Ajax-loader

Ïsa Schneider könyvei a rukkolán


Ïsa Schneider - Őrült ​nők a fedélzeten!
Egyiptom ​végtelen kék ege alatt játszódik Isa Schneider legújabb regénye, melyben három különös nőt sodor egymás mellé a sors, s a Nílus királynője fedélzetén misztikus történetek elevenednek meg. Miközben az olvasó egy társasutazás résztvevőjeként megismerkedik Egyiptom számtalan csodájával, a felidézett múltból a Kelet és a zen-buddhizmus különös-borzongató világa tárul elé. A mű főhőse a férje halála után talaját vesztett Magda, aki életének értelmét a zen tanításaiban vélte megtalálni. Most úgy érzi, hogy találkozása és barátsága két - egyébként pszichiátriai kezelés alatt álló - útitársnőjével sorszerű volt, és nagyon fontos momentuma lesz életének. Hármójuk különös utazását élénk színekkel festi le Isa Schneider. A rendkívüli érzékletességgel megírt történet ismét bizonyítja, hogy a képi láttatás művészete egyik írói titka. S mivel Isa Schneider valódi reneszánsz-típusú író, meséje az egyiptológiától kezdve a buddhizmuson át a pszichológiáig komoly ismeretekről tanúskodik, melyeket szinte észrevétlenül ad tovább az olvasónak. Ismét egy letehetetlen könyv az írónő tollából. Nem fognak csalatkozni.

Ïsa Schneider - Asszony ​ördögkeréken
A ​Föld utcai lányok ciklus újabb kötete. E könyv viszonylag későn született, szereplője második generációs, de bátorsága, küzdeni tudása semmivel sem marad el az elődöké mögött. Marikát  akinek még a neve is tévedésből adatott  születése után eltaszítja magától az anyja, nagyszülei nevelik. Az okos, érzékeny kislány élete csak nehezebb lesz, mikor családja visszafogadja: otthon mellőzötten, rideg szeretetlenségben él. Igazi kálváriája azonban akkor kezdődik, amikor nagybátyja megerőszakolja. A lányt ettől kezdve két dolog élteti: a bosszú gondolata, és az, hogy saját lábára állva megteremtse saját egzisztenciáját. Ám az erőszak nem múlt el nyomtalan: személyisége meghasadt, három másik énje  a félénk, szégyenlős kislány, az önpusztító vamp és a leszbikus nő  hosszú éveken keresztül kéretlen társai maradnak, míg szerte Európában a boldogulását keresi.A Föld utcai lányok legyőzhetetlenek, Isa Schneider hősei szeretni valóak, kedvesek, olyanok, mint mi mindannyian. Az írónő mesél nekünk, és mi vele izgulunk a végkifejletért. A mesével együtt válik aztán könnyebbé a lélek, amikor győz az igazság.

Ïsa Schneider - Csókolj ​meg utoljára
A ​regény - akárcsak a korábbiak - ismét a mitikus, titokzatos, meseszerű Föld utcából indul útjára. Az új regény hősnője jó, törékeny, kedves, megbízható, senki ellen nem vétett soha. Maradhatna így, ha engedné a Sors. De a Végzetet nem lehet kikerülni. Halmozódnak a lelki sérülések, és már csak kevés kell, hogy túlcsorduljon a pohár. Ilyenkor megnyílik a Mélység, eltűnik a meggondolás, belép a történetbe a Kimondhatatlan. Beláthatunk a tudattalanba egy pillanatra, s megértjük: milyen törékeny a személyiség. Igazán olvasmányos, magával ragadó, lenyűgöző történet.

