Ajax-loader

Carol Drinkwater könyvei a rukkolán


Carol Drinkwater - Molly ​szökésben
Molly ​olyan tinédzser, akinek már a megjelenése elég ahhoz, hogy mindenféle dolgok történjenek vele. Eszes és tetterős, és éppen most nyert el egy ösztöndíjat az egyik nagy hírű francia magániskolába. Ekkor azonban az egész világ a feje tetejére áll, mert Molly hirtelen felfedezi, hogy a szülei elváltak egymástól. Belekapaszkodva abba a meggyőződésbe, hogy újra egyesíteni tudja a családját, ha a maga kezébe veszi a dolgok irányítását, elszökik az iskolából, és részese lesz egy csomó féktelen kalandnak. A dolgok néha nem egészen úgy sülnek el, ahogy azt Molly tervezte - de a tapasztalatok végül megtanítják arra, hogy más szemmel, sokkal reálisabban tekintsen a világra.

Carol Drinkwater - The ​Girl in Room Fourteen
Striking, ​raven-haired Cecile produces the finest lemons on the Riviera. Her ice creams, pies, lemonades, sold on her stall at the internationally famous Cannes market, are as renowned as the Mediterranean city itself. Tourists travel from everywhere to meet her. But Cecile is a woman who no one draws close to, a woman with a secret. Cecile, when she was nineteen and a shy student, travelled south to a lemon festival on the borders of Italy and France. She was intending to let her hair down, to enjoy two crazy weeks of fun. She was not anticipating the enigmatic Italian who offered her a future beyond her wildest dreams. But at what cost? The Girl in Room Fourteen is a heartrending love story set on the warm shores of the Mediterranean.

Carol Drinkwater - Return ​to the Olive Farm
Life ​and love, olive groves and bee hives in Provence - further adventures in the bestselling Olive Farm series. After sixteen months of travelling round the Mediterranean in search of the ancient secrets of the olive tree, Carol returns to her beloved olive farm in the south of France, to her husband Michel and his burgeoning family. However, the homecoming celebrations are overshadowed by disturbing discoveries. The plight of the honey bee has become an international crisis and Carol is faced with unsettling news about the hives on her own olive farm. While the multinational companies are pushing for 'bigger, better, bumper' crops, a small band of farmers and ecologists are calling for a halt to many of the modern farming malpractices that are endangering the planet. Carol is amongst them. But it puts her own farm, her idyll, under threat. At what point do you turn your back on all that you believe in and all that you have been fighting for? This is the story of how Carol and Michel struggle with some difficult choices, and how they decide to deal with the unavoidable disappointments and inevitable responsibilities that come with running an organic farm.

Carol Drinkwater - The ​Illustrated Olive Farm
A ​sumptuously illustrated companion to the bestselling Olive Farm trilogy. Carol Drinkwater, whose three books—The Olive Farm, The Olive Season, and The Olive Harvest—sold more than a quarter of a million copies in the UK alone, has produced an entirely new volume documenting life on Appassionata, the farm she shares with her husband Michel. Many of the well-loved locations and a large cast of engaging characters make an appearance, and the local customs, hidden beaches, fairs, culinary pleasures, and off-the-beaten track charms of Provence all receive lovingly detailed attention. Carol’s passion and joy will enchant armchair travelers and fans of her earlier works.

Carol Drinkwater - Molly
Molly ​olyan tinédzser, akinek már a megjelenése elég ahhoz, hogy mindenféle dolgok történjenek vele. Eszes és tetterős, és éppen most nyert el egy ösztöndíjat az egyik nagy hírű francia magániskolába. Ekkor azonban az egész világ a feje tetejére áll, mert Molly hirtelen felfedezi, hogy a szülei elváltak egymástól. Belekapaszkodva abba a meggyőződésbe, hogy újra egyesíteni tudja a családját, ha a maga kezébe veszi a dolgok irányítását, elszökik az iskolából, és részese lesz egy csomó féktelen kalandnak. A dolgok néha nem egészen úgy sülnek el, ahogy azt Molly tervezte – de a tapasztalatok végül megtanítják arra, hogy más szemmel, sokkal reálisabban tekintsen a világra. (A történet párja a _Molly szökésben_, szintén Carol Drinwatertől.)

Carol Drinkwater - The ​Olive Harvest
"The ​stars shimmer like spilled handfuls of glitter. The day is beginning to rise with a faint mist. As I turn my head, ghostly halos, auras of light, appear and disappear ... The silence is truly awesome. Not a bird, not a whisper of wind, not a breath of life. Only the two of us, a most implausible pair, standing shoulder to shoulder gazing upon an awakening heaven" Returning to their home after an extended absence Carol and her husband Michel are looking forward to summer together on the farm. A shocking blow leaves Carol alone and the future is uncertain. Feeling isolated and with no olives to harvest, Carol ventures beyond the farm to explore other aspects of Provencal life - from hunting to bee-keeping, the ancient language to the ever-present demands of family and friends. And ultimately, Provence's generous diversity - and Carol's own persistence in sharing it with those she loves - paves a path to joy.

