Ajax-loader

Dévényi Zoltán könyvei a rukkolán


Dévényi Zoltán - Harmos Zoltán - FC ​Barcelona
FC ​Barcelona. A világ egyik leghíresebb futballklubja - ami nemcsak egyszerűen egy klub, hanem sokkal több annál. A katalánok számára imádatuk tárgya, a spanyol "hatalommal" szembeni harc eszköze, a Reál Madrid örökös ellenfele. A sorozat nyitó darabja a gránátvörös-kék egyesület történetét eleveníti fel.

Dévényi Zoltán - Harmos Zoltán - Real ​Madrid
A ​Real Madrid a világ egyik legnépszerűbb futballklubja, amely nem csupán rajongói létszámában, hanem eredményei tekintetében is kimagaslik a versenytársak közül. Nincs még egy olyan egyesület, amelynek mezét több nemzet aranylabdásai viselték, amely ilyen sok kupagyőzelmet ünnepelhetett az öreg földrész három legrangosabb sorozatában, amely dinasztiát teremtett a Bajnokcsapatok Európa kupájában, sorozatban öt elsőséggel.

Dévényi Zoltán - Halász Zoltán - Focivilág ​- 1996 augusztus
Ez ​év nyarán bizonyára sokan meglepődtek, amikor kéthetente megjelenő lapunkban egy új, forradalmi ötlettel álltunk elő. Az elképzelés lényege, a Focivilág megszüntetése mint lap és a havonta, könyv formában történő megjelenésre való átállás bizony néhány hűséges olvasónk ellenérzését váltották ki. Az ellenvéleményekben, amelyek között legtöbbször a radikális méretű árváltozás és a másfél hónapos átfutási idő szerepelt, sok igazság fogalmazódott meg. Természetesen nem volt csekély azoknak a száma sem, akiket legalább annyira elkapott az ötlet varázsa, az Újdonság ereje, mint őszintén bevallva minket. Szétpillantva a világon térben és időben, megállapíthatjuk, hogy kezdeményezésünk, amelynek Ön most első példányát tartja a kezében, egyedülálló. Kétszázötvenhat oldalon feldolgozni a Föld közel másfélszáz országának labdarúgását, és mindezt havonta, azzal az alapossággal, statisztikai megközelítéssel, amit Ön már megszokhatott, nem kis feladat. Reméljük, hogy miután végigolvassa a Focivilág 1996 augusztus című könyvet, arra a következtetésre jut, hogy érdemes volt meglépni kiadónknak ezt a váltást, hiszen mindez az Ön még szélesebb körű és jobb tájékoztatását segíti elő, annak a csodálatos valaminek a történéseiről, amit labdarúgásnak nevezünk.

Dévényi Zoltán - Harmos Zoltán - Ronaldinho
Bemutatjuk ​az olvasóinknak a világ jelenlegi legjobb labdarúgóit. A sorozat első kötetének hőse Ronaldinho, a Barcelona szellőléptű világklasszisa, akiért milliók rajonganak, akiért valóban érdemes mérkőzésre menni, vagy a televíziót bekapcsolni. . Egy könyv, amelyben összefoglalhatjuk a most 24 éves zseni eddigi pályafutását a kezdetektől a Gremióban eltöltött éveken át Párizsig, visszapillantunk a nagy kiugrásra, a 2002-es világbajnokságra, valamint a Barcelonánál eltöltött időszakra. Az utóbbi másfél év alatt a brazil csillag nemcsak a katalán szurkolókat hódította meg káprázatos játékával, s hozta fel a gránátvörös-kék együttest a szürke középcsapatból a spanyol bajnokság legnagyobb, s a Bajnokok ligája egyik legnagyobb esélyesévé, hanem maga is a legjobbak közé került, olyannyira, hogy nem mással, mint Pelével és Maradonával kezdik összehasonlítani rendkívüli tudását...

Dévényi Zoltán - Harmos Zoltán - Manchester ​United
A ​Manchester United napjaink egyik legsikeresebb, leggazdagabb klubja, amely 2007-ben megszakította a Chelsea uralkodását az angol bajnokságban. Könyvünk a 2006-ban megjelent első kiadást egészíti ki a 2006–07-es idényben történtekkel – megtudhatjuk, miként sikerült a vörös ördögöknek a jóval esélyesebb Chelsea-t maguk mögé utasítaniuk. Bemutatjuk a 2007–08-as játékoskeret tagjait is, azokat a labdarúgókat, akikkel újabb hódításokat tervez a legendás edző, Sir Alex Ferguson.

Kollekciók