Ajax-loader

Józsa László könyvei a rukkolán


Covers_289043
elérhető
0

Józsa László - Marketing
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Józsa László - Marketingstratégia
A ​könyv a nagysikerű Marketingstratégia könyv aktualizált, kétnyelvű változata, kiegészítve Luiz Moutinho nemzetközi esettanulmányaival. A könyvet elsősorban azoknak ajánljuk, akik angol nyelven tanulják a marketinget. A könyv kétnyelvű, így az is haszonnal forgathatja, aki néha még bizonytalan az angol szaknyelvben, illetve azok is, akik olyan vállalatnál dolgoznak, ahol elengedhetetlen az angol nyelv szakmai ismerete.

Józsa László - Marketing ​- reklám - piackutatás I-II.
Felhasználási ​szakterület: marketing- és reklámügyintéző, kereskedelmi technikus szakképesítések megszerzéséhez

Józsa László - A ​honfoglaló és Árpád-kori magyarság egészsége és betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Forrai György - Józsa László - Az ​orvos nyomoz
Ha ​egy ismerősünk vagy egy közismert személy eltávozik az élők sorából, többnyire rákérdezünk: mi történt vele? Miben halt meg? Mert nem csupán az élet, a halál is érdekel bennünket. Hát még azokat a kutatókat, akik kifejezetten híres személyiségek betegségeivel és halálokaival foglalkoznak. A jeles orvos-nyomozók több mint másfél száz halhatatlanról - uralkodók, költők, írók, festők, zeneszerzők, magyarok és nem magyarok stb. - derítették ki, hogy milyen betegségek vagy események okozták halálukat. Bibliai személyiségek, ókori hírességek, az elmúlt évszázadok jeles alkotói, gondolkodói egyaránt alanyai e kutatómunkának. Sokszor - megelőzve az orvostudományt - egy-egy festmény vagy irodalmi alkotás is hozzájárult számos betegség felismeréséhez. Meglepő eredményekkel kecsegtetnek a paleopatológiai kutatások is. A nagy trecento művész, Giotto csontvázának vizsgálata máris figyelemre méltó eredményekkel járt. Hasonló vizsgálatokra készülnek a 16. században élt barokk festő, Caravaggio csontjain, melyeket a közelmúltban hoztak felszínre egy toscanai kikötőváros temetőjében. S még számtalan érdekességre bukkanhatunk, ha figyelemmel kísérjük a kötetben közölt elemzéseket, leírásokat.

Józsa László - Névvel ​jelölt szindrómák
Az ​1986-ban megjelent könyv nagy sikerű fogadtatása indokolttá tett egy második kiadást, melyben helyet kaptak a szakmában azóta elterjedt újabb szindrómák, valamint pszichológiai kifejezések és kórszövettani alapfogalmak. Így jelentősen kibővült az eredeti címszóanyag, számuk most csaknem 2000.A névvel jelölt szindrómákat többségükben a betegség- vagy tünetegyüttest felismerő vagy azt elsőként leíró tudósokról, orvosokról nevezték el, de létezik olyan szindróma is, ahol a névadó egy történelmi vagy irodalmi személy, az elnevezés földrajzi fogalmat takar, avagy egy állat nevét viseli. Rendkívül hasznos a kötet szerves részét képező mutató. A 23 szakágra bontott csoportosításból az olvasó azonnal kiválaszthatja az őt leginkább érdeklő témakört, és ehhez külön segítséget nyújt, hogy a rokon- vagy határterületek esetében egy-egy címszó több helyen is megtalálható. A második névmutató alfabetikus jegyzék azon szerzőkről vagy egyéb névadókról, akik a világszerte különböző módon használt szindróma-elnevezések következtében nem az első helyen szerepelnek.A kötet gyakorló és kutató orvosoknak, valamint medikusoknak nyújt segítséget munkájukban, illetve tanulmányaikban.

Kollekciók