Carol Drinkwater - Érzékek ​és Provence
"… ​és boldogan éltek, amíg meg nem haltak." Így végződik a klasszikus mesék többsége. Hogy mi van a happy-end után, állítólag senkit sem érdekel. Carol Drinkwater ezt másképpen gondolja. Hiszen valójában mindenki tudja, hogy a boldogság megszerzése, csupán egyetlen diadalmas pillanat. Az írónőnek ezt sikerült elérnie. Hosszú évekig tartó magányos árválkodás és "hajléktalanság" után - sikeres színésznő- és forgatókönyvíróként, londoni lakástulajdonosként, számos tiszavirág életű szerelmi kapcsolattal a háta mögött - megtalálta az "igazit", és rálelt álmai otthonára is, a Cőte d’Azurön. Már csak egy "jelentéktelen apróság" volt hátra: megtartani és élvezni mindezt. Mint legújabb regényéből kiderül, a hétköznapok monotóniája és a sors keserű csapásai elkerülhetetlenül belezavarnak a legtökéletesebb idillbe is. Ha hagyjuk. Drinkwater arra mutat érzékletes példát, hogyan lehet szembeszállni a sorssal, és foggal-körömmel, vagy inkább ásóval-lapáttal megvédelmezni azt, ami az ölünkbe hullott. "Az olívaszüretelés nekem terápia. Egyesek kötnek vagy hímeznek; én pedig olajbogyót termesztek, szüretelek és sajtolok. Élvezem, hogy kipirul az arcom a levegőn, hogy töredezett körmeim alatt föld feketéllik, hogy beszívhatom a nyirkos talaj fanyar illatát, hogy madarak dalolnak körülöttem, élvezem a kerti élet egyszerűségét és hitelességét. Itt mindennek van értelme, helye; itt nincs szükség okoskodásra, csak elkötelezettségre és fáradozásra. De még ezt is élvezem: hogy inam szakadtáig dolgozhatok."

Carol Drinkwater - Szerelem ​és Provence
Aranypart, ​Cannes - varázslatos helyszín egy varázslatos szerelemhez. Carol Drinkwater ír származású forgatókönyvíró színésznő, és Michel, a francia televíziós producer szenvedélye egy gyönyörű hegyi villában bontakozik ki. A századelőn épült Appassionátát és a hozzá tartozó, minden elképzelést felülmúlóan gazdag vegetációval bíró olívafarmot meglátni és megszeretni egy pillanat műve, ám belga milliomos tulajdonosától megvásárolni már korántsem annyira egyszerű ügy. De a szerelem minden akadályt legyőz, s a népszerű páros végül is megszerzi a vágyott helyet, amely életük változatos európai és tengerentúli helyszínei között biztos révet, ellazulást, soha meg nem unható illat- és színkavalkádot kínál számukra. A francia Riviéra nem mindennapi arca a zsúfolt partszakasztól mindössze tíz perc autóútra: a Szerelem és Provence az olívaolaj, a dél-francia mentalitás, a szüntelen változó természet, a küzdés és a villámcsapásszerű, ám tartósnak bizonyuló szerelem regénye.

Carol Drinkwater - Boldogság ​és Provence
Carol ​és férje, Miche, hosszú távollét után érkezik haza provence-i birtokukra, azt remélve, hogy együtt tölthetik a nyarat. De váratlan sorscsapás éri őket, s Carol egyedül marad. Nem lehet tudni, mit hoz a holnap. A Boldogság és Provence lapjain nem csak hősnőnk olívaligeteiben, de a birtok határát átlépve abban a mesés világban is kalandozhatunk, amelyet vadászok, költők, méhészek és vaddisznók népesítenek be. Miközben a trubadúrok emlékeinek nyomába eredünk, megnyílik előttünk a szépséges, ám olykor embertelenül kegyetlen Provence szíve, míg az állhatatos Carol a gyönyörű természet, a csodálatos dél-francia táj meg a bőséges szüret segítségével újra rátalál a boldogsághoz vezető útra. Carol Drinkwater fényes színésznői karrierrel, és világsikerű regények sorával büszkélkedhet. Provence-i emlékeit felidéző trilógiájának első és második része - Szerelem és Provence, illetve Érzékek és Provence - után, a befejező rész minden eddiginél elevenebb, színpompásabb mediterrán világa minden bizonnyal el fogja bűvölni rajongóit.

Carol Drinkwater - Egy ​mediterrán nyár
Carol ​Drinkwater lenyűgöző provence-i olívafarmjáról indul el távoli mediterrán partok felé, hogy körbehajózva a Földközi-tenger medencéjét, felfedezze az olajfa ősi titkát. Nőként, kísérő nélkül utazni a muszlim világban, nem veszélytelen vállalkozás, de Carolt hajtja a vágy, hogy dél-franciaországi birtokának napsütötte dombjain meghonosítsa ezt a sokak által imádott növényt, mely az "örökkévalóság fáján" terem. Érzelmes, lélegzetelállító és felemelő történet egy nőről, az olajfák illatáról és a megtalált boldogságról. Carol Drinkwater fényes színésznői karrierrel és világsikerű regények sorával büszkélkedhet. Provence-i emlékeit felidéző trilógiája színpompás, mediterrán világba röpíti olvasóit, míg új regénye kalandos és fényűző utazásra invitál, az ínyencségek, örök napsütés és felhőtlen öröm világába.

Kollekciók