újdonságok és klasszikus ételek is.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Vegetáriánus ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Márkás ​finomságok
Receptjeinkkel ​azoknak kedveskedünk, akik szeretnek kísérletezni azzal, hogy saját kezűleg készítik el kedvenc nassolnivalójukat. A boltok polcain sorakozó drága édességek házi megfelelőit, egyáltalán nem ördöngösség otthoni körülmények között sem megvalósítani.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - A ​magyar konyha remekei
A ​magyar konyha remekei a házias, hagyományos magyar konyha legjobb, számunkra legkedvesebb fogásainak receptjeit tartalmazza. Az édesanyák főztjének feledhetetlen ízeit hozza vissza, hozzátéve és módosítva sok mindent a modern táplálkozás jegyében. Könyvem a történelmi hatások által gazdagított, finomított, de eredendően magyar konyha receptjeit kínálja az olvasónak. Mindenekelőtt leveseket, mivel levest kedvelő nép vagyunk, s az ebéd többnyire levessel kezdődik nálunk. Aztán a magyaros előételek receptjei következnek, s nem hiányoznak szakácskönyvemből a magyar folyók, tavak halainak ízei sem. A borjú- és marhahúsból, sertéshúsból, bárányból, vadhúsokból, baromfiakból készült fogások közt minden idényben, minden alkalomra megtalálja az olvasó az éppen kedvére valót. A jó ebéd vagy vacsora méltó befejezése - pláne ha névnap, születésnap alkalmából vagy ünnepnapon történik - egy olyan sütemény, amelynek ízeit évszázadok hagyománya formálta. A diós-mákos beiglitől az aranygaluskáig, a dobostortától a zserbószeletig ilyen sütemények receptjeit kínálom könyvemben, jó főzést, sütést és jó étvágyat kívánva hozzájuk. Korpádi Péter

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Paleo ​reggelik
A ​nagysikerű Paleokonyha cimű kiadványunk után most új könyvel kedveskedünk olvasóinknak, a Paleo reggelikkel. A paleo étrend követőinek gyakran okoz gondot, hogy mit reggelizzenek, mit vigyenek magukkal a munkahelyükre vagy milyen tízórait csomagoljanak a gyereknek az iskolába. Mivel a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért nagyon fontos, hogy mindig változatos legyen, és az sem utolsó szempont, hogy gyorsan el lehessen készíteni. Ehhez adunk receptötleteket, hogy a hétköznapokon és a ráérősebb hétvégéken is mindig finom reggeli falatok készülhessenek.

Korpási Péter - Patyi Árpád - Makaron
A ​szivárvány minden színében pompázó, apró sütemények mindenki tekintetét azonnal megfogják, ha a cukrászda kínálójában sorakoznak. Ezzel a receptgyűjteménnyel szeretnénk mindenkit biztatni, hogy nemcsak a nagyszerű cukrászok kiváltsága makaront készíteni, hanem otthon is boldogulunk vele. Vendégváró falatkáknak, desszertnek, teasüteménynek kínálhatjuk, sőt, remek egyedi ajándék is, amivel megörvendeztethetjük barátainkat, ismerőseinket.

Varga Zs. András - Patyi Árpád - Általános ​közigazgatási jog
A ​közigazgatási jog -még ha változik is- egységes egész. Belső állandósága ellenére máshogy látja a jegyző, az ombudsman munkatársa, az ügyész, a bíró, az alkotmánybírósági tanácsos, és a kutató. Mindegyikük tapasztalata értékes, mert valóságos. Ez a kötet annyiban nyújt sajátos, immár az Alaptörvény rendszerére épülő leíárást, hogy mindezeket a szempontokat megjeleníti. A szerzők megközelítései közel két évtizedes gyakorlaton és még hosszabb érdeklődésen nyugszanak. A kötet mégsem megközelítések gyűjteménye, hanem következetes munka. A szintézist az egyetemi oktató azon kötelezettsége biztosítja, hogy világos és érthető leírást adjon. A leírást két egyetem oktatóinak és hallgatóinak tizenhat szemeszteren át érkező visszajelzései hangolták finomra.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Muffinok
Kókuszgolyóval ​töltött csokoládés, szilvalekváros-kakaós-fahéjas, datolyás-mogyorós vagy éppen sonkával töltött sajtos krumplis. Szinte nincs még egy, a muffinhoz fogható sütemény, amely ilyen változatos ízekben lenne elkészíthető. Válogassunk hát kedvünkre Korpádi Péter mesterszakács fantáziadús receptjei közül, melyeket Patyi Árpád ínycsiklandó fotói kísérnek.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Sütemények ​márkás csokikból
A ​könyvben található receptek olyan édességek (Bounty, Kinder Bueno, Snickers, Kit-Kat, Nutella, és számos más népszerű csokoládé) felhasználásával készültek, melyek a mindennapjaink során is a kedvenc nassolnivalóink közé tartoznak. Ezek az ínycsiklandó, szemet gyönyörködtető kreatív sütemények nemcsak szépek, hanem ellenállhatatlanul finomak is. Könnyű őket elkészíteni, és bármilyen alkalomra is szánjuk, biztos sikert arathatunk velük.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Az ​egészség konyhája
A ​szerző figyelme az egészség konyhájának minden területére kiterjed: a filozófiai megalapozástól az alapanyagok beszerzésén és a megfelelő edények kiválasztásán át egészen a felhasználandó fűszerekig ad eligazítást, nem feledkezve meg az ételek egymásutániságának, sorrendjének, az elkészítés módjának és az étkezés mikéntjének fontosságáról sem.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Klasszikus ​és közkedvelt koktélok
A ​koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben kikapcsolódásként elfogyasszunk egy-egy jól sikerült kompozíciót. Ön is szívesen vendégelné meg barátait otthonában egy-egy rafinált, profin díszített itallal? Talán tudja is, hogy mifélével, s esetleg azt is, hogy kedvence miből készül. De milyenek az arányok? Milyen pohárban szokás felszolgálni, és hogyan kell díszíteni? Korpádi Péter és Patyi Árpád gazdagon illusztrált kalauza több mint 130 klasszikus, illetve új, népszerű koktél elkészítésének a fortélyaiba vezeti be a kezdőket és a haladókat egyaránt.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Palacsinták
A ​palacsinta mindig sikert arat, gyorsan elkészíthető, kiadós és olcsó fogás - igazi klasszikus. Készüljön sósan vagy édesen, megannyi elkészítési módja létezik. A szokatlanabb, izgalmasabb palacsintafélékkel főként az éttermek étlapjain találkozunk, pedig jó részüket könnyen elkészíthetjük otthon is. Korpádi Péter mesterszakács fotográfus most sok hasznos palacsintasütési tippel és több mint ötven, ínycsiklandó palacsintaköltemény receptjével ad ihletet e klasszikus étel változatos elkészítéséhez.