Ïsa Schneider - Lángba ​borult a tenger
Érdekes, ​furcsa család négy generációjának regénye vezeti több országon és két világrészen át az Olvasót. A hősnő — kisebb eltérésekkel — hétköznapi ember; egy NŐ, akinek a véletlen folytán megadatott a boldogság nagy kalandja... A regény napjaink története. A regényírás legfontosabb követelményeit egyesíti: érthető, magával ragad, és érdekes. Az írónő nem kísérletezik rendhagyó, fárasztó irodalmi témákkal. Egyszerűen elmesél. A könyv garantálja a kellemes könyvélményt az olvasónak. És még egyszer megértjük, hogy A NŐ ÖRÖK!

Ïsa Schneider - Hiúzasszony ​nem szeret
Az ​ostrom utolsó napjai. A tizenhét éves Bibi körül romokban hever a város. Míg mások élelmet keresve bóklásznak, a lány egy feltört zsidó lakásból szatyorra való piperecikkel tér haza. Csak egy dolog izgatja: a lopásért kapott anyai pofonok ne hagyjanak nyomot frissen kikészített arcán. A hetvenegy éves Bibi magányosan, házába zárkózva él. Míg körülötte folyamatosan cserélődnek a huszadik század második felének kulisszái, ő maradt, aki volt: egy önző, lélektelen nőstény. Valóban maradt, aki volt? A népszerű írónő regénye - mint a korábbiaké is - egy újabb Föld-utcai lány története.

Ïsa Schneider - Judit ​szimfóniája
A ​Föld utcai lányok krónikásának, az erdélyi születésű Isa Schneidernek legújabb regénye egy zenész hölgy történetét meséli el. A viszontagságos életút leírása most is meggyőzi az olvasót arról, hogy bármilyen nehéz kihívásokat is állít elénk a sors, mindig, minden helyzetből fel lehet, sőt fel is kell állni. Egy asszony sorsa változatos hangnemekben: parlando, rubato, fortissimo...

Ïsa Schneider - A ​különös szerető
A ​20-21. században is születnek polihisztorok. Iza Schneider erdélyi származású írónőre minden kétséget kizáróan illik ez a titulus, hiszen orvosi pályáján éppúgy sikeres, mint festőművészként és íróként. Vallja, hogy "az ember nem él olyan keveset, hogy egyetlen szakmát űzzön". Csodálatra méltó az élethez való hozzáállása, vitalitása, önkifejezésre való törekvése. Alkotásaival - festményeivel, regényeivel - minden érzékünkre hat, mélyen, maradandó nyomot hagyva érinti meg szemlélője, olvasója lelkét. A Marosvásárhelyen született írónő a Föld utcai lányok krónikása. Ez az utca volt gyermekkora színhelye, s az itt élő lányok a játszópajtásai. A barátnőknek változatos, sokszor rendkívüli életutat szánt a sors, a világ számos pontjára sodorta őket, és sokan közülük sikeresek lettek. Az ő történeteiket írja meg egy-egy regényében. A különös szerető története egy sokak számára ismeretlen korszakban, a Ceausescu-diktatúra idején játszódik, s e különös korszak különös asszonyának nem kevésbé különös sorsát meséli el...

Ïsa Schneider - Homokzene
"Költőnő ​én soha nem akartam lenni, De gondolataim makacsok, - félő lények - színes gyöngyszemek, sorok, szavak, melyeket megíratlanul nem lehet eltemetni. A versek élőlények!" Isa Schneider Marosvásárhelyen született, a Városban, melyet soha, sehol nem nevez meg, mert a név elveszett az Időben. A leírásokban csak a ragyogás tűnik elő, mellyel emlékszik rá. Ennyit hagyott meg a Szülőföldből a Történelem. A hazavágyás minden prózai és lírai művében fájóan visszaköszön. Isa Schneider regényeit már megkedvelte a közönség. Költészetének legjobb darabjai többnyire rímes szabad-versek, amelyek képzőművészeti látásmódjáról és a magyar nyelv zenéjének varázsos és biztonságos tudásáról is tanúskodnak.

