Ajax-loader

Punka György könyvei a rukkolán


Punka György - A ​"Messzer"
Punka ​György sok-sok exkluzív fotóval illusztrált, technikai adatokat és egyéb táblázatokat tartalmazó munkájából megismerhetjük a második világháború egyik legjobb vadászgépének, a Messerschmitt Bf 109-esnek magyarországi történetét. A gépet hazánkban is gyártották, és mind a keleti fronton, mind a hazai légiháborúban alkalmazta a Magyar Királyi Honvéd Légierő. A szerző rendkívüli részletességgel ismerteti a típus történetének ezt a számunkra nagyon fontos epizódját.

Punka György - Sárhidai Gyula - Zsák Ferenc - Légi ​győzelmek és veszteségek 1914-1945
"Magyarország ​mindkét világháborúnak résztvevője volt, elég súlyos veszteségekkel és károkkal. A kötet szerzője 1970-től kezdte meg a könyv anyagának összegyűjtését, mert a hadtörténet leírja az eseményeket és nem törődik a napi párt szempontokkal. Eközben minden új Ausztriában jelent meg, a szerzőket itt 1955 után nem korlátozta semmi. A Trianoni békediktátum eltiltotta a katonai repülést is, így repülő alakulatok nem létezhettek. Ennek megkerülésére bevezették az álcázott, fedőszervekbe bújtatott repülőkiképzést. 1922-től 1938-ig hivatalosan katonai repülés nem volt Magyarországon."

Punka György - Sárhidai Gyula - Magyar ​Sasok
Először ​jelent meg Magyarországon egy kötetben a Magyar Királyi Honvéd Légierő technikatörténetének bemutatása. A könyv színes és fekete-fehér képekkel, részletes adatsorokkal, ritkaságszámba menő dokumentumokkal, szerkezeti- és géprajzokkal gazdagon illusztrált.

Bernád Dénes - Magó Károly - Punka György - A ​nemzet szárnyai / The Wings of the Nation
Ez ​a könyv a köszönet könyve. Tiszteletadás a hajdanvolt és a mai mindennapok magyar katonai repülő embereinek. Három olyan szerző írta, akik közül egyik sem volt harci pilóta, csak a kék égbe vágyó kisgyerek. Olyan szemmel látják a repülőket, ahogyan az olvasók többsége, de éppen ezért azt is észreveszik, amit a repülők talán maguk sem. A gépek mellett, a gépekben - az embert. A repülők sorsában egy ország sorsát. A pilóták szélesre tárt sasszárnyaiban egy nemzet örökké vágyott, oly sokszor megcsonkított szárnyait.

Kollekciók