Gabula András - Halmos Monika - Korpádi Péter - Patyi Árpád - Nagy ​Süteménykönyv
Hagyományos ​és különleges finomságok. Torták, krémesek, kalácsok, piték, muffinok, apró és sós sütemények. Érdekességek gyümölcsökről, alapanyagokról.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - A ​nemzetközi konyha remekei
E ​szakácskönyv receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem fel ebbe a könyvbe a receptet, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, (...) a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás. A könyv receptjei egytől egyig így születtek, ezért nyújtanak (...) biztos útmutatást ahhoz, hogy a sütés-főzésből az ön elképzeléseit tökéletesen kielégítő, ízletes, finom fogások szülessenek.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Házi ​készítésű italok
Könyvünk ​olyan recepteket tartalmaz, amelyekből könnyedén el lehet sajátítani azoknak az alkoholos italoknak az elkészítését, amelyek népszerűek a felnőttek körében családi és ünnepi események alkalmával. Megmutatjuk, hogy egy kis energia- és időbefektetésével házilag is könnyedén előállíthatóak a boltban megvásárolható termékek.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Sütemények ​paleo módra
A ​Sütemények paleo módra, azok számára készült, akik szem előtt tartják az egészségtudatos táplálkozás irányelveit, odafigyelnek arra, hogy minél kevesebb finomított cukrot, fehér lisztet vigyenek be a szervezetükbe. Könyvünket nemcsak a paleo étrend követőinek ajánljuk, hanem mindenkinek, aki szereti az olyan édességeket, süteményeket, melyeket...

Csemer Géza - Korpádi Péter - Patyi Árpád - Cigány ​ételeskönyv
"A ​cigányság a magyar kultúrának egyik igenis komoly része. Ez nem csak a zenére áll, de más kulturális megnyilvánulásokra is, mint például a konyha. A mostani időkben sokan nagyon is érdeklődnek a cigányság sorsa iránt, ezért örvendetes, hogy Csemer Géza és Korpádi PÉter konyhaművészeti könyvet írt a mi cigányaink hagyományáról. Érték ez a későbbi nemzedékek számára is, mert megőrzi azt, ami a múlté volt, de a jövőt is szolgálja." Habsburg Ottó

Patyi Árpád - Korpádi Péter - Népszerű ​desszertek
Ez ​a könyv azért született meg, hogy minél többen átélhessék a lopott és édes pillanatokat. Egyszerű, közérthető formában kívánja a szerző megosztani a kezdőkkel és haladókkal e néhány receptet, amit bármikor, nem csak ünnepeken, hanem a futó hétköznapokban is elő tudnak venni, és viszonylag gyorsan el tudják készíteni. Jó pár alapédesség, csemege is szerepel köztük, valamint torták, rakott palacsinták, fánkok és pogácsák is.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Burgonyás ​ételek
A ​Szerző a burgonyából készíthető ételek széles skáláját vetíti elénk, amelyek között a kezdő és a gyakorlott háziasszony, az ínyenc és a tradicionális konyha híve egyaránt megtalálja a kedvére valót. Az ötven recept ínycsiklandó előételeket, vendégváró falatokat, leveseket, gazdag egytálételeket, húsokat és halas fogásokat, sőt desszerteket is kínál. A recepteket a szerző által elkészített, ízletesen díszített és tálalt étel minőségi fényképe illusztrálja. A könyv a témában számtalan konyhai tippet, trükköt, fortélyt, kultúrtörténeti különlegességet közöl. A teljesebb kép kedvéért felhívja az Olvasók figyelmét a nagy világkonyhák egy-egy burgonyás specialitására.

Kollekciók