Ïsa Schneider - Kísértetek, ​rejtelmek, átkok egy orvosnő szemével
Isa ​Schneider, megannyi regény szerzője ezúttal egészen sajátos művel lepi meg az olvasót. Műve nem regény, és nem is tudományos munka. Leginkább parapszichológia, paranormális jelenségek leírása, elemzése, vizsgálata, de van benne kevés néprajz, és némi történelem is. Különlegesen érdekes és olvasmányos mű, mert erdélyi emlékeire, történetei fűzi fel gondolatait jóslásról, telepátiáról, varázslatokról - de egy tapasztalt orvos mai tudásával felvértezve. "Bár évek óta foglalkoztat, hogy egyszer megírom a történetet, de soha nem volt rá időm. Bizonyára nem is került volna rá sor, ha a sors össze nem hoz tudós barátommal, a néprajzkutatóval - mondja az orvos-írónő. - ...beszélgettünk sámánokról, népi gyógyítókról, transzkulturális medicináról megemlítettem neki Rózsi nénit, aki neveltetésem egyik pillére volt..." Élvezetes, csevegő stílusú mesékbe (is) foglalt tények Isa Schneider és ismerősei különös megélései, a gyógyító javasasszony tevékenysége - miközben az olvasó maga is megtanulhatja a kártyavetés, a zaccból, babból jóslás "titkait".

Ïsa Schneider - Morfondír
"Ha ​már ismered egyik oldalamat (az a képes felem), most megismerheted egy másikat is, a hétköznapit. Ezt viselem minden nap, mert ez az igazi, a másik csak álarc. De sokszor felteszem. Most viszont itt állok smink nélkül, mert ez is én vagyok. E könyv epizódokat tartalmaz a Világ történéseiből, ahogyan én látom őket. Az is lehetne a címe: Mi újság az erdőben? Hogy melyik erdőben? Hát ebben itt, amelyikben élek. Élünk valamennyien." Rendkívül szórakoztató, humoros írások, naplójegyzetek, útleírások – az ismert orvos-írónő könyve rólunk, erdőlakókról.

Ïsa Schneider - Hordalék
A ​Különös szerető nagy sikere után egy talán még lebilincselőbb történetet olvashatnak az írónő műveinek kedvelői. Frizetzky Péter orvost úgy sodorta az élet, mint eltitkolt fia holttestét a sokat látott folyó. Szinte hihetetlen, de az élhetetlennek tűnő élet a 20. században játszódik, és a megrázó sors korántsem egyedülálló. A kötet főhősétől nem kevesebbet vett el a Ceausescu-diktatúra, mint egy emberhez méltó életet. Frizetzky Péter Frizeszkuként élte végig azt az életet, amelybe kevés beleszólása volt, amelybe a sors, a politika vagy a bizarr módon hatalomhoz jutott emberek kényszerítették. Így került egy csíny miatt kényszermunkára a parajdi sóbányába, így nősült meg akarata ellenére, így került származása miatt egyre lehetetlenebb körülmények közé. Megrázó, és rendkívül olvasmányos történet, mintha a szerzővel egy női Moldova kopogtatna az olvasóknál.

Ïsa Schneider - Házi ​papucsban
"Lehetne ​ennek a könyvnek az is a címe, hogy Az orvosnő is csak ember. És néha, sajnos, pont úgy is viselkedik. Mert ebben a könyvben, kedveseim, nemigen lesz szó a hivatásról. Itt arról beszélgetünk, hogy mi is emberek vagyunk, és emberként is elkövetünk néhány baromságot, ezért mégis inkább az lett a címe: Házi papucsban. Ez azt jelenti, hogy hivatalon kívül, minden felelősséget elhárítva, olyankor, amikor éppen élvezem, szabad vagyok. Úgy értem: nem vagyok szolgálatban, egy évben kiveszek én is kétszer két hetet, és csak nagyon keveset idegeskedem. Főként olyankor, ha eszembe jut, hogy Kiss úr, a helyettesem ismeritek őt, szóltunk róla néhány közvetlen szót, hogyan teszi tönkre éppen most a rendelőmet. Ilyenkor bedobok egy-két nyugtatót, hogy derűsen élhessem túl a pánikot, aztán az élet megy tovább. És nem is rosszul. Majd meglátjátok. (A Szerző)

Ïsa Schneider - A ​tizenegyedik parancsolat
A ​tizenegyedik parancsolat története mozaikokból épül kerek egésszé. A mozaikokat az író orvosi pályafutása alatt gyűjtötte össze, és gyúrta egybe. A házasságban élő, emancipált nők testi-lelki gyötrelmeit tárja fel, amikor megtapasztalják életük párjának árulását. A történet ismerős, ha nem is mindig ennyire kemény, hisz a legtöbb asszony életében előtt-utóbb megjelenik egy "Muci". Vagy maga válik "Mucivá". Egyik sem jó, de az előbbi keservesebb. Aki harcba száll, és elég kitartó, az biztosan győz az utolsó menetben. A hősnő gondolatban végigpörgeti élettörténetét, és közben rádöbben, hogy egész élete eddig úgy zajlott, ahogy azt a férfiak társadalma elvárta tőle: "...tetszenem kellett. Nekünk nőknek okvetlenül, életfontosságú fokon tetszenünk kell. Egész iparágak élnek ebből a szükségszerűségből. Kozmetikumok, ruhák, fehérneműk, minden olyan fontos... Mind része a tizenegyedik parancsolatnak: tűnj fel! Légy kellemes látvány, tudd eladni magad! A férfiaknak természetesen. A fene egye meg."

Ïsa Schneider - Fogkefe ​a szükségcsomagban
Vannak ​különös sorsú nők, kivételes életek, titkos bűnök és olyan megoldások, amelyekre senki nem számít. Isa Schneider új regénye szórakoztató, jó lélektani tudással, fordulatosan megírt történet. Ismét egy Föld utcai lány, egy Erdélyből elszakadt orvosnő, Lara életébe enged bepillantást, s egyben egy különös pszichoanalízis története is. Valaki a világhálón azt írta ezekről a könyvekről: "Isa Schneider rólunk ír, mi vagyunk regényeinek főhősei. Ő soha nem túloz, inkább visszafogott. Lehet, hogy éppen ez a tartózkodás sejteti leginkább az írónő szándékát: nem drámát, hanem valóságot írni. Mint ebben a könyvben is. És a valóság mindig nagyon érdekes. Jobb, lebilincselőbb, mint bármely fikció."

Ïsa Schneider - Az ​orvosnők korán halnak
Egy ​új és meglepő könyv kerül az Olvasó kezébe. Isa Schneidernek komoly olvasótábora van, amely türelmetlenül várja, hogy mikor jön az újabb, letehetetlen olvasmány: egy regény, amely az életünkről szól, amelyet falni fogunk, és addig nem hagyjuk abba az olvasást, míg nem érünk a végére. E könyv még az eddigieknél is érdekesebb: az író életregénye ez a mű, egy orvosnő élete, aki írni tud, és milyen jól! Isa Schneider ritkán szerepel a nyilvánosság előtt. Nem szeret "fennforogni". Most - először és utoljára - beengedi olvasóit az életébe. Egy olyan életbe, ahol - ha leveti a köpenyét - rájövünk: jé, az orvos is ember! Sebezhető, bántható, szerethető ember. Olyan, mint mindenki más: ő is szeret, szenved és dolgozik. Él. De egy önéletrajznál azért több ez a könyv: korrajz, orvostörténelem, és a határokon kívül élő magyar anyanyelvű orvosok kitárulkozása. Mindemellett kedves, őszinte, szórakoztató, ráismerünk, mert olyan "izás", de itt most többet kapunk: a szülőföldnek, az ifjúkor városának nagyon szép, lírai bemutatását. Isa Schneidert erről az oldaláról még nem ismertük.

Kollekciók